MJÄLLSCHAMPO

BÄST I TEST MJÄLLSCHAMPO

På den här sidan har vi jämfört 12 olika mjällschampon. Vi har försökt ta med mjällschampon för alla olika budgetar, och även mjällschampon med olika profiler såsom milda, ekologiska och från kända märken.

3 st mjällschampon

Vi har även tagit med mjällschampon som är skapade för att kunna använda till vardags och de mjällschampon som ska användas under tidsbegränsade kurer. Vår vinnare i testgranskningen 2020 är Urtekram Nettle Schampo Anti-Dandruff, som förutom att den är både naturlig, vegansk och ekologisk också gett många personer en effektiv hjälp mot mjäll. Bästa budgetalternativ i denna jämförelse är Head & Shoulders Classic Clean, som trots sitt låga pris verkar effektivt mot mjäll och torr hårbotten.

LÖWENGRIP ANTI-DANDRUFF SENSITIVE SCHAMPOO

Detta mjällschampo från Löwengrip hjälper till att lugna och återställa balansen i en torr och irriterad hårbotten. Schampot innehåller bland annat pepparmyntsolja som verkar kylande och lugnande på huden, men som också lindrar irritation och stimulerar blodcirkulationen i hårbotten.

löwengrip mjällschampo

Schampot består av en rik och löddrande formula som man anpassat särskilt för personer med en känslig hårbotten. Ett populärt tillbehör i denna serie är Anti-Dandruff Sensitive Conditioner, som är ett tillhörande hårbalsam till schampot.

HEAD & SHOULDERS CLASSIC CLEAN SCHAMPO

Head & Shoulders är för de flest förmodligen synonymt med mjällschampo. Head & Shoulders Classic Clean är ett bra vardagsalternativ för dig som har problem med mjäll. Dessutom kommer schampot från ett känt och välbeprövat märke. Detta schampo är även fritt från parabener och kliniskt bevisad effekt mot mjäll, klåda och torrhet.

head shoulders mjällschampo

Genom att läsa recensioner på nätet så kan man snabbt komma fram till att många kunder och användare är väldigt nöjda med Head & Shoulders. Många anser att det har ett väldigt effektivt resultat mot både mjäll och torr hårbotten. Jämfört med många konkurrenter så har Head & Shoulders Classic Clean (och andra produkter från Head & Shoulders) ett väldigt lågt pris.

URTEKRAM NETTLE SCHAMPO

Urtekrams mjällschampo är en uppskattad produkt som också är ett av de få ekologiska mjällschampon på marknaden. Vill man vara riktigt skonsam mot sin hårbotten kan det här schampot därför vara ett alternativ. Som Urtekram själva uppger så innehåller det inga kemiska tillsatser som stör balansen i hårbotten.

urtekram mjällschampo

URTEKRAM NETTLE SCHAMPO

BÄSTA I TEST MJÄLLSCHAMPO

Urtekram Nettle Schampo Anti-Dandruff innehåller naturliga ingredienser såsom nässelextrakt, magnoliabarkextrakt och aloe vera som används inom örtmedicin för att vårda hårbotten i alla tider. Särskilt avkok från nässlor är en klassisk gammal huskur mot besvär med hårbotten. Ett stort antal användare av detta schampo har i recensioner på nätet beskrivit hur schampot lindrar och tar bort mjäll. Urtekram Nettle Schampo Anti-Dandruff är även vegansk och har inte testats på djur.

ANTONIO AXU SCALP CARE SHAMPOO ANTI-DANDRUFF

Det här mjällschampot från Antonio Axu vårdar och svalkar irriterade hårbottnar. Regelbunden användning hjälper till att ta bort mjäll, klåda och flagor. Formulan i detta mjällschampo består av enzymer från granatäpple, mjölksyrakomplex och pirooctone oleamin. Vidare innehåller mjällschampot extrakt från bladvass, som bidrar till att stärka hudbarriären i hårbotten. Men också pepparmint som bidrar till att svalka hårbotten.

