LÄRA-GÅ-VAGN

BÄSTA LÄRA-GÅ-VAGN

En lära-gå-vagn är ett riktigt bra stöd när barn ska börja ta sina första steg. För barn brukar det vara roligt att i ett så tidigt skede kunna ta sig fram i rask fart, och dessutom kunna packa med sig leksaker till destinationen.

kollage av lära-gå-vagnar

Förutom att vara till hjälp när barn börjar gå så brukar lära-gå-vagnar vara uppskattade leksaker även längre fram, en bra bit upp i ålder. Kanske imiterar man föräldrarna som rullar barnvagnar, eller så är det en utmärkt shoppingvagn eller transportvagn för leksaker.

BRIO LÄRA-GÅ-VAGN – BÄSTA VALET!

Brios Lära-gå-vagn är en riktig klassiker och förmodligen vad de flesta förknippar med lära-gå-vagnar. Lära-gå-vagnen är tillverkad i trä, med ett handtag i metall. Förvaringsutrymmet är stort och rymmer många leksaker som behöver transporteras mellan rummen. Bromsen går att justera efter barnets styrka och fart, likaså kan handtaget vinklas ner eller upp efter behov. Brio Lära-gå-vagn är rekommenderad från 9 månader och uppåt, och kan sedan användas under många år som leksak, även efter det att barnet lärt sig gå. Brios lära-gå-vagn har dessutom ett riktigt bra pris, där priset ligger lägre än för de flesta konkurrenter.

BRIO Lära-gå-vagn

Bland de kunder som köpt och använt BRIOs lära-gå-vagn så har många lämnat positiva omdömen. Till exempel beskriver kunder hur lära-gå-vagnen är stabil, lätt att sätta ihop, stilren och att den är tålig och håller för flera syskon. Några har varit missnöjda kring BRIOs lära-gå-vagn, där klagomål bland annat handlar om att bromsarna är svåra att ställa in jämnt över hjulen, att bakhjulsaxeln lätt går sönder samt att skruvarna som håller fast handtaget är för klena.

FISHER-PRICE LEARN WITH ME ZEBRA WALKER

Den här lära-gå-vagnen från Fisher-Price går att använda till mycket mer än att bara lära sig gå. På framsidan har den flera spännande spakar, vridknappar och luckor, som ger ifrån sig ljus och mycket färg. Lära-gå-vagnen är även utsmyckad med bokstäver vilket gör det till en bra introduktion till alfabetet.

Fisher-Price Learn With Me Zebra Walker

Samtidigt som man går med vagnen så spelas det upp musik och sånger som gör det betydligt mycket roligare att stå och gå för barnet. Fisher-Price Learn With Me Zebra Walker drivs med hjälp av två AA-batterier som man behöver köpa till själv. Lära-gå-vagnen är tillverkad i plast och ligger prismässigt en bit över konkurrenternas lära-gå-vagnar.

PLANTOYS VAN WALKER

PlanToys Van Walker är en glad och rolig lära-gå-vagn, designad som en buss. PlanToys Van Walker finns i flera färger, bland annat gul, blå och rosa. Dess konstruktion i trä ger både en känsla av naturlighet och kvalitet. Plantoys tillverkar sin Van Walker och andra av sina leksaker i trä från gummiträd som det inte längre går att utvinna gummi ifrån. Handtagets höjd är 45,8 cm och lära-gå-vagnen rekommenderas från 10 månaders ålder och uppåt.

PlanToys Van Walker

Men i och med den roliga buss-designen så uppskattas den här vagnen av barn även längre upp i åldrarna. Hjulen har smidigt och bra rull, och de har en broms som går att justera efter hur mycket fart barnet behöver. Kunder beskriver hur deras barn är mycket förtjusta i PlanToys Van Walker. Det beskrivs hur den är söt och fint gjord. Bland klagomålen anmärker några på att den inte är så stabil för de riktigt små barnen, och att den är lite mindre än andra lära-gå-vagnar.

BABBLARNA LÄRA-GÅ-VAGN

Den här lära-gå-vagnen med Babblarna-tema är en uppskattad leksak bland de flesta barn. Lära-gå-vagnen är utsmyckad med bilen Tut längst fram, med samtliga Babblarna hängandes i skenor på sidorna. Babblarna har olika färger och former vilket ger mycket för barnet att upptäcka. Lära-gå-vagnens hjul är tillverkade i PVC-fri plast och har en broms som går att ställa in vagnens motstånd med.

Babblarna Lära-gå-vagn

När barnet väl har lärt sig att gå så kan man ställa om handtaget och använda vagnen som en leksak under flera år. Höjden på handtaget är 45 centimeter och den rekommenderade åldern är från 6 månader och uppåt. Den här lära-gå-vagnen är ett säkert kort, som ger stor igenkänning hos de flesta barnen som sedan tidigare är bekanta med Babblarna.

KIDS CONCEPT LÄRA-GÅ-VAGN NEO NATUR

Kids Concept lära-gå-vagn är så naturlig som det kan bli. Själva vagnen är tillverkad i trä som fått behålla sin naturliga träfärg. Man har sedan behållit lära-gå-vagnen stilren, utan att krångla till det med onödiga detaljer.

Kids Concept Lära-gå-vagn Neo Natur

Hjulen och handtaget är svarta, där hjulen har både en färg och form som påminner om riktiga däck. Hjulen är även utrustade med en broms som gör att man kan justera hastigheten efter barnets gånghastighet. Höjden på handtaget är 45 centimeter. Bland de få kundomdömena som finns för den här vagnen på nätet så beskrivs den som väldigt fin, stabil och smidig.

MICKI LÄRA-GÅ-VAGN CLASSIC

Den här lära-gå-vagnen från Micki är en färgglad och fin vagn, med utrymme för mycket förvaring. Lära-gå-vagnen finns att välja i flera färger och är rekommenderad från 6 månaders ålder och uppåt. Konstruktionen är stabil, med ett rejält handtag i metall som man kan justera upp eller ner efter behov. I sin grundinställning är handtaget 48 cm högt. Hjulen är bromsbara vilket gör att de går att anpassa efter barnets styrka och fart.

Micki Lära-gå-vagn Classic

Även efter det att barnet lärt sig gå så funkar det utmärkt att fortsätta använda lära-gå-vagnen som en lekvagn, under många år. Bland kunderna som köpt Micki Lära-gå-vagn Classic beskrivs det hur den har bra kvalitet men att bromsen samtidigt är lite svår att ställa in.

MER OM LÄRA-GÅ-VAGNAR OCH HUR VI UTSETT VINNAREN

I vår jämförande sammanställning av lära-gå-vagnar har vi recenserat produkter från flera olika varumärken. Vi har också strävat efter att ha med lära-gå-vagnar inom så många prisklasser som möjligt, för att ge våra besökare en bredd i utbudet av lära-gå-vagnar. Vinnaren i vårt jämförelse är Brios Lära-gå-vagn. Det är en klassisk lära-gå-vagn som säljs till ett riktigt bra pris. Den är stilren, tillverkad i trä och har de nödvändigaste funktionerna som ställbart handtag och justerbar broms. Det är helt enkelt en lära-gå-vagn som få lär bli besvikna på.

Vi har inte testat lära-gå-vagnarna själva. Istället har vi använt oss av externa kundomdömen från kunder som testat lära-gå-vagnarna, läst artiklar och hämtat information från tillverkare. Detta har gjort att vi slutligen kunnat utse en vinnare.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST (INHÄMTAT 2021)