FÖNSTERTVÄTT

BÄSTA FÖNSTERTVÄTT 2021

Är du trött på skitiga fönster efter vinterns slask och känner du att själva tanken på att tvätta alla dina fönster gör dig utmattad? Vet du inte heller var du ska hitta tid mellan jobb, familj, vänner och andra aktiviteter? Att tvätta fönster är inte alltid kul och oavsett om du bor i en liten etta eller en stor villa så tar det ofta väldigt lång tid.

kollage av fönstertvättar

Upp med hakan, vi har lösningen för dig – med en fönstertvätt som gör jobbet både snabbt och fantastiskt skinande rent. Med en elektrisk fönsterskrapa lovar vi dig att du aldrig kommer att dra dig från att tvätta fönster igen. Att tvätta fönster med en elektrisk fönsterskrapa är både enkelt och kul och ger dessutom ett omedelbart tillfredsställande resultat. I detta test har vi sammanställt de bästa som finns på marknaden.

KÄRCHER WV 6 PLUS – TESTVINNARE

Kärcher är en välkänd gigant inom kretsar för fönsterputsare vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att produkter från Kärcher ofta har en överlägsen kapacitet och arbetstid. Modellen WV 6 Plus är den senaste i raden av riktigt bra fönsterputsare från Kärcher och modellen har redan fått mottaga flera fantastiska omdömen från nöjda kunder som anser att produkten gör ett enastående enkelt jobb utan att lämna ränder. Kärcher WV 6 Plus har till skillnad från tidigare modeller en 50% större kapacitet och smutsvattentank om 0,150 liter. Modellen har även en enastående arbetstid om 100 minuter vilket räcker till att tvätta hela 300 kvadratmeter fönster per laddning. Detta motsvarar cirka 215 fönster och du behöver således sällan ladda eller byta smutsvattentanken på din fönsterputsare.

Kärcher WV 6 Plus

Om du mot förmodan behöver ladda din fönsterputsare så har modellen ett så kallat utbytbart Li-on batteri för snabbladdning. Modellen har dessutom en smidig LED batteriindikator som visar återstående batteritid. Din Kärcher WV 6 Plus har nya patenterade silikonlister som gör att du enkelt och effektivt kan suga upp överflödigt smutsvatten och som ger enastående glansiga fönster. Kärcher WV 6 Plus kommer med ett batteri och laddare, ett brett sugmunstycke, en sprayflaska med tillhörande mikrofiberduk samt ett koncentrerat fönstertvättmedel om 20 milliliter. Modellen har även en mikrofiberduk med kardborrefäste som kan tas av och rengöras för bästa resultat mellan tvättarna. Kärcher WV 6 Plus är något dyrare än andra generationers elektriska fönstertvättare från samma märke men är verkligen en värd investering till hushållet.

BOSCH GLASSVAC

Bosch är kanske ett av världens mest kända och tillförlitliga varumärken som erbjuder mängder av effektiva och smarta produkter för hushållet. Bosch GlassVac fönsterputs är ger oss precis det. Den sladdlösa fönsterputsaren GlassVac från Bosch rengör alla släta ytor som kakel, fönster och speglar och lämnar ett fantastiskt resultat utan ränder och vattenfläckar både på ytor inomhus och utomhus tack vare sina patenterade silikonlister. Bosch GlassVac har ett utbytbart munstycke och kommer dessutom med ett tillhörande mindre munstycke för effektiv och enkel rengöring av svåråtkomliga eller mindre ytor, till exempel för bilrutorna. Bosch GlassVac väger endast 700 gram och är således en nätt, lättanvänd och ergonomisk produkt som gör jobbet med att putsa fönster extra smidigt. Kanske kan till och med barnen hjälpa till med städningen.

