KOMPRESSOR

BÄSTA KOMPRESSOR

Det finns många riktigt bra verktyg ute på marknaden som är luftdrivna och för att använda ett sådant verktyg behöver du en kompressor. Den gör att dina verktyg får all kraft de behöver för att fungera. I vår testgranskning kommer vi att lista några riktigt bra kompressorer för att du ska hitta den som passar just dig rätt.

kollage av kompressorer

Det kommer finnas för- och nackdelar med varje maskin så kom ihåg att läsa igenom alla recensioner innan du bestämmer dig för en. Många faktorer spelar in när det gäller att välja vinnare såsom pris, funktionalitet och användningsområde. Det finns mängder med maskiner på marknaden och de flesta gör vad de ska. I vår testsammanställning hittar du de bästa maskinerna för att underlätta vid ditt nästa köp.

METABO BASIC 250-50 W OF – TESTVINNARE

Den första kompressorn i granskningen och även bäst i test-vinnaren är Metabo Basic 250-50 W OF. Det är en enkel kompressor som gör det möjligt att använda dina verktyg på ett säkert sätt. Kompressorn har en tank på 50 liter och och du kommer därför kunna använda verktygen under lång tid innan den måste fyllas på igen. Metabo Basic 250-50 W OF är också väldigt enkel att transportera tack vare dess kompakta konstruktion och hjulen som är monterade på den.

Metabo Basic 250-50 W OF

Kompressorn har även ett behändigt handtag. Kompressorn är alltså mycket enkel att ta med sig från arbetsplats till arbetsplats samtidigt som den är liten och smidig och passar utmärkt för hemmabruk. Prislappen gör även att kompressorn är ett utmärkt köp för dig som bara vill ha en maskin som inte används särkilt mycket.

AERFAST AC10304

För dig som är ute efter en liten och kompakt kompressor som fortfarande ger dig riktigt bra lufttryck finns Aerfast AC10304. Dess storlek gör att den passar bäst för arbeten med mindre verktyg, men den går även att använda till verktyg med lite mer kraft dock inte under någon längre tid. Kompressorn ger dig ett arbetstryck på upp till 9 bar, vilket är imponerande med tanke på storleken. Aerfast AC10304 har även ett vadderat handtag vilket gör den enkel att ta med sig om du ska arbeta på olika platser. Den är också mycket tyst vid användning, vilket kan vara en fördel om du ska använda den till hemmabruk. Det här är utan tvekan en prisvärd kompressor för arbeten runtom hemmet eller mindre arbeten på arbetsplatsen.

Aerfast AC10304

Det andra skriver om Aerfast AC10304 är att kompressorn är otroligt tyst. Det går utan problem att arbeta precis bredvid maskinen. Den är också liten och portabel samtidigt som den ger tillräckligt med kraft för att driva verktygen. En sak som kommer upp mycket är däremot att tanken är ganska liten och töms snabbt och det är något som är värt att tänka över om du ska använda luftdrivna verktyg mycket. Aerfast AC10304 är alltså en mycket prisvärd kompressor för dig som inte kommer använda den under längre sammanhängande perioder. Den passar även utmärkt dig som behöver förflytta dig mycket och enkelt vill kunna ta med dig dina verktyg. Prislappen är också mycket förmånlig och kommer passa de flestas budget, vilket slutligen gör att Aerfast AC10304 får en bra placering i olika tester.

DEWALT DPC6MRC

Nästa kompressor som granskats är Dewalt DPC6MRC. Kompressorn är gjord för att vara så liten och smidig som möjligt och samtidigt ge dig riktigt bra med kraft. Den har en sex liters tank och ett tryck på åtta bar. Kompressorn är konstruerad för att hålla mycket länge i tuffa förhållanden, motorn och instrumenten är väl skyddade och den är utrustad med gummifötter för att den ska vara så stabil som möjligt. Trots dess lilla storlek genererar Dewalt DPC6MRC hela 170 liter luft per minut och du kommer enkelt kunna använda alla dina verktyg med den här kompressorn i miniformat. Dewalt DPC6MRC passar dig som vill ha något litet och bärbart men som samtidigt ger dig all kraft du behöver för att driva dina verktyg.

Dewalt DPC6MRC

I kundrecensioner beskriv Dewalt DPC6MRC som en pålitlig och effektiv modell som infriar alla förväntningar du har på en kompressor. Många skriver också att den är mycket smidig och enkel att ta med sig, samt att den har en lång strömkabel och en kraftig luftslang. Alla recensionerna är enade om att Dewalt DPC6MRC är en riktigt bra kompressor som kommer till ett bra pris som lämpar sig bäst för dig som vill kunna röra dig mycket. För hemmabruk är kompressorn ett riktigt bra köp både för stora och små arbeten. Ska du använda den i yrket eller till riktigt stora arbeten kan den lilla tanken vara något du kommer stöta på problem med, då finns det istället större kompressorer som är mer lämpade för dig.

