HÄCKSAX

BÄSTA HÄCKSAX

För dig med en stor häck eller dig som är sugen på att korta ner tiden du spenderar på att klippa dina buskar är en häcksax rätt verktyg. Med den kommer du inte bara kunna lägga mer tid på annat men det kommer även bli roligare att klippa häcken. En bra sax kan göra skötseln av din trädgård mycket roligare och den behöver inte ha ett högt pris.

kollage av häcksaxar

Det finns mängder med häcksaxar på marknaden som passar alla budgetar. I vår sammanställning av tester kommer vi lista de saxar som vi tycker är allra bäst. Kom ihåg att alla har sina fördelar och nackdelar och läs igenom alla recensioner innan du gör ditt val. På så sätt kan du hitta den modell som passar bäst för dina ändamål.

HUSQVARNA 115 iHD45 – VINNARE

Den första häcksaxen i vår jämförelse av tester är Husqvarna 115 iHD45. Det är en batteridriven häcksax som är mycket enkel att använda samtidigt som den är konstruerad för att klara allt från enklare klippning till de tuffaste häckarna. För dig som är ute efter en häcksax som är enkel att använda men som även klarar allt är Husqvarna 115 iHD45 perfekt.

HUSQVARNA 115 iHD45

Är du en villaägare som vill ha en häcksax till ett bra pris som du kommer ha nytta av i många år framöver är det här rätt produkt för dig. Den kommer med en laddare så att du aldrig behöver byta batteri och den är mycket tyst när du använder den, något både dina öron och dina grannar kommer tacka dig för. Enkelhet och bra design ger Husqvarna 115 iHD45 förstaplatsen i vår jämförelse.

525HF3S HÄCKSAX

För dig som är ute efter en häcksax som klarar av tufft arbete är 525HF3S Häcksax ett bra val. Det är en häcksax med stång som även gör det enkelt att klippa mycket höga buskar. Är du ute efter en häcksax som alltid kommer fungera och där du aldrig kommer behöva tänka på att ladda batteriet eller att batteriet ska bli dåligt kommer 525HF3S Häcksax vara ett bra val. Den har nämligen en bensindriven motor som ger väldigt mycket kraft när du behöver det. Det som tål att tänkas över innan du köper denna häcksax är om du verkligen behöver all kraft den kommer med. Har du inga stora tuffa buskar eller häckar att klippa kanske investeringen inte är värd att göra och då finns det andra häcksaxar med lämpade för dig.

525HF3S Häcksax

Kommer du att använda häcksaxen till mer än att bara klippa dina buskar är det här en riktigt bra häcksax som kommer fungera utmärkt även på arbetsplatsen. Du får all kraft du kan tänkas behöva samt möjligheten att klippa på svåråtkomliga platser utan några problem. 525HF3S Häcksax är en häcksax för dig som kommer använda den ofta och vill ha det absolut bästa för att slippa oron över att den inte ska fungera som den ska. Prislappen är däremot ganska hög jämfört med andra häcksaxar och därför bör du tänka över ditt köp. Vill du bara ha en häcksax för hemmabruk finns det andra som kommer genomföra jobbet lika bra och samtidigt vara tystare vid användning. 525HF3S Häcksax är helt enkelt för dig som ska göra tuffa jobb.

MAKITA DUH523Z

Nästa häcksax i vår granskning är Makita DUH523Z, en enkel häcksax som både är smidig och säker att använda. Makita DUH523Z är en perfekt häcksax för hemmabruk och med tänder på båda sidor av sågbladet kommer den göra klippningen av dina häckar till en rolig och snabb upplevelse. Den är ergonomiskt konstruerad för att du ska kunna använda den så säkert som möjligt och eftersom den är batteridriven är den både tyst och miljövänlig. Prislappen gör den perfekt för dig som vill ha en häcksax till hemmet utan att den kostar för mycket men som samtidigt klarar av alla typer av arbeten. Däremot kommer den inte med batteri eller laddare och det krävs att kolla upp priser på de sakerna eftersom du inte kommer kunna använda häcksaxen utan dem.

Makita DUH523Z

Makita DUH523Z är den perfekta häcksaxen för dig som är ute efter en häcksax för hemmabruk och som vill ha något tyst och enkelt. Den ger dig alla funktioner du är ute efter i en häcksax men saknar kraften en bensindriven häcksax ger dig. Vill du ha en häcksax som klara lite tuffare arbeten än de du vanligtvis hittar runt hemmet eller vill ha något som kommer kunna klippa under väldigt lång tid är kanske inte Makita DUH523Z rätt sax för dig. Eftersom den kommer utan batteri och laddare är det också något du måste kolla upp innan du gör ditt köp. Har du däremot redan en häcksax från Makita med batteri kan du enkelt använda samma batteri och då är det en riktigt bra investering.

STIHL HSA 66 500

Stihl HSA 66 500 är perfekt för dig som är ute efter en häcksax som klarar allt från vanligt hemmabruk till tuffa arbeten på arbetsplatser. Det är en batteridriven sax men med ett mycket starkt batteri som kommer hålla även under långa arbetspass samtidigt som den nästan ger dig lika mycket kraft som en bensindriven sax ger dig. Tack vare dess ergonomiska design kan du även använda den under lång tid utan att bli trött och dess konstruktion ger dig optimal skärförmåga, vilket gör att du kan bli klar med klippningen snabbare. Stihl HSA 66 500 är en perfekt häcksax för dig som vill ha en batteridriven häcksax som samtidigt har riktigt bra skärförmåga och håller länge på en laddning. Häcksaxen kommer även med skyddsglasögon för din säkerhet.

Stihl HSA 66 500

Stihl HSA 66 500 har en relativt förmånlig prislapp och passar därför dig som har en villa eller ett fritidshus och vill att din trädgård ska se vårdad. Samtidigt passar den dig som är ute efter en häcksax som även klarar tuffare jobb men ändå är batteridriven. Stihl HSA 66 500 är en riktigt bra häcksax och den har en självklar plats i vårt test tack vara dess smarta design och skärförmåga samtidigt som den är miljövänlig och har ett bra pris. Den kommer däremot inte klara av att användas hela dagarna varje dag eftersom den är batteridriven och behöver laddas, vilket betyder att den inte lämpar sig för arbetsplatser där häcksaxen behövs varje dag. Om det är någonting du är ute efter finns det bättre lämpade häcksaxar i vår jämförelse.

STIHL HSA 86

Är du ute efter en häcksax med samma funktioner som Stihl HSA 66 500 men med lite mer kraft och ett batteri med ännu längre batteritid är Stihl HSA 86 ett ypperligt val. Det är en häcksax som är väldigt kraftfull men samtidigt tyst då den är batteridriven. Den kommer klara av även de tuffaste jobben och passar perfekt även på arbetsplatsen.

Stihl HSA 86

Om du är ute efter en häcksax som gör det möjligt att inte bara hålla din egen trådgård i trim utan också vill använda den i yrket är det här häcksaxen för dig. Prislappen är däremot ganska hög och den kommer utan batteri och laddare vilket kommer öka kostnaden ännu mer, vilket är något du bör tänka på innan du gör ditt köp. Det är en bra investering om du kommer att använda den mycket.

DEWALT DCM563P1

För dig som redan har andra verktyg från Dewalt och vill kunna använda dina batterier i en häcksax är Dewalt DCM563P1 ett bra val. Det är en häcksax som klarar alla arbeten runtom hemmet trots att den är batteridriven. Den är ergonomiskt utformad vilket gör den både bekväm och säker att använda under längre arbetspass.

Dewalt DCM563P1

Batteriet kommer däremot inte hålla till långa arbetspass och det är något som krävs att tänka lite kring. Prislappen är dessutom ganska hög jämfört med andra häcksaxar i samma klass och har du inte redan batterier till den finns det andra häcksaxar som kan göra samma arbeten men till bättre pris. För dig som redan har batterier från Dewalt och vill ha en häcksax som klarar de flesta beskärningar av häckar och buskar är Dewalt DCM563P1 utmärkt.

MILWAUKEE M18 CHT-0

Den sista häcksaxen som testats är Milwaukee M18 CHT-0, vilket är en väldigt kraftfull häcksax som klara att kapa även de tjockaste grenarna och som har konstant kraft utan att bli långsam. Den klarar alla typer av beskärning runtom hemmet eller fritidshuset och är perfekt för dig som vill ha en riktigt bra häcksax för kortare arbeten.

Milwaukee M18 CHT-0

Batteritiden är dock bara två timmar vilket gör att den kanske inte är rätt för dig som har mycket att klippa under samma dag. Tack vare dess konstruktion kan den kapa grenar upp till 30 % snabbare än dess konkurrenter vilket ger den en given plats i vår jämförelse av tester. Milwaukee M18 CHT-0 är en riktigt bra häcksax till ett bra pris som fungerar för dig som har stora buskar och häckar runtom huset.

MER OM VINNAREN

Det är aldrig enkelt att välja en vinnare i en sammanställning av tester och alla testade häcksaxar har sina fördelar och nackdelar. Vi har undersökt allt från pris till användningstid och det finns mängder med variabler som bestämmer om det är rätt häcksax för dig. Men den häcksax som blev vinnare i det här testet är Husqvarna 115 iHD45. Det är en häcksax som alltid kommer fungera när du behöver den och den gör jobbet både roligt, säkert och enkelt. Det finns såklart nackdelar med den här häcksaxen också så se till att läsa om alla produkter för att hitta den sax som är bäst för dina ändamål. Vårt tips för dig som är ute efter en häcksax som fungerar och gör ditt jobb enklare är dock Husqvarna 115 iHD45.

Vi har inte genomfört ett eget test av häcksaxar, istället har vi läst, granskat och analyserat externa tester av häcksaxar. Vi har tagit hjälp av flera olika källor och analyserat stora mängder information. På detta sätt har vi med en stor säkerhet kunnat utse några av de bästa häcksaxarna på marknaden just nu.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST