LEKHAGE

BÄSTA LEKHAGE 2021

En lekhage skapar en trygg och säker miljö för barn att leka i. Det är ett bra hjälpmedel om man under ett ögonblick inte kan ge barnet full uppmärksamhet, alternativt om man befinner sig på besök hos någon där hemmet inte är barnsäkrat och man bara vill ha en lugn lekstund tillsammans med barnet. Det kan även fungera som en extra säkerhetsåtgärd om man befinner sig i närheten av något som kan vara farligt för barnet, till exempel en öppen spis.

kollage av lekhagar

På den här sidan hittar du vårt jämförande test av lekhagar. Vi har haft som mål att testa och jämföra lekhagar inom flera olika priskategorier och för flera olika användningsområden. Detta för att du som besökare ska få det lätt att hitta något som passar just dina preferenser. Längst ned på sidan kan du läsa om vilken lekhage som vi utsett till bäst i test och motiveringen till det.

BABYDAN FLEX LEKHAGE – TESTVINNARE

Den här lekhagen från Babydan Flex är en av de bäst säljande lekhagarna på marknaden just nu. BabyDan Flex Lekhage är i sin standardmontering en rund lekhage med en omkrets på 360 centimeter. Med andra ord ger det gott om lekyta för barnet. Men vid behov går det även att montera om lekhagen så att man istället gör om det till en rumsavskiljare. Lekhagen är även utrustad med en dörr vilket gör att man inte behöver lyfta varje gång man sätter i eller ur barnet. Det är något som gör att man undviker skador på ryggen.

BabyDan Flex Lekhage

Tillsammans med BabyDan Flex Lekhage medföljer det även en lekmatta med mjuka kanter. Lekmattan ger ett mjukt och behagligt underlag för barnet att leka på. Väggarna består av glesa spjälor vilket gör att man har uppsikt över allt som pågår inuti lekhagen. Dessutom är spjälorna bra hjälpmedel för barnet när det kommer till att lära sig att stå och gå. Kunder som köpt och använt sig av den här lekhagen är överlag positiva. Till exempel beskrivs det att den är rejäl och stabil, att monteringen är enkel och att det går snabbt att göra om den till en rumsavdelare.


BEEMOO LEKHAGE

Beemoos Lekhage är en praktisk produkt som går att fälla ihop och bära omkring som en liten väska. Detta gör även att den passar perfekt att ha med sig när man är ute och reser. Vikten på hela paketet är 8,7 kg vilket gör den relativt tung att bära, men samtidigt ger den nödvändig stabilitet för barnet som ska vara i den. Den här lekhagen har måtten 90×90 centimeter, med en höjd på 72,5 centimeter.

Beemoo Lekhage

Lekhagen fungerar utmärkt som just lekhage men kan även fungera som en tillfällig sovplats för barnet. Tillsammans med Beemo Lekhage så medföljer det även en tunn dyna att lägga i botten av lekhagen. Med denna kan man göra den lite bekvämare att både leka och sova på. Jämfört med andra lekhagar på marknaden så säljs Beemoos Lekhage till ett relativt lågt pris. Vi anser att man här får mycket för pengarna.

BABYDAN COMFORT LEKHAGE

BabyDan Lekhage Comfort är ytterligare en riktigt bra lekhage från BabyDan. Den här produkten får snarare jämföras vid en blandning mellan en spjälsäng och en lekhage vilket gör den utmärkt för både lek och vila. Lekhagen är utrustad med låsbara hjul vilket gör den väldigt lätt att flytta omkring i hemmet efter behov. Vidare är lekhagen anpassningsbar på så sätt att botten går att fästa vid tre olika lägen. Det gör att man kan justera ner botten i takt med att barnet växer och ökar sin rörlighet.

Babydan Comfort Lekhage

Måtten för BabyDan Comfort Lekhage är 80 x 80 x 73 centimeter. Det finns med andra ord gott om utrymme att leka på. Den är ganska tung, vikten är 17 kg vilket inte nödvändigtvis behöver vara en nackdel eftersom det gör att den står stadigt på sitt underlag. Dessutom är den ju utrustad med hjul vilket gör att man rullar runt den smidigt oavsett vikten. BabyDan Comfort Lekhage finns även i en större variant.

KAXHOLMEN LEKHAGE

Kaxholmens Lekhage är en snygg och enkel produkt i björkträ som är tillverkad i Sverige. Här får man en produkt tillverkad i naturmaterial, fri från gifter och kemikalier. Lekhagen består av fyra sektioner om 120 centimeter vardera som tillsammans bildar en kvadratisk lekhage.

Kaxholmen Lekhage

Detta ger alltså en riktigt stor yta för barnet att leka på. Det är en stadig lekhage som är utrustad med spjälor i trä som dessutom ger bra övning för barnet i att stå vid och stödja sig mot dem. Lekhagen ställs direkt mot golvet vilket gör att man inte har något mjukt underlag till den. Lämpligen kan man köpa en mjuk matta till den eller ställa den ovanpå en befintlig matta i hemmet.

SKIPHOP LEKHAGE PLAYVIEW

SkipHops Lekhage Playview är en mer lekfull variant av lekhage jämför med de alternativ som finns hos konkurrenter. Den här lekhagen ger en lekyta på upp till två kvadratmeter och har en höjd på 70 centimeter. Lekhagen öppnas genom en dörr vilket gör att man inte behöver lyfta i och ur barnet. När dörren är öppen syns detta genom en röd indikator så att man av misstag inte ska lämna dörren öppen. Lekhagens väggar består av stålramar som är klädda med tyg i molnmönster.

SkipHop Lekhage Playview

Tillsammans med lekhagen så medföljer det även en aktivitetstavla som man kan kan hänga upp inuti lekhagen. Aktivitetstavlan innehåller åtta stycken aktiviteter som ger rolig sysselsättning åt barnet medan det är inuti lekhagen. Den här lekhagen går även snabbt och enkelt att göra om till en rumsavdelare.

VILKEN LEKHAGE HAR VI UTSETT TILL VINNARE I TESTET?

Flera av lekhagarna i testet är bra produkter och har sina olika fördelar för olika användningsområden. Trots detta var det en ganska lätt match för oss att utse en testvinnare. Vår favorit och testvinnare bland lekhagarna i testet är utan tvekan BabyDan Flex Lekhage. Här får man en stabil och flexibel konstruktion med många användningsområden. Den är stabil och öppnas och stängs smidigt med hjälp av en dörr. Dessutom anser vi att priset är riktigt bra jämfört mot de andra lekhagarna på marknaden.