KÖKSVÅG

BÄSTA KÖKSVÅG 2021

Det finns en hel del att välja på när man ska köpa en köksvåg. På marknaden finns det mängder av köksvågar att välja mellan. Prisskillnader är en parameter och det har med att göra bland annat hur produkten ser ut och vilka funktioner som finns på vågen.

kollage av köksvågar

Kanske bryr du dig även om varumärke och vill ha en snygg våg som fungerar som en inredningsdetalj i köket? Dessutom vill du säkert ha hög precision när du ska mäta upp margarin eller andra livsmedel. I det här testet kommer vi att titta på några av de olika alternativen som finns att välja på och deras olika produktegenskaper. Ett övergripande tips är att satsa på hög kvalitet redan från början för att slippa byta ut din våg.

OBH BALANCE FRÅN OBH NORDICA – TESTVINNARE

OBH Balance från OBH Nordica blev vinnaren i vårt test. Du får en snygg våg som kan pryda din köksbänk och finnas tillgänglig när du behöver det. Den går även bra att stuva undan i ett skåp om du behöver ytan. Vågen är väldigt stilren i rostfritt stål och med tidlös design vilket gör att du kan ha den år efter år. Den är bara 14 mm tunn och har en beläggning mot fingeravtryck. OBH Balance har vunnit utmärkelser tidigare bland annat när den 2016 blev utsedd till ”Bäst i test” av det danska konsumentrådet Tænk. Den här vågen väger upp till fem kg med ett grams tolerans. Den har en stor LCD display som gör den enkel att använda till såväl bakning som matlagning.

OBH Balance från OBH Nordica

Bland funktionerna hos vår testvinnare OBH Balance från OBH Nordica kan nämnas att den går att nollställa smidigt mellan vägningarna. Du slipper alltså börja om på nytt mellan vägningarna utan kan istället fylla på vartefter när du blandar ihop ingredienser i en och samma behållare. Den stänger av sig efter 60 sekunder för att spara på batteri. Och på tal om batteri, när du köper vågen från OBH Nordica får du med två stycken miljövänligt tre volt litium batteri så att du kan sätta igång att använda vågen på en gång. Dess främsta fördelar är att den är så tunn och smidig samt att du får den till ett väldigt bra pris – den kostar bara några hundralappar. Mycket våg för pengarna helt enkelt!


VINNARE I ANDRA TESTER

KS052 FRÅN BEURER

Här har vi en vägghängd våg som har vunnit stor popularitet. Vågen har hög precision och är den perfekta hjälpredan när du ska väga upp ingredienser när det är dags för bakning eller om du kanske vill mäta dina portioner. Dess stora precision gör att du kan ha den även till att väga upp brev när du vill ta reda på hur många frimärken som krävs. Tack vare att du kan montera den på väggen och liksom vika in den mellan användningarna tar den väldigt lite plats i ditt kök. Vågen har en inbyggd klocka som kan användas för tid, datum och timer. Det som bör nämnas på minussidan är att flera tidigare kunder påpekar att dess timer-ljud är alldeles för lågt för att kunna urskilja.

KS052 från Beurer

Det som är utmärkande för den här produkten är dess vägghängning där den inte har särskilt många konkurrenter inom samma prisklass bland vågar för hemmabruk. Vid köpet får du med fjädrar, skruvar och monteringsanvisningar så att du kan få upp vågen snabbt. Det är inte särskilt svårt och sen är den redo att användas. Mellan användningarna viker du upp den diskret. Det är en elegant våg som ger ett proffsigt intryck i ditt kök. Även 2 x 1,5 V AA-batterier medföljer vid köpet. Du kan växla mellan g/lb och oz vilket är hjälpsamt i köket. Maxkapaciteten är fem kg och vågens intervall är ett gram. Vågen från Beurer har automatisk avstängning och en reset-funktion som gör att du slipper räkna ut vad bägaren väger.

SPLASH KÖKSVÅG KW-60 FRÅN WILFA

Näst på tur är Splash Köksvåg KW-60 från Wilfa. Den här kan vara den snyggaste köksvägen vi sett. Dessutom är den praktiskt tack vare dess vattentäthet som skyddar mot stänk och spill. Du kan helt enkelt skölja av den efter att du har använt den vilket gör att du kan hålla din våg fräsch år ut och år in. Du kan även rengöra den genom att torka av den med en fuktig trasa.

Splash Köksvåg KW-60 från Wilfa

Den har fem olika måttenheter och klarar som mest fem kg. Splash Köksvåg KW-60 från Wilfa har automatisk avstängningsfunktion och nollställningsfunktion som underlättar vägningen. Vågens material är silikon och drivs med tre stycken AAA-batterier som är enkla att få tag på när de är dags att byta. Den främsta fördelen är dess snygga design.

BESTRON KÖKSVÅG GRÖN DKW700SDM

För den som vill satsa på en våg som är riktigt stilig i köket kan Bestron Köksvåg grön DKW700SDM vara ett alternativ. Den har en snygg retrodesign och en mintgrön färg som blir ett färgglatt inslag i ditt kök. Även här är maxvikten fem kg och den lägsta nivåns finkänslighet är 20 gram vilket är ganska högt jämfört med många av dess konkurrenter som klarar ett grams precision.

Bestron Köksvåg grön DKW700SDM

KOLLA PRISET HOS

Den funkar dock bra både till matlagning och bakning. Den behöver inga batterier eftersom det inte är en elektronisk våg. Den stora löstagbara skålen består av rostfritt stål som kan diskas i diskmaskin. Utan skålen är vågens storlek 25,2 x 22,4 x 14,6 cm (L x B x H). Pigga upp ditt kök med denna fräscha och färgglada våg från Bestron!

KÖKSVÅG GLAS 5KG SVART FRÅN CHAMPION

Köksvåg Glas 5kg Svart från det svenska varumärket Champion. Du kan väga som mest saker som väger fem kg och du kan växla mellan enheterna g, oz, ml, fl.oz. Det här är en av de billigare vågarna på marknaden men den gör vad den ska. För den som bara ska väga någonting då och då så fungerar den här utmärkt. Det är dock ingen våg av hög kvalitet.

Köksvåg Glas 5kg Svart från Champion

Vågen från Champion är väldigt stilren och tar inte mer plats än nödvändigt i hemmet. Displayen är tydlig och dess glasyta gör att den är enkel att hålla ren – en viktig funktion för verktyg som annars riskerar att bli smutsiga av olika livsmedel. Du kan nollställa Köksvåg Glas 5kg Svart från Champion mellan invägningarna vilket gör hela vägningsproceduren mycket smidigare. Det här är en standardfunktion för vågar idag.

PAGE COMFORT 200 FRÅN SOEHNLE

Sist ut i vårt test av köksvågar är Page Comfort 200 från Soehnle. Det här är en rund snygg vår som har en trevlig LCD-display. Den har ett säkerhetsglas och är enkel att hålla ren. Vågen är enkel att använda och är ett utmärkt hjälpmedel i köket när du ska laga mat eller baka.

Page Comfort 200 från Soehnle

Det är en kompakt och tunn våg som inte tar mer utrymme än nödvändigt i ditt kök. Även denna variant kan hängas upp på väggen för den som förespråkar compact living och vill maximera sin yta. Fem kg är maxvikt och den klarar av ett grams precision. Här kan du väga kryddor och andra lätta saker som exempelvis brev när du vill beräkna antalet frimärken ett brev kräver. Enheterna kan visas i g/kg eller oz/lb.

KÖKSVÅG AV ROSTFRITT STTÅL FRÅN INF COMPANY AB

Näst ut i vårt test är en köksvåg av rostfritt stål från INF Company AB. Även denna har en väldigt tydlig display som gör vägningen till en trevlig stund. Vågen är populär för att den är stilren och har precisionssensor för exakt mätning. Det rostfria stålet gör att vågen är mycket stilren och därtill mycket enkel att hålla ren. Torka bara av den vid behov så håller den sig fräsch under många år. Liksom tidigare nämna våg är maxvikten fem kg och det brukar räcka för köksbehov. Du kan växla mellan olika måttenheter vilket kan vara användbart om du bakar med andra mått. Växla mellan oz/ml/lbóz och gram. Ingenting är mer frustrerande än att baka och behöva googla omvandlingstabeller mitt i bakningen. Vågen hjälper dig!

Köksvåg av rostfritt stål från INF Company AB

Två AAA-batterier krävs för att komma igång med vägningen och det medföljer vid köpet så att du kan börja på en gång. Bland tidigare kunder nämns det att den här typen av batterier uppskattas eftersom de är enkla att få tag på. När batterierna börjar ta slut får du en indikation att det är dags att byta batteri. När du har varit inaktiv för länge kommer vågen att stänga av sig automatiskt för att spara på batterierna. Med köksvågen av rostfritt stål från INF Company AB får du en våg som är enkel att hålla fräsch tack vare dess material och den är enkel att avläsa. Bland invändningarna nämns att vågen skulle kunna ha varit större för att kunna se displayen även när man använder större skålar.

MER OM KÖKSVÅGAR OCH TESTVINNAREN

I vårt test av köksvågar har vi tittat på olika parametrar och produktegenskaper som pris, storlek, funktion och design. Vinnaren i vårt test av köksvågar är OBH Balance från OBH Nordica. Den är prisvärd, snygg och gör vad den ska och lite till. Dessutom har den en praktisk display som gör användningen enkel. Läs nu gärna vidare för att fördjupa dig i vilka olika köksvågar som finns att välja mellan på marknaden. Förhoppningsvis blir du med hjälp av vår bäst i test guidad till att hitta en produkt som möter just dina behov och önskemål när det gäller köksvågar. En bra metod är att läsa och ta del av recensioner från tidigare kunder innan du bestämmer dig och investerar i nya verktyg till ditt kök.