HAMBURGERPRESS

BÄSTA HAMBURGERPRESS

Välj bästa hamburgerpressen!
Med en hamburgerpress ökar du stekytan och får goda smashed burgers direkt i pannan, på grillen eller kanske på ett stekbord. Tekniken är enkel och du kan använda den för att göra riktigt goda hamburgare till vardags och fest. Du kan till och med pressa burgare ute i naturen över öppen eld!

Här är de 5 bästa hamburgerpressarna som du kan använda för att pressa hamburgare direkt på stekpannan eller grillen. De är gjorda för att vara enkla att använda och sköta. Betänk dock saker som storleken på pressen för att få rätt modell för dina burgare!

KOCKUMS JERNVERK GRILLPRESS MED LÄDERHANDTAG

Kockums Jernverk står bakom flera grillpressar. Den här modellen med läderhandtag är gjord av rostfritt stål. Du kan smasha burgare med den direkt på grillen eller på ett stekbord. Handtagsskyddet verkar extra skyddande för din hand. Du väljer själv om det ska vara läder eller ett syntetmaterial över handtaget.

KOCKUMS JERNVERK GRILLPRESS MED LÄDERHANDTAG

Formen på den här hamburgerpressen skiljer sig en aning från liknande produkter och du kan behöva öva lite med den för att få in rätt grepp. Att du får 5 års garanti för produkten säger en hel del om kvalitet. Sett ur denna synvinkel så kan priset anses vara mycket skäligt. Användare intygar att detta är ett väldigt bekvämt grilljärn. Det är stort nog för att göra lite större hamburgare som känns mer professionella. Dessutom så gillas handtagets skydd som fungerar fint för att
du inte ska bränna fingrarna mot stekytan eller av stänk.
Det enda som kan sägas som kritik är att detta inte är en billig hamburgerpress. Men du får det du betalar för och det här är rätt val för dig som vill ha något som fungerar för äkta smashed burgers som på restaurang.

Gott skydd mot värmen
Bekvämt grepp
Hög kvalitet
Perfekt för smashed burgers

Det enda som kan sägas som kritik är att detta inte är en billig hamburgerpress. Men du får det du betalar för och det här är rätt val för dig som vill ha något som fungerar för äkta smashed burgers som på restaurang.

LODGE HAMBURGERPRESS SMASHJÄRN

Det är kanske inte så förvånande att ett amerikanskt märke hamnar bland de bästa hamburgerpressarna. USA är ju ändå hamburgarens hemland. Lodge hamburgerpress är enkel att använda och är gjort av hållbart gjutjärn.

LODGE HAMBURGERPRESS SMASHJÄRN

Det kan vara klokt att satsa på en hamburgersmasher av gjutjärn eftersom detta material sprider värme så jämt och fint. Lodge hamburgerpress har förbehandlats med 100% vegetabilisk olja och är redo att använda. Samtidigt som det är fantastiskt med en hamburgerpress av gjutjärn så är det förstås ett minus att den kommer att kräva lite mer underhåll. Du måste torka järnet efter handdisk ordentligt för att undvika att det rostar. Notera att denna press också föreslås som baconpress. Det är möjligt men pressen är inte lika stor som längden på vanliga baconskivor. Däremot fungerar det väldigt bra för att pressa sandwichbröd mot värmen för att få mer krispig konsistens. Handtaget är gjort för att du ska kunna hålla i det undan ugnsvante och det fungerar bra. Även äldre användare rapporterar att det är enkelt att hålla i handtaget och att hanteringen är smidig. Det här kan vara det bästa valet för dig med förkärlek till köksutrustning av gjutjärn.

Hög kvalitet
Slät fin undersida
Kommer i present-ask
God värmespridning

GEFU HAMBURGERPRESS

Tyska GEFU har designat en hamburgerpress som har fått höga betyg i hamburgerpress tester och av användare. Här får du både press och form för att lätt kunna skapa snygga hamburgare med rätt form och smak.

GEFU HAMBURGERPRESS

Unikt för denna hamburgerpress är att du i formen har en fördjupning. Det gör att burgaren inte blir rund när du steker den. GEFU hamburgerpress passar bra för lite större hamburgare och den är lätt att underhålla då du kan diska i maskin.
Många användare säger att det är den bästa hamburgerpress de någonsin har testat. Den är snabb och enkel att använda och det är ju perfekt när du ska göra hamburgare till ett stort sällskap. För dig som vill göra hamburgare som passar större hamburgerbröd så är detta ett bra val. Så länge som du jobbar med rätt råvaror så är det inte svårt att få till riktigt goda hamburgare med denna press. Notera att den är lätt att använda även då du vill göra lite tunnare burgare med mindre kött.

Porslin och stål
Hög kvalitet
Tål maskindisk
Snygg design

SATAKE HAMBURGERPRESS OCH BIFF FORM

Satake är en serie med köksredskap som är särskilt framtagna för matlagning utomhus Det här är en hamburgerpress som du tar med dig då du ska ut och campa eller vandra. Det blir enkelt att göra smashed burgers med den då du grillar i det fria!

SATAKE HAMBURGERPRESS OCH BIFF FORM

Det är bara att värma på en panna eller ett stekbord över elden och så lägger du på en rund bit köttfärs. Sedan är det bara att pressa med ett bakplåtspapper mellan kött och hamburgerpress för att få den perfekta formen på köttbiten.
Notera att du bör ha en skrapa eller palettkniv för att få loss köttet från stekytan. Användare tycker att det här fungerar bra och att storleken är perfekt för smashed burgers. Dessutom gillas trähandtaget som gör att du inte bränner dig då du håller i pressen och trycker. Det ska också sägas att det är lätt att göra rent Satake hamburgerpress. Den ska givetvis handdiskas och torkas ordentligt men den släta ytan är inte svår att få ren. Här har vi en produkt som verkligen lever upp till sin beskrivning och ser ut som det du ser på bilden i butiken!

För biff och hamburgare
Platt undersida
Gjutjärn
Gott grepp

GOURMETSTÅL SMASH BURGERJÄRN

Gourmetstål har också tagit fram burgerjärn för smashed burgers. Det här är en populär modell som kan användas för hamburgare såväl som biff. Gourmetstål Smash fungerar lika bra på stekbord som på grillen.

GOURMETSTÅL SMASH BURGERJÄRN

Den runda grillpressen från Gourmetstål har fått höga betyg av användare och används även av proffskockar då de gör smashed burgers. Handtaget är stort och bekvämt att hålla i. Du får god stabilitet när du pressar.
Den enkla användningen är en stor fördel för dig som kanske inte har gjort smashed burgers tidigare. Det här är också ett smashjärn som kan passa riktigt bra som present till en person som älskar att göra egna hamburgare.
De minus vi har noterat är att vissa har fått sitt Smash hamburgerjärn från Gourmetstål i en färg de inte förväntat. Men det är ju inte så viktigt med tanke på funktion och där kan vi säga att detta är ett säkert val. Dessutom ett prisvärt val!

Smart rund design
Stort handtag
Lätt att använda
Enkel rengöring

De minus vi har noterat är att vissa har fått sitt Smash hamburgerjärn från Gourmetstål i en färg de inte förväntat. Men det är ju inte så viktigt med tanke på funktion och där kan vi säga att detta är ett säkert val. Dessutom ett prisvärt val!

Sammanfattning

Det är svårt att sluta smasha burgare om du en gång har börjat. Den utökade stekytan och den snygga formen gör det mycket roligare att göra egna hamburgare. Den bästa hamburgerpressen ger rätt tjocklek såväl som en form som du känner dig nöjd med. Vi tycker att ett säkert val är en av Kockums pressar men även utländska varianter som amerikanska Lodge.
För att välja rätt måste du betänka hur du ska använda pressen. Det är trots allt så att de bästa hamburgerpressarna skiljer sig en aning från varandra. En del är bra val för dig som steker både hamburgare och bacon och vill få raka baconslingor medan andra är uteslutande för smashed burgers.
Betänk också hur design bidrar med användarvänlighet samt hur varmt det blir att hantera pressen direkt mot stekplatta eller grill. Ett skönt handtag som du får ett bra grepp om är en stor fördel.

Mer om källor för vår produktbedömning

Vi har inte själva smashat burgare med varje hamburgerpress som finns på marknaden just nu. För att hitta bästa hamburgerpressarna har vi istället sett på hamburgerpress tester och jämfört dessa med användaromdömen. Vi har också sett på videos för att få en bättre uppfattning av hur enskilda pressar fungerar i praktiken. Här kan du kika närmre på källorna för vårt urval.

Källor för vårt urval av produkter är:

Kockums Jernverk grillpress med läderhandtag

https://bagarenochkocken.se/grillar/grilltillbehor/kockums-jernverk-grillpress-lader/
https://www.amazon.de/-/en/Burger-Iron-Leather-Hand-Guard/dp/B0963DNDY5/

Lodge hamburgerpress smashjärn

https://www.amazon.com/Lodge-L6BP-Seasoned-Burger-Press/dp/B0971N13D3
https://www.youtube.com/watch?v=6_5h_w-vChA
https://www.findthisbest.com/best-barbecue-presses-irons

GEFU hamburgerpress

https://bagarenochkocken.se/koksredskap/formar/gefu-hamburgerpress/
https://www.amazon.com/Burger-Porcelain-Plunger-Stainless-GEFU/dp/B00HDFC6H0

Satake hamburgerpress och biff form

https://bagarenochkocken.se/grillar/grilltillbehor/satake-hamburgerpress-bifform/
https://www.youtube.com/watch?v=PPoRSKWiuuM

Gourmetstål Smash burgerjärn

https://www.youtube.com/watch?v=PPoRSKWiuuM
https://bagarenochkocken.se/grillar/grilltillbehor/gourmetstal-smash-rund-grillpress/
https://www.youtube.com/watch?v=lMJpXyo0G20&t=310s