LÖPBAND

BÄSTA LÖPBAND

Med ett löpband hemma behöver du inte besöka gymmet för att få din konditionsträning. Då kan du istället springa, powerwalka, jogga eller gå hemma utan att behöva tänka på kläder för väder. Med löpbandet kan du få rätt träning hemma, du behöver inte ta dig till gymmet eller promenera utomhus. Det ger dig en bra konditionsträning på hemmaplan och det finns inga ursäkter att inte komma igång med träningen.

kollage av löpband

Det finns många fördelar med att ha detta träningsredskap hemma, åtminstone om du väljer rätt variant. Marknaden svämmar över med olika varianter och det är inte så enkelt att veta vilket som passar dig bäst. Dessutom är det en individuell fråga eftersom alla inte är ute efter samma typ av produkt och även din budget spelar roll.

MASTER FITNESS WAVE DECK T5 – VINNARE

Master Fitness Wave Deck T5 är vår vinnare bland löpbanden i vår granskning av tester, som har mycket att erbjuda dig som önskar en bra löpupplevelse. Löpbandet är speciellt bra för dig som vill skydda ditt skelett och dina leder från belastning, då det har en unik konstruktion som ger en fantastisk dämpning. Det minskar belastningen på dina knän, fotleder och höfter, dessutom är det otroligt skönt att springa på. Dessutom är det ett lättskött löpband som talar om för dig när det behöver smörjas, vilket gör att du slipper hålla reda på det själv. Motorn har 2.0 hästkrafter och erbjuder hastigheter upp till 18 km/h, samt ett lutningsintervall på upp till 15 procent. Det ger dig bra möjligheter att kombinera din träning när du är ägare till just Master Fitness Wave Deck T5.

MASTER FITNESS WAVE DECK T5

MASTER FITNESS WAVE DECK T5

En annan anledning till att vi gillar Master Fitness Wave Deck T5 allra mest är att den har så många som 20 olika träningsprogram för dig att välja mellan. Du kan också fälla ihop den för att spara plats när det inte används. Med en bra vikt på 126 kg är det ett stabilt löpband och det klarar av användare som väger upp till 120 kg. I träningsdatorn kan tre olika användare registrera sig för att ha koll på sin träning och är därmed perfekt för er som är många i samma hushåll. Dessutom är designen på löpbandet otroligt snygg och futuristisk, vilket också är ett plus. Du hittar snabbknappar för inställning av fart och lutning i handtagen, vilket är säkert och praktiskt under träningspasset.

ADIDAS TREADMILL T19 X

Alla känner vi till varumärket Adidas och de tillverkar även löpband, så som Adidas Treadmill T19 X. Det är konstruerat för att vara skonsamt mot dina leder och ben, tack vare dess NRG-teknik som absorberar stötarna som uppstår under träningen. Maxhastigheten på detta löpband ligger på 20 km/h och lutningen har 15 olika nivåer.

ADIDAS TREADMILL T19 X

Adidas Treadmill T19 X

Det är ett löpband som passar hela familjen, ni kan registrera upp till tre användare. 24 förinställda träningsprogram finns tillgängliga, vilket gör att den passar för alla typer av träning. Du kan bland annat använda det för intervallträning och powerwalks. Träningsdatorn visar bland annat tid, hastighet och hjärtslag. Löpbandet är dessutom utrustat med en Ultra-X konsol med internetanslutning, så att du kan använda dig av Netflix, Facebook och Youtube under tiden du tränar.

REEBOK JET 300

Reebok Jet 300 är ett löpband från det populära varumärket Reebok och det är en produkt i medelprisklassen för löpband. Det har en luftbaserad fjädringsteknologi som dämpar stötar och löpbandet är därför stötabsorberande. Det innebär att hårda stötar reduceras, vilket gör att det är skonsamt att träna med just Reebok Jet 300. Topphastigheten ligger på 20 km/h och löpbandet har 15 olika lutningsnivåer.

REEBOK JET 300

Reebok Jet 300

Det har dessutom så många som 27 olika träningsprogram som du kan välja mellan för att få en skräddarsydd träning för just dina behov. Löpbandet är hopfällbart och tar därmed liten plats i ditt hem. Reebok Jet 300 klarar av användare med en maxvikt på 140 kg och ger dig bekväm träning i ditt eget hem. Dessutom har det integrerade högtalare för en njutningsfull träningsupplevelse.

MASTER FITNESS T20

Master Fitness T20 är ett prisvärt löpband som har mycket att erbjuda. När det är hopfällt tar det liten plats och är därför perfekt för dig som inte har stor plats för ett hemmagym. Det har en lutning på upp till 16 procent, mer än många av de dyrare löpbanden. Det finns 25 inbyggda program att välja mellan, samt en maxhastighet på hela 16 km/h.

MASTER FITNESS T20

Master Fitness T20

Löpbandet har en praktisk hylla där du kan förvara din telefon eller surfplatta. På displayen kan du se saker som tid, hastighet och puls, vilket kan hjälpa dig att följa din träning på ett enkelt sätt. Master Fitness T20 har transporthjul och klarar av användare med en vikt på maximalt 120 kg. Det här är ett mycket bra budgetlöpband som dessutom har en väldigt snygg design.

SPIRIT FITNESS CT850

Spirit Fitness CT850 är ett löpband som kan användas både hemma och på gymmet. Det är ett kraftfullt löpband av hög kvalitet. Det är stabilt och har en stor löpyta för en bekväm upplevelse när du springer. Löpbandet har 17 förinställda program med olika typer av träningsupplevelser, så som fettförbränning och intervallsträning.

SPIRIT FITNESS CT850

Spirit Fitness CT850

Motorn har hela 4 hästkrafter och produkten har en vikt på hela 175 kg. Det gör att löpbandet klarar av användare som väger upp till 205 kg, perfekt för dig som har mycket vikt som du vill bli av med. Du får två års garanti vid användning i hemmiljö och det är ett mycket bra löpband i de högre prisklasserna. Ett plus med det här löpbandet är den inbyggda fläkten som kan svalka dig under träningspasset.

MASTERFIT TM 100

Masterfit TM 100 är ett löpband som klassas som ett budgetval, som ändå har mycket att erbjuda dig som tränar. Löpbandets motor ligger på 2,5 hästkrafter och kan nå en högsta hastighet på 18 km/h. Det har en ganska stor löpyta, själva bandet är 50×140 cm. TM 100 är till för höga hastigheter och intervallträning, men kan givetvis även användas till powerwalks, jogging och promenadträning. Vi gillar att löpbandet har 14 förinställda program och att höjden kan justeras i 15 olika nivåer helt elektroniskt. Löpbandet har också bra dämpning vilket gör det skonsamt att använda. Det är ett mycket stabilt löpband med en vikt på hela 84 kg och det kan vikas ihop för att ta mindre plats där hemma när det inte används.

MASTERFIT TM 100

Masterfit TM 100

Löpbandet har snabbknappar för stigning och hastighet, samt en tydlig LCD-skärm där du kan se hastighet, tid, sträcka, kaloriförbrukning samt puls. Det gör det enkelt att följa din träningsutveckling. Det har dessutom en högtalare där du kan ansluta musik att lyssna på under din träning. Det är även utrustat med hjul för att du enkelt ska kunna förflytta det. Som användare kan du väga upp till 130 kg, vilket är en hög gräns. Det gör löpbandet perfekt för dig som önskar konditionsträning och viktnedgång. Du får två års garanti vid användning i hemmiljö. Det här löpbandet är vår favorit när det kommer till budgetalternativ, det levererar den träning du behöver med bra lutning och hög hastighet. Dessutom är det mycket stabilt och kan ta en hög maxvikt.

SOLE FITNESS F63

Sole Fitness F63 är ett löpband som blivit prisat både av användare och recensenter. Det har klassats som det bästa och mest högkvalitativa löpbandet i sin prisklass. SOLE är kända för att bygga bra löpband och det här är inget undantag. Motorn har 3.0 hästkrafter och bjuder på löpning på hastigheter upp till 18 km/h. Dessutom har det en lutning på upp till 15 grader, vilket gör att du kan träna i uppförsbacke. Det är ett löpband som har funnits på marknaden i några år, men det är fortfarande ett mycket populärt löpband. Löpbandet är väldigt stabilt med sin vikt på 115 kg och det är säkert att använda. När det inte används låses det på plats för ultimat säkerhet, därför kan det alltid stå framme i hemmagymmet.

SOLE FITNESS F63

Sole Fitness F63

Sole Fitness F63 har en stor och tydlig display på sin träningsdator, som visar tid, lutning, hastighet, distans, takt, puls och kalorier. Det gör det enkelt för dig att hålla koll på hur din träning går och de framsteg du gör. Löpbandet har förinställda program som du kan välja mellan, bland annat program för konditionsträning och fettförbränning. Ditt löpband sätts igång på bara 1 km/h och flera säkerhetsfunktioner så som en stor stoppbrytare och lågprofilskåpa. Vi gillar säkerhetsaspekten med detta löpband väldigt mycket, samtidigt som prestandan är väldigt bra. Löpbandet har även en inbyggd högtalare dit du kan koppla in mp3-spelare för enkel lyssning på musik under tiden du tränar. Maximal användarvikt ligger på hela 148 kg och är därför utmärkt för dig som önskar viktnedgång.

MER OM LÖPBANDEN OCH VINNAREN

Vi har jämfört sju stycken löpband för att kunna ge dig information som kan hjälpa dig i ditt val. Bland löpbanden hittar du både budgetvarianter samt dyrare löpband, för att det ska finnas någonting för alla. Vår vinnare är Master Fitness Wave Deck T5, speciellt tack vare dess unika konstruktion som hjälper till att dämpa stötar. Det gör att det är väldigt skonsamt för ditt skelett och dina leder. Maxhastigheten på 18 km/h och lutningsnivån upp till 15 grader gör att det är ett löpband som passar alla typer av människor och det kan användas både för intervallträning och vanliga powerwalks. Master Fitness Wave Deck T5 har smarta snabbknappar i handtagen där du kan ställa in hastighet och lutning på ett säkert och tryggt sätt.

SÅ HAR VI UTSETT VINNAREN

Vi har inte testat löpbanden själva. Istället har vi granskat och analyserat externa artiklar, tester och jämförelser av löpband, för att på detta sätt få mycket information kring de bästa löpbanden på marknaden, och löpband generellt. Genom vår gedigna genomgång har vi med stor säkerhet kunnat ta fram de bästa produkterna, som vi även rekommenderar ovan i vår sammanställning.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST