KLOTÅNG

BÄSTA KLOTÅNG

När en klotång fungerar som den ska har din hund, katt eller marsvin inget emot att du trimmar! Det kan vara nog så plågsamt att kämpa med klor som är alldeles för långa. Klart att du ska skaffa bästa klotången som är enkel att använda och som gör det snabbt och smärtfritt att trimma.

Vi har tagit en titt på olika modeller och hur de fungerar. Det finns klotänger som är enbart för hundar men som också används för katter och så finns det mindre modeller som egentligen bör kallas för klosaxar och som kan passa bäst för smådjur. Här är vårt urval av de bästa klotångarna efter att ha sett på tester såväl som användaromdömen för olika typer av husdjur.

MILLER KLOTÅNG

Det här är en kraftigare klotång som är bekväm att använda. Den är gjord för att passa alla typer av husdjur med klor. Märket är välkänt både i Sverige och utomlands. Därmed är det lätt att se hur klotången fungerar i praktiken och här kan vi se att det rör sig om mycket fina omdömen.

MILLER KLOTÅNG

Det är verkligen en fördel med en vass klotång som gör att du snabbt klipper genom klon. Den här modellen passar för dig oavsett om du har hund, katt eller ett annat smådjur med klor som ska ansas. Miller används inte sällan av veterinärer och det säger ju en hel del. Var dock medveten om att du kan behöva lite vägledning om du inte har vana av att trimma klor på ditt djur. Med ett professionellt redskap som en Miller klotång är det extra viktigt att du klipper på rätt sätt. Miller klotång beskrivs som ett svärd och en perfekt sax för klor. Den rekommenderas av proffs såväl som av helt vanliga användare som behöver redskap som inte skrämmer med oljud samtidigt som de är effektiva. Vi kan notera att hundägare vars hundar är svåra att trimma klorna på har haft stor glädje av denna klosax för att den inte nyps.

Bekvämt handtag
Vassa blad
Passar stora och små klor
Passar alla djur

LILA LOVES IT KLOSAX

Om du är ute efter en mindre klosax som kan fungera lika bra för din hund som för din kanin så kan Lila Loves It vara något för dig. Det här är en klosax tillverkad i Tyskland som är till för att ge precision och enkel användning. Den erbjuder god ergonomi vilket kan få betydelse både för dig som ofta trimmar ditt husdjurs klor och för dig som regelbundet hjälper andra.

LILA LOVES IT KLOSAX

Det ska tilläggas att den här klosaxen är utvecklad av specialister och det märks. Du får användarvänlighet som gör det mycket lättare att sköta djurets klor. Var dock medveten om att det är väldigt viktigt att klippa på rätt sätt för att få de goda resultaten. Du måste hålla rätt vinkel på 45 grader och klippa bit för bit utan att skynda. Det här är något som vissa tycker är lite krångligt i början men om du har tidigare erfarenhet av att trimma klor så bör det inte vara några problem. Dessutom kan du ju ta med dig klosaxen till din veterinär för att få lite hjälp med första trimningen.

Ergonomisk
Bekväm och enkel
Ger goda resultat
Lätt och nätt

TRIXIE LITEN KLOTÅNG

Den lilla klotången från Trixie är till för katter, smådjur såväl som mindre hundar. Då den bara är 8 cm lång så rör det sig om ett mycket litet verktyg. Du kan använda denna klotång till fåglar också. Handtaget med gummi gör att du får ett fint grepp trots att tången är så liten.

TRIXIE LITEN KLOTÅNG

Bladen är vassa och gjorda av rostfritt stål och du får som sagt ett fint grepp då handtaget är av gummi. Vi ser bland användaromdömen att det här är en mycket bra klotång men ett litet minus är att den inte är helt enkel att komma igång med. Ett återkommande råd är att inte börja använda klotången förrän du är helt säker på att du förstår hur du ska trimma med den. Du bör se en video eller få hjälp av ett proffs så att du inte klipper på fel sätt och skadar ditt djur. Den här klotången kan rekommenderas för marsvin, katter såväl som fåglar. Även de som normal sett föredrar att jobba med lite större trimmers för klor rekommenderar denna tång. Detta för att den är så enkelt att klippa med. Notera dock att det inte kommer att fungera för större hundar vilket kan vara ett minus om du vill ha samma klotång för flera husdjur.

