KASSAAPPARAT FÖR BARN

BÄSTA KASSAAPPARAT FÖR BARN

De flesta barn uppskattar rollekar och i synnerhet att leka affär. Med en egen kassaapparat går det att leka ett oändligt antal lekar samtidigt som barnet får lära sig räkna och prova på rollen som kassör.

kollage av kassaapparater för barn

Att leka med en kassaapparat kan även vara ett bra sätt att introducera sitt barn till ekonomi och att räkna. Vissa av kassaapparaterna för barn är även utrustade med riktiga miniräknare vilket låter barnen bekanta sig med siffror på ett lite mer avancerat sätt.

JABADABADO KASSAAPPARAT

JabaDaBaDos Kassaapparat är tillverkad i trä, med varma och lekfulla färger. Kassaapparaten har en kassalåda där man kan förvara och sedlar, vidare är den utrustad med en kortläsare, kvittohållare och myntinkast. Den har givetvis också numrerade knappar, från 1-9, samt en knapp med plustecken och en med lika med-tecken.

JaBaDaBaDo Kassaapparat

Utöver själva kassaapparaten så medföljer det även flera tillbehör, såsom mynt och sedlar i olika valörer, samt ett kreditkort. Jabadabados Kassaapparat rekommenderas från 3 års ålder och uppåt, eftersom den innehåller små delar. Vad vi gillar med den här kassaapparaten är att den är robust, tålig och tillverkad helt i trä vilket gör att man slipper de skadliga ämnen som kan finnas i plast. Den har även varma och fina färger, vilket gör det till en snygg inredningsdetalj i barnrummet.

VILAC KASSAAPPARAT

Den här kassaapparaten från Vilac är färgglad och har en lekfull design, med flera inbyggda roliga funktioner. En som är särskild uppskattad är streckkodsläsarens pipfunktion, som gör leken betydligt mycket roligare. Kassaapparaten är tillverkad i trä och har en kortläsare, numrerade knappar, kassalåda, kvittohållare och räknekulor, som ju är både roliga att leka med och lärorika.

Vilac Kassaapparat

KOLLA PRISET HOS

Den här kassaapparaten ger ett lite mer verklighetstroget intryck, när det kommer till såväl färgtemat som storleken på knappar och andra detaljer. Tillsammans med kassaapparaten så medföljer det även kreditkort, sedlar och mynt i olika valörer. Vilacs Kassaapparat rekommenderas från 3 års ålder och uppåt.

GRETA GRIS KASSAAPPARAT

För den som gillar Greta Gris är det här en fantastisk kassaapparat, som kommer med många funktioner till ett rimligt pris. Kassaapparaten är tillverkad i plast med ett Greta Gris-färgtema, vidare har den flera detaljer med bilder och figurer på Greta Gris-temat. Greta Gris Kassaapparat har en inbyggd varuscanner som ger ifrån sig pip-ljud när man scannar varor på den. Tillsammans med kassaapparaten så medföljer det även kreditkort, sedlar och mynt som går att förvara i kassalådan eller använda på kort-blippen högst upp på kassaapparaten.

Greta Gris Kassaapparat

Utöver ovan nämnda tillbehör så finns det även en fungerande räknare. Dessutom får man med ett flertal matvaror, något som gör detta set extra prisvärt. Greta Gris Kassaapparat drivs med hjälp av 2 stycken AAA-batterier, som inte medföljer. Leksaken är rekommenderad från 3 års ålder eftersom det finns flera små delar. Bland kundomdömen på nätet har Greta Gris Kassaapparat fått ett högt samlat betyg. Kassaapparaten beskrivs som prisvärd, väldigt uppskattad av barnen och att den har många funktioner. Några har kommenterat negativt, bland annat kring att kassalådan fastnat efter en kort tids användning, att den är billigt gjord och att den inte motsvarar bilderna på den.

KIDS CONCEPT KASSAAPPARAT

Kids Concept Kassaapparat är en snygg och rejäl kassaapparat i trä, som är dekorerad med varma och trevliga färger. Kassaapparaten har numrerade knappar, kassalåda, kvittorulle och kortläsare. Tillsammans med kassaapparaten så medföljer även två stycken kort. Vad som inte levereras i detta paket är kontanter, något som förvisso en del barn inte är bekanta med.

Kids Concept Kassaapparat

Ovanför de numrerade knapparna sitter en liten griffeltavla, där man kan skriva upp och anteckna siffror. Till denna tavla medföljer en krita. Saknar man detta så går det att köpa till för en billig peng. Kids Concepts kassaapparat är rekommenderad från 3 års ålder och uppåt.

IKEA DUKTIG KASSAAPPARAT

IKEAs egen kassaapparat för barn, som heter Duktig, är ett bra budgetalternativ. En stor fördel med IKEA Duktig Kassaapparat är att den har en inbyggd och fungerande miniräknare, det är något som gör kassaapparaten både pedagogisk och verklighetstrogen. Kalkylatorn drivs genom solceller vilket gör att man inte behöver byta några batterier i den.

IKEA Duktig Kassaapparat

KOLLA PRISET HOS

Kassaapparaten har numrerade knappar, med en av- och påknapp. Vidare har den en kassalåda undertill där man kan förvara pengar och andra tillbehör. Tillsammans med IKEAs Kassaapparat Duktig så medföljer det även utklippbara pengar och kreditkort.

FISHER PRICE KASSAAPPARAT

Fisher Price Kassaapparat har en rekommenderad ålder från 2 år och uppåt. Och generellt sett så riktar den sig till lite yngre barn, både när det kommer till färger, former och funktioner på kassaapparaten. Den här kassaapparaten har olika spakar för olika produkter, till exempel kritor, bok eller glass. Varje produkt har en tillhörande fåra där man kan stoppa ner de medföljande mynten. Genom att man sedan trycker på växelknappen så rullar mynen ner i växelpengrännan. Totalt medföljer sex stycken mynt i olika färgglada färger. Mynten går även att stoppa ner i kassalådan nertill.

Fisher Price Kassaapparat

Fisher Price Kassaapparat är tillverkad i plast vilket har sina fördelar när det kommer till att hålla den ren, men även sina nackdelar. Prismässigt ligger den här kassaapparaten lite högre än många konkurrenter, vilket kan motiveras av den lite mer unika utformningen som den har. Många kunder har lämnat positiva omdömen för det här kassaapparaten. Det beskrivs hur barnen älskar den, att den är robust och hållit under många år samt att den är tystlåten. Några som lämnat negativa omdömen tycker att den levereras med för få mynt, att kvalitén är dålig och att den är sämre än sitt original.

VINNAREN I TESTET AV KASSAAPPARATER FÖR BARN

I vår jämförande granskning av olika guider och tester av kassaapparater för barn har vi recenserat några av de bäst säljande kassaapparaterna på marknaden just nu. Vi har haft som mål att inkludera kassaapparater ur flera olika prisklasser, både i plast och i trä. Vår favorit bland kassaapparaterna för barn är JaBaDaBaDos Kassaapparat. Här får man en snygg och enkel kassaapparat, tillverkad i trä som är robust och kommer att hålla under många år. Kassaapparaten har inga avancerade funktioner, vilket just också är det som vi gillar, nämligen enkelheten.

Som ett roligt tillbehör till leksaks-kassaapparaten kan vi även rekommendera en leksakstelefon, som vi också gjort en sida om.

KÄLLOR OCH TESTER VI LÄST (INHÄMTAT 2021)