HÖRSELSKYDD

BÄSTA HÖRSELSKYDD 2021

Hörselskydd med Bluetooth gör arbetet betydligt mycket roligare och lättare än med vanliga hörselskydd. Man kan på detta sätt ta emot och ringa samtal utan att behöva ta av sig hörselskyddet, samtidigt som man kan streama musik, radio och podcasts under tiden som man arbetar.

kollage av hörselskydd

Vissa av hörselskydden med Bluetooth har även avancerade funktioner för medhörning, vilket gör de väldigt användbara om man regelbundet arbetar i miljöer med mycket buller och oljud.

3M PELTOR WS ALERT XP – TESTVINNARE

Det här är ett hörselskydd som man enkelt kopplar upp till sin mobiltelefon via Bluetooth. Mobiltelefonen kan förvaras på ett avstånd på upp till 10 meter från hörselskyddet. Batteritiden för 3M Peltor WS Alert XP är upp till 78 timmar. Hörselskyddet är utrustat med en bullerdämpande mikrofon som gör att man kan prata i normal ton även om det finns mycket buller och oljud omkring.

3M Peltor WS Alert XP

Vidare finns det en avancerad medhörningsfunktion, som innebär att man kan prata med folk i sin närhet utan att behöva lyfta på kåpan samtidigt som de skadliga ljuden stängs ute. Utöver Bluetooth så går det även att använda 3M Peltor WS Alert XP till att lyssna på radio. Hörselskyddet har en effektiv antenn och man väljer snabbt och enkelt radiokanal genom lättmanövrerade knappar. 3M Peltor WS Alert XP är en av de mest populära hörselskydden med Bluetooth på marknaden just nu, med hög kundnöjdhet. Kunder som köpt och använt produkten beskriver till exempel hur den har en väldigt effektiv bullerdämpning, att den har bra ljud, att batteritiden är bra och att den ger klart och störningsfritt ljud när man lyssnar på radio. De kunder som varit missnöjda med den här produkten har i huvudsak kommenterat negativt kring priset, som beskrivs som för högt.


HELLBERG XSTREAM HÖRSELSKYDD MED BLUETOOTH

Det här hörselskyddet är utvecklat med musiken i fokus, med en hög ljudkvalitet. Hörselskyddet har en inbyggd mikrofon med bullerreducering som gör att man kan prata i telefon även om ljudnivån och bullret är högt runtomkring. Vidare är det utrustat med medhörningsmikrofoner i varje kåpa vilket gör att man utan problem upffattar samtal, varningssignaler osv. runt omkring.

Hellberg Xstream Hörselskydd med Bluetooth

Hellberg Xstream är vattentät i enlighet med IP klass X4, villket innebär att det går att använda i kraftigt regn. Hörselskyddet har även stöd för röstassisten, vilket gör att man kan använda både Apple Siri och Google Assistant för att kontrollera exempelvis musiken eller telefonsamtalet. Batteritiden är 50 timmar vid streaming och 100 timmar vid stand by. Efter 4 timmars inaktivitet så stängs hörselskyddet av genom den inbyggda batterisparfunktionen. Bland kunder som använt den här produkten är många positiva, ljudet beskrivs som bra, likaså medhörningen. Man anmärker dock på att bygeln som sitter på huvudet är lite hård och obekväm.

3M PELTOR SPORTTAC SLIMLINE

Bland de populära hörselskydden från kvalitetsmärket 3M så kommer säljs den här produkten till ett ganska mycket lägre pris. Trots det lägre priset så får man väldigt mycket för pengarna. 3M Peltor SportTac hjälper dig att förstärka ljud vilket gör att du hör bättre än utan hörselskydden, dessutom skyddas du effektivt mot plötsliga impulsljud som annars riskerar att skada din hörsel. Hörselskyddet har en driftstid på upp till 600 timmar, vilket kombineras med en automatisk avstängningsfunktion som stänger av det om det inte använts på två timmar. Om batterinivån är låg så får du varningssignaler om detta tio timmar innan hörselskyddet stängs av.