Antonio Axu Scalp Care Shampoo Anti-Dandruff

ANTONIO AXU SCALP CARE SHAMPOO ANTI-DANDRUFF

Antonio Axu Scalp Care Shampoo Anti-Dandruff är ett mjällschampo som befinner sig inom mellanprisklassen. Det är dyrare än många av budget-varianterna, såsom Head & Shoulders och liknande. Samtidigt är det långt ifrån det dyraste mjällschampot på marknaden. Det är i skrivande stund inte särskilt många kunder som lämnat omdömen för detta schampo på nätet. Det få som gjort det har dock varit mycket positiva. Exempelvis beskriver en kund hur denne älskar mjällschampot och andra produkter ur serien.

DAXXIN MJÄLLSCHAMPO

Daxxin är ett mjällschampo för dig med mjäll och irriterad hårbotten. Schampot är relativt milt vilket gör att du kan använda det dagligen. För att ge en mjukgörande och fuktgivande effekt så innehåller Daxxin Mjällschampo även Guarextrakt, ett extrakt från Guarplantan.

daxxin mjällscmapo

Schampot innehåller parfym, som dock är mild och fri från allergener. Vill du ha Daxxin utan parfym finns det en parfymfri variant. Daxxins Mjällschampo innehåller den aktiva ingrediensen Piroctone Olamine, som förhindrar tillväxt av svamp och bakterier i hårbotten. Detta mjällschampo är garanterat fritt från färgämnen, silikoner. Det innehåller inte heller några animaliska ingredienser och är inte testat på djur.

WELEDA WHEAT BALANCING SCHAMPOO

Detta schampo från Weleda är ytterligare en ekologisk produkt bland mjällschampona. Schampot innehåller naturliga ingredienser såsom vetefröolja, stickmyrten-extrakt, penséer och ekologisk salvia.

weleda mjällschampo

WELEDA WHEAT BALANCING SCHAMPOO

Detta är ingredienser som främjar en frisk hårbotten och vårdar håret. Detta schampo är parfymerat med doft av rosmarin och teatree-olja. Weleda Wheat Balancing Schampoo är förutom ekologiskt även veganskt.

FINN & GUNNAR IRRITERAD HÅRBOTTEN

Finn & Gunnar Schampoo Irriterad Hårbotten är ytterligare ett ekologiskt mjällschampo med naturliga ingredienser. Detta schampo är till för dig med torr hud och hjälper till att lugna, rengöra och bygga upp en känslig hårbotten

finn & gunnar mjällschampo

FINN & GUNNAR IRRITERAD HÅRBOTTEN

Det tillför även fukt och protein och motverkar samtidigt klåda och mjäll. Schampot är fritt från sulfat och parabener och är inte testat på djur. Vidare innehåller det 100% nedbrytbara ingredienser och plasten i flaskan är återvunnen.

RECIPE FOR MEN ANTI-DANDRUFF SCHAMPOO

Recipe for Men Anti-Dandruff Shampoo med sin formula “Chill and Kill” minskar mjäll och lugnar samtidigt en irriterad hårbotten. Den verkande ingrediensen i schampot heter Piroctone Olamine som motverkar den svamp som normalt är orsaken till mjäll.

mjällschampo

RECIPE FOR MEN ANTI-DANDRUFF SCHAMPOO

Men det innehåller även pepparmyntsolja som är den ingrediensen som ger den svalkande effekten som utlovas. Schampot appliceras genom att det masseras in i hårbotten. Därefter ska det verka i cirka två minuter innan det sköljs ur. Utöver att motverka mjäll och lindra irritation i hårbotten så ger det styrka och glans till håret.

