KOKPLATTA

BÄSTA KOKPLATTA 2021

En kokplatta har många användningsområden. Ute i husvagnen, eller i stugan. Till och med i studentrummet. Utvecklingen kring plattorna går fort och det är inte längre bara en enkel platta som tar en evighet att bli varm. Nej, idag finns allt från enkla apparater till induktionshällar. Oavsett vilket typ av platta du är ute efter finns det någon som passar dig.

kollage av kokplattor

Vi har tagit fram de bästa apparaterna i alla olika prisklasser för att kunna ge dig all information du behöver innan du väljer att köpa. Bäst i test är kanske inte alltid bäst för dig och här hittar du svaren på vad som skulle passa dig bättre än den absolut ”bästa” apparaten. Läs recensionerna nedan och håll utkik efter just din nya apparat.

SEVERIN KP 1071 – TESTVINNARE

Testvinnaren Severin KP 1071 är den första kokplattan på denna lista. Den har en stekyta och tar upp mycket lite plats. Det är enkelt att ställa in temperaturen på plattan eftersom det både finns värme i 10 steg som på andra kokplattor men även en termometer som gör att du kan ställa in exakt temperatur på plattan.

Severin KP 1071

KOLLA PRISET HOS

Detta har gjort Severin KP 1071 till en mycket populär kokplatta som både är enkel att använda och att hålla ren tack vara dess blanka yta. Det enda du måste veta innan du väljer en induktionshäll är att inte alla stekpannor och kastruller fungerar med induktion så se till att dina gör det. Annars kanske det är en bättre investering att köpa en mer traditionell kokplatta som fungerar med alla kärl.

CHAMPION KOKPLATTA CHKP110

Om du är ute efter enkelhet till ett bra pris är denna kokplattan från Champion ett bra val. Med fem olika värmeinställningar och en platta är den både funktionell och tar upp lite plats i köket, husvagnen, eller stugan. Den är både enkel och ta med och enkel att använda samt lätt att rengöra när du är färdig med den. Den fungerar på samma sätt som en mer avancerad kokplatta gör men till ett billigt pris vilket gör att CHKP110 har en självklar plats på denna listan. Är du ute efter enkelhet till ett bra pris är CHKP110 ett bra vale. Men är du ute efter något mer avancerat och kanske mer funktionellt kommer andra längre ner i listan. Scrolla ner för nästa val.

Champion Kokplatta CHKP110

Om vi skulle jämföra CHKP110 med nästkommande kokplatta på listan Emerio HP-114482.1 så skulle den inte riktigt hänga med. Inte minst för att det bara är en platta men också för att den inte har lika många värmeinställningar. Att den bara har en platta gör matlagningen lite krånglig om du behöver steka och koka samtidigt. Men priset är det som gör CHKP110 en bra investering. Om du inte känner dig helt säker på att en kokplatta är något för dig och bara vill testa och se är CHKP110 ett självklart val och en betydligt billigare investering än många andra kokplattor med samma kapacitet. Vet du om att en kokplatta är det du är ute efter fortsätt läsa så kommer det fler plattor med mycket mer.

EMERIO HP-114482.1

Nästa plats på listan är Emerio HP-114482.1. Denna kokplatta har två plattor som kan användas samtidigt och är ett bra val för dig som vill ha lite mer plats i köket eller stugan. Som med andra elektriska kokplattor fungerar den var som helst så länge det finns ett vägguttag. Den har två justerbara termostater som fungerar oberoende av varandra för att du ska kunna använda båda plattorna samtidigt. Handtag på båda sidorna så att den blir enkel att flytta även när den är varm och gummifötter för att inte lämna några märken på ytan du står på. Om du är ute efter en lite mer avancerad kokplatta men fortfarande inte vill spendera mycket pengar är Emerio HP-114482.1 ett enkelt val och den kommer funka lång tid framöver.

Emerio HP-114482.1

Läser du kundrecensioner hamnar Emerio HP-114482.1 någonstans i mitten av skalan. Inte fantastisk men långt ifrån dålig. Den fungerar helt enkelt och tack vara dess smarta design med två plattor och handtag är det också praktisk. Som en nödlösning när du renoverar köket eller för att du behöver extra stekyta är Emerio HP-114482.1 perfekt. Men samma som Champion CHKP110 är du ute efter något lite mer avancerat som kommer fungera på samma sätt som en vanlig spis är Emerio HP-114482.1 inte valet för dig. Men även denna kommer med en bra prislapp och du kommer veta hur den fungerar direkt ur lådan. Bara koppla in i ett eluttag och vrid på värmen sen är den igång. En fungerande kokplatta till ett överkomligt pris.

