GREEN SCREEN

BÄSTA GREEN SCREEN

Med hjälp av en green screen så kan man snabbt och enkelt byta ut bakgrunden på sina videos. Du kan alltså skapa en upplevelse av att du befinner dig precis var som helst på jorden, trots att du sitter hemma och filmar i ditt eget vardagsrum. Läs mer om hur greenscreens fungerar hos Kaffebrus.

På den här sidan har vi tittat närmare på, och sammanställt en lista över marknadens bästa green screens. Läs vidare för att ta reda på vilka green screens som är bäst.

ELGATO GREEN SCREEN - VÅR FAVORIT

Elgatos Green Screen är vår favorit och en internationell testvinnare bland green screens. Denna green screen kan man fälla upp med hjälp av en så kallad pop up-teknik. Mitt i ett rum kan man inom loppet av ett par sekunder ”poppa upp” denna green screen, som låser sig i helt rätt läge tack vare x-ramen. När man filmat klart så fäller man ner green screenen lika snabbt till hopfällt läge så att man kan bära den med sig.

ELGATO GREEN SCREEN - VÅR FAVORIT

Internationell testvinnare hos:

I och med att den väger cirka 9,3 kg så är det fullt möjligt att bära den med sig dit man ska använda den. I hopfällt läge är Elgato Green Screen dessutom lätthanterlig, med formen av en stav/cylinder kan man bära den med sig över axeln, förvara den i en garderob eller under sängen. Det gör det till den perfekta green screenen för små utrymmen och för hemmabruk. Elgatos Green Screen är tillverkad i Dacron-polyester vilket gör den både skrynkelfri och tålig. Elgatos Green Screen är dessutom en riktig kundfavorit. Totalt har 806 kunder gett den ett samlat betyg på 4,7 av 5 hos Amazon.

SVIVE NEBULA GREEN SCREEN

Svive Nebula Green Screen är en annan mycket populär green screen på den svenska marknaden. Även denna green screen bygger på en pop up/teleskopteknik som gör att den förvaras i hopfällt läge som en stav/cylinder och sedan fälls upp på nolltid. X-ramen håller skärmen på plats och gör att den hänger rakt utan skrynklor eller veck.

SVIVE NEBULA GREEN SCREEN

Inte heller Svive Nebula Green Screen behöver någon vägg i bakgrunden att stå emot, den kan därför fällas upp mitt i ett rum. Även denna green screen är ett mycket bra val för mindre utrymmen, till exempel för en liten lägenhet. Skärmens material är i polyester vilket gör den slät och skrynkelfri. Kunderna verkar vara väldigt nöjda med Svive Nebula Green Screen. Hos Webbhallen har 13 kunder gett den ett samlat betyg på 4,8 av 5, vilket får anses vara väldigt högt.

STREAMPLIFY LIFT GREEN SCREEN

Här har vi en lite högre Green Screen med mått på 150×200 cm. Tack vare den hydrauliska lyftfunktionen är denna green screen mycket lätt att dra upp, utan ansträngning för armen. Enligt tillverkaren tar det under en minut att montera ihop green screenen. Den är utrustad med låsbara hjul vilket gör det lätt att både rulla runt den efter behov, samtidigt som man har möjlighet att låsa fast hjulen så att den står stadigt. Och just hjulen gör Streamplify Lift Green Screen ganska unik i vår sammanställning.

STREAMPLIFY LIFT GREEN SCREEN

I övrigt är Streamplify Lift Green Screen portabel, man fäller snabbt och enkelt ihop den och man kan sedan bära den med sig eller stuva undan den mellan tillfällena då den används. Den är även portabel på så vis att det medföljer en väska med handtag, som gör den lätt att bära runt. Vad som vidare skiljer denna green screen från övriga är att den är tillverkad i ett lite tjockare Oxford-tyg, som både är vattenavvisande och skrynkel-fritt. Dessutom är den lite större och den säljs också till ett något lägre pris.

HAMA GREEN SCREEN MED STATIV

Här är en lite annan variant av green screen som utöver att vara hopfällbar även justeras med ett stativ. Det gör denna green screen lite mer anpassningsbar, dessutom kommer den upp en bit från golvet. Själva skärmen kan dras ut till önskad storlek, och tack vare den inbyggda fjäderfunktionen så fixerar man skärmen lätt där man behöver.

HAMA GREEN SCREEN MED STATIV

Måtten för Hama Green Screen är 180×180 cm, vilket gör den stor och lämpar sig bra för exempelvis spelande, streaming, vloggar eller videokonferenser. Monteringen är mycket snabb och sker inom loppet av ett par sekunder. Tack vare halkskydden på stativets fötter så står green screenen mycket stadigt oavsett underlag. Hama Green Screen är tillverkad i non-vowen vilket är både lätt att rengöra och håller sig fritt från skrynklor.

HAMA CHAIRY - FÖR DIG MED BEGRÄNSAD BUDGET

För dig med en begränsad budget kan Hama Chairy vara ett bra alternativ. Denna green screen är lite mindre och passar dig som för det mesta kommer att använda green screenen nära framför datorn. Hama Chairy är nämligen gjord för att fästa i kontorsstolen, något som gör att den sitter stabilt och bra, och den omger hela din överkropp där du sitter.

HAMA CHAIRY - FÖR DIG MED BEGRÄNSAD BUDGET

Givetvis finns det vissa begränsningar kring hur avancerade saker man kan göra med denna green screen. Det är dock ett väldigt billigt alternativ jämfört med övriga green screens i denna sammanställning. Kanske kan det vara en bra green screen för dig som är nybörjare och vill prova på att använda en och se vad man kan göra med den.

Sammanfattning

Green screens kan tänkas vara en relativt generisk produkt, och det kanske det också är om man endast använder sig av det sporadiskt och för skojs skull. Använder man sin green screen regelbundet så finns det dock många saker som gör upplevelsen betydligt bättre eller sämre. Vad de flesta användare tycks vara överens om är att man vill ha en stor green screen utan skrynklor, som är lätt att fälla upp och ihop, som går att transportera och som man också kan rengöra. Utifrån vår gedigna genomgång av green screens, där vi noggrant analyserat de olika green screensens egenskaper, läst externa internationella tester och kundomdömen har vi kommit fram till en vinnare. Vi har utsett Elgato Green Screen till bästa green screen och vinnare i denna testsammanställning. Det är även den green screen som utsetts till testvinnare i överlägset flest externa internationella tester.

Källor:

https://www.zdnet.com/article/best-green-screen/

https://www.gamesradar.com/best-green-screen/

https://restream.io/blog/best-green-screens/