GUNGHÄST

BÄSTA GUNGHÄST

De bästa gunghästarna för små och stora barn!
Vem minns inte hur spännande det var att som barn klättra upp på en gunghäst och flyga iväg i fantasin? Gunghästar är klassiska leksaker och modern innovation har gett oss så många fina modeller att välja från. Oavsett om du vill ha den bästa gunghästen för en tvååring eller för ett större barn så finns det mycket att välja från.

Här är de 5 bästa gunghästarna för barn i olika åldrar. Notera att flera av dessa lekhästar är andra djur. Idag är det nämligen lika vanligt med gungdjur som enhörningar, elefanter och får. Välj i enlighet med barnets ålder, säkerhet såväl som budget!

KIDS CONCEPT MAMMUT-GUNGHÄST

En mammut är ju en slags forntida elefant och den kan ditt barn också rida på. Kids Concepts ridmammut är otroligt populär. Den är gjord av trä och textil och passar bra för barn från 18 månaders ålder.

KIDS CONCEPT MAMMUT-GUNGHÄST

När ditt barn får syn på denna mammut så blir det fart! Fast du behöver inte oroa dig för att det skulle bli farligt. Medarna är tippsäkra och konstruktionen är gjord för att vara rejäl och stabil. Det finns ordentliga handtag att hålla i.
I och med att denna gunghäst som alltså är en mammut klarar upp till 50 kg så kan den användas länge. Och tur är det. Få barn vill skiljas från sin gungmammut. Föräldrar och experter tycks vara helt överens om att det här är en stabil gunghäst med fin design.Det kan bli ganska jobbigt om du vill bära runt med den mellan olika rum och våningar. Annars är det här ett bra val om du är ute efter en gunghäst med hög kvalitet som kan användas länge.

Vacker design
Naturliga material
Mjuk och bekväm
Tippsäkra medar

Det enda minus vi hittar bland omdömen är att mammuten är ganska tung.

KIDS CONCEPT GUNGVESPA

En annan populär Kids Concept gunghäst som får höga betyg i butiker online är den som ser ut som en vespa. Detta är en gungvespa av trä som finns i flera olika färger. Leksaken är väl anpassad till små barn som tycker att bilar och scootrar är det bästa som finns.

KIDS CONCEPT GUNGVESPA

Konstruktionen av trä innebär att denna scootergunga håller länge. Den har retrodesign men är väldigt modern. Det är svårt att tippa gunghästen och det är ju superviktigt. Dessutom är handtagen gjorda för att göra det lätt för barnet att hålla fast när det gungar som mest. Denna gungvespa passar bra från 18 månader och upp. Konstruktionen av trä är gjord för att klara av intensiv lek varje dag. När vi ser på omdömen från föräldrar så blir det tydligt att det här är en riktigt bra gungleksak.
Du får valuta för pengarna som många säger. Dessutom ska det sägas att designen är gjord för att vara vacker att se på. Scootern är lika mycket en inredningsdetalj för hemmet som den är leksak.

Tippsäkra skenor
Rolig design
Rejäla handtag
Av trä

CLOUDBERRY CASTLE GUNGDJUR ENHÖRNING

I svenska butiker finns det helt klart en herre på täppa bland enhörningarna som man kan gunga på. Det är Cloudberry Castle gungdjur i form av enhörning. Enhörningar är ju fortsatt en star trend bland flickor såväl som pojkar. Och här har vi ett pris om är mycket bekvämt.

CLOUDBERRY CASTLE GUNGDJUR ENHÖRNING

För föräldrar med barn som vill ha enhörningar på allt från örngott till underbyxor är detta rätt val. Cloudberry Castle gungenhörning har en vacker design som tilltalar barn och vuxna. Designen med sadel och stigbyglar gör det extra lätt att fantisera och känna det som att det vore en äkta enhörning. Designen är verkligen ett stort plus men notera att du inte får samma maxvikt som många liknande gunghästar ger. Det här är en gunghäst för de allra yngsta och inte för barnen som närmar sig skolålder. Dessutom ska du vara noga med att läsa igenom instruktionerna för montering så att det blir rätt. Men om du är ute efter en billig gunghäst för små barn som håller god kvalitet så är detta helt klart ett av de bästa alternativen. Vi ser bland omdömen att föräldrar inte ångrar köpet och att gunghästen i form av enhörning också uppskattas som inredningsdetalj som är fin att se på.

Bekväm sadel
Säker
Vacker design
Enhörning!

PONYCYCLE RIDE-ON GUNGHÄST

Med hjul som hovar så är PonyCycle Ride-On gunghäst inte en traditionell gunghäst. Den rör sig nämligen framåt i takt med barnets gungrörelser och det är verkligen innovativt. Det finns en äldre modell av samma gunghäst och du bör notera att den nya versioner har viktiga finesser.

PONYCYCLE RIDE-ON GUNGHÄST

Med en sittdyna och hästbyglar så blir upplevelsen på en PonyCycle verklig för barnet. Dessutom går det att bromsa och det finns ljudeffekter som förstärker känslan av att sitta på ryggen av en riktig häst.
Pedalerna är halkfria och konstruktionen mycket stabil. Därmed är detta en säker gunghäst som kan passa extra bra för lite äldre barn. Den rekommenderas från 4 år och kan sedan användas i flera års tid.
Det ska sägas att hjulen är mjuka och de kan bara rulla så att hästen åker framåt, aldrig bakåt eller åt sidorna. Hjulen skadar inte golvet men ska inte användas annat än på inomhusgolv. Denna gunghäst är gjord för att träna ditt barns grovmotorik och den bjuder på en massa kul lek. I och med att hästen är byggd för att barnet ska kunna flytta den framåt på ett kontrollerat sätt så kan det sägas att den är både lek och utvecklingsmöjlighet. Föräldrar intygar att det blir många timmars lek utan en massa oväsen utöver de ljudeffekter som finns i gunghästen.

Bromsar
Ljudeffekter
Stabil konstruktion
Mjuk päls

Ett stort minus är priset men även här kan vi se att de som köpt PonyCycle tycker att den är värd kostnaden.

JABADABADO GUNGDJUR ELEFANT

Om du vill ha ett klassiskt gungdjur av trä med ett vettigt pris ska du inte missa Jabadabado gungdjur i form av en elefant. Denna serie inkluderar andra djur men just elefanten är väldigt populär i svenska barnbutiker.

JABADABADO GUNGDJUR ELEFANT

I och med att denna gungelefant har ett ryggstöd så är den väl utformad för lite yngre barn. Handtagen är mycket greppvänliga och gunget är säkert. Den fina designen gör att denna klassiska gunghäst också fungerar fint som inredningsdetalj i barnets rum eller andra rum i hemmet. De som har köpt gunghästen är nöjda med den. Betygen i butiker är höga och det har en hel del med trädesignen att göra. Det här är den typ av gunghäst som du kan behålla och skicka vidare till barnbarnen då de dyker upp!

Greppvänliga handtag
Tränar balans
Passar det lilla barnet
Ryggstöd

Sammanfattning

Den bästa gunghästen är säker och stabil men vi har insett att de bästa gunghästarna ofta är andra djur. Idag finns det ett stort intresse av att gunga på en leksak som ser ut som en enhörning eller kanske en scooter. Fantasin är utan gränser och det kan göra det svårt att välja.
För lite yngre barn är en gunghäst från Kids Concept ett mycket bra val. Om du vill ha den bästa gunghästen för äldre barn kan det vara smart att se på en PonyCycle som ger mer rörelse än de klassiska modellerna. Tänk också på saker som material. Gunghästar som är helt i trä har en förmåga att hålla väldigt länge.

Mer om källor för vår produktbedömning

Vi har inte testat gungdjur efter gungdjur för att hitta den bästa gunghästen. Istället har vi läst gunghästartester och jämfört med omdömen av föräldrar i butiker. Vi har också sett närmre på videos som visar gunghästarna i bruk för att kunna välja ut de bästa modellerna. Här kan du se närmre på våra källor.
Källor för vårt urval av produkter är:

Kids Concept mammut-gunghäst
https://www.scandiborn.co.uk/products/kids-concept-rocking-neo-mammoth
https://www.youtube.com/watch?v=_Qt-UEmyXFg

Kids Concept gungvespa
https://www.babymarkt.de/kids-concept-schaukel-scooter-rosa-weiss-a227475.html
https://www.jollyroom.se/leksaker/gunghastar-gungdjur/gungdjur/kids-concept-gungvespa-vit-gra

Cloudberry Castle gungdjur enhörning
https://www.jollyroom.se/leksaker/gunghastar-gungdjur/gunghastar/cloudberry-castle-gungdjur-enhorning-gra

PonyCycle Ride-On gunghäst
https://www.amazon.com/PonyCycle-Official-Updated-Realistic-Feature/dp/B08XLPW1RS/
https://www.youtube.com/watch?v=glqMqBo9BW4

Jabadabado gungdjur elefant
https://www.teknikproffset.se/leksaker-barn-babyprodukter/babyleksaker/gunghastar/jabadabado-gungdjur-elefant
https://www.amazon.co.uk/Jabadabado-H13086-Rocking-Elephant-Grey/dp/B01CR6RI8Q/