KOMPOSTKVARN

BÄSTA KOMPOSTKVARN

Köp bästa kompostkvarnen till din trädgård!
Med en smidig kompostkvarn blir det mycket lättare att hanterar avfall till följd av trädgårdsskötsel. Oavsett om du mest klipper gräset eller om du behöver en effektiv lösning för allt från löv till grövre grenar så drar du nytta av en bra kompostkvarn
. Med kvarnen så blir det mindre avfall som dessutom kommer att brytas ner snabbare i din kompost.

Vi har kikat på 5 olika kompostkvarnar som har fått höga användarbetyg och även rankats som bäst i test av experter i Sverige och andra länder. Notera att även de bästa kompostkvarnarna kan skilja sig stort vad gäller kapacitet i behållare och ljudnivå!

BOSCH AXT 25 D KOMPOSTKVARN

Svenska och utländska användare såväl som experter på trädgårdsmaskiner tycks vara rörande överens om denna kompostkvarn från Bosch. Den erbjuder riktigt god malning och detta utan att vara särskilt högljudd. Det ger dig behaglig hantering och mer plats i komposten. Om du är ute efter något som kommer att klara av träbitar, grenar och buskar med törnar så kan en Bosch AXT 25 D vara bästa kompostkvarnen för dig. Du får kraftfull men tyst finfördelning av trädgårdsavfall. Även grenar som är cirka 40 mm tjocka går att köra ner i tratten på maskinen.

BOSCH AXT 25 D KOMPOSTKVARN

Tratten plockar du av när du har jobbat klart vilket gör det lätt att stuva undan kompostkvarnen i ett
förråd eller under en bänk. Uppsamlaren har plats för 53 liter och det är mycket. Därmed så kan du bli klar snabbare utan att behöva ta paus för tömning.
Bosch AXT25D passar särskilt bra för tomter med mycket buskar och träd. Kompostkvarnen har fått väldigt många positiva recensioner i nätbutiker. Notera att många säger att de fortsätter att använda kvarnen år ut och år in.

Tyst
Kraftfull
Enkel kompakt förvaring
Stor uppsamlingsvolym
Snabb

På minussidan så kan vi säga att inmataren kan få grenar att flyga runt och därmed är det väldigt viktigt att du jobbar med skyddsutrustning om du inte vill riskera skador. En del tycker att det är lite svårt att sätta fast uppsamlaren men detta borde inte vara några problem om du följer instruktionerna som kommer med maskinen.

MAKITA UD2500 BILLIG KOMPOSTKVARN

Här har du en eldriven kompostkvarn som är snabb och effektiv. Den klarar grenstorlekar på upp till 45 mm vilket är snäppet vassare än Bosch. Även uppsamlingsbehållaren på 67 liter slår det mesta i samma liga. Samtidigt är priset riktigt lågt. Därmed kan vi säga att det här kan vara den bästa budgetkompostkvarnen.
Ett väl beskrivande ord för denna kompostkvarn är enkel. Den är enkel att använda! Du får handtag på båda sidorna och med hjul är det enkelt att rulla kompostkvarnen dit den ska. Motorn är på 2500 W riktigt kraftfull. Det bidrar också till den enkla användningen.

MAKITA UD2500 BILLIG KOMPOSTKVARN

I och med att du har en så stor uppsamlingsbehållare så behöver du sällan ta pauser för att tömma komposten. Det är bara att jobba på tills du är klar. Eldriften innebär förstås också att du slipper avgaser och det är inte så dumt.
Notera att ljudnivån dock är ganska hög på nära 93,5 dB. Det är långt över ett vanligt samtal så förbered med hörselkåpor. Var också medveten om att själva behållaren ska fästas ordentligt innan du drar igång för att den inte ska glida upp under användning.
Specialisttester av Makita UD2500 hyllar den som bästa budgetvalet och i flera kompostkvarntester har denna modell fått nära full poängpott.

Stor uppsamling
Snabb och effektiv
Med rotationsomkopplare
Enkel användning
Med hjul

Vi lade märke till att många användare klagade lite på vikten. Även om kompostkvarnen har hjul så kan det kännas lite tung att flytta på. Fast det här är omdömen som ändå ger kvarnen mycket högt betyg och därmed kan det inte anses vara en anledning till att välja bort Makita UD2500.

WOLF-GARTEN SDL 2800 EVO

Om du är ute efter en kompostkvarn med valsteknik där du får loss en gren som fastnar genom att köra baklänges kan det vara av intresse att kika på denna Wolf kompostkvarn. Den har en hög effekt på 2800 W och ska klara 45 mm tjocka grenar. Dessutom är detta en tyst kompostkvarn.
Något som framgår tydligt av omdömen är att detta är en bra kompostkvarn om du vill kombinera hög effekt med tyst gång. Ljudnivån är minimal vilket beror på att denna kvarn krossar grenar med valsar som rör på sig långsamt. Då blir det inte bullrigt och heller inte så skakigt.
Utöver att valsen krossar avfallet så att det blir en tyst gång så får du en slutprodukt som kan klassas som mosad. Det anses vara väldigt bra för nedbrytningsprocessen i din kompost.

WOLF-GARTEN SDL 2800 EVO

Uppsamlaren har en god storlek och den sitter på ett smart sätt direkt under kvarnutkastet. Säkerheten är hög. Du har till exempel en strömbrytare i handtaget så att du snabbt kan slå av om det krävs. Det finns också överbelastningsskydd och nollspänningsbrytare i kvarnen.

Tyst
Vals-teknik
Hög prestanda
53 liter uppsamlare
Lättmanövrerad

På minussidan kan vi säga att det här är en kompostkvarn som kräver lite tålamod. Du kan inte trycka i hur mycket som helst då valsarna mosar avfallet i långsam takt.

AL-KO VALS EASY CRUSH LH 2810 KOMPOSTKVARN

En kompostkvarn som vunnit bäst i test är Easy Crush LH 2810 från AL-KO. Det här är en effektiv kvarn som fungerar bra för tomter med kvistar som är hårda såväl som sega. Kompostkvarnen AL-KO Vals Easy Crush klarar av 40 mm tjocka grenar. Dessutom får du tyst gång med valsteknik.
Det är många som tycker om att det går att se in i uppsamlaren och därmed vara medveten om när den är full. Det kan ta en hel del tid eftersom tekniken går ut på att mosa avfallet och pressa ihop det. Det här är mycket bra för vidare nedbrytningsprocess i din kompost.

AL-KO VALS EASY CRUSH LH 2810 KOMPOSTKVARN

Kompostkvarnen är självmatande och jobbar på ett tyst sätt. Chassit är stabilt och har stora hjul så att du kan flytta på den utan att det blir för tungt. Notera att självindraget kan rotera åt båda hållen vilket gör det enklare att hantera grenar som kanske fastnar.
Denna kompostkvarn får goda betyg av användare i många olika länder. Den anses vara enkel att montera och använda. Även personer med liten trädgård väljer denna kompostkvarn för att den är så enkel att använda. Fast även här måste du ibland jobba lite sävligt för att kvarnen ska klara av allt avfall du vill trycka ner i den.

Kraftfull
Tyst
Moseffekt
Transparent uppsamlare
Med säkerhetsspärr på uppsamlare

BLACK & DECKER BEGAS5800-QS KOMPOSTKVARN

Black & Deckers BEGAS5800-QS är en tyst kompostkvarn som klarar grenar med upp till 45 mm tjocklek. Uppsamlingsbehållaren rymmer upp till 45 liter vilket kanske kan tycka vara lite jämfört med ovan nämnda modeller. Samtidigt ska det sägas att designen gör det enkelt att tömma behållaren då den är full.

BLACK & DECKER BEGAS5800-QS KOMPOSTKVARN

Black & Decker kompostkvarn har en mindre uppsamlingsbehållare men den är enkel att använda. Du kommer ganska långt innan det blir dags att tömma och dessutom är detta en mycket säker kompostkvarn. Det går till exempel inte att flytta på uppsamlingsbehållaren då maskinen är igång.
Användaromdömen avslöjar att det här är en maskin som är enkel att använda och att grannar gillar att den är så tyst! När vi ser på klagomål så handlar det mer om leveranser och hur de som levererar beter sig. Detta löser du genom att köpa kompostkvarn från en bra svensk webbutik med gott rykte!

Effektiv
Tyst
Hög kap-kapacitet
Säker strömbrytare
Överbelastningsskydd

Sammanfattning

Det finns gott om bra kompostkvarnar som gör det enkelt att mala ner avfall i trädgården för att få bättre plats i komposten. Intressant att notera är att det kan vara rätt så stor skillnad mellan priser trots att du får ett liknande stöd.
Flera märken utmärker sig som de bästa vad gäller kompostkvarn. Det ska dock sägas att Bosch och Makitas kvarnar har fått extra fina betyg. Både i Sverige och utomlands. Vill du ha en billig kompostkvarn med höga betyg är Makita ett bra val. Bosch är heller inte så dyr och den kan vara ditt bästa val när lång hållbarhet står i fokus.

Mer om källor för vår produktbedömning

För att hitta de bästa kompostkvarnarna har vi sett på experttester och användaromdömen. I och med att flera av de märken som anses vara de allra bästa finns i flera länder så har vi också kikat på utländska kompostkvarn omdömen. Vi har alltså inte själva testat kvarn efter kvarn utan snarare försökt få en samlad bild av experter och vanliga användares recensioner online.

Källor för vårt urval av produkter är:

Bosch – AXT 25 D

https://gardenshredderreview.co.uk/bosch-axt25d-review/

https://www.amazon.co.uk/product-reviews/B001P3NV7A

Makita UD2500

https://www.amazon.co.uk/Makita-UD2500-Electric-Shredder-2500W/dp/B00BYTVXMK

https://gardenshredderreview.co.uk/best-quiet-garden-shredder/

WOLF-Garten SDL 2800 EVO

https://www.coolblue.be/en/product/411472/wolf-garten-sdl-2800-evo.html

https://www.agrieuro.co.uk/feedback-reviews/electric-garden-shredder-wolf-garten-sde-2800-evo-with-reversible-blades-and-collection-box-e-8353.html

https://www.alternate.be/WOLF-Garten/Hakselaar-SDL-2800-EVO/html/productRatings/1211964

AL-KO Vals Easy Crush LH 2810

https://www.amazon.co.uk/AL-KO-Easy-Crush-MH-2800/product-reviews/B00B5VNMJ4?reviewerType=all_reviews

BLACK & DECKER BEGAS5800-QS

https://www.amazon.de/-/en/BEGAS5800-Electric-Collection-Container-Multicoloured/dp/B07MY66F7T

https://www.bol.com/nl/nl/p/black-decker-begas5800-qs-hakselaar-2800w-incl-45l-geintegreerde-opvangbak/9200000099167566/