GRÖNSAKSKNIV

BÄSTA GRÖNSAKSKNIV

Hitta bästa grönsakskniven för ditt kök! Inte ska du fortsätta skära grönsaker med brödkniven då det finns riktigt bra grönsaksknivar som underlättar tillredning av sallader och mer. Med en äkta grönsakskniv får du balansen som krävs för att det ska vara lätt att hacka grönsaker med perfekt resultat.

Här är 5 av de bästa grönsaksknivarna just nu. De kommer alla från erkända märken och kockar såväl som vanliga hobbyhackare har kommit överens om att detta är riktigt bra knivar. Men tänk alltid på vad som är viktigast för dig vad gäller storlek, material och mer innan du väljer bästa grönsakskniven för ditt kök.

GLOBAL G-5 GRÖNSAKSKNIV

Global är ett märke som står bakom flera knivar som skulle kunna få titeln bästa grönsakskniv. Men deras G-5 har fått särskilt många fina omdömen från användare. Det här är en bekväm kniv som är lätt att kontrollera. Den håller mycket hög kvalitet.

GLOBAL G-5 GRÖNSAKSKNIV

Knivens ergonomiska utformning innebär till exempel att du får ett fint stöd för knogarna. Det ger ökad kontroll över hackning samtidigt som du får komfort. Designen är rundad och det är det som gör att du kan hacka grönsaker med en vaggande rörelse och det gör att det blir enkelt. Detta även då du ska hacka en större sallad för många gäster. Global G-5 grönsakskniv får stående ovationer av experter såväl som hobbykockar. Många kallar den för perfekt. Det höga priset ses förstås som ett minus men det är betryggande att se hur många som ändå tycker att denna grönsakskniv är prisvärd. Flera svenska och utländska användare berättar att de först med denna kniv insåg hur en riktigt bra kniv för grönsaker ska fungera. Den fungerar ju även för andra matvaror som frukt så du får fin flexibilitet med G-5 från Global.

Stål
Ergonomisk design
Proffskniv
Enkel rengöring

MAC JAPANESE GRÖNSAKSHACK

MAC är en serie med proffsknivar för restauranger och hemmakök. MAC Japanese grönsakshack erbjuder en unik balans. Det blir lekande lätt att hacka grönsaker och kniven är gjord för att hålla länge.

MAC JAPANESE GRÖNSAKSHACK

MAC Japanese grönsakshack har en liten böj längst ute på bladet. Det är detta som gör att du kan välja att vagga istället för att hacka på traditionellt vis. Knivbladet är extra hårt då det är tillverkat av specialstål. Det gör att du kan se fram emot lång livslängd för denna kniv.
Vi noterar också att denna MAC kniv har vunnit Cook’s Illustrators pris. Det är andra gången som MAC får ett pris av denna amerikanska tidning och tv-program. I deras expert test av grönsaksknivar kom de fram till att MAC erbjuder en fin kombination av skärpa och kontroll.

Extra hårt stålblad
Slitstark
Rostfri
Kan vaggas

KASUMI GRÖNSAKSKNIV

Kasumi grönsakskniv är med i gruppen Nakiri som är en samling japanska knivar som har moderniserats. Kasumi är utvecklad särskilt för grönsaker men den kan också klassas som kockkniv och användas på ett flexibelt sätt.

KASUMI GRÖNSAKSKNIV

Om du vill ha en proffsig kniv i köket kan en Kasumi bli rätt val. Experter och användare är överens om att denna kniv ger precision och enkel grönsakshackning. Vikten på kniven gillas av många. Du kan få känslan av att du skär i smör trots att det är gurka! Intressant att notera är att folk trots ett ganska så högt pris tycker att den här grönsakskniven är värd sitt pris och mer! Även kockar som har testat ger denna Kasumi kniv mycket höga betyg. Dels för att den är
så vass och dels för att den ligger så väl i handen. Om du känner att det är dags för en ny upplevelse då du hackar grönsaker kan detta vara ett bra val.

Hög kvalitet
Lång kniv
Flexibel
Bra grepp i handtaget

Det är bara priset som kan kännas som ett minus men då får du å andra sidan en kniv som du kan ha nytta av länge

KYOCERA FK110WH KERAMISK GRÖNSAKSKNIV

Kyocera är en keramisk grönsakskniv med unik design. Den är till både för grönsaker och frukt. Det fina med Kyocera keramisk grönsakskniv är att du inte behöver slipa den för att hålla den vass.

KYOCERA FK110WH KERAMISK GRÖNSAKSKNIV

Kyocera FK110WH kan också kallas för skalkniv och är ett riktigt bra val för dig som föredrar en grönsakskniv som du inte måste slipa. Här är bladet av High Tech keramik. Handtaget är gjort av plast och är format för att vara ergonomiskt.
Användare är väldigt nöjda med denna modell. Särskilt för förberedelse av efterrätter och garnering för maträtter. En del berättar också hur väl den fungerar för att skära i matvaror som rått kött.
Bladet är mycket tunt och du får en god balans när du hackar grönsaker och frukt. Dessutom är underhållet väldigt enkelt. Det går ju bra att låta kniven lufttorka då det inte finns någon rostrisk med keramik.

Ingen slipning
Ergonomiskt handtag
För frukt och grönsaker
Enkelt underhåll

MAC MIGHTY GRÖNSAKSKNIV 8 CM

MAC Mighty är trots sitt namn en liten kniv. Den är perfekt för dig som är ute efter en liten grönsakskniv som är vass och enkel att använda. Kniven tillhör MACs proserie som har fått höga betyg av professionella kockar och hemmakockar.

MAC MIGHTY GRÖNSAKSKNIV 8 CM

MAC Mighty har gjort väl ifrån sig i grönsaksknivar tester och den hyllas i omdömen i butiker i Sverige och utomlands. Titeln Amazon Choice skvallrar om att det här är en mycket bra kniv. Eggen är gjort av
extra hårt stål och är därmed särskilt slitstark.
Folk som tidigare har haft en enklare kökskniv för grönsaker har blivit riktigt imponerade av denna modell. Den beskrivs som bekväm, lättviktig och skarp. Ska det vara en liten grönsakskniv är MAC Mighty ett säkert val. Den är prisvärd och väl beprövad av folk i många olika länder!

Hårt stål
Vass
Handtag av trä
Enkel att rengöra

Ett litet minus som nämns är att kniven inte kommer med någon form av skydd att lägga den i.
Om du lägger den i en knivlåda med andra knivar så finns det ju risk för att det starka stålbladet skadar andra knivar. Du kan behålla lådan som kniven kommer i för detta syfte men det är kanske inte riktigt samma sak som att ha ett fodral att skydda bladet med.

Sammanfattning

Det finns många riktigt bra grönsaksknivar och vi har noterat att företag som Global står bakom flera vilket kan göra det svårt att välja. Något du bör tänka på är hur stor kniv du vill ha. För dig som tycker att en grönsakskniv ska vara liten och nätt kan MAC Mighty vara det allra bästa valet.
Om vi bara får välja en kniv som den bästa grönsakskniven så väger det mellan en Global och en av MACs modeller. Men som sagt det här beror en hel del på hur kniven ska användas. En sak är säker, det lönar sig med kvalitet.
Något som vi har sett som en röd tråd genom användaromdömen av de bästa grönsaksknivarna är att det är så stor skillnad mellan en billig grönsakskniv och en som håller högsta kvalitet. Om du inte har ägt en riktigt bra grönsakskniv tidigare så har du en hel del att se fram emot!

Mer om källor för vår produktbedömning

För att komma fram till de bästa grönsaksknivarna så har vi sett på tester av knivar såväl som användaromdömen. Vi har alltså inte själva stått och hackat med varje kniv. Istället har vi försökt se när grönsaksknivar tester av kockar och experter stämmer väl överens med användarrecensioner i nätbutiker.
Källor för vårt urval av produkter är:

Global G-5 grönsakskniv

https://bagarenochkocken.se/koksknivar/kockknivar/global-g-5-gronsakskniv-bred-18-cm/
https://www.amazon.com/Global-GS-5-5-inch-Vegetable-Knife/dp/B00005OL3V
https://www.youtube.com/watch?v=iDxGlQyrVr4

MAC Japanese grönsakshack

https://bagarenochkocken.se/koksknivar/kockknivar/mac-japanese-gronsakshack-17-cm/
https://www.amazon.com/Mac-Knife-JU-65-Japanese-Vegetable/dp/B000MRJDEU
https://www.youtube.com/watch?v=UHb4nnyW3wk

Kasumi grönsakskniv

https://bagarenochkocken.se/koksknivar/kockknivar/kasumi-gronsakskniv-17-cm/
https://www.youtube.com/watch?v=SPL2qN4txSs
https://www.amazon.com/Kasumi-84018-7-inch-Santoku-Knife/dp/B000EPE7F0

Kyocera FK110WH keramisk grönsakskniv

https://bagarenochkocken.se/koksknivar/kockknivar/kyocera-fk110wh-keramisk-frukt-gronsakskniv-11-cm-vit/
https://www.amazon.com/Kyocera-Advanced-Ceramic-Revolution-4-5-inch/dp/B000FEIWL0

MAC Mighty grönsakskniv

https://bagarenochkocken.se/koksknivar/kockknivar/mac-mighty-gronsakskniv-8-cm/
https://www.amazon.com/Professional-Shefs-Knife-7-8Inch-MTH-80/dp/B002NFZ8AC