Bosch GlassVac

Bosch GlassVac fönsterputs har en liten smutsvattenbehållare om endast 100 milliliter vilket innebär att den behöva tömmas ofta mellan putsningarna. Men vad Bosch GlassVac saknar i kapacitet gör den upp sin i arbetsförmåga och effektiva driftstid. Bosch GlassVac fönsterputs har en arbetstid om 30 minuter vilket motsvarar cirka 105 kvadratmeter eller 35 fönster. Fönsterputsen har dessutom en smart LED-batteriindikering så du vet hur mycket batteri som finns kvar och det tar endast två timmar att åter ladda upp litiumjonbatteriet. Bosch GlassVac silikonlister är utvecklade efter en speciell torkarbladteknik som används inom bilindustrin för absolut bästa fönsterrengöring. Bosch GlassVac fönsterputs kommer med en sprayflaska med tillhörande mikrofiberduk, en extra mikrofiberduk samt en smart micro USB laddare. Du kan således ladda och ta med din kompakta Bosch fönsterputs på bilsemestern.

KÄRCHER WV1 PLUS

Kärcher WV1 Plus är testets billigaste och standardiserade variant av fönstertvättar från Kärcher. Kärcher WV1 Plus har en arbetstid om 25 minuter vilket motsvarar en rengöringsprestanda om cirka 70 kvadratmeter eller 23 fönster per laddning. Batteriet är uppladdningsbart och tar endast 100 minuter att åter ladda vilket är väldigt effektivt.

Kärcher WV1 Plus

Kärcher WV1 Plus har en kapacitet om 100 milliliter för uppsamling av smutsvatten och tanken kan enkelt tömmas helt utan beröring för extra hygienskäl. Som med alla fönsterputsar från Kärcher har fönsterputsen en kraftfull sugfunktion och silikonlister som inte lämnar efter sig några ränder för absolut bäst resultat av glansiga och rena fönster. Kärcher WV1 Plus har en smidig LED display som anger återstående batteritid och kommer med en sprayflaska med tillhörande mikrofiberduk för bästa resultat.

LEIFHEIT DRY & CLEAN

Nyheten Leifheit Dry & Clean är en fönsterputsare som gör rengöringen av dina fönster lekande lätt utan att lämna märken efter vattendroppar. Med sitt lite smalare sugmunstycke om 17 centimeter och smarta silikonlister kommer Leifheit Dry & Clean åt att rengöra även på mindre ytor och är perfekt för rengöring av kakel, duschkabinen i badrummet, spegeln i hallen och självklart alla dina fönster. Modellen kan användas för alla ytor eftersom den har en kraftfull sugförmåga för extra bra resultat. Leifheit Dry & Clean har ett smart click-on system där du kan köpa till diverse tillbehör såsom ett smidigt teleskophandtag för rengöring av även de mest svåråtkomliga ytorna såsom takfönstret eller höga fönster. Modellen glädjer sig med att ha en 360-gradig sugförmåga och kan således användas både vertikalt och horisontellt utan att lämna ränder.

Leifheit Dry & Clean

Leifheit Dry & Clean fönsterputsare har en arbetstid om 35 minuter vilket räcker till att rengöra cirka 100 kvadratmeter fönster eller andra släta ytor. Modellen har en smart standby funktion med en touch funktion som sätter maskinen i ett energisparläge när silikonlisterna inte direkt nuddar en yta. Du kan därför enkelt torka av silikonlisterna mellan varje putsning och spara värdefull tid. Batteriet är dessutom ett litiumjonbatteri med extra lång livstid. Leifheit Dry & Clean fönsterputsare har en enorm smutstank om hela 1.2 liter som smidigt kan tas av för enkel tömning och rengöring. Den stora tanken gör dock att modellen väger mycket när den är full och är således delvis skrymmande. Trots detta har Leifheit Dry & Clean fönsterputsare fått flera bra omdömen just för dess batteritid med energisparläge samt det tillhörande skaftet som kan köpas till.

