FOUNDATION

BÄSTA FOUNDATION

Att hitta rätt foundation kan vara riktigt svårt bland det stora urvalet som finns på marknaden. I vår testgranskning kommer du att kunna ta del av sju olika produkter och vi utser vinnaren bland alla foundations. Vi väljer att granska riktiga foundations och inte några BB eller CC-krämer. I denna testgranskning utgår vi från normal hud som de allra flesta användare har, även om en del kan ha både fetare och torrare hud.

Kollage av foundations

Du kommer ta del av produkter från alla priskategorier som passar alla olika köpares plånböcker. Många gillar att använda en primer innan men eftersom olika primers reagerar med olika foundations är det ofta smart att använda produkter från samma märke.

LUMENE BLUR FOUNDATION – BÄST I TEST

Från finska sminkmärket Lumene är vår testvinnare för bästa foundation 2020 och den heter Blur foundation och ger en sammetslen finish. En bra finish är otroligt viktigt för en foundation och det optimala är att den ska vara nog täckande utan att bli tjock och kakig på huden. Blur har en rätt lätt formula som passar bra att applicera med en foundationborste, svamp eller med rena fingrar. Användarrecensioner säger att det ‘r  väldigt lätt att få foundationen jämn och fin, den smälter ut över huden och blandar sig lätt och fint. Anledningen till att resultatet blir så bra ska vara att den innehåller en silikontekonolgi som gör att varma pigment tillsammans med ljusreflekterande pigment blandas och skapar en Blur-känsla som får huden att se väldigt jämn och len ut.

LUMENE BLUR FOUNDATION

Lumene Blur Foundation

Det finns en stor bonus med Lumenes Blur foundation och det är att den innehåller solskydd i form av SPF 15. Även om det rekommenderas att använda SPF 50 under de dagar under året som UV-strålarna är som mest skadliga är det ett riktigt bra extra värde med att ha någon form av SPF i foundationen. Många användare av Blur uppger att det som är så bra med produkten är att det går att bygga upp täckningsgraden i foundationen genom att applicera fler lager, utan att slutresultatet blir kakigt och fult. För den som har torr hud kan en extra återfuktning behövas innan foundationen appliceras, men för normal hud är det väldigt smidigt att använda produkten. Doften är svag av hjortron och bidrar till att det känns fräscht att använda Blur.

L’ORÉAL PARIS TRUE MATCH

True Match från L’Oréal Paris är en foundation har en stor bredd i antalet färger, vilket också ökar sannolikheten för att du ska hitta en som passar just dig. De olika nyanserna är väldigt lika hudens naturliga nyanser vilket därför gör att dessa smälter samman väldigt bra. Det här är en foundation med en lätt formula, som innehåller 80% återfuktande kräm. Detta återfuktar huden i upp till 24 timmar. L’Oréal Paris True Match är en parfymfri och fräsch produkt som säljs till ett väldigt rimligt pris.

L’Oréal Paris True Match

Vad tycker då kunderna som använt sig av L’Oréal Paris True Match? Några beskriver hur det är deras favoritfoundation efter att ha testat olika typer. Det beskrivs hur den smälter in med huden, att den håller hela dagen och att den är både lätt att dosera och applicera. Flera tycker även att priset på den här produkten är riktigt bra. Några negativa omdömen kring den här produkten handlar om att den ser torr ut och att den är väldigt klibbig. Någon beskriver hur den inte fungerar bra för torr hy, då den kan lägga sig i linjer vid torra partier.

BAREMINERALS ORIGINAL FOUNDATION SPF 15

När bareMinerals lanserades på marknaden var det en revolutionerade produkt som uppgavs ge bra täckning utan att täppa igen porerna. Det som är speciellt är att foundationen är i löspuderform och läggs på ansiktet med hjälp av en borste. Denna foundation innehåller ingen talk, vax eller någon olja och är därmed bra för känslig hud. Täckningsgraden kan vara allt från lätt till concealernivå och det beror helt på hur mycket av foundationen som används och hur många lager som appliceras. Den är i en lite högre prisklass och eftersom en speciell teknik används med en foundationborste är det inte den enklaste foundationen att använda. Men den passar alla åldrar och hudtyper från torrare till normal till fetare hud. Doften är neutral då foundationen är parfymfri och passar bra för känslig hud.

BAREMINERALS ORIGINAL FOUNDATION SPF 15

Bareminerals Original Foundation SPF 15

KOLLA PRISET HOS

Det som drar ned betyget på denna foundation är priset och det faktum att det är rekommenderat att använda en borste från bareMinerals för appliceringen. Den borsten är rätt dyr och det blir lika bra resultat med en borste från andra märken. Solskyddet är viktigt och finns naturligt i bareMinerals med SPF 15 vilket är en bonus såklart. Appliceringen sker med en borste som ska användas i runda rörelser för att arbeta in foundationen. Många älskar denna foundation för att den är naturlig och inte ger pormaskar eller täpper igen som andra foundations kan göra. Ett extra plus är att den går att göra mer täckande genom att applicera en omgång till och utan att de fina linjerna blir mer framträdande som kan hända med andra foundations.

SENSAI LUMINOUS SHEER FOUNDATION

Lyxmärket Sensai är makeup och hudvård med ursprung från Japan och denna foundation är i den högre prisklassen. En riktigt lyxig förpackning som osar exklusivitet ger en god känsla redan vid första anblick och öppnandet av produkten. Foundationen Luminous Sheer passar alla olika hudtyper och fungerar lika bra på fet hud som på torr hud. Om du har normalhud är det väldigt lätt och följsamt att applicera denna foundation och resultatet blir riktigt bra direkt. Efter appliceringen ska det knappt kännas att det finns foundation på huden, det är på den nivån silkeskänslan ska infinna sig.

SENSAI LUMINOUS SHEER FOUNDATION

Sensai Luminuos Sheer Foundation

Priset är betydligt högre än exempelvis Luminous Blur foundation och vi kan inte säga att det höga priset är så mycket mera motiverat. Men för den som älskar lyxiga produkter är det här en riktigt bra foundation som kan vara en testvinnare i en lyxkategori för foundations. Doften är fräsch och lättsam, den är inte parfymtung som många lyxiga märken kan vara. Många upplever att huden får en extra glöd med den här foundationen och det är tack vara ett silkespulver som verkar som ljusreflekterande och på sätt skapar en glöd och en fräschhet som är mycket uppskattat av många. Luminous Blur innehåller SPF 15 vilket är bra som vi skrivit i tidigare produktrecension och det är fantastiskt att Sensai lyckas skapa en lättviktig foundation med SPF.

ZUII ORGANIC FLORA LIQUID FOUNDATION

Zuii Organic är en foundation i flytande form och kan appliceras med foundationborste, svamp eller fingrar. Den innehåller ringblomma som har en anti-inflammerande effekt vilket är bra för hud som har en tendens till rödhet och lätt får finnar. Med aloe vera och vitamin C har Flora foundation en naturlig, fuktgivande effekt och trött hud kan lätt fräschas upp.

ZUII ORGANIC FLORA LIQUID FOUNDATION

Zuii Organic Flora Liquid Foundation

Det går att köpa en mindre provförpackning på Jordklok för att testa på om foundationen passar bra för dig. Det är naturligtvis ett stort plus. Foundationen är enkel att applicera och ger en silkeslen och jämn finish. Två av färgerna är helt veganska och det är självklart en stor bonus nu när veganskt smink är väldigt efterfrågat bland köpare som värnar om djurliv och klimatet.

MAC COSMETICS STUDIO FIX FLUID

Ett av de mest älskade märkena inom makeup är MAC cosmetics och många professionella makeup-artists använder smink från MAC. Studio Fix Fluid är en riktigt bra foundation som finns i fler än 60 olika färger och det är enkelt att matcha din hudton till rätt foundation.

MAC COSMETICS STUDIO FIX FLUID

Mac Cosmetics Studio Fix Fluid

Täckningsgraden är hög utan att ge känslan av att ha ett tjockt lager foundation på huden. Det finns skydd mot både UVA och UVB vilket är bra för att huden inte ska få solskador. Finishen är matt och den täcker pigmentfläckar, finnar och förstorade porer. Det är en perfekt foundation för en heldag på jobb eller en festkväll på stan. Hållbarheten är upp till 24 timmar utan att behöva förbättra täckningen under dagen vilket är ett stort plus.

IDUN MINERALS NORRSKEN

Svenska märket IDUN Minerals har en foundation kallad Norrsken som är flytande och helt mineralbaserad. Det passar till alla hudtyper från känslig hud till fetare hud och arbetar lugnande och återfuktande. Norrsken innehåller linfröolja och vitamin E som är en antioxidant och hjälper hudens uppbyggnad. Det är en lättarbetad foundation som passar för den som söker en medeltäckning och en enkel foundation att applicera.

IDUN MINERALS NORRSKEN

Idun Minerals Norrsken

Det finns ett stort urval av färger och för den som gillar mineralsmink är IDUN ett bra och tryggt val. Prisnivån är i medelklassen och produkten känns dryg även fast det är en pumpflaska. Appliceringen rekommenderas med en foundationborste för att nå absolut bästa resultat. Det är helt klart en bra foundation för den som söker naturligt smink baserat på mineraler i mellanprisklass.

CLARINS EVERLASTING FOUNDATION

Clarins är ett av de mest kända märkena för smink i alla åldrar. Everlastning foundation är en riktigt bra produkt som fungerar bra för torr hud och normal hud. Det är en flytande foundation som innehåller bambupuder och naturligt mineral UVA och UVB-skydd. För den som söker en riktigt lyxig heltäckande foundation är det här ett bra val.

CLARINS EVERLASTING FOUNDATION

Clarins Everlasting Foundation

Precis som namnet antyder är Everlasting en foundation med mycket lång hållbarhet som sitter i upp till 18 timmar utan att behöva bättras på. Priset är i lyxnivån men den här foundationen gör dig inte besviken och priset känns motiverat. Samtidigt så är priset en viktig faktor  och därför placerar denna foundation sig inte högre upp i vårt testgenomgång. Men för den som söker en heltäckande lyxig foundation är Everlasting utmärkt.

MER OM VÅR TESTVINNARE

Vår vinnare är från Lumene och heter Blur foundation, anledningen till att vi utser den till testvinnare är baserat på tre kriterier som vi tycker är viktiga för köpare av foundations. Hållbarhet efter appliceringen är det viktigaste kriteriet och denna håller upp till 16 timmar. Priset är en väldigt viktig faktor för många användare och Lumenes produkter är alla i mellan till budgetklassen vilket påverkar vårt omdöme i Blurs favör. Det tredje kriteriet är hur enkel produkten är att använda. Vissa foundations kan vara svåra och kräver mycket träning för att få till bra och jämt över ansiktet. Lumenes Blur lägger sig perfekt direkt, det behövs inte göra några extra kontroller för att titta efter skarvar eller fläckar. Konsistensen gör produkten mycket lättarbetad.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST (INHÄMTAT 2021)