SEVERIN DK1031

Nästa kokplatta på listan kommer från Severin. Severin DK1031 är en induktionsplatta med två plattor. Den är nästan lika kraftfull som en vanlig spis och kommer med en termometer som gör det möjligt att ställa in temperaturen mellan 60 och 240 grader utöver de vanliga värmereglagen. Allting styrs via touch och den blanka ytan gör den mycket enkel att hålla ren. Om du alltid ska ha den framme behöver den aldrig vara smutsig och om du vill ställa undan den mellan användningarna är det bara skönt om den är så ren som möjligt. Severin DK1031 är en kokplatta i toppklass och kommer fungera när du vill att den ska fungera samtidigt som den är tillräckligt liten för att kunna ställas undan när du inte använder den.

Severin DK1031

Om vi kollar på andra recensioner av Severin DK1031 finns det nästan uteslutande bra sådana. Allt från hur portabel är till hur snabbt det går att värma sin mat. Nästan ingen har något dåligt att säga om kokplattan. Severin DK1031 är däremot inte ett billigt alternativ. Om du bara vill ha mer plats i köket är denna kokplatta inte för dig. Däremot om du är ute efter något som alltid kommer fungera precis som en vanlig spis och inte känner dig rädd för den höga prislappen kommer Severin DK1031 att vara det perfekta valet och du kommer aldrig behöva oroa dig för att inte ha en extra stekyta ledig när du verkligen behöver den. Hög funktionalitet och bra kvalité är det som ger Severin DK1031 en plats i detta testet.

UNOLD 58430

Nästa kokplatta i detta test är Unold 58430. Om du är ute efter samma enkelhet som Champion CHKP110 ger dig fast i ett större format är detta kokplattan för dig. En perfekt liten kokplatta när du är ute och reser eller som extra yta när du ska ha gäster över. Denna kokplattan har två reglage med fem olika värmeinställningar för att du ska kunna använda båda plattorna samtidigt på olika värme.

Unold 58430

Den har också en indikatorlampa som visar när plattorna är uppvärmda. Är du är ute efter en kokplatta som ger dig möjligheten att ta med en spis var du vill är detta kokplattan för dig. Och slutligen gör priset att detta är en kokplatta som kommer fungera perfekt till de flesta ändamålen och i många år framöver.

TEFAL EVERYDAY SLIM IH210801

Nästa kokplatta är Tefal Everyday Slim IH210801. Precis som de tidigare två är detta en induktionsplatta av högsta kvalité. En platta med touchstyrning som gör det enkelt att se vilken värme du har på samt snygg design gör Tefal Everyday Slim IH210801 till ett bra val om du bara vill ha lite mer plats i köket eller i stugan och är ute efter det absolut bästa.

Tefal Everyday Slim IH210801

Prislappen är däremot hög och precis som andra induktionshällar fungerar inte alltid alla stekpannor, ha det i åtanke innan du bestämmer dig. Men är du ute efter något som kommer fungera precis som din vanliga induktionsspis är detta kokplattan för dig. Och med den inbyggda timern kan du starta den och sedan låta maten koka och fokusera på resten av matlagningen.

CASO CS 2225 S-LINE 2100

Caso CS 2225 S-Line 2100 är en induktionshäll med en platta. Induktionen gör att den kan värma maten mycket snabbt och med touchstyrning är det enkelt att ställa in värmen på plattan. Caso CS 2225 S-Line 2100 är också en relativt liten kokplatta vilken gör att den enkelt kan tas fram när du behöver den och sedan ställas undan när du är klar.

Caso CS 2225 S-Line 2100

Eller kan du låta den stå framme tack vara dess stilrena design som gör att den passar in i vilket modernt hem som helst. Caso CS 2225 S-Line 2100 är perfekt för dig som är ute efter en liten kokplatta som inte ska ta upp mycket plats och som är enkel att ta fram och ställa undan samtidigt som den är enkel att rengöra.

MER OM TESTET OCH TESTVINNANDE KOKPLATTAN

Att utse en testvinnare har inte varit enkelt. Alla kokplattor som varit med i testet är bra på sina egna sätt och det är värt att ta en titt på alla för att hitta den som är bäst för dig. Vill du ha enkelhet till ett bra pris finns det en kokplatta som är bäst och vill ha en kokplatta som fungerar lika bra som din spis finns det en. Men den kokplattan som sticker ut är Severin KP 1071. Om du är ute efter en kokplatta till ett bra pris men som samtidigt fungerar som en vanlig spis är detta kokplattan för dig och det är tack vare denna blandning av pris och funktionalitet som gör Severin KP 1071 till den självklara vinnaren för detta testet (läs hela recensionen av KP 1071 högre upp).