LUFTFUKTARE

BÄSTA LUFTFUKTARE 2021

Upplever du som många andra att luften inomhus är för torr, speciellt under de kyligare årstiderna? Då är det väl på tiden att investera i en smart luftfuktare som renar luften, dödar bakterier och återfuktar ditt hem – allt för att du ska få ett behagligt, välmående och hygieniskt inomhusklimat så att du åter kan trivas i ditt hem. I vårt test har vi samlat och recenserat de allra bästa produkterna som finns på marknaden.

kollage av luftfuktare

Vi har redovisat dess ljudnivå, funktionalitet, kapacitet, rekommenderat arbetsområde samt fuktighetsinställningar. Vi har dessutom i flera av beskrivningarna redogjort för dess allmänna egenskaper såsom vikt, mått, färg, prisklass och tekniska specifikationer. Utifrån en jämförelse av produktrecensionerna har vi korat en testvinnare som vi anser har de absolut bästa egenskaperna av produkterna på marknaden.

PHILIPS HU4813/10

Modellen HU4813/10 från det välkända nederländska märket Philips är en prisvärd, tystgående, stilren och hygienisk luftfuktare som ger ett optimalt resultat i ditt hem. Luftfuktaren använder sig av en avancerad NanoCloud-teknik och använder sig av en naturlig avdunstningsprocess som omvandlar torra vattenmolekyler till ett fuktigare och behagligare inomhusklimat. Philips HU4813/10 har flera fuktighetsinställningar där du kan välja mellan 40 %, 50 % eller 60 % luftfuktighet beroende helt på vilket klimat du vill ha för att få bukt på torra kliande ögon, minska spridningen av bakterier eller virus eller vill slippa damm. Philips HU4813/10 är en kompakt och stilren luftfuktare som har en vattenbehållare om 2 liter som du smidigt kan fylla på under kranen. När behållaren är full stängs den också automatiskt vilket är ett extra plus.

Philips HU4813/10

Philips HU4813/10 luftfuktare har en innovativ 360°-design fördelar vattnet jämnt i ditt hem med en rekommenderad yta på max 44 m² och en maximal fuktighetsnivå om 300ml/timmen. Luftfuktaren kommer i en stilren svart design med en snygg display som visar rummets aktuella luftfuktighet. Philips HU4813/10 har också en smart timer-funktion så att du kan ställa in hur länge den ska gå och med en ljudnivå om endast 34 dB är den oerhört tystlåten så att du kan sova gott även om nätterna om du har den placerad i ditt sovrum. Philips HU4813/10 är som sagt en liten och smidig luftfuktare och har en dimension om 249 mm x 249 mm x 339 mm. Luftfuktaren har fått flera bra omdömen från nöjda kunder som anser att produkten förbättrat inomhusklimatet enormt för en bättre hälsa.


DYSON AM10

Luftfuktaren Dyson AM10 är testets tungviktare och i den dyrare klassen. Som med allt annat från Dyson ”är den ruggigt seriös” och dödar hela 99 % av bakterierna och ger ett hygieniskt inomhusklimat för en förbättring av din hälsa och välbefinnande. Dyson AM10 har en enastående Air Multiplier-teknik som kontrollerar rummets fuktighet och därefter anpassar inomhusklimatet så att du får en hygienisk och optimal omgivning. Luftfuktaren har även en ultraviolett rengöringsteknik som effektivt dödar bakterier i det vatten som finns i tanken innan det släpps ut i rummet. Dyson AM10 har även en dubbel funktion så att du får mer produkt för pengarna. Under varma sommarmånader kan du använda din Dyson för att kyla rummet med höghastighetsluft och under kalla vintermånader som luftfuktare för att råda bot på torr luft.

Dyson AM10

Dyson AM10 är den dessutom den enda luftfuktaren på marknaden som är allergi- och astma certifierad. Luftfuktaren har en vattenbehållare om tre liter för 18 timmars oavbruten användning. Luftfuktaren har även en smart klimatstyrning som med genom ett tryck på den tillhörande fjärrkontrollen mäter temperatur och luftfuktighet i rummet. Du kan ställa in en fuktighet mellan 30-70 % och det finns en timer-funktion för automatisk avstängning samt viloläge. Dyson AM10 har en vikt om 5,49 kg och en dimension om 620 x 272 x 255 mm och kommer i en snygg silvrig design. Luftfuktaren är någorlunda tystlåten med en maximal ljudnivå på 57 dB när den arbetar. Produkten har fått flera bra omdömen från nöjda kunder som rekommenderar den för att den är tystlåten och stilren samtidigt som den gör sitt jobb.

HACE MJS-401

Modellen Hace MJS-401 är en prisvärd, energisnål och tystlåten luftfuktare som är extremt enkel att använda. Hace MJS-401 är det perfekta valet för dig som vill göra miljön en tjänst och samtidigt spara pengar eftersom den är energisnål med en effekt om endast 30 W. Med en ljudnivå om max 35 dB är den även oerhört tystgående och således sovrumsanpassad så att du slipper störas av oljud när du ska sova. Hace MJS-401 har ett filter som effektivt tar bort kalk och andra bakterier i vattnet och har typen ultrasonisk befuktning för ett hygieniskt, välmående och optimalt inomhusklimat. Luftfuktaren har ett mekaniskt och intuitivt vrede utan krusiduller för enkel justering av luftfuktigheten – du kommer att veta exakt hur du ska hantera din Hace MJS-401 luftfuktare.

Hace MJS-401

Hace MJS-401 luftfuktare har en smidig och kompakt design och en maximal rekommenderad arbetsyta om 40m². Luftfuktaren väger ynka 1,8 kg, är 334 mm hög, 275 mm bred och 140 mm djup och tar således ej upp mycket yta i ditt hem. Du kan smidigt förvara din luftfuktare överallt i ditt hem utan problem. Trots sin mycket kompakta design har Hace MJS-401 luftfuktare en vattenbehållare om 3,5 liter och en enastående hög kapacitet om hela sju liter befuktning per dygn. Hace MJS-401 har fått flera toppbetyg av nöjda kunder som tycker att luftfuktaren ”funkar bra, är tyst och framförallt väldigt prisvärd” och att den ”gör jobbet och är tillräckligt tyst att kunna sova”. Hace MJS-401 är således en produkt som håller vad den lovar.

SOEHNLE AIRFRESH HYGRO 500

Modellen Airfresh Hygro 500 från tyska Soehnle är testets kanske mest teknologiska luftfuktare i mellanklassen. Luftfuktaren har en avtagbar vattenbehållare om 4,9 liter som ger en extra lång driftstid om och en rekommenderad arbetsyta om hela 50m². Luftfuktaren har en speciell förångningsteknik som skapar en optimal inomhusmiljö utan bakterier och utan synlig vattenånga. Luftfuktaren har en smart display som visar aktuell luftfuktighet och där du kan ställa in önskad luftfuktighet om 40 – 75 %.

SOEHNLE Airfresh Hygro 500

Soehnle Airfresh Hygro 500 har en smidig timer-funktion och dessutom en smart filterdisplay som anger när du ska byta filter för att du ständigt ska få ren luft i hemmet. Luftfuktaren har även en fläkthastighet i tre steg så att du kan bestämma önskad intensitet av luftfuktigheten i ditt hem. För högst säkerhetsnivå finns också automatisk avstängning.

CANVAC CLF3301X

Canvac CLF3301X är en kraftfull luftfuktare med ultrasonisk befuktning för ett optimalt inomhusklimat. Canvac CLF3301X har en vattentank om fem liter och en rekommenderad arbetsyta om hela 65m². Denna luftfuktare har även en dubbel funktion där du kan välja att återfukta ditt hem med både varm eller kall ånga och du kan enkelt kontrollera detta med en smidig display.

Canvac CLF3301X

Luftfuktaren från Canvac har en ultraviolett teknik som verksamt dödar bakterier i vattnet och en doftspridare för en aromatisk doft i ditt hem. Canvac CLF3301X har en smart timer-funktion upp till tio timmar och en säker automatisk avstängning som även stänger av luftfuktaren när vattnet i tanken tar slut. Luftfuktaren använder sig också av ett HEPA filter samt ett kolfilter för att du ska få absolut bästa klimat.

BEURER LB44

Beurer LB44 är den effektiva, prisvärda och tysta luftfuktaren som passar utmärkt i ett mindre rum eftersom den har en maximal arbetsyta om 25m². Med sin sofistikerade ultraljudsfunktion dödar Beurer LB44 effektivt bakterier för en behaglig inomhusmiljö och är dessutom väldigt tystgående med en ljudnivå om endast 35 dB. Vattenbehållaren rymmer 2,8 liter vatten och kan enkelt tas av för enkel påfyllning av vatten.

BEURER LB44

Beurer LB44 har en smart och säkert avstängningsfunktion där luftfuktaren automatiskt stänger av sig om vattenbehållaren är tom. Luftfuktaren har dessutom en tillhörande doftbehållare där du kan tillsätta aromatiska oljor för ett väldoftande hem. Beurer LB44 har ett mått om 25 x 12 x 34 cm och är således en nätt och effektiv luftfuktare som inte gör så mycket väsen i ditt hem.

DUUX MOTION WHITE

DUUX Motion White är testets absolut snyggaste modell som snarare för tankarna till en stilren högtalare än luftfuktare. DUUX Motion White har en vattentank om fyra liter som räcker i 12 timmar arbetar luftfuktaren effektivt på en yta upp till 40 m2. Med en display i LED och touch funktion kan du ställa in en luftfuktighet mellan 40-70 % och luftfuktaren har ett aktivt kolfilter för ett optimalt och hälsosamt inomhusklimat.

DUUX Motion White

DUUX Motion White är extremt tystgående med en maximal ljudnivå om 32 dB och är dessutom väldigt energieffektiv med energiförbrukning om endast 15 W. DUUX Motion White har även en timer-funktion samt nattläge och med sitt smarta handtag kan du enkelt flytta den mellan olika rum. Det bästa med DUUX Motion White är att den har en modern design och kan vara en del av inredningen.

MER OM LUFTFUKTARE OCH TESTVINNAREN

Efter noga övervägning och jämförelse av testets alla produkter anser vi att Airfresh Hygro 500 från tyska Soehnle är testvinnare. Luftfuktaren Soehnle Airfresh Hygro 500 är likt konkurrenterna Philips HU4813/10 och Dyson AM10 en oerhört effektiv, hygienisk och tystgående produkt och den erbjuder inom sin prisklass enastående kapacitet och intuitiv teknologi för absolut bästa inomhusklimat. Jämfört med Philips HU4813/10 som håller samma prisklass och den dyra tungviktaren Dyson AM10 erbjuder Soehnle Airfresh Hygro 500 bättre kapacitet med en större tank, större rekommenderad arbetsyta och justering av högre luftfuktighet med upp till 75 %, vilket är högre än de andra två topptestade produkterna. Soehnle Airfresh Hygro 500 erbjuder likt Dyson AM10 en intuitiv teknik som kan förbättra ditt inomhusklimat och det för väldigt lite pengar. Med Soehnle Airfresh Hygro 500 får du helt enkelt mycket luftfuktare för pengarna.