MENSKOPP

BÄST I TEST MENSKOPP

Menskopp är ett miljövänligt och ekonomiskt alternativ till bindor och tamponger. En annan fördel med menskopp är även att det får plats mer blod i den än i både bindor och tamponger.

Med menskoppen kan man både träna och bada, och det går även bra att ha den under natten när man sover. En menskopp kostar sällan mer än 200-300 kronor, vilket är väl investerade pengar eftersom man brukar kunna använda den i upp till mellan 5-10 år. På den här sidan hittar du en sammanställning av några av de mest populära testvinnande menskopparna på marknaden just nu.

ORGANICUP MENSKOPP – TESTVINNARE

OrganiCups menskopp är tillverkad i medicinskt silikon och är helt och hållet fri från färgämnen, latex och blekningsmedel. Den är även vegansk och har egenskaper såsom att den är antibakteriell och är AllergyCertified. Denna menskopp samlar upp tre gånger så mycket som en vanlig tampong och den kan sitta kvar i upp till 12 timmar, du kan även ha den under natten. Men att tömma den två gånger om dagen är en bra grundregel. Menskoppen går att använda om och om igen i upp till 10 års tid.

organicup menskopp bäst i test

ORGANICUP MENSKOPP

OrganiCup finns i två olika storlekar, A och B, där A är till för kvinnor som inte fött barn och B är för kvinnor som fött barn. OrganiCup bör även steriliseras efter avslutad mens. Detta gör man genom att hålla den i kokande vatten i mellan 5-7 minuter. Förutom själva menskoppen så medföljer det även en liten tygpåse där man kan förvara menskoppen mellan tillfällena då den används.

LUNETTE MENSKOPP

Lunettes Menskopp är en menskopp som är tillverkad i medicinsk silikon, med ett material som är hypoallergent. Den är doftfri och fri från latex. Efter användning så kan den enkelt rengöras med tvål och vatten. Den minsta storleken, storlek 1 rymmer upp till 25 milliliter vätska och är avsedd för dig med mindre blödningar. Normalt behöver den tömmas mellan 2-4 gånger per dag. Om du har fött barn så rekommenderas istället storlek 2 av denna menskopp. Lunette Menskoppar finns bland annat i färgerna blå, lila, vit och orange.

lunette menskopp

LUNETTE MENSKOPP

MONTHLYCUP

MonthlyCup är en menskopp som är tillverkad i Sverige och är en helt vegansk produkt. Den är gjord i medicinsk silikon och kan återanvändas i upp till fem års tid. Normalstorleken av denna menskopp rymmer upp till 22 milliliter mens vilket är mindre än många av sina motsvarigheter från andra märken. Det är tillräckligt för dig som har mellan normal och måttlig mens. I förpackningen medföljer även en tygpåse där man kan förvara menskoppen när den inte används.

monthly menskopp

MONTHLYCUP

INTIMINA ZIGGY CUP

Det är är en menskopp inom premium-segmentet som har en extra tunn design. Dess tunnhet gör den även lite extra bekväm och flexibel jämfört med andra menskoppar. Den har även dubbla kanter vilket ger ett extra skydd mot läckage, och den ger skydd i upp till 12 timmar. Vad som utmärker denna menskopp ur mängden är även att den går bra att använda vid samlag. Intimina Ziggy Cup kan vikas ihop och sedan förvaras i det medföljande fodralet i silikon vilket gör att man enkelt kan bära den med sig.

Intimina ziggy menskopp

INTIMINA ZIGGY CUP

INTIMINA LILY CUP

Intimina Lily Cup är en menskopp med mjuk kvalitet, som är tillverkad i medicinsk silikon. Den klarar både lätta och kraftiga blödningar och ger skydd i upp till 12 timmar innan den behöver tömmas. I paketet så medföljer det även en förvaringspåse. Vad som är relativt unikt med denna menskopp är att den kan vikas ihop till en storlek så liten som en tampong. Det sker genom att den är veckad och på detta sätt möjlig att pressa ihop. Den kännetecknas även av att den har en lite mer oval design än många andra.

Intimina lilly menskopp

INTIMINA LILY CUP

BELLADOT EVELINA

Belladot Evelina är en billigare menskopp som är tillverkad i silikon, som även är allergitestad. Den påverkar inte pH-balansen i underlivet och den är fri från BPA, blekmedel, ftalater, lim och latex. Menskoppen är lätt att både sätta in och ta ut. För att ta ut den drar man i den utskjutande delen, som även går att klippa till för att få önskad längd och maximal bekvämlighet. I förpackningen medföljer det även en tygpåse där menskoppen från Belladot Evelina kan förvaras när den inte används. Belladot Evelina finns i två olika storlekar. En som rymmer 25 milliliter och en som rymmer 30 milliliter.

belladot menskopp

BELLADOT EVELINA

ME LUNA MENSKOPP

Me Luna är en menskopp som finns i storlekarna small, medium och large. Den här menskoppen är vegansk och kan användas på dagen såväl som på natten. Menskoppen är tillverkad i Tyskland av medicinskt certifierad termoplastisk elastomer som är fri från ftalater, BPA och PVC. Den lämnar heller inga fibrer och den bevarar den naturliga bakteriefloran. Avslutet på menskoppen består av en ring som gör den lätt att greppa och föra ut. Denna menskopp behöver tömmas efter 12 timmars användning. Den kan enkelt tvättas av med tvål och vatten och sedan användas igen. Genom att man sköter den rätt kan denna menskopp användas i flera års tid. Till menskoppen medföljer även en tygpåse. Det är rekommenderat att man förvarar den där när den inte används.

me luna menskopp

ME LUNA MENSKOPP

KOLLA PRISET HOS

FAIR SQUARED MENSKOPP

Denna menskopp är rättvisemärkt och tillverkad av Fair Trade-certifierat naturgummi. Du kan återanvända den om och om igen i upp till flera års tid. Fair Squareds menskopp har flera certifieringar, bland andra Fair Rubber, FSC och Vegan Society och den är fri från BPA, plast, PVC, ftalater och blekmedel. Den finns i två olika storlekar, medium och large. Dessa rymmer 12 milliliter respektive 13 milliliter.

fair squared menskopp

FAIR SQUARED MENSKOPP

Det faktum att denna menskopp är gjord av naturmaterial gör även att den är biologiskt nedbrytbar. När du efter ett par års användning anser menskoppen vara förbrukad så kan du till och med kompostera den. Kunder som använt denna menskopp har bland annat uttryckt sig positivt kring att den är mjuk och bekväm och att färgen är praktisk. Kunder gillar även att den är gjord av naturmaterial. Någon egentlig direkt kritik finns än så länge inte mot den, mer än kunder som generellt sett tycker att det är obekvämt att använda menskopp.

MOONCUP

Mooncup är en klockformad menskopp, tillverkad i hypoallergent medicinskt silikon. Den är skonsam mot kroppen och innehåller varken blekmedel eller parfym. Menskoppen finns i två olika storlekar, A med en diameter på 46 millimeter och B med en diameter på 43 millimeter. Kunder som använt denna menskopp tycks vara mycket nöjda. Bland annat beskrivs det hur den aldrig läcker, att den är lätt att rengöra och att den är mjuk och följsam. Någon enstaka kund har klagat på att kanten är för tjock och att den är svår att få ut.

mooncup menskopp

MOONCUP

JIMMYJANE MENSKOPP

I detta paket ingår två menskoppar i olika storlekar. De har en lila färg och är tillverkade i silikon som är säkert för kroppen. Förutom lila så finns de även i vit. JimmyJanes menskopp ger dig skydd mot läckage i upp till 12 timmar. Dess flexibla och böjbara kanter gör den lätt och smidig att föra in och ut. Den lilla menskoppen har en kapacitet på 14 milliliter, och den stora menskoppen en kapacitet på 21 milliliter. I botten av menskoppen finns det en praktisk knopp som man lätt kan ta tag i när man ska föra ut den.

FLEURCUP

FleurCups menskopp finns i två storlekar, liten och stor. Den lilla menskoppen rymmer upp till 23 milliliter och den stora upp till 32 milliliter. Den är tillverkad i medicinskt silikon och är fri från ftalater, blekmedel, BPA och är även allergivänlig. Som man kanske förstår utifrån namnet så tillverkas denna menskopp i Frankrike. Detta är en lite dyrare menskopp som kommer med vissa små finesser som andra menskoppar saknar, till exempel de små lufthålen högst upp på menskoppen.

fleur menskopp

FLEURCUP

KOLLA PRISET HOS

FleurCup är mer populär utomlands där även ett stort antal kunder recenserat den. De beskriver bland annat hur den är smidig och lätt att föra in, att den är bekväm och prisvärd. Någon enstaka kund beskriver hur denne haft problem med att menskoppen läcker under natten. I övrigt tycks majoriteten av alla kunder som använt den vara nöjda.

FEMMYCYCLE MENSKOPP

Femmycycles menskopp är ett lite dyrare alternativ som befinner sig inom premium-segmentet. Menskoppen är tillverkad i USA med en mycket säregen design jämfört mot andra menskoppar. Den är gjord av 100% medicinskt silikon och är garanterat fri från både färgämnen och kemikalier. FemmyCycle är bollformad med en kraftig ring/handtag undertill som gör den lätt att ta ut. Många föredrar den här typen av ringformat handtag eftersom en lång pigg kan upplevas som obekvämt.

FemmyCycle Menskopp

FEMMYCYCLE MENSKOPP

Bollformen har man valt för att i största möjliga mån undvika läckage. Öppningen till den bollformade menskoppen har formen av en tratt. Detta är en design som gör den betydligt mer spillfri än många andra menskoppar. FemmyCycles menskopp finns i tre olika storlekar, Normal, Petite och Låg Cervix. Den går att använda både på dagen och under natten. Än så länge så säljs FemmyCycles menskopp i en relativt liten utsträckning i Sverige. Den är dock en storsäljare internationellt. Många av kunderna som använt sig av FemmyCycles Menskopp har lämnat positiva betyg och omdömen. Kunder som använt den beskriver bland annat hur den är lätt att sätta in, fri från läckage och att den är såpass bekväm att man knappt känner av den.

MER OM MENSKOPPAR OCH HUR VI SAMMANSTÄLLT TESTER AV MENSKOPPAR

Menskoppar blir allt mer populära och det finns idag menskoppar med väldigt många olika färger, former och funktioner. Det är väldigt vanligt med menskoppar som är producerade på ett hållbart sätt och som exempelvis är veganskt eller ekologiskt certifierade. I den här jämförande sammanställningen av tester av menskoppar har vi har vi tagit med ett stort antal menskoppar från olika varumärken, anpassade för både stor och liten budget. Vi har även tagit med menskoppar för lite mer specifika behov, och menskoppar som har former och funktioner som sticker ut ur mängden. Genom att analysera professionella tester, kundrecensioner och bästsäljande produkter har vi kunnat utse en testvinnande produkt, Organicup Menskopp.

KÄLLOR OCH TESTER VI LÄST (INHÄMTAT 2022)

Amelias stora guide till menskoppar
Råd & Röns test av menskoppar
Elles testpanel om menskoppar
Bästsäljande menskoppar hos Prisjakt

DU KANSKE ÄVEN ÄR INTRESSERAD AV DETTA

Elektrisk Nagelfil, Epilator, Fotbad, Torrschampo, Värmeborste, Mjällschampo