HÅRTILLSKOTT

BÄSTA HÅRTILLSKOTT

Kategorin hårtillskott rymmer olika typer av produkter som kan göra underverk för den som upplever sig ha ett risigt, torrt och slitet hår. Du kan till exempel skydda, mjukgöra eller tillföra glans till ditt hår med hjälp av dessa olika hårprodukter och tillskott. Det finns även tillskott som stärker hårstråna och kan motverka hårbortfall och stimulera hårsäckarna.

kollage av hårtillskott

Flera av produkterna är multifunktionella och har även en positiv effekt på andra delar som naglar och huden. En nackdel som flera personer upplever med att använda dessa tillskott är att när håret växer snabbare behöver du dessvärre även lägga mer pengar och energi på att färga om ditt hår oftare. För de flesta verkar dock fördelarna överväga nackdelarna och kunderna upplever ett friskt och fräscht hår.

MSM FRÅN HELHETSHÄLSA – BÄST I TEST

För den som söker ett kosttillskott med god effekt på håret är MSM ett vanligt och populärt alternativ idag. MSM står för metylsulfonylmetan och är en organisk svavelförening som finns naturligt i din kropp. Idag återfinns MSM även i många råa såväl som färska livsmedel. När du väljer att ta kosttillskott i form av MSM är det i produkten från Helhetshälsa i form av en ofärgad vegetabilisk kapsel (tillverkad av cellulosa) som är fylld med enbart MSM.

MSM Helhetshälsa

Denna är av hög kvalitet och MSM från Helhetshälsa erbjuds även i pulverform. En fördel att den är ren till sin form och inte innehåller en massa tillsatser. Bland fördelarna märks även att produkten är vegansk och den är mycket uppskattad för sin effekt på håret av många nöjda kunder.

HAIRFORCE

Hårtillskottet från Hairforce kommer i form av tabletter och ger näring till hår, hud, leder och naglar. Fyra tabletter per dag rekommenderas. Allt på en gång eller fördelat på morgon och kväll. Tabletterna kan även mixas ner och intas via maten. Denna produkt innehåller MSM, kisel, B-vitaminkomplex, selen, zink, magnesium och mangan som tillsammans ska göra håret mer välmående. Ett plus är att det inte innehåller koppar vilket riskerar att missfärga håret. Produkten Hairforce kan även ha en positiv på inverkan på ögonfransar. En effekt som produkten har är att den upplevs som en kollagenbooster då den ökar kroppens egna produktion av kollagen. Kollagen kan hjälpa till att öka chansen till slät hud. Produkten kan förbättra mikrocirkulationen, innehåller antioxidanter, verkar anti-inflammatoriskt och balanserar hormonsystemet.

HAIRFORCE

Hairforce Hårtillskott

Med alla de ovan nämnda effekterna är Hairforce ett bra alternativ för den som vill ha mycket valuta för pengarna. Dessutom är den multifunktionell och snabbast resultat märks när det gäller naglar. Flera kunder har blivit mindre stela i leder och känt sig piggare. Ett annat plus är att produkten är tillverkad i Sverige och uppfyller både Sveriges och EU:s regler. Att temporärt håravfall kan begränsas och bromsas på bara två veckor är imponerande och håret upplevs som friskare av kunderna efter bara en månads tid. Detta har sannolikt att göra med mikrocirkulationen till hårsäckarna som lyfter hårstråna vilket kan upplevas som att håret är friskare. Produkten fungerar oavsett kön och flera män har efter fyra månader upplevt nya hårstrån.

HAIR SUPPLY NÄRING FÖR HÅRET FRÅN ELEXIR PHARMA

Hårtillskottet från Elixir Pharma med namnet Hair Supply Näring För Håret kommer i tablettform och varje förpackning innehåller 72 stycken tabletter. Det är lagom att ta två tabletter dagligen gärna i samband med måltid. Det ger ditt hår extra näring och en extra boost. Tillskottet Hair Supply innehåller naturliga mineraler, vitaminer och örter som tillför extra näring till din hår, hud och naglar. Tabletterna är fullproppade med både naturligt kalcium och magnesium som boostar ditt hår. Även ingredienser som K2-vitamin, B-vitaminer, kisel och extrakt från åkerfräken, hirs och nässla bidrar till effekten. Zink är en viktig komponent i Hair Supply som hjälper till att stärka normalt hår, hud och naglar. De båda ämnena kalcium och magnesium som Hair Supply innehåller behövs för att kroppen ska kunna upprätthålla en normal benstomme.

HAIR SUPPLY NÄRING FÖR HÅRET FRÅN ELEXIR PHARMA

Hair Supply Elexir Pharma

En annan fördel med den här produkten är att den är vegansk vilket är någonting som efterfrågas i allt större utsträckning idag. På minussidan och nackdelarna med detta tillskott bör det dock nämnas att preparatet innehåller fisk vilket borde hindra det från att kunna klassas som veganskt. Det är viktigt att vara uppmärksam på att K-vitamin kan behöva undvikas av personer som äter blodförtunnande läkemedel, rådfråga din läkare innan du väljer att äta Hair Supply. Bland omdömen hittas kunder som upplever detta hårtillskott som väldigt bra och att det kommer ut nya hårstrån efter en tid av regelbunden användning. En förpackning beräknas räcka i 36 dagar om rådet om två tabletter om dagen följs.

