MAGTRÄNARE

BÄSTA MAGTRÄNARE

Det finns idag ett stort antal effektiva magtränare som man kan använda hemma, på jobbet eller när man är ute och reser. Med en magtränare hemma är det lättare att vara konsekvent i sin träning, med möjlighet att plocka fram den för några repetitioner i förbifarten.

kollage av magtränare

Dessutom gör det magträningen långt mycket roligare än om man gör vanliga sit-ups. På den här sidan hittar du Testsons stora jämförelse av olika magtränare. Här kan du läsa om ett antal olika typer av magtränare inom olika prisklasser, där du förhoppningsvis hittar något som passar dig.

CASALL AB WHEEL ROLLER

Casall Ab Wheel Roller är en av bästsäljarna bland magtränare just nu. Till ett riktigt lågt pris får man här en effektiv magtränare som ger dig en rejäl omgång för hela magpartiet, inklusive de nedre magmusklerna, men även för ryggen och armarna. Det här maghjulet har en gedigen och stabil konstruktion, som tål stor belastning. För ökad bekvämlighet under träning har den skumgummi på handtagen, som gör det skönare att greppa. I paketet tillsammans med Casall Ab Wheel Roller ingår det även knäskydd, som ger ett mjukt stöd för knäna när man använder maghjulet mot hårt underlag.

Casall Ab Wheel Roller

Den här magtränaren är liten i storleken och lätt i vikten, något som gör att man lätt kan ta den med sig utan större ansträngning. Majoriteten av alla kunder som köpt ett exemplar av Casall Ab Wheel Roller är mycket nöjda. På flertalet sidor har den fått högsta möjliga kundbetyg. Kunder skriver exempelvis att handtagen är sköna, hjulen är stabila och att den är liten och smidig att använda. Några som lämnat negativa kommentarer beskriver hur de fått ont i ryggen av att använda Casall Ab Wheel Roller på fel sätt.

ADIDAS AB WHEEL

Med Adidas Ab Wheel får man en klassisk magtränare från ett känt märke – Adidas. Denna magtränare ligger prismässigt i samma nivå som sina konkurrenter. Hjulet har en diameter på 18 cm och de ordentliga handtagen ger magtränaren en bredd på 29,3 centimeter. Hjulet är tillverkat i PP-plast med mönstrad yta vilket ger ett bra grepp mot marken. Handtagen är tillverkade av skumplast vilket gör dem bekväma att hålla i samtidigt som man får ett bra grepp. Adidas Ab Wheel väger endast 0,49 kg vilket gör att man lätt kan bära den med sig, på resan eller snabbt få undan den efter användning hemma. Detta Ab Wheel är en populär produkt som sålts i många exemplar internationellt. Därför finns det även många kunder som lämnat omdömen för produkten.

Adidas Ab Wheel

Hos exempelvis Amazon har Adidas Ab Wheel fått ett riktigt högt sammanvägt betyg på 4,5 av 5. Kunder beskriver till exempel hur Adidas Ab Wheel är prisvärd, stabil, ett robust hjul och att produkten är lätt att montera ihop. Det finns dock ett återkommande klagomål på denna produkt bland ett antal kunder som köpt den. Det beskrivs hur skumhandtagen är väldigt svåra att montera på metallstängerna, många tycks ha haft jättesvårt att få på dem. Flera verkar ha skadat skumhandtagen för att de varit så svåra att dra på. Andra ger generella råd om den här typen av magtränare, såsom att den inte är något för nybörjare och att man lätt kan skada sig när man använder den.

IRON GYM SPEED AB WHEEL

Iron Gym Speed Ab Wheel är ett magjhul med en sned vinkel på handtagen. Den sneda vinkeln är till för att ge ett starkare grepp samtidigt som det minskar belastningen och därmed trötthetten i händerna. Dessutom har själva hjulet en rundare och mjukare form, samtidigt som det är bredare, designat för att ge ett bra fäste och undvika att man glider på golvet. Den runda formen gör det även lättare att rulla ut hjulet i olika riktningar under träningspasset. Konstruktionen är rejäl och tålig, den tål 135 kilos belastning vilket gör att den passar även för de allra tyngsta användarna. Själva maghjulet väger endast 1,45 kg vilket gör den utmärkt och lätt att packa med sig vart man än ska.

