KÄPPHÄST

BÄSTA KÄPPHÄST 2021

Käpphäst är en klassisk leksak som åtminstone funnits sedan medeltiden. Den består av ett hästhuvud i tyg eller trä som man satt fast på en käpp.

kollage av käpphästar

Ofta är de utrustade med träns eller med handtag som gör att man smidigt kan hålla upp den, vissa käpphästar har även hjul längst ner på käppen. Med de moderna käpphästarna går det även att spela upp ljud, till exempel gnäggande eller galopp-ljud.

LILLA GUBBEN KÄPPHÄST

Den här käpphästen är inspirerad av Pippis häst Lilla Gubben. Den är vit med blå prickar, och den har en röd man. Lilla Gubben Käpphäst är 78 centimeter lång och rekommenderas från 18 månaders ålder och uppåt.

Lilla Gubben Käpphäst

Den är tillverkad av leksakstillverkaren Micki, som utöver Lilla Gubben Käpphäst har en hel serie med andra Pippi-leksaker som kan fungera bra som tillbehör till käpphästen.


TEDDYKOMPANIET KÄPPHÄST

Teddykompaniets Käpphäst har handtag i trä på sidorna och hjul nedtill, något som gör den extra smidig och snabb att rida omkring på.

Teddykompaniet Käpphäst

Den är 100 centimeter lång och designad med bruna och vita färger, hästhuvudet är tillverkat i polyester och käppen i trä. Käpphästen kan ge ifrån sig två olika ljud, såsom galoppljud när man galopperar med den. Teddykompaniets käpphäst rekommenderas från två års ålder och uppåt.

HOBBY HORSE KÄPPHÄSTSTOMME

Det här är en käpphäst som är gjord för att man ska göra sin egen käpphäst, genom att brodera och sy på detaljer efter önskemål. Käpphäststommen går att välja mellan i färgerna svart, vit, brun eller ljusbrun vilket gör den väldigt flexibel. Hästens huvud, som är tillverkat i plysch, är förberett med öron, nos och mun, där man själv sedan utformar resten.

Hobby Horse Käpphäststomme

Även Hobby Horse Käpphäststomme rekommenderas från tre år och uppåt, i och med att den innehåller små delar. Tillsammans med Hobby Horse Käpphäststomme går det även att köpa till ett anpassat träns, såvida man inte vill sy det själv. Utöver tränset finns det mängder av andra tillbehör för att skräddarsy käpphästen. Käpphäststommen från Hobby Horse är 83 centimeter lång. Bland kunderna som köpt och använt sig av Hobby Horse Käpphäststomme är flertalet nöjda. Till exempel beskrivs det hur den är välgjord, har bra kvalitet och att den är fin. Någon tycker att nosen är lite för bullig.

CARLOBABY KÄPPHÄST BRUN

Carlobabys bruna käpphäst är en liten och behändig variant, vars skaft endast är 65 centimeter långt. Käpphästen är utrustad med träns, såväl som en röd liten sjal. Ögonen är stora och levande.

Carlobaby Käpphäst Brun

Vad som är extra roligt med just den här käpphästen är att den börjar gnägga när man trycker på halsen på den, den ger även ifrån sig galopperingsljud. Carlobabys käpphäst finns även som enhörning och ligger prismässigt i linje med andra käpphästar på marknaden. Carlobaby Käpphäst Brun rekommenderas för barn från tre år och uppåt.

JABADABADO KÄPPHÄST ENHÖRNING

Det här är en lyxig variant av käpphäst, i form av en enhörning med guldhorn och en mjuk och len päls. Jabadabados Käpphäst Enhörning har till skillnad från många andra käpphästar en tillhörande träns som man faktiskt kan hålla i medan man rider.

Jabadabado Käpphäst Enhörning

Den här käpphästen är 97 centimeter lång och rekommenderas från tre års ålder och uppåt, detta på grund av att den innehåller små delar. Jabadabado Käpphäst Enhörning ligger lite högre i pris än många andra käpphästar på marknaden.

GOKI KÄPPHÄST I TRÄ

Den här käpphästen i trä har en lite annorlunda utformning än de andra käpphästarna här i jämförelsen. Den är tillverkad helt och hållet i trä vilket bland annat får anses som lite mer hygieniskt om käpphästen exempelvis ska användas i stora barngrupper. Längst ned på käppen är käpphästen utrustad med rullhjul, det gör den mer smidig att dra omkring på under ridturen.

Goki Käpphäst i Trä

På käpphästens huvud finns det handtag med knoppar som ger ett stabilt och fast grepp i käpphästen. Goki Käpphäst kommer i naturlig träfärg, med svarta detaljer såsom manen och ögonen. Några kunder som använt den här käpphästen beskriver hur den gått sönder efter en kort tids användning. Andra beskriver den dock som hygienisk och att barnen tycker väldigt mycket om den.

KIDS CONCEPT KÄPPHÄST NEO MAMMUT

Den här käpphästen från Kids Concept har en rolig och annorlunda design i form av en mammut. Mammuten har en väldigt mjuk och gosig päls och har i övrigt ett utseende som de flesta barn kommer tycka är gulligt. Utöver pälsen så har mammuten betar i bomullscanvas och broderade ögon. Käppen är tillverkad i trä.

Kids Concept Käpphäst Neo Mammut

Kids Concept Käpphäst Neo Mammut rekommenderas från två års ålder och uppåt. Jämfört med många produkter från konkurrenter så ser den här mammuten väldigt levande ut, även som den inte är särskilt lik just en riktig mammut. Värt att tillägga är att priset på den här käpphästen kan variera kraftigt mellan olika butiker där den säljs, därför bör man kontrollera detta extra innan man köper.

MER OM KÄPPHÄSTAR OCH VINNAREN I TESTET

I vårt jämförande test av käpphästar har vi gått igenom ett stort antal av de käpphästar som finns på marknaden just nu. Först och främst bör det konstateras att många av käpphästarna inte skiljer sig särskilt mycket från varandra. Därmed är den många käpphästar som också är ett bra och rimligt köp. Vår favorit bland käpphästarna för närvarande dock Teddykompaniets Käpphäst. Med den får man en ganska komplett käpphäst som både kan ge ifrån sig ljud, har hjul nedtill och handtag upptill. Dessutom är själva hästhuvudet riktigt fint gjort med snygga färger, ögon, man och träns. Vill man sätta sin egen prägel på käpphästen tycker vi även att Hobby Horse Käpphäst är ett roligt alternativ, där barnen kan vara med och tillverka delar av käpphästen.

FLER TESTER AV ROLIGA LEKSAKER