GRÄSTRIMMER

Bästa Grästrimmer

Välj rätt grästrimmer för din trädgård.
Med en grästrimmer får du ordning på gräs och ogräs som växer vid gräsmattans kant såväl som omkring plattor på gångar och uteplats. Den bästa grästrimmern gör ett bra jobb utan att du blir helt utsliten av att använda den.
Dessutom har den en rimlig batteritid om den är sladdfri.

Vi har sett närmre på 5 mycket populära grästrimmers som har fått fina betyg i grästrimmer tester såväl som av användare. När du väljer din trimmer bör du tänka på den kapacitet som den bör ha samt hur enkel den är att använda. Priset kan förstås också få betydelse för ditt val av bästa grästrimmer.

HUSQVARNA 115IL BATTERIDRIVEN GRÄSTRIMMER

Med en batterigrästrimmer så blir det enkelt att snygga till trädgården utan att behöva tänka på eluttag eller bensin till motor. Husqvarna 115iL är en bäst i test grästrimmer som figurerar i olika experttester såväl som i positiva användaromdömen. Den är väldigt tystgående vilket är ett stort plus.
Det är bara att anpassa teleskopskaftet och dra igång arbetet med denna grästrimmer så snart som batteriet är laddat. Husqvarna har försett denna trimmer med Tap n Go som är ett system med dubbla linor och snabb linmatning. Det ger kraftfull klippning som du blir nöjd med.

HUSQVARNA 115IL BATTERIDRIVEN GRÄSTRIMMER

Husqvarnas grästrimmer på batteri kan rekommenderas till dig som har en stor trädgård och inte vill ha en lätt grästrimmer i första hand.

Tyst gång
Kraftfullt klippsystem
Effektiv
Lång livslängd
Teleskopskaft

På minussidan kan vi säga att detta är en ganska tung grästrimmer. Om du tänker jobba länge i en större trädgård så är det något att tänka på. Samtidigt är batteritiden god så här finns det en form av effektivitet
som kan göra att detta ändå blir ditt bästa val.

RYOBI ONE+ OLT1832 18 V GRÄSTRIMMER

Ryobi är numera ett märke som är känt för bra trädgårdsmaskiner. Deras grästrimmer Ryobi One+ är batteridriven och därmed smidig att jobba med. Dessutom har denna grästrimmare särskild batteriteknologi som gör att du får maximerad driftstid.
Det här är en av de bästa grästrimmers du kan hitta om du gillar att kunna justera och ställa in klippläge och mer. Det går att byta klippläge, bredd och även trimmerhuvudets vinkel. Därmed är det lättare att komma åt och klippa på ett sätt som är ergonomiskt för dig.

RYOBI ONE+ OLT1832 18 V GRÄSTRIMMER

Teleskopskaftet är också bra då det kanske kommer att vara flera användare som vill få perfekt höjd på skaftet. Greppet har gummi så att du inte glider. Det här är verkligen en användarvänlig grästrimmer och det ser vi bland omdömen som mestadels är positiva.

God driftstid
Enkelt att byta lägen
Teleskopskaft
Justerbar klippbredd
Vridbart trimmerhuvud

Det som kan ses som ett minus är att du måste köpa till batteri och laddare om du inte har andra ONE+ produkter från Ryobi.

STIHL FSA 60 R GRÄSTRIMMER

Stihl FSA 60 R är en bra batteridriven trimmer som du kan använda för att trimma gräskanter på ett effektivt sätt. Den här trimmern har en klippdiameter på 350 mm och den är designad för att göra det bekvämt att trimma även om du ska hålla på ett bra tag.

STIHL FSA 60 R GRÄSTRIMMER

En mycket bra sak med den här modellen är att den kommer med en bygel som gör att du kan jobba på ett sätt som skyddar buskar och trädstammar. Därmed kan du komma åt gräset som finns på kanter där det också finns annan vegetation som du inte vill trimma eller skada.
Den här grästrimmern kommer med batteri så det behöver du inte köpa till. Det finns inte mycket att säga på minussidan. Detta är ett säkert köp för de allra flesta!

