GRILLTÄNDARE

BÄSTA GRILLTÄNDARE

Det finns ett stort utbud av grilltändare på den svenska marknaden. Många privatpersoner uppskattar att grilla med en klassisk kolgrill, det är roligt att grilla på det sättet och det gör något med smaken. En klar nackdel med en kolgrill är dock att det tar ganska lång tid att få den varm. Det problemet är dock lätt avhjälpt om du använder dig av en elektrisk tändare.

kollage av grilltändare

En elektrisk tändare fungerar helt enkelt så att du lägger den under kolbädden och så blir den på kort tid varm och får den glöd som du vill uppnå när du vill grilla – utan att du behöver vänta så lång tid. I den här artikeln jämför vi ett antal olika elektriska tändare och betygsätter dem utifrån pris och kvalitet.

LOOFTLIGHTER 1800W – TESTVINNARE

Looftlighter 1800W – För dig som vill ha en riktigt bra grilltändare finns Looftlighter 1800W. Det är en tändare som inte avger någon flamma men som uppnår en temperatur på 600 grader celsius på bara några sekunder. Med den här grilltändaren behöver du aldrig använda dig av tändvätska igen och du slipper vänta länge innan kolen uppnår den glöd du vill.

Looftlighter 1800W

KOLLA PRISET HOS

Looftlighter 1800W var även den första grilltändaren på marknaden att använda sig av varmluft och är därför perfekt till dig som vill ha det nyaste. Att den använder sig av varmluft gör den även mycket säker. Prislappen är förmånlig och med tre års garanti kommer investeringen vara värd att göra bara du använder din kolgrill några gånger per år. Looftlighter 1800W är en perfekt grilltändare för dig som vill ha det bästa när du ska grilla.

TRISTAR ELEKTRISK GRILLTÄNDARE 800W

Nästa grilltändare som vi tittat på är Monolith Mono Lighter. Det är en varmluftsgrilltändare som snabbt värmer kolet till 600 grader Celsius. Den ger dig perfekt glöd på bara några minuter för att din grillning ska gå mycket fortare. Monolith Mono Lighter har en sladd på tre meter vilket gör den mer mångsidig än andra grilltändare i sammanställningen av testerna och det betyder att du inte kommer behöva stå precis bredvid ett eluttag för att använda dig av tändaren. Munstycket på tändaren är dessutom gjort av stål för att den ska vara så underhållsfri som möjligt. Det här är en grilltändare av riktigt bra kvalitet som kommer att hålla i många år framöver. Den ger dig riktigt bra värme och glöd på ett enkelt och smidigt sätt för att du ska slippa allt krångel.

Tristar Elektrisk Grilltändare 800W

Det användarna säger om Monolith Mono Lighter är att den fungerar perfekt. Det är en riktigt bra grilltändare av utmärkt kvalitet och tack vare dess konstruktion med munstyck i stål kommer den hålla i många år framöver. Många skriver att den ger riktigt bra kol på bara några minuter och att tändaren är värd varenda krona. Det är alltså överlag nästan bara bra recensioner som går att hitta om Monolith Mono Lighter. Prislappen är, precis som på andra varmluftständare, ganska mycket högre än mer klassiska tändare och det kräver att du tänker använda dig av den mycket för att den ska vara värd pengarna. Ska du bara använda den någon gång per år finns det andra tändare som ger riktigt bra glöd men som kommer till ett lägre pris.

MONOLITH MONO LIGHTER

Om du är på jakt efter en mer klassisk grilltändare finns Tristar Elektrisk Grilltändare 800W. Det är en tändare som snabbt och enkelt ger dig riktigt bra glöd. Du behöver bara koppla in tändaren i ett eluttag och placera den i en hög med kol, sedan gör grilltändaren från Tristar resten. Sladden till tändaren är 1,5 meter lång vilket kan vara ganska kort om du ska använda den ute. Det är därför bra om du kollar upp så att du har tillgång till ett eluttag eller en förlängningssladd vid din grill innan du gör ditt köp. Tack vare dess lätta vikt lämpar sig denna grilltändare även utmärkt för att packas med om du ska till stugan eller ut med husvagnen. Tristar Elektrisk Grilltändare 800W ger dig perfekt glöd på ett snabbt och säkert sätt.

Monolith Mono Lighter

KOLLA PRISET HOS

Om vi kollar vad kunderna skriver om Tristar Elektrisk Grilltändare 800W är det nästan uteslutande bra recensioner som kommer upp. Många skriver att den fungerar perfekt och att den ger riktigt bra glöd på bara 10 minuter. Grilltändaren är alltså det perfekta tillbehöret för dig som gillar att grilla med kol och vill att det ska gå fort när grillen ska startas. Prislappen är även mycket förmånlig vilket gör att den passar alla. Den kräver ingen större investering och det betyder att den även lämpar sig bra för dig som bara vill testa om en elektrisk grilltändare är någonting för dig. Med grilltändaren från Tristar blir din grillning både enkel och säker och du kommer inte gå över till att använda tändvätska igen.

BEST SPORTING ELEKTRISK GRILLTÄNDARE

Nästa grilltändare som betygsatts är Best Sporting elektrisk grilltändare. Det är en enkel grilltändare från Best Sporting som gör det enkelt att starta grillen. Grilltändaren är helt fri från kemikalier för att vara så bra som möjligt både för miljön och för din hälsa. Den har en effekt på 800 watt och är bara 60 centimeter lång, vilket gör den både kraftfull och samtidigt portabel. Den väger dessutom bara 600 gram. Med den här grilltändaren blir grillningen mycket roligare eftersom du slipper stå och vänta länge på att få till perfekt kol. Bara koppla in grilltändaren i ett eluttag och lägg den på kolen, några minuter senare har du perfekt kol att grilla med. Grilltändaren från Best Sporting är ett riktigt bra verktyg för dig som tycker om att grilla mycket.

Best Sporting elektrisk grilltändare

KOLLA PRISET HOS

Om vi kollar vad användarna säger om Best Sporting elektrisk grilltändare är det nästan bara bra recensioner som kommer upp. Mest skrivs det om hur bra grilltändaren är med dess långa skaft vilket gör det möjligt att använda den även i djupare och större grillar utan att handtaget smälter. Best Sporting elektrisk grilltändare är en grilltändare för dig som är ute efter en smart tändare som alltid kommer att fungera och som ger dig perfekt glöd på kolen gång på gång. Den har också en förmånlig prislapp och du slipper göra en större investering vid ditt köp av grilltändare. Den är mycket enkel att använda och om du vill ha en tändare med lite mer funktioner eller som kommer kunna värma kolen lite snabbare är inte det här tändaren för dig.

CLATRONIC EGA3662

Är du på jakt efter en elektronisk grilltändare som funkar precis på samma sätt som en mer klassisk grilltändare finns Clatronic EGA3662. Tändaren ser ut som andra grilltändare som du använder med tändvätska, men den är helt elektronisk och därmed går det snabbare att få rätt glöd på kolen.

Clatronic EGA3662

Den är dessutom helt fri från kemikalier och mycket enkelt att rengöra efter användning. Du får perfekt glöd på 10 till 20 minuter och kan värma upp till 1,5 kilo kol på samma gång. Det är en riktigt bra grilltändare för dig som vill att grillningen ska gå så snabbt som möjligt och som vill slippa eld och rökbildning när du startar grillen. Prislappen är i klass med andra grilltändare i testsammanställningen vilket gör den till ett utmärkt alternativ om du vill ha något som kommer hålla länge.

HÄLLMARK ELEKTRISK GRILLTÄNDARE

Nästa grilltändare är Hällmark elektrisk grilltändare. Det är precis som andra grilltändare i sammanställningen en mer klassisk grilltändare i form av en gaffel som du enkelt placerar uppe på kolen. Den är mycket kraftfull och ger dig riktigt bra glöd på bara några minuter. Prislappen är också mycket förmånlig för dig som inte vill gör en större investering eller inte vet om en elektrisk grilltändare är rätt för dig.

Hällmark elektrisk grilltändare

Det är bra att tänka på att sladden till tändaren är ganska kort och det kan därför krävas att du har tillgång till en förlängningssladd när du ska använda den. Skaftet på Hällmark elektrisk grilltändare är också ganska kort vilket gör att du inte kommer kunna använda den i en större grill eller grill som är djup utan att plasthandtaget smälter.

NEDIS ELEKTRISK GRILLSTARTER

Den sista grilltändaren som vi kikat på är Nedis Elektrisk Grillstarter. Det är en mycket enkel grilltändare för dig om är ute efter en tändare som alltid gör exakt samma sak. Den har inga extra funktioner och det är bara att koppla in den och sedan lägga den på kolen. Skaftet har en bra längd vilket gör att den fungerar till större grillar, men sladden är ganska kort och användningsområdet blir därför mindre.

Nedis Elektrisk Grillstarter

Prislappen är mycket förmånlig vilket gör Nedis Elektrisk Grillstarter till ett perfekt val om du är ute efter en prisvärd grilltändare. Den är ett utmärkt val som första grilltändare eller om du bara vill ha en tändare som används lite då och då om du inte brukar grilla så ofta. Om du tänker använda den varje dag blir livslängden dock inte så lång.

SÅ UTSER VI TESTVINNANDE GRILLTÄNDAREN

I den här sammanställningen går vi igenom de bästa grilltändarna på marknaden. Genom att läsa igenom vår testguide  kommer du ges möjligheten att hitta rätt grilltändare för dig, din budget samt kravprofil.

Det är aldrig enkelt att utse en bäst i test produkt och alla grilltändare som är med i sammanstllningen är bra och ger riktigt bra glöd på kort tid. Men det finns några faktorer som väger in, exempelvis saker som mångsidighet, pris och livslängd. Många av tändarna  är ganska lika och de gör exakt samma sak. I vår testsammanställlning är vinnaren Looftlighter 1800W då det är en riktigt bra grilltändare som kommer fungera i många år framöver. Priset är lite högre än för andra grilltändare men den är både säkrare att använda och värmer kolen betydligt snabbare än de enklare modellerna. Looftlighter 1800W är bäst i test tack vara dess kvalitet och mångsidighet. Det är en perfekt tändare för dig som kommer använda den mycket men fungerar även felfritt om du bara använder den då och då.

KÄLLOR OCH TESTER VI LÄST