EMERIO WV-109992 FÖNSTERTVÄTT

Fönstertvätten från Emerio är testets billigaste variant och som också helt drivs av fyra stycken AA batterier vilket är en nackdel eftersom dessa behöver bytas ut och således ej är uppladdningsbara. Emerio WV-109992 är en nätt och ergonomisk fönstertvätt med en kapacitet och smutsvattentank om 180 milliliter.

Emerio WV-109992 fönstertvätt

Emerio WV-109992 har en arbetstid om cirka 20 min vilket är helt okej och fönsterputsen har en arbetsbredd om 250 millimeter och kommer därför åt att rengöra på de allra flesta ytor. Emerio WV-109992 kommer med en tillhörande sprayflaska och torkdyna i mikrofiber för effektiv rengöring av dina fönster. Emerio WV-109992 är det perfekta alternativet för dig som inte tvättar dina fönster allt för ofta och som letar efter en smidig och billig variant på elektrisk fönsterputs.

KÄRCHER WV2 PLUS N

Ytterligare en kvalitetsprodukt från Kärcher. Kärcher WV 2 Plus N är en innovativ fönsterputs och en något billigare variant jämfört med andra modeller från Kärcher. Kärcher WV 2 Plus N har en driftstid om 35 minuter vilket motsvarar cirka 105 kvadratmeter eller 35 fönster och har en smutsvattentank med en ganska liten kapacitet som rymmer endast 100 milliliter.

Kärcher WV2 Plus N

Att ladda upp batteriet tar cirka 185 minuter så att du någorlunda snabbt kan återgå till att rengöra dina fönster. Fönsterputsen kan användas på alla släta ytor och har en effektiv sugrengöringsförmåga som ger skinande rena fönster. Kärcher WV 2 Plus N har en smidig LED display för att ange återstående batteritid och modellen kommer med ett utbytbart mindre munstycke för rengöring av de allra minsta och svåråtkomliga ytorna, till exempel för rengöring av bilrutor.

NILFISK SMART EXTRA

Nilfisk Smart Extra är ännu en bra fönsterputs för riktigt effektiv rengöring av fönster och andra släta ytor i ditt hem såsom kakel, fönster. speglar och duschdörrar. Fönsterputsen Nilfisk Smart Extra har en driftstid om 25 minuter vilket är cirka 40-75 kvadratmeter yta som du kan rengöra under denna tid.

Nilfisk Smart Extra

Nilfisk Smart Extra har ett ergonomiskt SoftGrip handtag och väger endast 585 gram vilket gör att den har en kompakt design som gör den väldigt lättanvänd. Fönsterputsen har en mindre kapacitet för uppsamling av smutsvatten men tanken kan lätt tömmas mellan dina fönster. Nilfisk Smart Extra fönsterputs kommer med två munstycken i olika storlekar där huvuden dessutom är vinklade för enkel åtkomst och effektiv rengöring av de allra mest svåråtkomliga ytorna i ditt hem.

MER OM TESTVINNANDE FÖNSTERTVÄTTEN

För att komma fram till vilken fönstertvätt som är den bästa på marknaden utgick vi i detta test från flera kriterier nämligen driftstid, kapacitet i form av smutsvattentank, batteritid samt andra specifikationer såsom extra tillbehör som medföljer produkten. Efter noga jämförelse anser vi att Kärcher WV 6 Plus är testets vinnare. Kärcher WV 6 Plus är den dyraste modellen från Kärcher i detta test. Flera av de lite billigare modellerna ebjuder effektiv och enastående rengöringsförmåga likt Kärcher WV 6 Plus men dras också med diverse nackdelar när det kommer till driftstid och kapacitet. Det skiljer bara några få hundralappar mellan Kärcher WV 6 Plus och andra testade modeller. Om du ska investera i en fönstertvätt så anser vi att den extra slanten är värd det med tanke på Kärcher WV 6 Plus effektiva driftstid och arbetsförmåga.