AERFAST AC4504 LOW NOISE

För dig som är ute efter en kompressor som är mycket tyst, liten, smidig och som passar utmärkt för hemmabruk finns Aerfast AC4504 Low Noise. Denna kompressor ger dig all kraft du behöver för mindre arbeten runtom hemmet, men inte mycket mer än så. Den lämpar sig inte för arbeten under längre tid eller arbeten med stora verktyg. Men den har en riktigt bra prislapp och är så pass smidig att kompressorn blir ett perfekt val för dig som inte vill göra en stor investering och bara kommer använda kompressorn då och då för hemmabruk. Den har ett vadderat handtag för att vara enkel och bekväm att förflytta samt sugfötter för att alltid stå så stabilt som möjligt oavsett vilken yta den står på.

Aerfast AC4504 Low Noise

Aerfast AC4504 Low Noise är alltså en riktigt liten kompressor som inte ger dig särkilt mycket kraft men den har ändå en plats i vår testgranskning prislappen samt mångsidigheten på maskinen gör den till ett riktigt bra köp. För mindre hemmabruk är det här en kompressor av toppklass och den är inte en stor investering som många andra kompressorer är. Det kunderna skriver om Aerfast AC4504 Low Noise är att kompressorn är en riktigt tyst, liten och smidig maskin. Många skriver om att den är perfekt för mindre arbeten i till exempel garaget. Är du däremot ute efter en kompressor som ska driva dina stora verktyg eller för att arbeta med under längre perioder kommer inte Aerfast AC4504 Low Noise vara rätt maskin för dig.

AERFAST AC33024

Är du på jakt efter en kompressor som har tillräckligt med kraft för att driva även dina stora verktyg finns Aerfast AC33024. Det är en kompressor som är riktad mot dig som använder verktyg som kräver mycket luft och arbetar mycket. Den är ganska stor så användningsområdet blir lite mindre än mer bärbara kompressorer men ska du driva större verktyg ger Aerfast AC33024 dig all kraft du kan tänkas behöva.

Aerfast AC33024

Kompressorn är perfekt både på arbetsplatsen och för stora arbeten hemma. Den har även två stora hjul och ett handtag för att bli enklare att transportera från plats till plats. Prislappen är ganska stor på Aerfast AC33024 och om du inte kommer använda all kraft den ger dig finns det andra kompressorer som lämpar sig bättre för dina ändamål.

METABO MEGA 350-50 W

Nästa kompressor är en kompressor som är byggd för även de mest krävande jobben. Metabo Mega 350-50 W är en kompressor som ger dig riktigt mycket kraft och är konstruerad för att klara även de tuffaste förhållandena. Det är en oljesmord kompressor som garanterat kommer ge dig alla möjligheter att klara av jobben runtom på arbetsplatsen och vid husrenoveringen.

Metabo Mega 350-50 W

Eftersom kompressorn är oljesmord betyder det att det krävs lite mer underhåll av den för att den ska hålla och fungera som den ska. Metabo Mega 350-50 W är en riktigt robust kompressor för dig som kommer använda den mycket i alla väder och aldrig vill oroa dig över att inte kunna använda dina verktyg. Prislappen är hög och för att investeringen ska löna dig krävs att den används ofta.

MFT 750/OF

Vill du ha en professionell kompressor som även fungerar utmärkt för hemmabruk finns MFT 750/OF. Kompressorn är mycket liten och kompakt och har en vikt på endast 22 kilo, vilket gör att den passar dig som förflyttar dig ofta. Den är mycket tyst och har en låg vibrationsnivå och därmed är den även utmärkt för inomhusanvändning.

MFT 750/OF

Den har ett maxtryck på nio bar och ger dig, trots sin lilla storlek, väldigt mycket kraft för att driva dina verktyg. Prislappen är också förmånlig och du får mycket för pengarna. Är du ute efter en liten kompressor i toppklass samtidigt som du vill ha tillräckligt med kraft för att driva även dina större verktyg är MFT 750/OF ett bra val. Den kommer göra alla arbeten runtom hemmet och arbetsplatsen mycket enklare.

MER OM TESTVINNANDE KOMPRESSORN

När det kommer till att välja en testvinnare är det inte enkelt då det finns många olika kompressorer som alla har fördelar och nackdelar. Läser du igenom alla recensionerna kommer du hitta en som passar just dina ändamål, men för att välja en kompressor som sticker ut tack vare dess mångsidighet och konstruktion är det Metabo Basic 250-50 W OF. Denna kompressor ger dig all kraft du behöver och går att använda under längre perioder innan den behöver fyllas på. För dig som är ute efter en lättanvänd kompressor som samtidigt ger dig mycket kraft och har ett bra pris är Metabo Basic 250-50 W OF det perfekta valet. Har du mer specifika krav på en kompressor så läs igenom recensionerna och hitta den som passar dig bäst.

KÄLLOR OCH TESTER VI LÄST