Passar alla små djur
Även för små hundar
Halkfritt grepp
Bekväm användning

ROSEWOOD DELUXE KLOTÅNG

Det här är en mindre klotång som rekommenderas av många användare. Det är en billig klotång men det betyder inte att den inte håller god kvalitet. Rosewood Deluxe är till för mindre djur som kaniner, marsvin och fåglar. Den har ett bekvämt grepp med ett handtag som inte slirar i handen.

ROSEWOOD DELUXE KLOTÅNG

Användare kommenterar på att den här klosaxen inte nyper klon på ett sätt som djur mår dåligt av. Den är liten men enkel att greppa och klippa med. I och med att bladet är vinklat så blir det lättare för dig att se hur du klipper i klon. Ett minus är förstås att detta är en klosax för de minsta djuren. Den passar inte för hundar och är heller inte optimal för katter. Om du har både marsvin och hund får du alltså skaffa en klotång till för vovven. Rosewoods klosax är mycket prisvärd. Det här är ett bra val för dig som vill att det ska vara lätt och snabbt att klippa klor och att dina egna fingrar inte ska bli stela av arbetet!

Bekväm klotång
Vinklade blad
Vassa blad
Enkel användning

TRIXIE GILJOTIN LÅNG

Vi måste också ta med denna klotång från Trixie som är lite annorlunda i sin form. Den kallas för giljotin eftersom den skär mer som en giljotin än som en sax. Handtaget är gjort för att du ska få ett säkert och bekvämt grepp när du trimmar.

TRIXIE GILJOTIN LÅNG

Användare rekommenderar denna kloklippare eftersom den fungerar på ett så effektivt sätt. Giljotindesignen gör att du får ett fint snitt och inte klämmer djurets klo. Den enkla användningen lyfts också fram som ett viktigt plus. Notera att du lätt kan använda denna klotång med en hand. Det gör det smidigare att hantera djuret om du måste ta hand om trimningen utan hjälp från andra som kan hålla i djuret.

Bekväm
Effektiv
Enkel användning
För katt och hund

SAMMANFATTNING

Genom att klippa ditt husdjurs klor regelbundet så bidrar du till dess goda hälsa. Rekommendationen från veterinärer är att gå igenom klor varannan vecka och att vara uppmärksam. För långa klor leder till att djuret kan gå ostadigt och fastna. Det gäller alltså att hitta bästa klotången för ditt djur för att inte hoppa över denna viktiga friskvård! Om vi bara får välja en klotång så blir det Millers som är så väl anpassad till olika djur. Den som har många olika husdjur hemma drar stor nytta av att ha en bra klotång som fungerar för små såväl som stora djur. Men om du har smådjur så kan det vara klokt att se närmre på en minde klosax som Lila Loves It som är enkel att använda även för fåglar. Ett tips är att tänka igenom hur du kommer att använda tången samt att alltid ta en titt på instruktionsvideos eller fråga din veterinär innan du börjar.

Mer om källor för vår produktbedömning

Vi har inte testat en massa klotänger för att hitta den bästa klotången. Istället har vi plöjt igenom omdömen och recensioner från experter och mattar och hussar. På så vis har vi fått en god bild av vilka klosaxar som fungerar som de ska och som rekommenderas av många.

Källor för vårt urval av produkter är:

Miller klotång

https://vetzoo.se/miller-klotang?45130

https://www.amazon.com/Millers-Forge-Stainless-Steel-Clipper/dp/B0002ARUKQ

Lila Loves It klosax

https://www.denjodogs.com/produkt/klosax-lila-loves-it/

https://shoobyboutique.com/products/lila-loves-it-dog-nail-scissors

https://briopets.com/products/lila-loves-it-nail-scissors

Trixie liten klotång

https://vetzoo.se/trixie-klotang-liten?54434

https://www.amazon.co.uk/Trixie-2373-Claw-Clippers-Small/dp/B0009585SA/ref=sr_1_3?crid=293DEZ77A3DCG&keywords=trixie+claw+clippers+8cm&qid=1649144078&s=pet-supplies&sprefix=trixie+claw+clippers+8+cm%2Cpets%2C114&sr=1-3

https://headsupfortails.com/products/trixie-pet-nail-clipper-cutter

Rosewood Deluxe klotång

https://www.amazon.co.uk/Rosewood-Options-Deluxe-Claw-Trimmers/dp/B004FGCZZI

Trixie Giljotin klotång

https://www.amazon.com/Trixie-Claw-Clippers-Metal-11cm/dp/B0009585S0