KAFFEKVARN

BÄSTA KAFFEKVARN

Kaffekvarnen är en produkt som har funnits med oss under mycket lång tid. Givetvis har dess utseende förändrats en hel del men syftet har alltid varit detsamma. För att det ska finna något för alla finns det många olika modeller att välja mellan. Kaffekvarnen är ett perfekt komplement till exempelvis espressomaskiner eller liknande.

Kollage av kaffekvarnar

Ofta krävs det att du maler kaffet precis innan du ska göra en kaffe av det. På frågan varför du ska investera i en kaffekvarn så är svaret enkelt – smaken! Med en sådan blir det en betydligt fylligare smak än vad det blir ifrån det kaffet som är färdigmalt. Dessutom får du möjligheten att kontrollera hur mycket och hur grovt du vill att kaffebönorna ska malas. Det har nämligen också en stor inverkan på hur mycket smak du kommer få på ditt kaffe.

WILFA KAFFEKVARN MED MALVERK WSCG-2

Denna kaffekvarn från Wilfa kommer inte göra dig besviken. Wilfa är ett norskt företag vars ambition är att bli bäst på produkter inom kaffebryggande, en ambition som gör att de aldrig slutar att utvecklas och att de ständigt ser till att bli bättre. De har en rad olika tillbehör när det kommer till kaffe och denna kaffekvarn är bara en av många. Den norska designen lyser igenom och samtliga av deras produkter vill du ha framme i ditt kök för att låta de agera prydnad när de inte utför det jobb de är ämnade för – att bidra till en riktigt bra kopp kaffe! Den här kaffekvarnen har ett exklusivt och mycket kraftfullt malverk, vilket gör att du aldrig behöver oroa dig för om bönorna är tillräckligt malda eller ej.

WILFA KAFFEKVARN MED MALVERK WSCG-2

Wilfa kaffekvarn med malverk WSCG-2

Med dess 35 olika nivåer av malningsgrader kommer du garanterat kunna hitta en som passar dig. Nivåerna är nivåer på grovheten du vill ha dina bönor malda i. Den här kvarnen står stabilt och kommer inte röra sig eller hoppa omkring likt många andra kvarnar tenderar att göra mitt under pågående arbete. Trots dess starka kapacitet har den en mycket tyst motor som inte väsnas mer än din kaffemaskin förmodligen kommer göra. Motorn har en kapacitet på 250g vilket kommer räcka till flera koppar kaffe om du så önskar. För att du ska få rätt mängd kaffe finns det en timer som kommer underlätta mätningen. Bägaren på kaffekvarnen är avtagbar och du kommer inte behöva handdiska den utan den tål att diskas i diskmaskin.

VINNARE I ANDRA TESTER

GRAEF CM702 KAFFEKVARN

Tyska Graef har en kaffekvarn de verkligen kan vara stolta över och som också är vinnare i vår sammanställning. Kaffe från nymalda bönor smakar dessutom bäst och det kan nog alla hålla med om. Med det sagt ska du veta att det går att variera dig i oändligheten och variation ger denna maskin verkligen utrymme för eftersom det finns 20 olika inställningar du kan ställa in för att få just den kopp kaffe du önskar. Graef är främst kända för sina maskiner som skär kött men har tillverkat produkter och däribland kaffekvarnar sedan snart 50 år tillbaka. De är väletablerade på marknaden och är mycket populära bland konsumenterna tack vare sina stilrena och välfungerande köksprodukter. Kaffekvarnen har ett dammskydd för att du ska slippa rengöra den var eller varannan dag, vilket är en fördel.

GRAEF CM702 KAFFEKVARN

Graef CM702 Kaffekvarn

I inledningen av den här texten skrev vi lite om olika knivar en kaffekvarn kan vara utrustad med. Den här kaffekvarnen är utrustad med ett arom-mjukt, koniskt slipskär av rostfritt stål. Dess behållare rymmer cirka 250 gram kaffebönor, vilket är en hel del. Kaffekvarnen är snygg och blir en perfekt, dekorativ inredningsdetalj i ditt kök. Kaffekvarnen är utrustad med en relativt tyst men väldigt stark motor på 230V. Den har en avtagbar bottenplatta vilket gör att du lätt kan ta av den och diska den när det behövs, vilket är väldigt sällan. Kaffekvarnen ligger i den övre prisklassen men är verkligen värd sitt pris då det är ett mycket bra komplement till din kaffemaskin. Det är helt enkelt en mycket lättanvänd kaffekvarn som inte kommer att göra dig besviken.

NOSTALGI KAFFEKVARN VALNÖT

Det här är en riktig klassiker! Denna kaffekvarn är originalet när det kommer till kaffekvarnar. Precis såhär såg de ut förr i tiden och det är fint att designen finns kvar. Det är en gammal design med moderna inslag som tillverkats av det franska märket Peugeot. De har levererat den här kaffekvarnen sedan många år tillbaka. De är mest kända för sina salt- och kryddkvarnar, men är det något dem kan så är det kvarnar! Detta är en kaffekvarn som verkligen bör få ta plats i ditt kök och blir mycket dekorativ vart du än kommer ställa den. Låt denna stå synlig på köksbänken och skryta om ditt gedigna kaffeintresse! Färgen valnöt gör att den verkligen behåller sin charm trots dess moderniteter och självklart maler den bönorna med perfektion.

NOSTALGI KAFFEKVARN VALNÖT

Nostalgi Kaffekvarn Valnöt

Kaffekvarnen från Peugeot är helt manuell, alltså är det du som står för kraften när du ska mala dina kaffebönor. Du kan själv ställa in vilken grovhet du vill ha på dina malda kaffebönor och det kommer sedan reglera smaken på din kopp kaffe. Inte helt förvånande hamnar det malda kaffet i den lilla lådan som du kan dra ut. Lådan bör diska för hand, men inte allt för ofta. Du bör inte diska den i maskin eftersom det både kan påverka träet och färgen på det. Kaffekvarnen från Peugeot är i det övre skicket när det kommer till priset, men den är en investering på lång sikt. Det vågar vi hävda eftersom den är av så pass bra kvalitet att den kommer stå ut i flera år och leverera otroligt många koppar kaffe.

ELEKTRISK KAFFEKVARN FRÅN SENCOR

Det japanska märket Sencor levererar en kaffekvarn som är helt eldriven och har en tidlös design. Nymalet kaffe är en delikatess men kan behöva varieras ibland, därför finns det 17 stycken malningsinställningar som låter dig variera din kopp kaffe. Den här stabila kaffekvarnen ligger inne med ett relativt billigt pris och levererar förvånansvärt bra funktioner trots sitt ganska blyga pris.

ELEKTRISK KAFFEKVARN FRÅN SENCOR

Elektrisk Kaffekvarn från Sencor

Malningsmekanismen är avtagbar för att du lätt ska kunna hålla den ren och därmed alltid få gott och fräscht kaffe. Som tidigare nämnt är det en mycket tidlös design och du kan med fördel låta kaffekvarnen stå framme i ditt kök utan att behöva skämmas, det då den är väldigt tilltalande. Den är utrustad med en snabb och exakt malning och med en tyst men väldigt kraftfull och rapp motor.

KAFFEKVARN 80 GRAM ROSTFRITT STÅL FRÅN CHAMPION

Denna lätta och mycket smidiga kaffekvarn är en riktigt bra modell för förstaanvändaren. Champion är ett varumärke som länge har levererat hemelektronik och de har flera år på nacken. Den är enkel att använda och har en motor på 200W. Trots dess lätta vikt har den en kraftig AC motor och den har en kapacitet för bönor på 80 gram.