Ergonomiskt handtag
Kraftigt rigg-rör
Stark motor
Distansbygel
Kommer med batteri

STIGA SGT 500 AE GRÄSTRIMMER

Stiga SGT 500 AE drivs också med batterier. Det här är en bra grästrimmer som är lätt att använda. Den är tänkt att använda för de där sista insatserna du gör efter att ha klippt gräs och fått bort ogräs. En laddning ger dig omkring 20 minuters arbete och det blir tyst gång eftersom trimmern går på batterier.

STIGA SGT 500 AE GRÄSTRIMMER

Du kommer att kunna jobba bekvämt med denna grästrimmer då en har teleskophandtag såväl som smarta knappar som sitter på handtaget. Det är bara att ladda för att sedan trimma under 20 minuters tid. Förvaringen är god eftersom du kan dela upp verktyget i två delar och sedan stuva undan på lämplig plats.

Mycket kraft
Flexibel
Tyst gång
Automatisk trådladdning
Teleskophandtag

Klippbredden ligger på 300 mm. Det ska förstås sägas att batteritiden inte är så lång. Om detta är viktigt för dig kan det finnas bättre modeller. Du får heller ingen sele för kroppen så det blir till att hålla grästrimmern i rätt läge med muskelkraft.

BOSCH DIY ADVANCED GRASSCUT 36-30

Bosch DIY grästrimmer är till för att göra trimningen enkel och snabb. Advanced Grasscut 36-30 är kompatibel med alla maskiner som finns i Boschs DIY serie. Det betyder att du kan använda laddare och batterier som sitter i de maskiner du redan har från denna serie.

BOSCH DIY ADVANCED GRASSCUT 36-30

Med den här grästrimmern behöver du inte slå dig fram. Du kan i lugn och ro vinkla och få rätt position för att kunna trimma på ett effektivt sätt. Den här maskinen har en halvautomatisk spolning och det gör att du slipper onödiga avbrott.
Tvåtrådssystemet är också en bra sak för det leder till mycket bättre resultat. Du kan enkelt växla mellan vanlig trimning och klippning av kanter. Du klickar på det roterbara huvudet för att få rätt inställning. Det finns också en bygel som skyddar växter som du inte vill trimma.
Det här är en grästrimmer som har fått titeln Amazon Choice och det beror på att den har väldigt fina omdömen från användare. Många intygar att det är en robust trimmer med ergonomisk design som är lätt att använda.

Bosch DYI kompatibel
Sladdlös
Effektiv
Justerbar vinkel

På minussidan kan vi se att den tömmer batteriet snabbt.
En del menar att du inte kan använda den mer än 20 minuter i sträck innan det blir dags för laddning igen. Dessutom kan det kännas lite tungt om du ska trimma under längre stunder.

Sammanfattning

Om det ska vara en riktigt prisvärd grästrimmer som du kan göra mycket med är Ryobis ONE+ ett bra val. Den har fått så goda betyg av användare och dessa matchar expertester väl. Dessutom ska det sägas att det här är en modell som kan göra det lite roligare att trimma och få det snyggt i trädgården. När du kan justera så blir arbetet omväxlande och resultaten mycket bättre.

Annars är både Husqvarna och Bosch säkra val. Det här beror lite på den kapacitet som du är ute efter. Vi kan dock säga att det är tydligt att de grästrimmers som är utvecklade för god ergonomi gillas bäst. Både i grästrimmer test och i omdömen av de som köpt trimmern.

Mer om källor för vår produktbedömning

Vi har inte trimmat gräs hemma i trädgården med en massa olika trimmers för att hitta de bästa modellerna. Istället har vi tagit en titt på grästrimmertester, användarvideos och användaromdömen. På detta vis har vi funnit modellerna som anses vara bäst både av experter och vanliga dödliga. Här kan du se var vi har hämtat information om produkterna.

Källor för vårt urval av produkter är:
Husqvarna 115iL

https://www.trustedreviews.com/reviews/husqvarna-115il-cordless-grass-trimmer

https://www.amazon.com/Husqvarna-115iL-Brushless-String-Trimmer/product-reviews/B06XNRVZMK

https://www.youtube.com/watch?v=QXcbx1pOyWE

Ryobi One+ OLT1832 18 V

https://www.amazon.co.uk/Ryobi-OLT1832-Cordless-Trimmer-Cutting/product-reviews/B01NB0C831?pageNumber=2