KAFFEPRESS

BÄSTA KAFFEPRESS 2020

Med en kaffepress brygger man ett kaffe som är både smakrikt, naturligt och enkelt. Kaffet bryggs genom att man lägger kaffet i botten på en kanna som man sedan tillsätter varmt vatten till. Man filtrerar sedan kaffet med ett grövre filter i metall, som släpper igenom mer av kaffets smak och mer av de eteriska oljorna som kaffe innehåller naturligt.

kollage av kaffepressar

Många uppskattar även att kaffepressar på många sätt är mer miljövänliga än vanliga kaffebryggare. De flesta kaffepressar innehåller ingen eller väldigt lite plast, samtidigt som man inte behöver något kaffefilter för att brygga kaffe.

BODUM CHAMBORD 8 KOPPAR

Bodum är förmodligen en av de mest kända tillverkarna av kaffepressar, där just Chambord är en väldigt populär modell som lanserades för första gången på 1950-talet. Kaffepressens lock och metalldetaljer finns att välja i tre olika färger, krom, koppar och guld. Den här modellen har en kapacitet på åtta kaffekoppar per bryggning, vilket räcker gott och väl för de flesta situationer.

Bodum Chambord 8 Koppar

Förutom 8 koppar så finns Chambord även i storlekarna 0,35 liter (3 koppar) och 0,5 liter (4 koppar). Många kunder som köpt Bodum Chambord är nöjda och har lämnat positiva omdömen kring kaffepressen. Bland annat beskrivs den som snygg, av hög kvalitet, lätt att rengöra och att kaffet blir jättegott. Några negativa synpunkter på Bodum Chambord är att den står lite instabilt på de små fötterna och att kannan i förhållande till handtaget är för liten.

SJÖSTRAND COFFEE FRENCH PRESS

Den här kaffepressen från Sjöstrand Coffee är tillverkad helt och hållet i rostfritt stål. Det ger en fräsch känsla, är hygieniskt och dessutom är kaffepressen fri från plast, något som vi vet att många efterfrågar. Sjöstrand Coffee French Press rymmer 0,8 liter, motsvarande 6 koppar kaffe. Pressilen är även den i rostfritt stål, den är lätt att skruva isär och rengöra.

Sjöstrand Coffee French Press

Kannan är även väldigt praktisk att hälla ur, här har man fokuserat på användarvänlighet med ett rejält handtag och en ordentlig pip som gör att man slipper onödigt spill. Bland kunder som köpt och använt sig av Sjöstrand Coffee French Press är det flertalet som är nöjda och lämnat positiva omdömen. Kunder beskriver hur den är snygg och stilren, stadig och av bra kvalitet.

BODUM COLUMBIA

Bodum Columbia är en kaffepress i rostfritt stål. Den finns att välja mellan i matt yta eller blank yta, i storlekarna 3, 4, 8 eller 12 koppar. Kaffepressen har dubbla väggar vilket ger fördelen att kaffet håller temperaturen mycket längre. Handtaget är rejält och mycket lätt att använda, likaså är pipen långsmal och väl utformad för att hälla kaffe utan spill. I och med det oömma materialet är kaffepressen lätt att rengöra, det går även utmärkt att diska den i maskin.

Bodum Columbia

Bland kundomdömena för Bodum Columbia är det många som är positiva. Kunder beskriver hur den håller hur länge som helst, är av hög kvalitet, håller kaffet varmt länge, att den är snygg och prisvärd. Några negativa omdömen handlar om att Bodum Columbia häller dåligt och att pressilen tillsammans med sumpet tar mycket plats i botten, därför kan kapaciteten vara missvisande.

KITCHENIAD KCM0512

Den här kaffepressen från KitchenAid är en avancerad modell inom premiumsegmentet. Kaffepressen har en inbyggd våg som gör att man kan väga både kaffe och vatten, och på detta sätt få ett perfekt resultat. Förutom inbyggd våg så har kaffepressen även en timer som gör att man kan hålla stenkoll på bryggtiden. Kaffepressen har ingen sladd utan drivs istället med hjälp av två stycken AAA-batterier. KitchenAid KCM0512 är tillverkad med dubbla väggar, vilket gör att det bryggda kaffet behåller värmen väldigt länge. Handtaget är rejält, bekvämt och lätt att använda.

KitchenAid KCM0512

Pressilen/presskolven är tillverkad i rostfritt stål men är även utrustad med silikontätning, det gör att man minimerar mängden kaffe som hamnar utanför vid filtreringen. Kaffepressen har en kapacitet på 0,74 liter, vilket räcker till mellan 5-6 koppar kaffe. Bland de positiva kundomdömena för KitchenAid KCM0512 beskriver kunder hur den här kaffepressen är snygg, att den gör gott kaffe och att vågen och timern är väldigt användbara. Några har även lämnat negativa synpunkter kring produkten. De handlar till exempel om att det är krångligt att byta batterier, att den är tung att hälla ur, att det fastnar kaffe och smuts i små vrår som är svåra att rengöra och att den är väldigt dyr.

BIALETTI FRENCH PRESS 3 KOPPAR

Den här kaffepressen från Bialetti är tillverkad i rostfritt stål, med en cylinder i borsolicatglas. Den här modellen rymmer 0,35 liter, motsvarande 3 koppar kaffe, men den finns i flera andra storlekar. Kaffepressen är lätt att plocka isär och lätt att rengöra, dessutom går det bra att diska den i diskmaskin. Priset är relativt bra och tillhör de lägre på marknaden.

Bialetti French Press 3 koppar

Kunder som använt sig av Bialetti French Press beskriver bland annat hur den gör riktigt gott kaffe, att pressilen glider lätt och är smidig att använda samt att den har ett stabilt och fast handtag. Några ställer sig negativa till produkten, och beskriver bland annat att den inte alls rymmer tre koppar och att glaset är av dålig kvalitet.

STELTON EM KAFFEPRESS

Den här kaffepressen är Erik Magnussons klassiska kaffekanna som lanserades första gången 1977. Kaffepressen har en kapacitet på 8 koppar och finns i flera olika färger, däribland vit, svart, marinblå och rostfritt stål. Kaffekannan har dubbla väggar, tillverkade i ABS-plast, vilket håller kaffet varmt under en lång tid. Plasten är fri från BPA. Kaffepressen består av en ytterkanna och en insats som kan klickas ur från varandra, och diskas i diskmaskin vid behov.

Stelton EM Kaffepress

Flera av kunderna som använt Stelton EM Kaffepress är nöjda och har lämnat positiva omdömen kring kaffepressen. Man beskriver exempelvis hur den är snygg, funktionell och att den har ett överkomligt pris. Några som blivit besvikna på produkten beskriver bland annat hur den känns plastig och att den inte håller värmen längre än en vanlig presskanna.

VINNAREN I TESTET AV KAFFEPRESSAR

I det här jämförande testet av kaffepressar har vi recenserat några av de mest populära kaffepressarna på marknaden just nu. Du hittar kaffepressar inom olika prisklasser, med olika egenskaper, tillverkade i olika material och förhoppningsvis kommer du att hitta en kaffepress som passar din smak. Vinnaren i vårt test är Bodum Chambord 8 Koppar, med denna kaffepress får man en klassiker som gör riktigt gott kaffe, är snygg och har en hög kvalitet. Dessutom är priset jämförelsevis lågt.