Iron Gym Speed Ab Wheel

Prismässigt ligger den här produkten lite över de flesta andra Ab Wheelsen/maghjulen därför är det en avvägning huruvida man är redo att betala för de små detaljerna i produkten. Iron Gym Speed Ab Wheel finns även i en PRO-version som ger motstånd i rörelsen utåt och stöd i rörelsen inåt. PRO-versionen kan vara ett bra alternativ för nybörjaren men även för den som vill ha en bekvämare träning generellt. Bland kunderna som köpt och använt Iron Gym Speed Ab Wheel finns det flera klagomål. Bland annat beskrivs det hur gummihjulet börjat lossna från fälgen efter en kort tids användning. Någon tycker också att den inbyggda mekaniken för att ge hjälp upp fungerar dåligt. De som lämnat positiva omdömen kring produkten beskriver hur man får ett bra grepp och att den ger snabbt och bra resultat för magen.

HAMMER SPORT AB ROLLER

Den här magtränaren från Hammer Sport är ett verktyg för magträning med vilket man kan träna med stor variation. Du kan träna vanliga situps, sneda situps, benlyft och statisk magträning. Den ger dig både träning för magmuskler och en bättre hållning. Förutom möjlighet till varierad träning så ger Ab Rollern ökad bekvämlighet i form av ett vadderat nackstöd och skumtäckta armstöd.

Hammer Sport Ab Roller

Ab rollern har som funktion att ge en kontrollerad, mjukare och mer skonsam rörelse när man gör situps eller crunches, som vid felaktigt utförande riskerar att skada ryggen eller belasta den på fel sätt. Konstruktionen är gedigen och rejäl men hela paketet väger inte mer än 3 kg. En användare har kommenterat kring produkten, om att den är robust och bra men att vissa skruvar varit svåra att dra åt ordentligt.

INSPORTLINE AB LIFTER EASY

InSportLine Ab Lifter Easy är en lite mer avancerad magtränare som består av en ställning som kan placeras i olika vinklar/svårighetsgrader. Själva magträningen sker genom att man man placerar knäna på skumgummikuddarna och sedan drar sig själv uppåt. Träning beskrivs som en blandning mellan plankan och situps, med kroppsvikt som motståndet. Du kan välja mellan fyra olika motståndsnivåer och det finns dessutom en display som visar hur många repetitioner du gjort, hur länge du tränat osv.

INSPORTLINE AB LIFTER EASY

Hela paketet väger 9 kg vilket gör att den lättast används genom att den har en fast plats. Men mellan användningstillfällena är det möjligt att fälla ihop den för att spara plats. InSportLine Ab Lifter Easy är lite dyrare än de flesta andra magtränare. Men i utbyte får man samtidigt en mer avancerad maskin som ger möjlighet till att hålla koll på träningen elektroniskt och möjlighet till olika motståndsnivåer för magen.

PURE2IMPROVE CORE TRAINING WHEELS

Pure2Improve Core Training Wheels påminner om ett vanligt maghjul men är istället uppdelat i två stycken hjul-enheter. Det ger en dynamisk typ av träning som tvingar i stort sett alla kroppens muskler att jobba. Musklerna som du i huvudsak tränar med Pure2Improve Core Training Wheels är axlar, bål, mage och höfter. Men det går att variera mycket, till exempel kan man använda dem på samma sätt som ett vanligt maghjul men också för att göra armhävningar eller liknande.

Pure2Improve Core Training Wheels

Det här är ett träningsverktyg som passar både dig som är nybörjare och dig som är lite mer vältränad. Varje hjul-enhet är klädd med skumgummi vilket ger ett bekvämt och stabilt grepp. De är lätta till vikten och små vilket gör att man utan problem kan ta dem med sig vart man än ska. Vi tycker att det här är en riktigt bra produkt om man vill kunna variera sin träning lite mer än med ett vanligt maghjul.

MER OM MAGTRÄNARE OCH VINNANDE MAGTRÄNAREN

I vår stora jämförelse av magtränare hittar du flera olika Ab Wheels, på svenska kallade för maghjul, som är några av de mest populära magtränarna just nu. Men vi har även tagit med Situps-rollers, som är stålramar som ger dig en mer kontrollerad form av situps. Vinnaren i vår jämförelse är Casall Ab Wheel Roller. Här får man en magtränare av hög kvalitet, som är lätt att använda till ett riktigt bra pris. Dess form, maghjulet, är en riktig klassiker som få lär bli besvikna på. För en mer varierad träning rekommenderar vi även Pure2Improve Core Training Wheels som ett bra val.

SÅ HAR VI UTSETT VINNAREN

För att kunna utse en vinnare bland magtränarna har vi använt oss av kundomdömen från kunder som testat olika typer av magtränare. Vi har även inhämtat information från tillverkare och från webbshoppar som listat olika produkter.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST