GASOLVÄRMARE

BÄSTA GASOLVÄRMARE

Det går att få upp värmen i uterummet eller på uteplatsen med gasolvärmare. En del använder även gasolkamin inomhus för att den kan vara både vacker och praktisk. Om du är på jakt efter den bästa gasolvärmaren så ska du först och främst tänka på var du ska använda den. Det finns många olika typer av modeller som kan passa mer eller mindre bra inomhus och utomhus.

Vi har tagit en titt på de bästa gasolkaminerna för lite olika användningsområden. Det här är framförallt gasolvärmare som användare har gett höga betyg för att de värmer väl och är enkla att använda. Häng med!

SAHARA GASOLKAMIN

Sahara gasolkamin får stående ovationer av experter såväl som av vanliga användare. Det här är en gasolvärmare som kombinerar vacker design med god effekt. Den cylindriska designen går att passa ihop med annan inredning på ett sömlöst vis.

SAHARA GASOLKAMIN

Det fina med denna värmekamin är att den går att använda i varje rum där det finns god ventilation. Det går också att flytta på den mellan olika rum då den har fem hjul undertill. Tändningen fungerar med välkända piezo-tekniken. Det är bara att dra igång och välja mellan tre lägen där du kan få en maxeffekt på 4200W. Skulle det bli för hög CO- eller CO2-halt så stänger Sahara gasolkamin av sig automatiskt. Därmed kan du lita på hög säkerhet vad gäller syrenivån i rummet du värmer upp. Användare och experter tycks vara rörande överens om att det här är den bästa gasolvärmare som du kan få tag i. Det är särskilt den effektiva uppvärmningen samt den snygga designen som gillas. Det är svårt att hitta några egentliga minus vilket imponerar.

Värmer effektivt
Passar inomhus
Passar i förtält
Passar uterum
Snabb uppvärmning

BLUEGAZ BULLET TERRASSVÄRMARE

För dig som tänker dig en gasolvärmare som fungerar som terrassvärmare kan det vara intressant att välja denna klassiska stående design. Bluegaz Bullet är en terrassvärmare som sprider värme på ett effektivt sätt över din uteplats.

BLUEGAZ BULLET TERRASSVÄRMARE

Det här är också en gasolvärmare som har vunnit tester såväl som användarnas hjärtan. Den är enkel att använda och har med konisk brännare en optimal värmespridningsvinkel. Vi vågar påstå att det här är en av de bästa gasolvärmare i stående format som du kan hitta. Designen är vacker och därmed är värmaren ett bra val för hemmabruk såväl som för restauranger och offentliga miljöer. Bullet kommer med en hjul-sats som har två hjul för enklare flytt. Det är viktigt att du noterar att vikten ligger på 20 kg så hjulen kommer verkligen till nytta då värmaren ska flyttas på. Vi har lagt märke till att det finns få klagomål på Bullet om ens några. De allra flesta är överens om att det rör sig om snygg design och en stabil konstruktion som går att lita på. Att önskad värmenivå nås snabbt är också något som nämns flitigt i omdömen. Att folk plockar fram sin Bullet terrassvärmare år efter år säger något om vilken kvalitet du får.

Konisk brännare
Högeffektiv (5-13kW)
Steglös reglering
Tippsäker

SUNWIND GASOLKAMIN

Sunwind är ett märke som står bakom flera populära husmaskiner till bra priser. Om du letar efter en billig gasolkamin med god kvalitet så kan detta vara ett bra alternativ. Det rör sig om en infraröd gasolkamin som dessutom har en inbyggd fläkt på 230V.

SUNWIND GASOLKAMIN

Designen är smidig och bekväm. Du kan få plats med en 10 kg gasoltub i denna gasolvärmare och då räcker den ju länge. Den kommer också med C02-säkring så att det inte blir syrebrist där du värmer upp med Sunwind. Hjulen gör det lätt att flytta på gasolvärmaren så att du kan använda den på olika platser på ett fritt sätt. Notera att du här också får ett gasolregulatorset med på köpet. Om vi ska peka på några minus så är det att denna gasolkamin trots allt drar lite mer gas än liknande modeller. Av användaromdömen kan vi dock se att de flesta menar att det fungerar perfekt och att värmen är effektiv. Designen gillas även om vissa tycker att baksidan kunde har gjorts lite mer estetiskt tilltalande. För en mindre terrass eller altan kan detta vara ett perfekt val som du spar pengar på vid själva köpet.

Effektiv värmekälla på 4.2kW
Snabb uppvärmning
Piezo-tändning
Enkel justering

SUNRED PROPUS LOUNGE GASOLVÄRMARE

Sunred är ett märke som står bakom flera olika typer av gasolvärmare som säljs i flera olika länder. Sunred Propus har en effekt på 11000 W och erbjuder enkel och smidig användning. Vi har noterat att denna modell har fått höga användarbetyg i Holland där märket är vanligt förekommande och många använder det.

SUNRED PROPUS LOUNGE GASOLVÄRMARE

Infravärmen som drivs med gas gör det enkelt att använda Sunred Propus på valfri plats. Ett litet minus är kanske att denna gasolkamin väger 11 kg men med hjulen blir det ju inte svårt att flytta den över veranda, balkong eller terrass. Om du använder värmaren på högsta effekt kan du värma en yta på 25 m2 och det bör räcka för ett sällskap på uteplatsen gott och väl. Av användaromdömen att döma så kan vi också se att många tycker att det passar bättre med den här typen av gasolvärmare för sittplatser än parasollvarianten som värmer ovanifrån. Även om 25 m2 yta för uppvärmning är aningen överdrivet så är det många som bekräftar att de inte behöver mer än en Propus för umgänge på uteplatsen under kyligare årstider. Sedan är det förstås en fördel med den kompakta designen som gör det mycket lätt att förvara gasolvärmaren då den inte är i bruk.

Enkel användning
Värmer upp stor yta
Med hjul
Hög hållbarhet

SUNRED BOGO ELDBORD

Vi har också tagit med ett eldbord som är både vackert och värmande. Det här är ett bra val när du vill få en unik stämning av mys på uteplatsen. Sunred Bogo eldbord är prisvärt och har fått fina användaromdömen i butiker online. Vackra lavastenar och en snygg rund form passar de flesta terrasser mycket väl. Flamman justerar du enkelt med en ratt.

SUNRED BOGO ELDBORD

Bogo sprider värme på ett effektivt sätt för en yta på 12 kvm. Den här terrassvärmaren kan passa fint för en mindre terrass som ligger i lä. Det finns ett vindskydd för lågan men för att värmespridningen ska bli så effektiv som möjligt är det bra om terrassen eller uteplatsen har vindskydd av något slag. Av omdömen kan vi utläsa att det här är en gasolvärmare som fungerar väl. Den är inte svår att använda men det finns de som tycker att den kunde har format på ett lite mer praktiskt sätt. Det går att använda Sunred Bogo eldbord med butan- och propangasflaskor på storlekar 5 eller 11 kg.

Vackert
Klarar vind
God värmespridning
Attraktivt pris

SAMMANFATTNING

För att hitta bästa gasolvärmaren för dig så måste du tänka igenom var den ska användas och för hur stor yta. Det finns ju flera olika varianter och du kan till exempel välja en stående gasolkamin för sittplatsen på terrassen medan en mer klassisk gasolkanin kan passa uterummet perfekt. Vi rekommenderar att du tar en titt på användning och hur lätt det är att flytta på gasolkaminen om du ska ha den för flera platser, inomhus och utomhus. Var också medveten om hur väl den sprider värmen. Ibland är det helt enkelt så att det behövs mer än en värmekamin för att det ska bli trivsamt för större sällskap på uteplatser eller uteserveringar. Estetik kan också vara något som du vill beakta. Det finns absolut väldigt vackra gasolvärmare som blir en viktig del av inredningen på din altan eller i uterummet. Ta en titt på hur själva designen kan skapa en unik stämning för dig och ditt sällskap när du väljer modell.

Mer om källor för vår produktbedömning

För att få fram de bästa gasolvärmarna har vi valt att se på tester och användarrecensioner. Vi har alltså inte själva testat varje gasolkamin för att jämföra. Störst fokus har vi lagt på faktiska användaromdömen och vi har sett på recensioner från olika länder där samma gasolvärmare används för att få en god bild av funktion och kvalitet.

Källor för vårt urval av produkter är:

Sahara gasolkamin

https://bluegaz.se/produkt/gasolkamin-sahara/

https://www.facebook.com/page/183780138490180/search/?q=sahara

Bluegaz Bullet Terrassvärmare

https://bluegaz.se/produkt/bluegaz-bullet-terrassvarmare/#reviews

Sunwind gasolkamin

https://www.clasohlson.com/se/Gasolkamin-Sunwind-Windflame/p/Pr368020000

https://www.bygghemma.se/hus-och-bygg/varme-och-ventilation/kaminer-och-eldstader/tillbehor-kaminer/gasolkamin-sunwind-miniflame/p-683145

Sunred Propus Lounge

https://www.coolblue.nl/en/product/750054/sunred-propus-lounge-heater-gray.html

https://www.amazon.co.uk/Sunred-Lounge-Heater-Black-LH15B/dp/B01LWM32J5

Sunred Bogo eldbord

https://www.coolblue.nl/product/873923/sunred-bogo-grijs.html#product-reviews