3M Peltor SportTac Slimline

Med 3M Peltor SportTac Slimline går det även att byta färg på kåporna, i dagsläget går det att välja mellan orange eller grön. En annan smidig funktion för det här hörselskyddet är att det går att fälla ihop, det tar med andra ord inte särskilt stor plats medan det förvaras. Hörselskyddet går att ansluta till en extern jaktradio. Många som köpt och använt 3M Peltor SportTac Slimline är nöjda och har lämnat positiva omdömen. Till exempel beskrivs det hur hörselskyddet är lätt att ta med sig och att det dämpar ljud bra. Någon beskriver hur det fungerar mindre bra när det kommer till att dämpa ljudet från bullriga maskiner.

STIHL DYNAMIC BT

Stihl Dynamic BT är ett lite billigare hörselskydd med Bluetooth som man utan problem använder med sin smartphone. Det här hörselskyddet används i huvudsak för att lyssna på musik eller telefonsamtal. Det saknar dock de mer avancerade funktionerna, som att stänga ute buller eller medhörning. Det är även viktigt att känna till att det här hörselskyddet inte har någon FM-radio. Batteritiden för Stihl Dynamic BT är 38 timmar och den är även utrustad med en separat AUX-ingång.

Stihl Dynamic BT

Det här hörselskyddet finns även i en modell med visir för den som har nytta av det. Bland kunder som använt produkten är en majoritet nöjda. Som fördelar beskriver kunder bland annat att batteritiden är bra, att den är bekväm och att priset också är riktigt bra. Några enstaka klagomål finns också, de handlar till exempel om att de inte fungerar så bra för att prata i telefon och att knapparna är lite tröga.

ZEKLER 412RDB

Zekler 412RDB är rejäla hörselkåpor som bland annat har inbyggd FM-radio, Bluetooth och medhörning. Batteritiden är cirka 23 timmar och det tar sedan 3 timmar att ladda den fullt igen genom vägguttag. Medhörning är nivåberoende och stärker de svaga ljuden medan den stänger ute höga impulsljud. Zekler 412RDB fungerar även utmärkt att prata i telefon med, får man ett inkommande samtal under tiden då man lyssnar på radio eller streamar så sänks volymen på radion och streamingen stängs av. Tack vare den inbyggda bommikrofonen så går det bra att prata i telefon även i miljöer med kraftigt buller.

Zekler 412RDB

Bland kunderna som använt sig av Zekler 412RDB är omdömena varierande. Som positivt kring produkten beskriver kunder att hörlurarna sitter bekvämt, att de har bra ljud, att de har en bra medhörning samt en fullt tillfredsställande batteritid. Bland de negativa omdömena finns det kunder som beskriver hur hörlurarna gått sönder efter bara en kort tids användning. Någon annan tycker att de är svåra att rengöra och att man ganska lätt stöter till vredet för radion, ofrivilligt medan man arbetar.

HUSQVARNA X-COM R

Husqvarnas hörselskydd X-COM R har Bluetooth vilket ger möjlighet att både streama och ringa/ta emot samtal. Hörselskyddet har en inbyggd mikrofon som kan användas för samtal i lite mindre bullriga miljöer. Befinner man sig ofta i miljöer med mycket buller kan man köpa till en extern mikrofon som är anpassad för just detta.

Husqvarna X-COM R

Med Husqvarna X-COM R så kan man även lyssna på radio. Tack vare den inbyggda antennen, som inte syns utifrån så har man ett smidigt hörselskydd ytan en antenn som är i vägen eller fastnar under tiden som man arbetar. Batteritiden är upp till 40 timmar och hörselskyddets vikt är 0,404 kg.

MER OM TESTVINNAREN

I det här jämförande testet av hörselskydd har vi testat och jämfört några av de mest populära hörselskydden på marknaden just nu. Vi har haft som mål att ta med hörselskydd inom olika prisklasser, både budget och premium, samt recensera hörselskydd från ett antal olika varumärken. Vinnaren i vårt test av hörselskydd är 3M Peltor WS Alert XP. Med detta hörselskydd får man ett hörselskydd med avancerade funktioner, en gedigen kvalitet tillsammans med en väldigt hög kundnöjdhet.