KYLVÄSKA

BÄSTA KYLVÄSKA

Håll maten fräsch med bästa kylväskan!
Håll lunchen kall med en riktigt bra kylväska! Kylväskan behövs till vardags och då det blir dags för picknick eller camping. Den kan också användas när du är ute och handlar och det kommer att dröja ett tag innan den färska maten når kyl och frys hemma hos dig.

Vi har tagit fram de 5 bästa kylväskorna med de egenskaper som krävs för att göra det enkelt att få med sig mat och hålla den fräsch. Tänk på att olika kylväskor har olika storlek samt finesser som kan vara mer eller mindre viktiga för dig. Välj alltid i enlighet med dina specifika behov.

MILWAUKEE JOBSITE COOLER KYLVÄSKA

Milwaukee Jobsite Cooler har skjutit upp som en komet över kylväskahimlen. Det här är en av de bästa kylväskor du kan hitta och det särskilt för lunchen på jobbet. Den har dubbel isolering och kan därmed hålla kylan i upp till 24 timmar.

MILWAUKEE JOBSITE COOLER KYLVÄSKA

Milwaukee Jobsite Cooler kylväska är designad med tanke på två saker: kyla och komfort! Med den dubbla isoleringen kan du känna dig lugn. Lunchen, drycker och annat du har lagt i kylväskan håller sig fint i flera timmars tid.
Dessutom får du ett bekvämt axelband som gör att du lätt får med dig väskan till och från jobbet och på utflykter. Materialen i denna kylväska är både hållbara och högkvalitativa så du kan räkna med att kunna
använda den länge. Om du vill använda kylväskan för att få med burkläsk eller öl i mindre burkar så kan du räkna med att få in 12 stycken i väskan. Då kommer du ändå att ha lite utrymme över för andra saker som ett paket korv till grillningen.
Den här kylväskan är ett utmärkt val för dig som behöver en bra väska för lunchen till jobbet, picknicken eller kanske för festen utomhus.

Smart design
24 timmars bevarad kyla!
Hög kvalitet
Fack i locket

MUURIKKA KYLVÄSKA

Det finska märket Muurikka blir alltmer populärt på den svenska marknaden. Det här är en kylväska av polyester som har designats med flera fickor. Designen är enkel men elegant och du får en vadderad axelrem.

MUURIKKA KYLVÄSKA

Muurikkas kylväska slår alltså inte rekord i tid för kyla men 12 timmar är mer än tillräckligt för många olika situationer. De invändiga fickorna för kylelement är gjorda för att ge dig lång tid för kyla och det fungerar väl. Av omdömen att döma kan vi se att kylan räcker gott och väl både för lunch och för utflykt. Rent storleksmässigt är det här en kylväska som kan passa bra för en familj med två vuxna och två barn. Det finns inte många minus att nämna och designen är dessutom fin att se på vilket inte heller är så dumt.

Bekväm design
Kallt 12 timmar
Varmt 6 timmar
Handtag och axelrem

CILIO DOLOMITI KYLVÄSKA

Celio Dolomiti kylväska har fått väldigt fina betyg i butiker online och är en praktisk väska för olika tillfällen. Den är gjord av polyester och är lätt att lägga undan då den inte används.

CILIO DOLOMITI KYLVÄSKA

Om du vill ha en riktigt bra kylväska som är enkel att använda och med gott om plats för mat som ska hållas kyld så bör Cilio fungerar fint. Den här kylväskan är lika smart att ha med då du handlar mat som då du ska äta picknick på stranden.
Det finns två innerfack och du kan välja en större storlek på väskan om du behöver utrymme för lite mer. Användaromdömen skvallrar om att det inte rör sig om en billig kylväska jämfört med andra modeller men att den är värd sitt pris. Designen är välgjord och funktionen är mycket god. Precis det du vill ha av en kylväska!

Finns i två storlekar
Har ordentligt handtag
Enkel användning
Snygg design

HINZA KYLVÄSKA

Hinza kylväska är ett budgetalternativ som har fått fina betyg i Sverige och utomlands. Den här kylväskan är gjord för att kunna användas som insats i den stora Hinza-väskan eller fristående. Med kylklampar håller du maten kall för picknick i skogen eller lunch på jobbet.

HINZA KYLVÄSKA

Den här väskan är lika praktiskt när du ska på utflykt som då du handlar mat. Om du vill använda den fristående från den större Hinza-väskan så är det ju bara att ta fram axelremmen. Den gör det bekvämt att bära kylväskan med innehåll.
Den här väskan passar mycket bra för dagar på stranden eller camping. Du bör dock notera att den står som stadigast om du placerar den i den större väskan. Det kan innebära att du känner att du behöver köpa den stora Hinza-väskan för att få ut max av kylväskan.

Bekväm axelrem
Passar stora Hinza-väskan
Håller kylan väl
Snygg design

PRIMUS COOLER BACKPACK

Primus är ett märke som är känt för produkter som håller hög kvalitet. Deras Cooler Backpack är inget undantag. Det här är en ryggsäck som fungerar som kylväska. Väskan är gjord för att du ska få med dig färsk mat och dryck på utflykter eller då du är ute och campar.

PRIMUS COOLER BACKPACK

I väskan finns det EVA-skum som håller isoleringen så att det du lägger i förblir kallt. Designen är både robust och tålig vilket är ett måste då du ska ta väskan med ut på utflykter i naturen. Väskans axelremmar går att justera så att den sitter rätt på din rygg. Notera att det finns en kapsylöppnare i spännet. Perfekt när du har kalla drycker med kapsyllock i väskan. Det finns också en mindre ficka där du kan lägga redskap och annat som du inte vill ha i fickan på dina byxor.
Det här är en kylväska som får höga betyg i tester av kylväskor. Dessutom har den många användaromdömen från olika länder. Vi har noterat att Primus kylväskan rekommenderas för veckohandling såväl som för utflykter till stranden.
I och med att det är så enkelt att vika ihop den tomma väskan kan den lätt komma med som en del av packningen när du ska ut och vandra. En fin detalj är att du får rulltoppsstängning. Denna stängning är också handtaget på väskan vilket är smart.

Av robust nylonmaterial
Rulltoppsstängning
Vattentätt foder
22 liter volym

Guide till att köpa kylväska

Här guidar vi dig till sådant som kan vara bra att tänka igenom eller titta närmare på när det kommer till att köpa kylväska.

Volym/kapacitet

Hur mycket vill du kunna bära med dig i en kylväska? Kylväskans volym eller kapacitet i liter är ganska avgörande för hur mycket du ska kunna kyla eller bära med dig. Vanlig kapacitet för kylväskor ligger på allt ifrån 6 liter upp till 30 liter. Genom att tänka på volymen som antalet mjölkpaket som får plats i kylväskan så förstår man ganska snabbt att även mindre storlekar på kylväskor, såsom 10 liter rymmer en hel del. Denna storlek bör räcka för en vanlig picknick.

Vill man kunna få in större saker i kylväskan, till exempel glasflaskor så behöver man även se över kylväskans höjd (eller bredd). En vanlig glasflaska brukar vara runt 30 cm hög vilket kan vara en bra fingervisning.

Kallhållning i timmar

Beroende av hur kylväskan ska användas kan man behöva hålla innehållet kallt i olika många timmar. Det är inte alla som anger väskornas möjlighet till kallhållning i timmar. Men man bör kunna räkna med någonstans mellan 10-24 timmar för kylväskor i textil. Och upp till 30 timmars kallhållning för kylväskor i hårdplast, så kallade kylboxar.

Olika typer av kylväskor

Här guidar vi dig till några vanliga typer av kylväskor.

Kombinerad kylväska/ryggsäck

En produkt som vi själva är särskilt förtjusta i är de kombinerade kylväskorna/ryggsäckarna. Förutom att de är väldigt praktiska att bära, med axelremmar som vanliga ryggsäckar har, så är de också snygga och smälter in som just vanliga ryggsäckar. Den här typen av kylväska kallas i många butiker för kylryggsäckar

Kylbox

Kylbox, som vi nämnde ovan är en typ av kylväska som är tillverkad i hårdplast. Det gör den mer stöttålig, lättare att transportera och kylboxarna brukar även ha bättre och längre kallhållningsförmåga.

Kylväska med hjul

Kylväskor med hjul är ett bra alternativ för dig som ska transportera tunga saker i kylväskan. Du slipper att bära och får en mycket smidig upplevelse genom att du kan rulla fram innehållet. Kylväskorna med hjul brukar ha en lite större kapacitet i liter och de flesta produkterna är tillverkade i hårdplast. Många är konstruerade som en pirra, med ett utfällbart handtag som man håller i. Ett välkänt märke på området är Yeti.

Kylkorg

Kylkorgar är som gjorda för picknicken. De är designade som en vanlig korg med skillnaden att de har en inbyggd kylning. Många av kylkorgarna har även den praktiska funktionen att de går att vika ihop. På så vis blir de lättare att frakta tillbaka när man ätit eller druckit upp innehållet.

Bag in box-kylväska

En bag in box-kylväska är en kylväska som rymmer en bag in box i vanlig storlek. På så vis kan du hålla din bag in box kall under utflykten.

Kylväskor till bilen

Kylväskor till bilen är ofta tillverkade på så vis att man ska kunna hänga upp dem över ett säte, inte ta för mycket utrymme och ha plats för ett flertal drycker. Vissa av kylväskorna anpassade för bilar är byggda som kylboxar eftersom en kylbox är ganska lätt att stuva i bagageutrymmet. Men vad som också kännetecknar många av kylboxarna till bilar är att de har ett 12 V-uttag. På så vis går de att koppla in till bilens strömkälla och genom den ge extra kyleffekt till kylväskan.

Batteridrivna kylväskor

De batteridrivna kylväskorna har ett batteri som gör att de går att ladda upp och på detta sätt hålla innehållet kylt långt mycket längre. Vissa batteridrivna kylväskor laddas genom vanligt vägguttag, andra genom 12 V eller USB-uttag.

Motiv på kylväskor

Eftersom många av kylväskorna är anpassade för att kyla drycker så är det många bryggerier och dryckesföretag som har sina logotyper på kylväskor. Till exempel hittar man ganska lätt kylväskor med logotyper från Coca Cola, Pepsi eller Ramlösa.

Sammanfattning

Kylväskan har sin självklara plats på picknicken och utflykten till stranden. Även då du campar är det viktigt med en väska som kan hålla maten fräsch och hälsosam. Det finns många fina modeller att välja från och det kan vara svårt att säga vilken som är den bästa kylväskan.
Om vi bara får välja en modell så en Primus Backpack helt enkelt för att det rör sig om en ryggsäck som ger dig fria händer. Det här är ju viktigt när du till exempel ska sätta upp ett tält eller ordna med annat innan du kan börja plocka fram maten till grillfesten.
Annars är en kylväska som Milwaukees Jobsite Cooler ett mycket säkert val. Särskilt om du behöver något som är lika smidigt för lunchen på jobbet som för en utflykt i det fria. Tänk alltid på storleken på väskan och vad den är designad för. Om du ska använda en kylväska för camping så kräver det mycket högre kvalitet än om den bara ska med till och från kontoret.

Mer om källor för vår produktbedömning

Vi har inte testat kylväska efter kylväska för att komma fram till vilken modell som är bäst. Istället har vi tagit en titt på tester av kylväskor samt hur de matchas av omdömen från personer som köpt produkterna. Vi har sett både på svenska och på utländska omdömen för att komma fram till de bästa kylväskorna.
Källor för vårt urval av produkter är:

Milwaukee Jobsite Cooler
https://www.proffsmagasinet.se/tradgard-fritid/hobby-och-fritid/kylvaskor-och-kylboxar/milwaukee-jobsite-cooler-kylvaska-2290074
https://www.youtube.com/watch?v=kr0zh-EaSz0
https://toolsinaction.com/milwaukee-cooler-review/

Primus Cooler Backpack
https://www.amazon.com/Primus-740750-Cooler-Backpack-Opening/dp/B077YQPS4P
https://movatik.com/products/primus-cooler-backpack-roll-top
https://www.youtube.com/watch?v=bdrlUZioYUQ

Muurikka kylväska
https://bagarenochkocken.se/fler-produkter/forvaring/ovrig-forvaring/muurikka-kylvaska/
https://www.bauhaus.fi/kylmalaukku-muurikka.html
https://www.netrauta.fi/kylmalaukku-muurikka

Cilio Dolomiti kylväska
https://www.amazon.de/-/en/Cilio-Dolomiti-Insulated-Bag-Red/dp/B00517G3OO

Hinza kylväska
https://www.cervera.se/produkt/hinza-ab-tillbehor-kylvaska-till-liten-hinzavaska
https://www.amazon.co.uk/Hinza-Cooling-Foldable-Shoulder-Insulated/dp/B08QBW1KT4