HÅRMOUSSE

BÄSTA HÅRMOUSSE 2022

Den bästa hårmoussen gör så mycket mer än formar håret. Den doftar gott, ger glans och kan också skapa volym på ett sätt som ser naturligt ut. Om du är på jakt efter bästa hårmousse för ditt hår så är det förstås så att du har särskilda krav om egenskaper.

Det finns flera riktigt bra märken som är kända för att tillverka hårprodukter som håller vad de lovar. Vi är inte förvånade att några av de populäraste hårmousseprodukterna kommer just från dessa märken. Här ska vi se närmre på de hårmousse som har rankats som bäst i topplistor och som dessutom har fått fina betyg av användare såväl som experter i modemagasin. Vi börjar med en klassiker som ofta figurerar i hårmousse tester som en av de bästa produkter du kan välja för att få volym och glans på håret.

KÉRASTASE DENSIFIQUE PREMIUM HÅRMOUSSE

Kérastase Densifique är ett premium hårmousse som fungerar på ett effektivt sätt. Denna mousse för håret är framtaget för att ge ditt hår god volym och glans. Du märker genast att håret känns fylligare då du applicerat moussen.För dig som har tunt hår kan det här verkligen vara ditt bästa val.

KÉRASTASE DENSIFIQUE PREMIUM HÅRMOUSSE

Densifique hårmousse från Kérastase ger en märkbar känsla av tjockare hår. Detta utan att det blir tyngre eller att det skapas klumpar. Veckorevyns experter ger tummen upp för detta. Det är bara att skaka flaskan och applicera en normal stor klick. Satsa på en klick som har storleken av ett större äpple och arbeta in moussen i hår som är nytvättat och lätt torkat med handduk. Det gäller att jobba från rötter och ut till topparna för att få effektiv styling.

God effekt på volym
Härlig glans
Fräsch doft
Känsla av energi

På minussidan har vi priset som definitivt toppar om vi jämför med andra bra hårmousse. Du kan få betala mer än 350 kronor för en flaska. Men som många användare delar med sig online så är det här en prisvärd produkt. Den köps om och om igen helt enkelt för att den ger en verklig effekt på volymen.

BALMAIN VOLUME MOUSSE

Balmain Hair Couture Volume Mousse är en starkt hårmousse som skapar volym samtidigt som den vårdar ditt hår. Denna hårmousse har ingredienser som är till för att reparera skadat hår samtidigt som du får ett skydd mot yttre påverkan. Tanken är att du ska få hållbarhet under hela dagen.

BALMAIN VOLUME MOUSSE

Användare ger denna hårmousse höga betyg för att det är effektivt och håller länge. Det fungerar lika bra på lockigt hår som på rakt. Glansen är också en viktig effekt. Notera att 300 ml är en stor flaska så även om priset kan anses vara högt så blir det rimligt när du ser hur mycket du får i flaskan.I Expressens test av hårmousseprodukter så fick Balmain ett gott betyg. Det här är ett riktigt bra styling mousse som kan rekommenderas till dig som vill få ordning på håret och behålla den önskade looken dagen lång!

Lyxig känsla
Lång hållbarhet
Starkt
God volym
Vårdande

LERNBERGER STAFSING FIBER MOUSSE

Lernbergers fibermousse är mycket populärt för att produkten fungerar fint för volym och textur. Hårmoussen fungerar med fibrer som lägger sig runt varje hårstrå. Det ger känslan av att håret blir fylligare och tjockare. Det här kan också verka vårdande. I produkten finns det veteprotein som är till för att skydda ditt hår och för att stärka det. Du får särskilt gott skydd mot värme vilket är bra om du tänker styla med varma verktyg. Lernberger Stafsing Fiber Mousse innehåller också solrosfröextrakt. Det kommer att kapsla in hårets färg och även fungera skyddande mot UV-strålar.

LERNBERGER STAFSING FIBER MOUSSE

Om du är ute efter mousse som gör att håret känns tjockare så har du hittat rätt. Denna hårmousse är ju särskilt framtaget för skandinavisk hår med fina tunna hårstrån. När vi ser på användares recensioner så blir det tydligt att det verkligen fungerar på detta vis.

