LEKSAKSGARAGE

BÄSTA LEKSAKSGARAGE 2021

Ett leksaksgarage är en mycket uppskattad leksak bland bilintresserade barn. Ofta består det av flera våningar där man kan parkera sina leksaksbilar, tillsammans med en nedfart och utfart. Vissa av leksaksgaragen har andra roliga tillbehör nedtill, såsom en bensinmack eller en verkstad.

kollage av leksaksgarage

På den här sidan hittar du ett jämförande test av några av de bästa leksaksgaragen på marknaden just nu. De produkter vi jämfört och testat är från olika varumärken, tillverkade i olika material inom olika prisklasser. Detta för att så många som möjligt ska kunna få hjälp med att hitta något som passar. Längst ner på sidan hittar du en motivering kring varför vi utsett vår testvinnare.

BRIO WORLD 33204 PARKERINGSHUS – TESTVINNARE

Det här leksaksgaraget/parkeringshuset är en riktig klassiker från Brio. Leksaksgaraget består av parkeringar i två plan och en tankningsstation nedtill. Det finns även en rolig nedfart där bilen får upp rejält med fart när man släpper ner den. Brio Worlds Parkeringshus innehåller även en hiss i vilken man kan hissa upp och ner bilarna mellan planen. Vad som är roligt med just den här produkten är att det finns mängder av tillbehör att köpa och bygga till.

BRIO World 33204 Parkeringshus

Brio World 33204 Parkeringshus är kompatibel med samtliga av Brios tågbanor och bilbanor. Tillsammans med det här leksaksgaraget så medföljer det även två stycken leksaksbilar och en biltransportvagn som går att koppla ihop i varandra via magneter. Vidare medföljer det träklossar som gör det möjligt att koppla ihop leksaksgaraget med bilbanor eller tågbanor. Brio World 33204 Parkeringshus har måtten 370 x 274 x 270 millimeter och den rekommenderas från 3 års ålder och uppåt.


WOOD LITLLE PARKERINGSGARAGE

Wood Littles Parkeringsgarage är tillverkat helt i trä, med varma och lekfulla färger. Leksaksgaraget består av fyra våningar, med tankningsstation och entré längst ner, två plan med målade parkeringsrutor och en helikopterplatta högst upp. Det medföljer även några roliga trafiktillbehör såsom en stoppskylt och ett trafikljus. Därför är det här leksaksgaraget även lämpligt att ansluta till en leksaksväg nertill.

Wood Little Parkeringsgarage

För att köra upp bilarna till de olika våningarna kan man antingen använda sig av de två ramperna, alternativt hissa upp och ner bilarna med hjälp av hissen mitt i parkeringsgaraget. De fordon som följer med Wood Little Parkeringsgarage är fyra små bilar i olika färger, tillsammans med en helikopter, allt tillverkat i trä. Måtten för det här leksaksgaraget är 45 x 29 x 29 centimeter och den rekommenderas från tre års ålder.

JABADABADO PARKERINGSGARAGE

Här har vi ytterligare ett trevligt leksaksgarage tillverkat i trä från det populära märket Jabadabado. Det påminner ganska mycket om Wood Littles Parkeringsgarage, med några små olikheter i färger och design. Leksaksgaraget består av fyra våningar där det finns målade vägar, parkeringsplatser, bensinpump, helikopterplatta och en hiss som kan transportera bilar och eventuella andra fordon mellan våningarna. De olika våningarna kopplas även samman av små ramper med sträckade vägar.

Jabadabado Parkeringsgarage

Jabadabados Parkeringsgarage kommer tillsammans med fyra bilar i olika färger och en helikopter. Priset för den här produkten är relativt högt men i utbyte får man en högkvalitativ leksak som ju är tillverkad i trä. Bland kunder som köpt och använt sig av Jabadabados leksaksgaraget är det flera som är nöjda och lämnat positiva omdömen. Till exempel beskriver man hur leksaksgaraget är stort, har bra kvalitet och att det är en bra present till barn i många åldrar.

KIDS CONCEPT AIDEN PARKERINGSHUS

Här är ett lite mer symmetriskt och diskret parkeringshus från Kids Concept, med verklighetstrogna färger och snygga små bilar. Det finns målade parkeringsrutor på tre olika våningar, med en fjärde våning som består av en helikopterplatta. Ingången till leksaksgaraget öppnas och stängs genom en bom. Mellan våningarna kan man transportera bilarna via de rundade ramperna eller via hissen som man hissar upp och ned.

Kids Concept Aiden Parkeringshus

Liksom för de andra leksaksgaragen har man här satt en rekommenderad ålder från 3 år och uppåt. Tillsammans med parkeringshuset så medföljer det tre bilar och en helikopter. Här tycker vi att bilarna är lite snyggare än de bilar som följer med de andra leksaksgaragen här i testet.

MICKI GARAGE I TRÄ

Micki Garage i Trä är en lite mindre leksak än de andra leksaksgaragen här i testet. Detta gör även att den säljs till ett lite lägre pris. Istället för att vara ett parkeringshus är det här lite mer av ett klassiskt garage, med skjutdörrar. Bilderna på skjutdörrarna visar vilken typ av garage det rör sig om, en däckverkstad, en verkstad en hall för oljebyte och en biltvätt.

Micki Garage i Trä

Leksaksgaraget har måtten 35x18x12 centimeter vilket gör att det finns gott om plats för att ställa in olika typer av fordon där. Tillsammans med den här produkten medföljer det inte några bilar, utan endast själva garaget. Därför kan det vara en god idé att komplettera köpet med några leksaksbilar om man exempelvis ska ge bort det i present.

HOT WHEELS MEGA GARAGE

Det här megagaraget från Hot Wheels är mer än bara ett garage. Med Hot Wheels Mega Garage vevar man upp sina bilar genom garaget upp till toppen. Från toppen av garaget går det en tvåfilig brant väg ner med ett avslutande gupp som får bilarna att flyga iväg ut i luften. Inuti garaget får det plats 25 bilar vilket gör att man kan hissa upp och välja bland ett riktigt stort antal.

Hot Wheels Mega Garage

Det här leksaksgaraget riktar sig till barn från tre års ålder. Det medföljer en Hot Wheels-bil vilket gör att man kan behöva köpa till ett flertal. Hot Wheels-garaget har flera anslutningspunkter vilket gör att man kan koppla ihop det med andra roliga produkter från Hot Wheels.

MER OM TESTVINNARE

Till vinnare i vårt test av leksaksgarage har vi utsett Brio World 33204 Parkeringsgarage. Man får här en tidlös klassiker, i en snygg design, med roliga tillbehör som säljs till ett fullt rimligt pris. Utöver Brios leksaksgarage så gillar vi även flertalet av de andra leksaksgaragen som är tillverkade i trä.