Kaffebryggare

BÄSTA KAFFEBRYGGARE

Här hittar du Testsons stora jämförelse av kaffebryggare. Genom ett noggrant arbete har vi sammanställt resultat av olika tester, jämfört  några av de bästa och mest populära kaffebryggarna på marknaden just nu. En av de mest populära typerna av kaffebryggare i Sverige är så kallade filterbryggare eller elbryggare, där varmt vatten rinner igenom ett filter fyllt med kaffe.

Andra varianter av kaffebryggare är exempelvis pressobryggare, perkolatorbryggare, mokabryggare eller espressomaskiner. Kaffet kan få väldigt olika smak och karaktär med olika typer av kaffebryggare, något som gör det bästa valet högst personligt.

BRAUN KF7020 - BRA KÖP ENLIGT RÅD & RÖN

Bland de kaffebryggare som fortfarande säljs och inte utgått är Braun KF7020 den kaffebryggare som fått allra högsta betyg, på delad första plats med Siemens TC86303. Detta när Råd & Rön genomförde ett stort test av kaffebryggare i november 2018. Braun KF7020 är en rejäl kaffebryggare med utrymme för 12 koppar per bryggning. Kaffebryggaren har även en timer och en funktion för att välja styrka på kaffet som man brygger. För den som inte brygger 12 koppar åt gången så finns det en speciell knapp/funktion för att brygga ett färre antal koppar.

BRAUN KF7020 - BRA KÖP ENLIGT RÅD & RÖN

Vad som även kan tilläggas kring Braun KF7027 är att den har en automatisk avstängning efter 40 minuter. Man behöver alltså inte oroa sig för att något ska brännas ifall att man glömt kaffebryggaren på och går hemifrån.

Moccamaster Automatic S - TESTVINNARE

Moccamaster är ett mycket populärt märke inom kaffebryggare, som bland annat är kända för den goda smaken på kaffet och den snygga designen på kaffebryggarna. Med Moccamaster Automatic S får man en filterbryggare som brygger upp till 10 koppar kaffe på mindre än 6 minuter. Bryggaren är utrustat med dubbla värmeelement vilket ger den en väldigt bra precision i temperaturen under bryggningen. Samtliga av Moccamasters kaffebryggare är tillverkade för hand och genom att man registrerar sin kaffebryggare på Moccamasters hemsida kan man få upp till 10 års garanti.

Moccamaster Automatic S

Andra bra funktioner som kommer med Moccamaster Automatic S är det automatiska droppstoppet, men även den automatiska avstängningen. Bland de kunder som lämnat omdömen för Moccamaster Automatic S är det många som är nöjda. Bland annat uppskattas den snabba och varma bryggningen, kaffets smak, droppstoppet och den automatiska avstängningen. Bland de fåtalet klagomål som vi hittat för denna bryggare så beskriver kunder att den inte fungerar så bra om man bara ska brygga en kopp. Andra anser att priset är lite för högt och att varmhållningen kunder ha varit längre.

Bra kaffesmak

Dyr i drift

SMEG DCF01

SMEG DCF01 är en kaffebryggare i retrodesign med ett utseende som slår de flesta andra kaffebryggarna. Men förutom den snygga designen så har kaffebryggaren även flertalet smarta funktioner. Som användare har man exempelvis möjlighet att ställa in kaffets styrka mellan svagt eller starkt kaffe inför bryggningen. Vidare finns det en programmeringsbar autostart samt ett anti kalk-alarm som varnar för när det är dags att kalka av kaffebryggaren.

SMEG DCF01

SMEG DCF01 har en kanna som rymmer 10 kaffekoppar, motsvarande 1,4 liter kaffe. Efter att kaffet är färdigbryggt så har kaffebryggaren möjlighet att varmhålla kaffet i upp till 40 minuter. Det här är en filterbryggare med ett kaffefilter som är tvättbart/återanvändningsbart. Det gör att man inte behöver köpa några pappersfilter till bryggaren. Vad användarna av denna kaffebryggare framför allt är väldigt nöjda med är designen. Men flera beskriver även hur kaffet blir gott och att den är enkel att använda. Som negativt upplever flera att det är krångligt att fylla på vatten i kaffebryggaren, där det är lätt hänt att man spiller.

PHILIPS HD7546

Philips HD7546 är en kaffebryggare med termoskanna som gör att man både kan bevara kaffets temperatur och arom under flera timmar. Perfekt i ett hushåll eller på en arbetsplats där folk går och hämtar kaffe olika tider. Kaffebryggaren har även en stor bryggningskapacitet där man kan brygga upp till 15 kaffekoppar per bryggning. Bryggtiden är cirka 10 minuter. Kaffebryggaren är tillverkad i plast och rostfritt stål, där bland annat termoskannan har en stilren blank yta i just rostfritt stål. Kannan är stöttålig och okrossbar.

PHILIPS HD7546

Kaffet i Philips HD7546 bryggs med hjälp av filter, i en filterhållare som är avtagbar. Denna funktion gör det extra smidigt att fylla upp filtret med kaffe. Philips HD 7546 har även andra smarta funktioner, såsom droppstopp, automatisk avstängning och vattennivåindikator. Vidare är de olika delarna i kaffebryggaren diskmaskinssäkra. Kunder som använt sig av Philips HD7546 anser bland annat att den är lätt att hålla ren, att den har ett bra pris samt att kaffet som man brygger blir gott. Flera tycker även att den brygger snabbt och att termoskannan är praktisk och smidig att ta fram på bordet när kaffet är färdigbryggt. Bland de negativa kommentarerna finns kunder som anser att kaffet inte varmhålls tillräckligt bra, att termoskannan lätt blir smutsig.

MER OM VINNAREN

Som vinnare i vår granskning av tester har vi utsett Moccamaster Automatic S med motiveringen att man får mycket gott kaffe till ett fullt rimligt pris. Vi anser även att kaffebryggaren är snygg och att den har en väldigt tillfredsställande standard. Moccamaster Automatic S är även en av de kaffebryggare som fått absolut flest positiva kundomdömen på nätet, vilket ytterligare pekar på att det är en riktigt bra produkt. Vi vill även rekommendera Melitta Aroma Signature Deluxe som ett bra alternativ inom mellanprisklassen. Här får man mycket kvalitet och ett gott kaffe för runt 1000-lappen.

Kanske är du även intresserad av andra typer av kaffemaskiner? Vi har bland annat gjort en produktsida av kapselmaskiner.

KÄLLOR