VICHY DERCOS MJÄLLSCHAMPO

Detta premium-mjällschampo från Vichy är till för dig med torrt hår över lag men också för dig som har problem med mjäll. Den kan minska mängden synlig mjäll redan vid första användningen och är även effektiv när det kommer till att motverka klåda.

vichy dercos mjällschampo

VICHY DERCOS MJÄLLSCHAMPO

Detta mjällschampo är till för att användas som kurbehandling av mjäll i fyra veckors tid. Efter att schampot applicerats i hårbotten så behöver det verka i några minuter innan det sköljs ur. Efter att Vichy Dercos testats på 295 personer så kunde man konstatera att schampot minskade mängden synligt mjäll med upp till 100% efter bara två veckor. Vidare så visade det sig förebygga återkommande mjäll i upp till sex veckor. Schampot är testat under dermatologisk kontroll men bör inte komma i kontakt med ögonen. I recensioner på nätet har kunder uttryckt sig positiva till detta mjällschampo och bland annat beskrivit hur det är det enda som hjälper.

NEUTRAL SCHAMPOO ANTI-DANDRUFF

Neutral Shampoo Anti-Dandruff är ett mjällschampo som är skapat för personer med känslig hy. Som namnet anspelar på har man strävat efter att skapa ett så neutralt schampo som möjligt. Schampot är helt fritt från färgämnen och parfym.

neutral mjällschampo

NEUTRAL SCHAMPOO ANTI-DANDRUFF

Detta mjällschampo har en extra mild formula, men som ändå effektivt bekämpar mjäll och torr hårbotten. Det går även bra att använda om du lider av en kliande hårbotten.

ACO SPECIAL CARE ANTI-DANDRUFF SCHAMPOO

Detta mjällschampo från ACO är ett milt schampo som är anpassat för daglig användning. Schampot finns både som parfymerad och oparfymerad version. Schampot är både förebyggande och tar bort befintligt mjäll.

aco mjällschampo

ACO SPECIAL CARE ANTI-DANDRUFF SCHAMPOO

Regelbunden användning stärker och återfuktar hårbotten. ACO har även ett mjällbalsam som med fördel kan användas tillsammans med ACO SC Anti-Dandruff Shampoo. Schampot appliceras i hårbotten, där det behöver få verka någon minut innan det sköljs ur. Detta mjällschampo har ett lite högre pris och ligger i mellanprisklassen.

BARNÄNGEN BALANS OCH VÅRD MJÄLLSCHAMPO

Barnängen är kända för sina milda och skonsamma produkter, något som även omfattar deras mjällschampo. Schampot är anpassat för att använda dagligen. Formulan i Barnängen Balans och Vård är bland annat berikad med mandelmjölk och zinkpytrion.

barnängen mjällschampo

BARNÄNGEN BALANS OCH VÅRD MJÄLLSCHAMPO

Det verkar effektivt mot mjäll och den som använder det kan uppleva effekt redan efter första användningen. Barnängen Balans Och Vård Mjällschampo är dermatologiskt testad och anses effektiv mot mjäll såväl som irriterande och kliande hårbotten. Barnängens serie av mjällschampo och andra typer av schampon riktar sig både till barn och vuxna och på så vis också mer skonsam mot hårbotten än andra konkurrerande produkter.

BRA ATT TÄNKA PÅ VID KÖP AV MJÄLLSCHAMPO

Mjäll och kliande hårbotten kan ha många olika orsaker. Hos vissa är mjäll väldigt synligt och kan då synas tydligt både i håret eller när det faller ner över axlar. Detta upplevs av många som generande och besvärande. Utöver det rent estetiska så kan många även ha besvär av mjäll genom klåda, torrhet och irritation i hårbotten. Här kan många få hjälp med att bota eller lindra besvären, genom att välja ett effektivt mjällschampo. Symptom kan triggas av olika faktorer hos olika personer, därför finns det heller inget universellt mjällschampo som fungerar för alla. De flest behöver prova sig fram för att hitta något som fungerar.

KÄLLOR