LEKSAKSTELEFON

BÄSTA LEKSAKSTELEFON 2021

De flesta barn är väldigt nyfikna på mobiltelefoner och allt man kan göra med dem. Något av det roligaste som många barn vet är dessutom att imitera vuxna, och vad kan då vara roligare än att få en alldeles egen mobiltelefon att leka med?

kollage av leksakstelefoner

Med en leksaksmobil så kan barn leka mängder av lekar, från att ta bilder med mobilkameran till att ringa upp sina kompisar eller spela upp musik.

PLANTOYS MY FIRST PHONE

Plantoys My First Phone är en ekologisk leksakstelefon i trä, som är tillverkad i Planwood som är trä från gummiträd som inte längre producerar gummi. Leksakstelefonens display är tillverkad i plast och telefonen är även utrustad med en tygrem. Plasten i displayen fungerar även som ett förstoringsglas. Den här leksakstelefonen har formen av en klassisk mobiltelefon, med en liten antenn på toppen.

PLANTOYS MY FIRST PHONE

Plantoys My First Phones knappar är i olika lekfulla färger, med symboler som de flesta barn är bekanta med, till exempel hus, hjärta, katt, flicka och pojke. Telefonen har måtten 6,3 x 11 x 1,9 cm vilket gör den smidig att bära med sig även för de yngsta barnen. Plantoys My First Phone är ett prisvärt och hälsosamt alternativ, som många kunder också är nöjda med. Bland kunder som köpt och använt sig av den beskrivs det bland annat hur den tål mycket vild lek och smällar, att den är en favorit bland barnen och att den har som stor fördel att den är tyst och inte ger ifrån sig några ljud. Bland några som köpt den beskrivs det dock att deras barn inte tycker den är rolig eftersom den skiljer sig alldeles för mycket från en riktig mobiltelefon.


ABC SMARTPHONE

Det här är en leksaks-smartphone som riktar sig till barn från 12 månader och uppåt. Knapparna består av bilder på gulliga djur, och klassiska mobilknappar såsom kamera, stjärna och fyrkant. Givetvis finns det även en grön och en röd samtalsknapp.

ABC Smartphone

Med hjälp av knapparna kan man spela upp till 15 olika ljud och 10 olika melodier. Leksaksmobilen har även flera ljusfunktioner. ABC Smartphone har en längd på 13,5 centimeter vilket gör att den påminner om en riktig smartphone i storlek.

FISHER PRICE SMARTPHONE

Fisher Price Smartphone är en leksakstelefon med numrerade knappar, med bilder på sådant som man vanligtvis kan göra i en smartphone. Knapparna har bilder på exempelvis brev, telefon, väder, kamera, kalender och inställningar. Med den här leksakstelefonen kan man spela upp olika typer av sånger och musik, som barnet snabbt lär sig att sjunga med i. Totalt finns det fler än 20 olika sånger, där det även finns lampor som blinkar i takt med musiken.

Fisher Price Smartphone

Den här leksaksmobilen rekommenderas från 6 månaders ålder och upp till tre år. Den är 21 centimeter lång och 11 centimeter bred. Den drivs med två stycken AAA-batterier som ingår vid köpet. Kunder som köpt och använt sig av Fisher Price Smartphone beskriver bland annat hur den är rolig för barnen att leka med, samt att den är tålig.

INFINIFUN MIN FÖRSTA SMARTPHONE

Infinifuns leksaks-smartphone har många roliga funktioner för att vara en leksak. Telefonen innehåller fyra olika inlärningsspel där man lär sig om djurläten, färger, siffror och namn.

Infinifun Min Första Smartphone

Vidare har den funktionen av att börja ringa några sekunder efter att man lagt ifrån sig den. När telefonen ringer så syns det även tydligt genom en blinkande samtalsikon, som det gör på en riktig telefon. Infinifun Min Första Smartphone rekommenderas från 12-18 månader och uppåt.

SKIP HOP EXPLORE&MORE TELEFON

Den här leksaksmobilen från Skip Hop är en mobil anpassad för roliga selfies. Genom de olika selfie-filtrena såsom glasögon, nos eller hundöron så kan barnet se sig själv i flera roliga spegelbilder.

Skip Hop Explore&More Telefon

Dessutom kan man spela upp olika roliga ljud med leksakstelefonen, till exempel vov, mjau och hello, samt tre stycken roliga melodier. Skip Hop Explore&More Telefon är godkänd från 6 månaders ålder och uppåt. Den drivs med hjälp av tre stycken AAA-batterier som ingår i köpet. Den här leksakstelefonen har en längd på 13 centimeter och en bredd på 7 centimeter.

PEPPA PIG FLIP & LEARN

För alla barn som gillar Greta Gris är den här Greta Gris-mobilen det solklara valet. Leksaksmobilen öppnas och stängs med en lucka vilket många barn tycker är kul. Den har numrerade knappar i olika färger, där det även finns samtalsknappar och kameraknapp. Den här leksakstelefonen är även en bra introduktion till att lära sig om olika siffror, mobilen kan ge uppmaningar om att ringa olika karaktärer i Greta Gris-serien, genom att trycka på olika siffror. Den har även en realistisk ringsignal vilket gör det extra roligt att vika upp luckan och svara på samtal.

Peppa Pig Flip & Learn

Peppa Pig Flip & Learn rekommenderas från 18 månaders ålder och uppåt. Bland kunderna som köpt och använt sig av den här leksaksmobilen är flertalet nöjda. Till exempel beskriver man hur barnen tycker om den och att man kan lära sig mycket med den. Några missnöjda kunder beskriver hur den gått sönder snabbt och att kvalitén är dålig.

MER OM LEKSAKSTELEFONER OCH TESTVINNAREN

I det här jämförande testet av leksakstelefoner har vi tagit med ett stort antal populära modeller just nu. Vi har inkluderat både smartphones och mer klassiska mobiltelefoner, inom olika prisklasser och med olika funktioner. Vi hoppas därför att du ska kunna hitta något som passar, både när det kommer till budget, design och funktion. Vinnaren i vårt test bland leksakstelefoner för barn är Plantoys My First Phone. Det är en av de få ekologiska leksakstelefonerna på marknaden just nu, som är tillverkad i trä vilket gör att man inte utsätter sitt barn för onödiga kemikalier. Plantoys My First Phone är enkel och avskalad och vill man ha en leksakstelefon med ljud och fler funktioner så kan vi istället rekommendera Fisher Price Smartphone, som är ett populärt val även om den är tillverkad i plast.