MINIPROJEKTOR

BÄSTA MINIPROJEKTOR 2021

En miniprojektor är bra att ha för privat bruk för att titta på film eller visa bilder, men den kan också vara mycket användbar i arbetet för att visa upp presentationer eller dylikt. Då dessa små projektorerna inte tar stor plats är de smidiga att ta med sig oavsett om de används för filmvisning hemma eller på konferensen.

kollage av miniprojektorer

Något som har blivit populärt är att ha filmvisning utomhus under årets varmare dagar. En förutsättning är såklart att det börjat skymma då visst mörker är nödvändigt för att kunna se bilden. Samla ihop mjuka och bekväma kuddar och filtar att sitta på och projicera bilden på en vit vägg eller ett lakan. Vips så har du en egen hemmabio som garanterat uppskattas av hela din familj.

LG PH550G – TESTVINNARE

LG PH550G är väldigt liten och kan enkelt tas med i en liten väska eller din ryggsäck. Trots projektorns nätta format är bilden hela 100 tum, vilket ger en biokänsla till tittarna. Det du vill visa upp kan du enkelt föra över på en USB-sticka som du sedan pluggar in i projektorn, det gäller såväl bilder och dokument som filmer. Ett annat alternativ är att koppla ihop din enhet med projektorn via bluetooth, vilket gör valmöjligheterna många. Det är väldigt hjälpsamt om du reser runt och håller konferenser men även om du jobbar på kontor. Vår testpanel gillar den här miniprojektorn mycket på grund av 3D-funktionerna, då de ger en riktig biokänsla. Dock måste du köpa 3D-glasögon separat vilket kan bli kostsamt om ni är många som ska titta samtidigt.

LG PH550G

KOLLA PRISET HOS

Den här miniprojektorn från LG har en LED-belysning som ger ett mycket naturligt ljus, dessutom håller den i upp till 30 000 timmar. Om den används åtta timmar per dag ger det en livslängd på upp till tio år, vilket gör inköpet till en investering. En nackdel som några användare har påpekat är att det behöver vara mörkt för att bilden ska upplevas bra nog, vilket kan vara svårt vid dagliga presentationer. Miniprojektorn har inbyggda högtalare men för ett riktigt bra ljud kommer du behöva ansluta den till externa högtalare, vilket enkelt görs med hjälp av bluetooth. Projektorn är väldigt snygg med sin vita färg och kompakta design. Batteritiden är 2,5 timme vilket räcker till att se åtminstone en film utan att avbryta för att ladda batteriet.

ASUS ZENBEAM E1

Den här miniprojektorn från Asus tar inte större plats än vad en walkman gjorde förr i tiden. Den kan visa film och bildspel var som helst, allt som behövs är en HDMI-källa samt en vit vägg. Skalet är tillverkat av aluminium vilket är enkelt och funktionellt. Tyvärr saknas möjlighet att spela upp media från ett USB-minne eller med bluetooth, men den är utrustad med HDMI-ingång, 3,5 mm hörlursuttag, strömkontakt samt USB till laddningen. När det kommer till storleken på bildskärmen finns möjligheten att välja från 16 tum hela vägen till 120 tum, vilket också gjorde att projektorn hamnade högt upp på vår lista. Det ger en riktigt stor bild som ger en hemmabiokänsla och kvaliteten på bilden är bra. Projektorn återger såväl färger som proportioner naturligt.

Asus Zenbeam E1

KOLLA PRISET HOS

En stor fördel med Asus Zenbeam E1 är dess energieffektivitet. Den är utrustad med nya generationens Eco-LED-lampor som har upp till 30 000 timmar livslängd. Vikten är enbart 307 gram och måtten ligger på 83x29x110 mm. Eftersom projektorn är så liten är givetvis den interna högtalaren också liten, men faktum är att den levererar ett fantastiskt ljud. Du behöver ingen extern högtalare för att få bra ljud vilket också är en av anledningarna till att testpanelen gav ett högt betyg till den här miniprojektorn. Priset är i mellanklass och du får mycket valuta för pengarna. Batteritiden är också bra, batteriet håller i upp till fem timmar vid 50 lumen. Vid köp ingår strömsladd, väska, HDMI-kabel och själva projektorn. Det här är verkligen en prisvärd projektor.

FOREVER MLP-100

Forever MLP-100 är en snygg miniprojektor som har ett mycket bra pris. Den har väldigt mycket att erbjuda och är därför vår favorit bland budgetvalen. Projektorn stödjer både WIFI och Android vilket gör den mångsidig. Du kan använda den till att spela upp film, spela spel samt använda den med andra applikationer fast på en större skärm. Forever MLP-100 kan användas på så lite som en meters avstånd ända upp till 3,5 meters avstånd om du har ett större rum. Du kan även redigera själva bilden och välja mellan en bild från 30 tum hela vägen upp till 120 tum. En annan fördel är att du kan välja antingen en bild i formatet 16:9 eller 4:3. Dessutom har den ett inbyggt RAM-minne som ligger på 1 GB.

Forever MLP-100

En stor fördel med den här miniprojektorn är att den även kan projektera bilden i taket, du kan alltså ligga i sängen och titta på film eller bilder i taket. Den här lampan har också 30 000 arbetstimmar och därmed en livslängd på tio år om den används i åtta timmar per dag. En nackdel med Forever MLP-100 är att den är sladdriven, vilket innebär att den inte kan användas om eluttag inte finns i närheten. Det kan göra det svårt att använda den för att titta på film utomhus. Dock är det en mycket prisvärd miniprojektor som levererar bra bild och ljud och som dessutom har en inbyggd Smart-TV. Priset ligger på under 2 000 kronor och du får mycket valuta för pengarna.

ASUS S1

Vi har även testat Asus S1 som är en perfekt miniprojektor för professionell användning, men givetvis kan den även användas av privatpersoner. Den har ett uppladdningsbart batteri som håller i hela tre timmars användning och du kan även använda den för att ladda mobilen. Den fungerar även om avståndet till väggen endast är en meter och du får då en bild på 42 tum.

Asus S1

KOLLA PRISET HOS

Bildkvaliteten är mycket bra med naturliga färger och en tydlig, klar bild. Projektorn har en bra inbyggd högtalare, dock kan du även ansluta en extern sådan för ännu bättre ljud när det är dags att titta på film. En fördel med Asus S1 är att den bara är tre cm hög och väger så lite som 34 gram, medan en nackdel är att projektorn kostar en hel del.

VIEWSONIC M1

ViewSonic M1 är en miniprojektor som passar bra att ha med sig då den inte tar så stor plats. Den kan anslutas till Chromecast, laptop eller smartphone för att du smidigt ska kunna titta på film. Det här är en av de projektorer vi testat som har bäst ljud, då miniprojektorer oftast inte har så bra ljud. Den har dubbla högtalare utvecklade av Harman/Kardon.

ViewSonic M1

Batteritiden är så lång som sex timmar, vilket gör den väldigt behändig att ha med sig även där laddningsmöjligheter inte finns. En sak som skiljer denne åt från övriga projektorer är att en fot medföljer, foten kan dessutom användas som ett linsskydd när projektorn ska packas ned. Priset ligger i medelklass och ViewSonic M1 är en av våra favoriter i testet.

ACER FULL HD PICO PROJEKTOR C250I

Acer Full HD Pico Projektor C250i är inte bara snygg utan även väldigt bra. Den är bärbar, kompakt och kraftfull, men har också ett ganska högt pris. Eftersom den inte har något stativ erbjuder den valfri vinkelprojektion vilket gör användningen flexibel. Bilden är riktigt bra med Full HD-upplösning och du kan få en bild på upp till 100 tum.

Acer Full HD Pico Projektor C250i

Den har trådlös anslutning och ett integrerat batteri som varar i upp till fem timmars användning. Du kan också använda den som en portabel laddare till din smartphone eller andra prylar. Acer är ett känt varumärke inom hemelektronik och de levererar än en gång med den här miniprojektorn. Den har en väldigt snygg design och kan både användas ståendes och liggandes beroende på vilken vinkel ni önskar.

ACER PICO PROJEKTOR C202i

Vår sista miniprojektor på listan kommer också från Acer och det är Acer Pico Projektor C202i. Till skillnad från ovanstående projektor har den här ett bra pris i medelklassen. Den är bara tre cm hög och har mått på 11,5 x 11,5 cm vilket gör att den passar bra i väskan eller en stor ficka.

Acer Pico Projektor C202i

Projektorn drivs med sladd men den har också ett batteri som kan användas när du inte har tillgång till el. Den har uttag för USB, HDMI och AUX vilket gör det enkelt att ansluta den till såväl dator som högtalare. Dessutom har projektorn en riktigt snygg design. LED-lampan har en livslängd på upp till 30 000 timmar vilket de flesta av våra testade projektorer har. Den här miniprojektorn håller vad den lovar.

MER OM PROJEKTORER OCH VINNAREN I TESTET

Vad ska du då titta efter i en miniprojektor och vad utmärker god kvalitet? Det första du bör tänka på är själva höljet, är det plastigt eller tillverkat av ett tåligt material. En av de viktigaste aspekterna är av naturliga skäl batteriet, hur ser laddningen ut? Projektorn kan ha lösa batterier som är uppladdningsbara eller så laddas projektorn via sladd. En annan viktig aspekt är ljudet, kan du koppla projektorn till en bluetooth-högtalare? Vi har gjort ett gediget test av olika miniprojektorer för att kunna guida dig till den som passar dig allra bäst. Vårt test innehåller produkter i alla prisklasser för att tilltala alla. Vår överlägsna testvinnare är LG PH550G som klarar av 3D och anslutes utan kabel. Bilden är på så mycket som 100 tum.