HAIR & NAILS FRÅN VITA YUMMY

Tillskottet Hair & Nails från Vita Yummy lämpar sig särskilt för personer som upplever svårigheter med att svälja tabletter eller kapslar som annars är vanligt förekommande när det gäller kosttillskott. Tillskottet kommer i form av små vitaminbjörnar som dessutom är vegetariska då de innehåller pektin istället för gelatin som är vanligt annars. Därtill innehåller de bara naturliga smak- och färgämnen. Den stora fördelen med nallarna från Vita Yummy är just att de fungerar för personer som inte kan svälja piller och även för de som inte tycker om smaken av vanliga vitaminer. Dessa smakar nämligen både gott (tack vare ekologiskt socker som ger en söt doft och smak av bär) och är enkla att inta. En burk med hårtillskottet Hair & Nails innehåller 60 stycken vitaminbjörnar.

HAIR & NAILS FRÅN VITA YUMMY

Vita Yummy Hair & Nails

Den geléaktiga konsistensen på vitaminbjörnarna från Vita Yummy verkar uppskattas av somliga, men inte alla, användare. Det verkar vara lite utav en smaksak, samma sak gäller både doften och smaken som verkar vara lite för söt för somliga. Det upplevs en positiv effekt på både naglar och hår. Naglarna blir starkare och går inte av lika lätt. En positiv aspekt är priset som inte är lika högt som andra konkurrerande produkter ur samma kategori. Andra tugg-tillskott är betydligt dyrare. Två björnar om dagen rekommenderas. Ge gärna Hair & Nails från Vita Yummy en chans – särskilt för dig som upplever svårigheter med att svälja tabletter och söker ett prisvärt alternativ med positiv effekt på hår och naglar.

SUGARBEARHAIR

Ytterligare en produkt inom kategorin hårtillskott i form av tuggvänliga gummibjörnar är tillskottet från SugarBearHair Vitamins. Dessa är aningen dyrare än tidigare nämnda Hair & Nails från Vita Yummy. Björnarna ger friskt hår från insidan av kroppen. Tillskottet är framtaget för att stärka hårkvaliteten. Det är vegetariskt och de goda gummibjörnarna innehåller en kombination av vitaminer för att ge håret näring som gör att det kan växa snabbare.

SUGARBEARHAIR

SugarBearHair Vitamins

Även här rekommenderas två björnar om dagen, en burk innehåller 60 stycken. De är smaksatta med naturligt fruktextrakt, kokosolja och socker. Effekten kommer efter 1-3 månader. Kunderna upplever att SugarBearHair gör att deras hår växer snabbare och stärker kvaliteten på håret. Ett bra alternativ för den som kan tänka sig att betala lite mer.

HAIR LUXIOUS FRÅN GOOD FOR ME

Det här är en premiumprodukt för den som önskar sig ett starkt och friskt hår. Den rymmer noggrant utvalda råvaror, näringsämnen och har en unik formula som ska stärka håret inifrån. Tillskottet tas i tablettform och en burk rymmer 60 tabletter. Den ska passa alla hårtyper och i tillskottet ryms inte mindre än åtta olika typer av B-vitaminer som ska upprätthålla ett starkt och friskt hår.

HAIR LUXIOUS FRÅN GOOD FOR ME

Good for Me Hair Luxious

Bland effekterna kan det märkas att torrt och slitet hår behandlas och dessutom får håret en extra skjuts och växer snabbare. Håret får den nödvändiga näringen det behöver för att må bra helt enkelt. Jämfört med andra produkter är det aningen dyrt men så är det ju också en premiumprodukt. Produkten behöver användas regelbundet under lång tid för att effekt ska uppnås.

SKIN NAILS & HAIR FORMULA FRÅN SOLGAR

Den sista produkten att titta närmare på är tabletterna med namnet Skin Nails & Hair Formula från Solgar. Dessa kommer i en glasburk som innehåller 60 tabletter. Denna produkt från Solgar innehåller flera verksamma ämnen som kommer att bidra till att både hår och hud håller en normal kvalitet. Solgars Skin Nails & Hair Formula innehåller den svavelrika föreningen MSM, zink och vitamin C som alla hjälper hår och hud att må bra.

SKIN NAILS & HAIR FORMULA FRÅN SOLGAR

Solgar Skin, Nails, Hair

Zink och C-vitamin har som funktion att fungera som antioxidant och skydda cellerna mot nedbrytning. C-vitaminet underlättar också kollagenbildning. I produkten finns koppar som bidrar till hårets och hudens normala pigmentering men koppar kan riskera att missfärga håret så det är en nackdel i det här fallet. Skin Nails & Hair Formula från Solgar stärker naglar, huden och håret.

VINNARE I TESTSAMMANSTÄLLNINGEN

Vår favorit och den stora vinnaren i vårt testsammanställning av hårtillskott är MSM från Helhetshälsa. Det är utmärkt att använda en produkt med bara en ingrediens som har den önskade effekten på ditt hår. Dessutom erbjuds tillskottet i båda kapsel/tablettform och pulver vilket gör att det kan användas av många personer. Kosttillskottet är av hög kvalitet och därtill veganskt vilket ses som en styrka idag. Dess främsta styrka är dock att det är rent till sin form och inte innehåller en massa onödiga tillsatser. Dessutom erbjuds den till ett rimligt pris jämfört med somliga av dess konkurrenter. En ren produkt till ett bra pris helt enkelt! Det här blir den givna vinnaren! Läs vidare nedan kring de olika produkterna och deras för- och nackdelar.

SÅ HAR VI UTSETT VÅR VINNARE

För att utse vår vinnare i sammanställningen av tester har vi tagit stor hjälp av de kundomdömen som finns för produkterna på nätet. Genom att läsa vad de kunder som testat produkterna tyckt har vi snabbt skapat oss en bild av vilka hårtillskott som är populära och bra. Utöver detta har vi samlat produktinformation från webbshoppar och från tillverkare av hårtillskott, samt inhämtat information från en artikel i Damernas Värld.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST

LIKNANDE LÄSNING

Hårolja, Skäggolja, Löshår, Avfärgning