Många blir positivt förvånade över hur effektiv den här hårmoussen är. Vi skulle kunna säga att det är den bästa hårmoussen för tunt hår. I varje fall om vi ska tro på alla omdömen i butiker online.

God volym
Vårdande
För alla hårtyper
Vegansk
Tillverkas lokalt i Sverige
Fräsch doft

Den här hårmoussen har inte många minus att tala om. Möjligen är konsistensen på moussen lite kompakt. Du får måtta och undersöka hur mycket du verkligen behöver för att det ska bli rätt i ditt hår.

BJÖRN AXÉN VOLUME MOUSSE

Om du är ute efter en billigt hårmousse som ändå fungerar fint kan du bli förvånad över att upptäcka att en mousse från Björn Axén ingår i denna kategori. Björn Axén Volume Mousse kommer i en väl tilltagen flaska på 200 ml men kostar inte mer än cirka 150 kronor.

BJÖRN AXÉN VOLUME MOUSSE

Det här är en hårmousse som är framtagen för att hjälpa dig att styla till snygga lockar och vågor. Samtidigt så är den lätt så att du inte känner att du har mousse i håret. Moussen ger ett värmeskydd och kommer också att skydda mot UV-strålar och mekaniskt slitage.
Det är enkelt att använda denna hårmousse. Det behövs inte mer än en liten klick i handen för att kunna styla fuktigt hår.

Ger naturlig look
Värme och UV-skydd
Enkel användning
Bra pris

På minussidan kan vi se att en del inte tycker att denna mousse för håret doftar så gott. Det här är förstås en subjektiv sak. Om du har fint och tunt hår bör du få till fin fyllighet med Björn Axéns hårmousse. Det är gjort för att skapa stadga utan att blir för tungt eller upplevas som fett.

GOLDWELL STYLESIGN ULTRA VOLUME

Flaskan på 300 ml är väl tilltagen i sin storlek och med tanke på detta är priset på omkring 150 kronor högst rimligt. Det här är en shaping mousse som ger stadga såväl som volym. Moussen har visat framfötterna som ett mycket gott verktyg för dig som har lite bångstyrigt hår. Med Goldwell StyleSign Ultra Volume kan du tämja de där vilda lockarna!

GOLDWELL STYLESIGN ULTRA VOLUME

De geminsnittliga betygen för Goldwells hårmousse på butiker online ligger mycket nära 5 stjärnor av 5 stjärnor och därmed kan vi säga att det här är ett populärt val.

Enkel användning
God struktur
Fin volym
Fräsch doft
Bra pris

Det enda minus vi kan hitta i recensioner av användare och experter är att en del inte tycker att doften är den bästa. Andra menar precis tvärtom att moussen doftar underbart så det här är ett exempel på en egenskap som kan vara lite svår att bedöma via recensioner och omdömen. Annars ser vi mest positiva kommentarer som att denna hårmousse ger stadga utan att klibba och att du rentav får en fin matt finish och strävhet i håret då du använder produkten.

Sammanfattning

Det finns flera hårmousse som kan koras som bästa men vilken som är bäst för dig beror ju på ditt hår och vilken typ av styling du är ute efter. Om du vill ha bästa hårmousse för tunt hår är Lernberger Stafsing Fiber Mousse ett mycket bra val. Det här är en produkt som har fått fina recensioner i butiker online.

Det gäller verkligen att se på moussens syfte. Balmain kan koras som bästa hårmousse när det är viktigt för dig att vårda håret samtidigt som du formar det. Det här är en produkt som ger fin fyllighet och glans utan att det blir för mycket.

Vi rekommenderar också att du alltid kikar lite på den storlek flaskan har. Detta är nämligen något som kan påverka hur prisvärd hårmoussen är. Vissa märken erbjuder sin hårmousse i olika storlekar. Om du är osäker på saker som doft kan du ju börja med en mindre förpackning för att vid senare tillfälle beställa den större varianten.

Metod och källor

Testson.se har för denna jämförelseartikel samlat information från olika test- och produktrecensioner.

Kerastase

https://www.kicks.se/kerastase/har/professionell-harvard/styling/harmousse/densifique-mousse-150-ml

https://veckorevyn.com/smink-skonhet/smink/7-snabba-tips-sa-far-du-dromvolym-pa-nolltid/

Balmain