GROVDAMMSUGARE

BÄSTA GROVDAMMSUGARE

En grovdammsugare är jättebra att ha när du behöver städa bort större partiklar av smuts än en vanlig dammsugare klarar av. Det kan handla om grus eller andra material. När du ska välja din grovdammsugare finns det en del saker att ha i åtanke och ta ställning till. För somliga är det viktigaste priset medan andra kanske vill ha en lätt och smidig produkt.

kollage av pooler ovan mark

Somliga fokuserar mest på energiförbrukning och andra på design. Fundera över vilka faktorer och produktegenskaper som spelar stor roll för just ditt val av grovdammsugare. I den här sammanställningen av tester kommer vi att titta närmare på en rad olika varianter och förhoppningsvis blir du med hjälp av vårt test guidad till att hitta en produkt som möter just dina individuella behov.

GROVDAMMSUGARE KÄRCHER WD 2 – BÄSTA GROVDAMMSUGARE

Den givna vinnaren bland våra listade grovdammsugare är GROVDAMMSUGARE KÄRCHER WD 2. Den här dammsugaren suger upp grov och fin smuts – oavsett om den är våt eller torr. Du behöver inte göra något filterbyte mellan torr- och våtsugning vilket är mycket smidigt. Grovdammsugaren WD 2 från KÄRCHER är perfekt för rengöring av utrymmen som i bilen eller i groventrén. Den fungerar även till att suga upp vatten i en begränsad mängd. En fördel är att den är mycket prisvärd jämfört med motsvarande produkter på marknaden. Några andra fördelar är att GROVDAMMSUGARE KÄRCHER WD 2 kan förvaras på ett platsbesparande sätt och den är i grunden väldigt kompakt vilket uppskattas av användarna. Dammsugaren är utrustad med praktisk kabel- och tillbehörsförvaring samt att den har ett mycket ergonomiskt bärhandtag.

GROVDAMMSUGARE KÄRCHER WD 2

GROVDAMMSUGARE KÄRCHER WD 2

Produktens främsta fördel är det förmånliga priset. Den här kvalitativa grovdammsugaren tillhör de billigaste på marknaden. Andra fördelar är att den är energisnål och endast drar 1000 watt. Trots den låga energiförbrukningen är den kompakta grovdammsugaren från KÄRCHER lika kraftfull som en 1200-watts dammsugare. Med ett clip-golvmunstycke får du optimal upptagning av alla olika typer av smuts och mindre mängder av vätskor. Den har även ett unikt “Pull n’ Push” låssystem som gör att du får enkel öppning och förslitning av behållaren. Behållaren är gjord av plast och dammsugaren väger 4,5 kg utan tillbehör. Det här är ett utmärkt val för den vill ha en smidig grovdammsugare till bra pris. Dessutom finns det mängder av tillbehör som kan utveckla funktionerna ytterligare.

BOSCH ADVANCED VAC 20

En annan mycket omtyckt grovdammsugare är Bosch Advanced VAC 20. Även denna är prisvärd och du får en mycket bra produkt som du förhoppningsvis kan ha länge. Produkten kommer med olika munstycken för våt- och torrsugning som ingår i priset. Dessutom finns blåsfunktion och maskinuttag. Här är effekten 1200 watt, något högre än produkten från KÄRCHER ovan. Även denna kan suga upp både vatten och smuts. Den passar bra för att suga upp byggdamm eller fuktiga material och du kan ha användning av den exempelvis i garaget, snickarboden eller bilen där du behöver städa upp från grövre smutspartiklar. Kanske vill du suga upp vatten från en avfrostad frys eller smält vatten från bilen? Det enda du behöver göra är att växla till munstycket för våtsugning.

BOSCH ADVANCED VAC 20

Bosch Advanced VAC 20

En av produktens stora fördelar är att den är smidig att bära runt på vilket gör arbetet betydligt enklare. Den har en behållare som är enkel att tömma och dammsugaren är överlag smidig att använda. Behållaren rymmer 20 liter. Du kan välja att använda den med dammsugarpåse eller utan. Med blåsfunktionen kan du blåsa ihop skräp som exempelvis löv på som du vill bli av med. En annan fördel med grovdammsugaren från BOSCH är att det finns gott om tillbehör som dammsugarpåsar och filter vilka är enkla att få tag på tack vare att BOSCH är så etablerat som varumärke. Med den här produkten får du bra valuta för pengarna och vi kan varmt rekommenderar den!

FLEX VCE44 HAC-KIT 42L

Flex VCE44 HAC-Kit 42L är namnet på nästa produkt i vårt testsammanställning av grovdammsugare. Här har vi en riktigt bastant produkt ur en högre prisklass. Den klarar av hela 1400 watt och har en behållare på 42 liter. Dessutom har den automatisk filterrengöring vilket sparar dig både dyrbar tid och energi. Den lämpar sig särskilt för icke brännbart och torrt damm som kan vara skadligt att få i sig.

FLEX VCE44 HAC-KIT 42L

Flex VCE44 HAC-Kit 42L

Dammsugaren är godkänd för dammklass H. Produkten har allt man kan önska sig av en grovdammsugare och kan hjälpa dig att ta bort mögel eller smuts från ytor som är impregnerade med träskyddsmedel eller giftig färg. Det här är en grovdammsugare som är lämplig för den avancerade användaren!

GAS 20L SFC från BOSCH

Näst ut i vårt test är GROVDAMMSUGARE GAS 20 L SFC, även denna från tillverkaren BOSCH. Med den här produkten får du inbyggd blåsluftfunktion som gör att vätskor som färg och annat torkar snabbt och smidigt. Dammsugaren har en motor på 1200 watt vilket ger en stor sugeffekt som du har nytta av när du vill samla upp damm och större smutspartiklar från det valda utrymmet.

GAS 20L SFC från BOSCH

GAS 20L SFC från BOSCH

Den fungerar både som våt- och torrdammsugare. Om priset kan sägas att den den ligger någonstans i mittenspannet, du betalar för kvalitet utan att det blir för dyrt. Den här grovdammsugaren från BOSCH har en smidig filterrengöring i form av ett halvautomatiskt filterrengöringssystem. Maskinen väger totalt drygt 9 kilo och behållaren rymmer 15 liter.

NILFISK MULTI II 30T VSC INOX

Näst ut i vår testsammanställning är GROVDAMMSUGARE GAS 20 L SFC, även denna från tillverkaren BOSCH. Med den här produkten får du inbyggd blåsluftfunktion som gör att vätskor som färg och annat torkar snabbt och smidigt. Dammsugaren har en motor på 1200 watt vilket ger en stor sugeffekt som du har nytta av när du vill samla upp damm och större smutspartiklar från det valda utrymmet.

NILFISK MULTI II 30T VSC INOX

Nilfisk Multi II 30T VSC Inox

KOLLA PRISET HOS

Den fungerar både som våt- och torrdammsugare. Om priset kan sägas att den den ligger någonstans i mittenspannet, du betalar för kvalitet utan att det blir för dyrt. Den här grovdammsugaren från BOSCH har en smidig filterrengöring i form av ett halvautomatiskt filterrengöringssystem. Maskinen väger totalt drygt 9 kilo och behållaren rymmer 15 liter.

PRO 25 SI FRÅN SHOPVAC

Nästa produkt ut är Pro 25 SI från ShopVac. Denna är medeldyr och passar för hantverkare som vill suga upp grovsmuts i kombination med användning av elhandverktyg. Med hjälp av ett Plug-And-Work-Eluttag känner dammsugaren av när den ska aktiveras. Du behöver inte stänga på och av genom en knapp när du slipar eller gör annat som orsakar damm som du vill ska sugas upp.

PRO 25 SI FRÅN SHOPVAC

Pro 25 SI från ShopVac

Pro 25 SI från ShopVac är tillverkad i rostfritt stål och har en 5,4 meter lång elkabel. Detta är bättre än i tidigare exempel. Den har en behållare som rymmer 25 liter. Även denna har en blåsfunktion och i priset ingår dammpåsar och munstycken. För att du ska kunna tömma ut vätska på ett smidigt sätt är dammsugaren försedd med avtappningsplugg.

KÄRCHER WD 6 PREMIUM

Kärcher WD 6 Premium är en grovdammsugare med en maximal sugkraft på 260 sugwatt. Behållaren, som rymmer 30 liter är rostfri vilket både är snyggt och praktiskt. Grovdammsugaren kan användas både för vått och torrt och den är utrustad med en semi-automatisk filterrengöring. Man rengör ett smutsigt filter med ett enkelt knapptryck och man kan därefter dammsuga igenom som vanligt, med ett rengjort filter. Kärcher WD 6 Premium drivs genom anslutning till elnätet och har en 6 meter lång sladd, vilket gör en mycket rörlig under tiden man dammsuger.

KÄRCHER WD 6 PREMIUM

Kärcher WD 6 Premium

Dammsugarens vikt är 9,1 kg vilket kan vara besvärligt för vissa, när det kommer till att förflytta dammsugaren så finns det dock smidiga hjul undertill, där grovdammsugaren är högt upphöjd över marken. Kärcher WD 6 Premium är en populär grovdammsugare som också fått många kundomdömen på nätet. Kunder beskriver att den här grovdammsugaren har ett bra pris, ett kraftfullt sug, att den är stabil och rullar bra och att filtret är lätt att rensa. Bland de negativa synpunkterna på denna dammsugare så beskriver man bland annat att den låter mycket, att slangen och sladden är för korta samt att delar av dammsugaren börjat rosta efter en kort tids användning.

COCRAFT HWD 30S

Näst på tur ut har vi Grovdammsugare Cocraft HWD 30S. Även denna lämpar sig väl både för vatten och grus. Den beskrivs som en torr- och våtsugare vilket är att likställa med en grovdammsugare. Produkten har ett maskinuttag som gör att den startar automatiskt när det anslutna elverktyget sätts igång. Jämfört med tidigare produkter i vårt test har den en något större behållare och rymmer 30 liter. Du behöver inte tömma den lika ofta och när det väl är dags för tömning är den mycket smidig att rengöra. En av grovdammsugaren Cocraft HWD 30S:s andra fördelar är att den är mycket enkel att flytta på tack vare dess stabila och stora hjul. Även denna produkt är mycket prisvärd och du behöver bara ge några hundralappar för en robust produkt.

COCRAFT HWD 30S

COCRAFT HWD 30S

Om vi tittar vidare på produktens specifikationer kan nämnas att den är utrustad med en sugslang som är 1,5 meter lång, förlängningsrör, filter, munstycken och dammpåse som du kommer att behöva för att utföra arbetet. Tack vare dess smarta maskinuttag kan grovdammsugaren anslutas till en cirkelsåg, sticksåg eller slipmaskin och där fånga upp dammet direkt från maskinen när den körs. En mycket smart funktion som sparar tid när det gäller städning. Den beskrivs som att man får mycket maskin för pengarna av tidigare användare. Bland nackdelar nämns bland annat att slangen är för kort och att munstycken skulle kunna vara bättre. Bland fördelarna lyfts dess stabilitet och att den har bra sug vilket ses som en viktig faktor i sammanhanget.

MER OM GROVDAMMSUGARE OCH HUR VI UTSETT VINNAREN I VÅR TESTSAMMANSTÄLLNING

En funktion som är central när det gäller bedömningen av dammsugare och grovdammsugare är att man vill ha ordentlig styrka så att allt skrot verkligen sugs upp. I vissa fall kan det även vara viktigt av hälsoskäl om du ska suga upp material som kan vara skadligt för dina luftvägar. Välj alltid produkt utifrån dina personliga preferenser och satsa gärna på kvalitet som håller i längden Vi har utsett en värdig vinnare som uppfyller de flesta av kraven på en riktigt bra produkt. Vinnaren i vår testsammanställning av grovdammsugare är produkten KÄRCHER WD 2. Den är mycket prisvärd, kraftfull och har låg energiförbrukning.

För att kunna utse en vinnare bland grovdammsugarna har vi till stor del använt oss av kundomdömen från kunder som testat och använt sig av olika grovdammsugare. Vi har även läst och analyserat flera externa tester av grovdammsugare, från källor som vi anser vara trovärdiga. Detta sammantaget har gjort att vi kunnat utse en vinnare bland grovdammsugarna i vår topplista.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST (INHÄMTAT 2021)