KAFFEKVARN 80 GRAM ROSTFRITT STÅL FRÅN CHAMPION

Kaffekvarn 80 gram Rostfritt stål från Champion

Hela kvarnen är tillverkad av rostfritt stål och därför kommer du behöva rengöra den med handdisk. Den goda nyheten är dock att du inte behöver rengöra den alls ofta då den håller sig fräsch och ren väldigt länge även om den används varje dag. Det här är en av de billigare kvarnarna på marknaden, men den räcker gott till den kaffeintresserade som vill ha en smidig kaffekvarn.

ELEKTRISK KAFFEKVARN FRÅN SEVERIN

Severins kaffekvarn är lika stilren som den är bra. Den här kvarnen kan mala upp till 10 koppar åt gången och kommer bli en riktigt fin detalj i ditt kök. Du kan förvara upp till 150 gram kaffebönor i kaffekvarnen. För att du ska kunna välja hur grovmalet kaffe du vill ha och därmed även kunna reglera hur kraftfullt ditt kaffe blir kan du lätt ställa in grovheten på ditt malda kaffe.

ELEKTRISK KAFFEKVARN FRÅN SEVERIN

Elektrisk Kaffekvarn från Severin

KOLLA PRISET HOS

Med hjälp av den koniska malningsmekanismen bevaras aromerna i bönorna och kaffet får en fyllig smak. För att kaffemaskinen inte ska röra på sig under tiden som den jobbar är den utrustad med små gummifötter på undersidan för att skapa stabilitet. Det gör att den kan stå framme utan att orsaka repor eller andra skador på din bänk.

ARTISAN KAFFEKVARN RÖD 200 G

Kitchen Aid levererar kaffekvarnarnas Rolls Royce. Den här kaffekvarnen ligger i det övre skicket när det gäller prisklass, men är helt klart värt varenda krona. Förutom alla sina funktioner blir detta en ögonöppnare i ditt kök eftersom det ser ut som ett mindre rymdskepp. Den här kaffekvarnen kommer kunna mala kaffebönor för alla smaker eftersom den är utrustad med 15 olika malningsgrader.

ARTISAN KAFFEKVARN RÖD 200 G

Artisan Kaffekvarn Röd 200 g

För att kaffebönornas smak, fyllighet och aromer ska kunna bevaras utsätts därför inte bönorna för någon som helst värme under hela malningsprocessen. Kitchen Aid har länge tillverkat redskap för köket och det är en av många av deras produkter som har blivit storsäljare snabbt. Det välkända varumärket har kollektioner i olika färger så snart kan det säkert flytta in en bakmaskin i samma färg.

MER OM KAFFEKVARNAR OCH VINNAREN

Det finns som vi tidigare nämnt en rad olika kaffekvarnar, med det menas även att det finns olika tekniker att mala kaffebönorna på. För hemmabruk kan det passa bra med en kaffekvarn som har knivar som maler ner kaffet. På en restaurang behöver du en med mer kapacitet. Nedan kan du läsa om kaffekvarnar och dess fördelar och specialiteter. Vi har en vinnare som har stått ut lite jämfört med de andra tack vare många möjligheter till variation på malningsgrader och andra inställningar men också för dess design. Det är tyska Graef som har tagit fram denna kaffekvarn CM702. Med 20 olika inställningar ger den dig möjligheten att variera dina bönor tills du hittar fram till rätt kopp kaffe. En stilren testvinnare bland många kaffekvarnar som ger ett väldigt bra resultat.

SÅ HAR VI UTSETT VINNANDE PRODUKTERNA

Istället för att själva testa de olika produkterna i sammanställningen har vi inhämtat informationen externt, via externa tester och jämförelser från trovärdiga källor. Vi har även använt oss av kundomdömen från webbshoppar, från kunder som testat och använt sig av olika produkter. Detta har gett oss mycket information och en tydlig inblick i vilka av kaffekvarnarna som är bäst på marknaden just nu.

LIKNANDE SAMMANSTÄLLNINGAR AV TESTER

Pizzasten, Mjölkskummare, Kaffebryggare, Kockkniv, Stekpanna, Vattenkokare, Kaffepress