MANDOLIN

BÄSTA KÖKSMANDOLIN

Hur vet du om du har hittat den bästa köksmandolinen? Efter att ha tittat på bästa mandoliner enligt tester och användare så står det klart att en mandolin ska vara vass. Dessutom ska den vara lätt att ställa och använda för den typ av grönsak eller frukt du ska riva.

Det finns enkla och billiga mandoliner som är minst lika populära som de som har en massa finesser och som kostar lite mer. Du bör välja mandolinen som kommer att passa ditt kök och din matlagning allra bäst. Läs vidare och lär dig mer om egenskaper och funktioner på de bästa köksmandolinerna!

KYOCERA MANDOLIN SET

Kyocera är ett spännande märke som poppar upp då du söker efter bästa mandolin online. Deras set är ett praktiskt val för dig som vill ha möjlighet att riva och skära med samma redskap. Det är bara att placera specifik mandolin över bunke, behållare eller tallrik och riva.

KYOCERA MANDOLIN SET

Ett set är minst sagt praktiskt för dig som ofta river eller skär grönsaker, frukt och ost. Den ergonomiska designen på redskapen som ingår i setet ger dig ett gott stöd. Du kan få bättre kontroll när du skär och det är bra både för formen på det du river och för dina händer och fingrar.
Med detta set kan du räkna med vassa mandoliner och lätt rengöring. Det är ju precis det vi vill få ut av våra köksmandoliner!

Stökar inte!
5 delar
För grönsaker
För ost
Fingerskydd

Något som får oss att våga hävda att det här är bästa mandolin set för köket är att det är så många användare som har lämnat positiva omdömen och höga betyg. Både i Sverige och i andra länder. Det
finns inga egentliga minus att prata om.

KYOCERA MED KERAMISKT BLAD

Om du bara vill ha en mandolin och inte ett komplett set så är Kyocera återigen ett av de bästa valen du kan göra. Det här är ett perfekt val för nybörjare. Denna mandolin är enkel att använda och du kan ställa in den tjocklek du vill ha på det du skär i.

KYOCERA MED KERAMISKT BLAD

Det fina med Kyocera mandolin är att den fungerar så fint till olika saker. Skiva lök, grönsaker och till och med potatis för pommesfrites. Denna mandolin klarar även rödbetor för en frisk råkostsallad. Många är imponerade av hur mycket du kan göra med ett så litet redskap. Det är enkelt att skära och enkelt att göra rent.

Funkar för det mesta
Enkel användning
4 olika skärlägen
Tål maskindisk

Bladet är vasst och det är ju ett plus men också ett minus. Vi har sett att många användare berättar att de i början skär sig i fingertopparna för att det är så vasst.

THE BUYER SWING PLUS KÖKSMANDOLIN

Denna mandolin från De Buyer är gjord av rostfritt stål och kommer med en knivblad som du kan vända på. Du kan skära med räfflat eller rakt snitt och det går att ställa in tjockleken i olika steg.

THE BUYER SWING PLUS KÖKSMANDOLIN

Om du är ute efter en prisvärd mandolin som är enkel att använda kan detta vara ett mycket bra val för dig. Detta är en stadig köksmandolin med särskilt skydd för fingrarna. Det är lätt att göra rent mandolinen då du kan diska den i diskmaskinen.

Det finns billiga mandoliner från detta märke men det här är en modell som kostar lite mer och det finns det goda skäl till. Den erbjuder helt enkelt högre kvalitet både för skivor och strimlor av olika grönsaker, rotfrukter och frukter.

Med detta sagt så är det här en bra och säker köksmandolin som kan passa väldigt bra för dig som är lite seriösare med hur du skivar dina grönsaker!

Tål diskmaskin
Vasst blad som är vändbart
Hög kvalitet
Skydd för fingrar
Bra pris

Du bör dock vara medveten om detta inte är köksmandolinen för de tunnaste skivorna. Användare tycker att det är svårt att skiva vissa grönsaker på lägre lägen än 2 mm. Detta eftersom inställningen inte är steglös

GEFU VIOLI 2.0 MANDOLIN

GEFU Violi mandolin är så populär att det har kommit en uppdaterad version med namntillägget 2.0. Det här är ett behändigt redskap som kan skapa strimlor och skivor i olika tjocklek. Bladet är vasst men du får ett fingerskydd för att hålla grönsaken på plats då du hyvlar.

GEFU VIOLI 2.0 MANDOLIN

Det som får oss att inse att det här är en bra mandolin är att många användaromdömen intygar att den används flitigt. Det har med den enkla användningen och rengöringen att göra. När du är klar så diskar du GEFU köksmandolin i diskmaskinen.

Bladet i mandolinen går att vända på och du har 5 olika tjocklekar att välja från. De smarta silikonfötterna gör att mandolinen inte glider mot underlaget så att du kan skära på ett tryggt sätt.
Var försiktig med det vassa bladet och tänk på att GEFU Violi inte väger så mycket. Du bör hålla ett stadigt tag mot mandolinen då du använder den.

Tål maskindisk
Fingerskydd
Glidsäkra fötter
Enkel användning

På minussidan kan vi säga att det här inte är en mandolin som du kan skära pommes frites med. Men för allt annat som ska vara tunnare så går det bra.

OXO CHEF MANDOLINJÄRN

OXO Chef är också ett mandolinjärn som har uppdaterats till en version 2.0 med förbättringar. OXO Chef 2.0 har med de fina funktionerna från den första modellen samt uppgraderingar som ger ännu lättare användning. Här får du fin variation mellan tjocklek och möjlighet att skära grönsaker för olika ändamål.

OXO CHEF MANDOLINJÄRN

Det här är ett bra val för dig som tycker att det är intressant att lära dig mer om hur du skulle kunna förbereda dina grönsaker. Det finns 21 olika sätt att skära på. Mandolinen är gjord av rostfritt stål och har en smart blad som är vinklat.

Det finns raka såväl som vågiga knivar att använda. Därmed kan du göra det mesta. Du får till och med blad som är särskilt till för pommes frites. På ovansidan av denna mandolin ser du lätt dina inställningar så att du kan byta i enlighet med behov utan för mycket meckande.

I experttester har OXO mandolin gjort mycket väl ifrån sig och man har särskilt noterat att skyddet för dina händer håller hög nivå. Att handtaget är non-slip är väldigt bra. Om du tycker om att skära och riva på ett mer professionellt sätt kan detta vara en av de bästa köksmandoliner som du kan hitta.

Non-slip-handtag
Japansk stålkniv med vinkel
Flexibel
Snygg design
21 olika skär-funktioner

Sammanfattning

Vi kan konstatera att det finns många köksmandoliner som kan få titeln bästa mandolin. Om vi bara kan välja en så blir det ett set från Kyocera eftersom det ger dig ett så fint stöd samt hög kvalitet på blad och redskap. Med detta sagt finns det flera märken och modeller som imponerar och experter och användare tycks vara helt enliga om dessa som till exempel GEFUs och OXOs modeller.
Priserna varierar en hel del och det är viktigt att du noterar att billiga mandoliner inte har de bästa säkerhetsfinesserna eller den flexibilitet som du kan vara ute efter. Vi rekommenderar att du tänker igenom vad du ska skära och riva för att på så vis välja bästa mandolinen för dig och ditt kök

Mer om källor för vår produktbedömning

Vi har inte själva testat mandoliner för att komma fram till den bästa köksmandolinen. Istället har vi valt att se på tester av mandoliner och att jämföra dessa med användaromdömen. På så vis har vi kunnat hitta de bästa mandolinerna baserat på deras egenskaper och användningsområden.

Källor för

vårt urval av produkter är:

Kyocera mandolin set

https://bagarenochkocken.se/koksredskap/rivjarn/kyocera-set-mandolin-julienne-och-rivare/

https://japan-trip-culture.com/kyocera-slicer/

Kyocera med keramiskt blad

https://bagarenochkocken.se/koksredskap/hackaskiva/kyocera-mandolin-med-keramiskt-blad-rod/

https://www.amazon.com/Kyocera-Adjustable-Mandoline-Vegetable-Handguard-Red/dp/B000HZBXOA

https://www.epicurious.com/expert-advice/best-mandoline-slicer-article

De Buyer Swing Plus köksmandolin

https://bagarenochkocken.se/koksredskap/hackaskiva/de-buyer-swing-plus-mandolin/

https://www.francecorner.com/cook-s-tools/1840-54073-de-buyer-swing-plus-mandoline.html