LEKSAKSKÖK

BÄSTA LEKSAKSKÖK

Ett leksakskök går att använda under många år och det ger utrymme för mängder av olika lekar. Det stimulerar barnens kreativitet låter barnen leka vuxen, vilket de flesta tycker är riktigt roligt. De flesta leksaksköken innehåller spisplattor, ugn och diskho.

kollage av leksakskök

Köksredskap kan i vissa fall ingå i köpet men behöver i de flesta fall köpas till. Vanliga material för leksakskök är antingen plast eller i trä, och för att få ett ordentligt leksakskök så bör man lägga minst ett par hundralappar.

BRIO 31355 SPIS – VÅR FAVORIT

Det här leksaksköket från Brio är en riktig klassiker. En enkel men stabil konstruktion som innehåller både spisplatta och ugn. Köket är utrustat med vridknappar och handtag på ugnsluckan. Just de små vridknapparna brukar vara ett uppskattat inslag hos de flesta barnen. I och med att den här Brio-spisen innehåller vissa små delar så skriver tillverkaren att den inte är lämplig under 3 års ålder.

BRIO 31355 Spis

Det här leksaksköket är tillverkat i trä som är FSC-märkt. Vad som vidare är bra med Brios leksakskök är att det finns en tillhörande disko som man kan köpa till om man vill förnya efter en tids lek. Det här leksaksköket är betydligt mindre än många av sina motsvarigheter hos konkurrenter. Med måtten 41x29x51 cm så passar det därför extra bra för de mindre barnrummen. De flesta kunder som köpt och använt sig av Brio 31355 Spis är nöjda med produkten och har således gett den positiva omdömen och betyg. Bland annat beskrivs det hur den är praktisk, lätt att montera, lätt att hålla ren och att den har ett riktigt bra pris. Någon enstaka negativ kommentar finns kring att glaset på ugnsluckan gått sönder väldigt snabbt.

KIDS CONCEPT KÖK

Med Kids Concepts leksakskök får man ett riktigt fint kök i trä som bland annat innehåller diskho, ugn, stekhäll, upphängning för redskap och en klocka. Dessutom så ingår det ett antal olika tillbehör. Tillbehören som ingår i paketet är bland annat stekspade och slevar, salt- och pepparkar, stekpanna och en gryta. Ugnen och stekhällen är även utrustade med vridknappar för att man även ska kunna leka att man reglerar temperaturen i ugnen och på spisplattorna. Det här leksaksköket har även flera hyllor och bra ytor för förvaring, vilket gör att man enkelt kan köpa till fler köksgrejer och förvara dem utan problem.

Kids Concept Kök

Tillverkaren rekommenderar att det här köket inte används av barn under tre år, detta eftersom det finns flera små delar som innebär en risk för yngre barn. Måtten för det här leksaksköket är 50x30x73 cm vilket gör det till en bra möbel för barnrummet. Tyvärr har Kids Concept Kök fått några dåliga omdömen på nätet. En kund beskriver hur kvalitén varit väldigt dålig, där bitar börjat falla av efter bara några veckor. En annan beskriver hur denne fått borra egna hål för att kunna montera köket.

MICKI LEKSAKSKÖK

Även det här barnköket från Micki är en riktig klassiker som många känner igen. Köket innehåller bland annat en diskho med tillhörande kran, spisplattor och ugn med tillhörande skruvreglage och ett skåp undertill som exempelvis kan fungera som skafferi, kylskåp eller förvaring för kökstillbehören. Även det här leksaksköket har en rekommenderad ålder från tre år i och med de små delarna och detaljerna. Två detaljer som vi särskilt gillar med Micki Leksakskök är de färgglada detaljerna samt att skruvreglagen ger ifrån sig klickljud, det ger en mer verklighetstrogen känsla. På sidan av köket finns det även fina illustrationer av köksredskap.

Micki Leksakskök

I grundutförandet av den här produkten så ingår det inte några köksredskap. Man kan dock köpa till Mickis egna tillbehör för en billig peng, dom är anpassade till köket både när det kommer till färg och form. I dagsläget finns det inte särskilt många betyg och kommentarer kring Mickis Leksakskök på nätet. Någon enstaka kund tycker att köket är för dyrt. Vi är dock inte benägna att hålla med om det, vi anser istället att Mickis Leksakskök är en riktigt prisvärd produkt, som också är snygg och har många funktioner.

JABADABADO KÖK MED TILLBEHÖR

JaBaDaBaDos kök med tillbehör är ett leksakskök som både är snyggt och roligt att leka med. Leksaksköket är utrustat med diskho, ugn, spishäll, klocka och köksskåp. Det finns även en kryddhylla där man kan ställa upp kryddor eller annat kökstillbehör. Förutom de fasta elementen i köket så följer det ju även med flera roliga tillbehör, till exempel en kastrull, en stekpanna och tre köksredskap. Köksredskapen hängs praktiskt upp ovanför stekhällen, där det finns tre stycken krokar.

JaBaDaBaDo Kök med tillbehör

Jabadabados leksakskök är upphöjt på fyra ben vilket även gör att det finns plats för förvaring undertill. Man rekommenderar leksaksköket från tre års ålder eftersom det finns små delar som yngre barn än så inte bör exponeras för. Prismässigt ligger det här leksaksköket ganska högt. Vi känner dock att det kan motiveras av kökets många element och de fina tillbehören som också medföljer i köpet.

SEBRA KÖK

Med det här barnköket från Sebra har man satsat lite mer på design. Här får man inte bara en leksak utan även en snygg och stilren möbel att ställa in i barnrummet. Sebra Kök har bland annat en diskho med kran och metallskål som är löstagbar, ugn och två spisplattor. Vid sidan om ugnen finns det även skruvreglage som är extra roliga för barnen att leka med. Sebra Köks ben är konformade och stilrena, där de dessutom går ut snett från köket.

Sebra Kök

Leksakskökets mått är 58x38x50 vilket inte gör det särskilt skrymmande. I och med att det är tillverkat i trä med detaljer i metall så får man en naturlig och verklighetstrogen känsla. En stor fördel med Sebra Kök jämfört mot många av konkurrenternas leksakskök är att det kan börja användas från ett års ålder. Leksaksköket kan med fördel kombineras med Sebras köksleksaker i trä, som även dom är riktigt snyggt designade. Den egentligen enda större nackdelen med Sebra Kök är det höga priset. Uppskattar man snygg design på leksaker så kan de högre priset motiveras, i annat fall hittar man motsvarande kök ganska mycket billigare hos konkurrenter.

MER OM LEKSAKSKÖK OCH VINNAREN I TESTSAMMANSTÄLLNINGEN

I vår jämförande sammanställning av tester av leksakskök har vi recenserat produkter från en rad kända tillverkare, med olika funktioner och tillbehör. Vi har även haft som mål att ta med leksakskök ur olika prisklasser för att kunna erbjuda något intressant både för den med låg och med hög budget. Vinnaren i vår analys av tester är Brio 31355 Spis. Det är en riktig klassiker som tar lite plats, är snygg, tålig och som dessutom har ett riktigt bra pris. Som en rekommenderad premiumprodukt har vi valt ut Sebra Kök. Med leksaksköket från Sebra får man en snygg och stilren produkt som lika mycket är en inredningsdetalj som ett leksakskök.

Vi har utsett vårt vinnande leksakskök genom att läsa och analysera externa tester och kundomdömen för att på detta sätt få information kring vilka som är de mest populära och bästa produkterna på marknaden.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST