GRAVIDKUDDE

BÄSTA GRAVIDKUDDE

Sömnlösa och obekväma nätter under graviditeten är ingenting ovanligt, framförallt vid slutet av graviditeten. Det kan vara mycket svårt att hitta bekväma sovställningar och av denna anledning är gravidkuddar bra att ha till hands. En gravidkudde är en längre kudde som hjälper till att avlasta kroppsdelar såsom rygg, mage och nacke. Sådana typer av kuddar har ofta en mjuk och flexibel fyllning vilket gör att den formar sig efter din kropp.

kollage av gravidkuddar

Tack vare avlastningen blir sömnen mer bekväm. Gravidkuddar är mångsidiga och funktionella då de ofta är designade för att användas både under graviditeten och även efter förlossningen som en amningskudde eller till och med som ett babynest. Många tycker att det är skönt att sova med gravidkudden även efter förlossningen eftersom kroppen kan kännas väldigt öm.

CHICCO BOPPY TOTAL GRAVIDKUDDE

Chiccos gravidkudde är guld värd. Tack vare dess tre-delade form finns det få positioner som inte är bekväma med kudden. De olika kuddarna fästs ihop med hjälp av kardborreband och kan lätt dras av för formbyte. Dess unika design utvecklades tillsammans med fysioterapeuter för att kunna erbjuda gravida så mycket komfort som möjligt. Kudden är i bomull och tvättas i tvättmaskinen på 30 grader. Att den är tvättbar uppskattas extra mycket då fyllningen består av 100% polyester vilket gör att kudden lätt blir varm under natten. Måtten för kudden är 122 cm x 46 cm och den väger omkring 2 kg. Fördelen med Chiccos design är att både du och din partner sover bättre eftersom du lätt hittar en position som känns skön. Det är helt klart ett alternativ värt att tänka på.

Chicco Boppy Total Gravidkudde

Kuddens unika design gör det möjligt att hitta mänger med sätt att ligga bekvämt på. Anledningen till det är att den är anpassad för att erbjuda stöd till många olika kroppsdelar samtidigt. Kudden kan användas som stöd för huvudet, nacken, ryggen, magen, höften och ryggen. Nackdelen med kudden, utöver att den stundvis kan kännas varm, är dess pris. Chiccos gravidkudde är något billigare än vinnaren BBHUGME, men trots det är kudden inte vårt billigaste alternativ. Denna gravidkudde är dessutom varken liten eller vacker vilket kan ses som en nackdel av vissa. Dess positiva egenskaper är att Chicco Boppy Total Gravidkudde även kan användas som amningskudde. Dess multifunktionalitet som amningskudde och gravidkudde samt det optimala stöd och variation av sovställningar den erbjuder gör priset mer överkomligt.

CANDIDE MULTIRELAX

Candide Multirelax är extremt multifunktionell; den kan användas som gravidkudde, amningskudde, sittstöd och babysitter. Den är helt enkelt designad för att användaren ska kunna använda den så länge som möjligt. Med kudden tillkommer det även en sittdel som knäpps ihop med kudden så att babyn sitter säkert, men framförallt bekvämt. Babysittern kan användas av barn som är mellan en och sex månader gamla. EPS-kulorna i kudden gör att den formar sig efter kroppen och det gör även det lätt att forma om kudden om det behövs så att det bäst passar dina behov. Färgerna på överdraget är mycket begränsade då de endast finns i brunt eller vitt. Överdraget består av 70% bomull och resten består av polyester. Kuddfodralet är avtagbart och kan tvättas i 30 grader, vilket är ett stort plus. EPS-kulorna i fyllningen är även antibakteriella.

Candide Multirelax

Kudden är ett mycket bra alternativ för de som har en mindre budget eftersom Candide Multirelax är mycket prisvärd. Nackdelen med kudden är att det inte finns många färg eller mönsteralternativ på överdraget då det hade varit roligt med fler valmöjligheter. Babysitter-funktionen har definitivt sina begränsningar eftersom det inte går att ställa in lutningen på kudden. Kudden är inte överdrivet stor (74 x 46 x 16 cm) vilket är bra för alla de som har det trångt eller som inte vill ha en stor kudde. Kudden är dessutom ganska smidig att resa med eftersom den lätt kan packas ner i plastväskan den kom i och tas med. Trots sina nackdelar är Candide Multirelax definitivt ett bra alternativ för de som letar efter en gravidkudde som är multifunktionell.

UMAMI DREAMGENII GRAVIDKUDDE

Dreamgenii:s gravidkudde har en unik form anpassad för att ge bra stöd för rygg, svank och knän. Dess design gör det enklare att ligga på vänster sida som är den bästa positionen för förälder och barn. Kudden förhindrar även att du rullar över på rygg vilket bidrar till ett bättre blodflöde. Umami Dreamgenii gravidkudde gör allt detta utan att ta för stor plats (dess mått är 39 x 145 x 44 cm) och den är dessutom prisvärd.

Umami Dreamgenii Gravidkudde

Överdraget är tillverkat av 100% bomull och kommer i helvitt eller i ljusgrått mönster. Fyllningen består av 100% polyester. Dess design gör det också möjligt att även använda kudden som en amningskudde. Amningskuddar gör det möjligt att avlasta nacke, axlar och rygg under långa amningar. Priset är mer budgetvänligt jämfört med andra gravidkuddar på marknaden.

DOOMOO AMNINGSKUDDE OCH GRAVIDKUDDE

Doomoo Amning-Gravidkudde är en mycket mjuk kudde som är formbar. Måtten är 180 × 28 cm och kudden är formad som ett U. Kudden rekommenderas av bland annat amningsbarnmorskor eftersom den även kan användas som amningskudde. Doomoos praktiska form gör att den inte bara kan användas under graviditeten och vid amningar, den kan nämligen användas som ryggstöd även efter graviditeter.

Doomoo Amningskudde och Gravidkudde

Fyllningen som består av EPS kulor är helt ljudlös och EPS-fyllningen har även antibakteriella egenskaper. Du kan dessutom maskintvätta överdraget i 40 grader. Överdraget finns i olika kulörer och mönster så det är enkelt att välja vilken stil som kommer att passa dig och ditt hem bäst. Kudden (både överdraget och innerkudden) är tillverkade av mjuk jersey. Tyget gör kudden extremt formbar vilket leder till skönare sitt- och liggställningar.

NG BABY GRAVIDKUDDE

Den svensktillverkade gravidkudden från NG Baby är ett bra budgetalternativ för alla de som söker efter ett bra stöd vid vilostunder. Fyllningen bestående av giftfria styrolitkulor vilket gör den formbar och mjuk. Den går att anpassa efter ens egna behov i stunden. Linneytterfodralet, som finns tillgängligt i ett begränsat antal färger och mönster, kan maskintvättas i 40 grader.

NG Baby Gravidkudde

Kudden är rätt stor då den är 140 cm lång, 35 cm bred upptill och 56 cm nedtill. Av den anledningen kan den ta ganska mycket plats i sängen. NGs gravidkudde kan även användas som amningskudde vilket är mycket praktiskt och en stor fördel. Kudden är perfekt för de som letar efter en budgetvänlig kudde som avlastar mage och rygg och som dessutom är tillverkad i Sverige.

BBHUGME GRAVIDKUDDE – VINNARE

BBHUGME:s stilrena och funktionella gravidkudde är en storfavorit hos många, den rekommenderas till och med av barnmorskor. Den är praktisk eftersom du själv kan ställa in hur hård eller mjuk kudden ska vara och dessutom erbjuder kudden stöd för rygg, mage och bäcken. BBHUGME:s gravidkudde kan även användas efter förlossningen, då som en amningskudde för att undvika spända axlar.

bbhugme gravidkudde

Både överdraget och kudden kan maskintvättas i 40 respektive 30 grader. Överdraget finns i olika färger vilket gör det lätt att välja efter egen smak. Själva kudden är antibakteriell och fuktavvisande och den avlånga designen gör det möjligt för kudden att anta många former. Du kan till exempel knyta ihop kuddens ändar så att den formar en ring och sedan lägga dig på mage på den. Kudden kan även möjliggöra andra sovställningar.

BECKASIN GRAVIDKUDDE ESTELLE

Gravidkudden Estelle från Beckasin är en mycket genomtänkt gravidkudde. Eftersom den är formad som ett J kan den används för att avlasta trötta kroppsdelar var som helst; i soffan, sängen eller till och med på golvet. På grund av dess form tar kudden mindre plats i sängen. Efter graviditeten kan kudden inte användas som amningskudde men den kan användas som en lyxig vilokudde. Fyllningen som består av spiralformade hålfibrer är mycket lätt och prasslar inte. Nackdelen med gravidkudden Estelle är att den ibland kan tappa formen. Yttermaterialet ger en skön och sval känsla då den är gjord av bomullssatin. Om bomullssatin inte är ditt favoritmaterial kan du beställa andra fodral i olika färger och material. Några exempel på de tillgängliga materialen är bambu och velour.

Beckasin Gravidkudde Estelle

Beckasin har testat och certifierat sina tyger och fyllningar av OEKO-TEX Association. Det innebär att det inte förekommer några ämnen som kan vara hälsofarliga i deras material. Överdraget kan lätt tas av och på och självklart kan det maskintvättas. Beckasin har många färger att välja mellan när det kommer till kuddfodral. Utöver det är gravid- och kroppskudden Estelle utformad för att ge avlastning av rygg, mage, axlar och nacke. Tack vare den mjuka och ljudlösa fyllningen går den att forma precis så som du vill ha den. Om du är intresserad av det här alternativet är viktigt att notera att det finns två alternativ av samma kudde; pro och standard. Skillnaden är att Pro-modellen har dubbla sömmar och att innerkudden går att tvätta medan det i standardmodellen endast är ytterfodralet som kan tvättas.

MER OM GRAVIDKUDDAR OCH HUR VINNAREN UTSETTS

Att vara gravid är en speciell upplevelse med den fullständiga lyckan över att invänta sitt barn samtidigt som du ofta lider av vissa krämpor med sömnlösa nätter och överbelastade kroppsdelar. I vårt sammanställning av tester av gravidkuddar hittar du vinnaren BBHUGME, som är mångsidig, snygg och antibakteriell. Den är värd varenda krona då den är snygg, multifunktionell och ergonomisk anpassad. Den har en mängd spännande funktioner, silikonringarna som används för att ställa in hårdheten på kudden kan även användas som bitring. Kudden levereras i en smart väska och tillsammans väger de enbart 1,5 kg vilket gör den enkel att bära med sig. Den fungerar även perfekt som amningskudde åt dig som har fött tvillingar.

Vi har inte utfört ett eget test av gravidkuddar. Istället har vi tagit hjälp av externa tester, kundrecensioner och omdömen, för att på detta sätt kunna utse en vinnare att rekommendera.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST