FLASKVÄRMARE

BÄSTA FLASKVÄRMARE

En flaskvärmare kan vara småbarnsföräldrarnas absolut bästa vän och räddare i nöden. Om ni är ute på språng eller befinner er någonstans där ni inte kan värma vällingen eller där du inte vill amma kan flaskvärmaren hjälpa dig att förse din bebis med varm mat. Vi har analyserat flera produkter inom olika prisklasser och i olika utföranden för att underlätta för dig som förälder.

kollage av flaskvärmare

Vi har kollat på flera olika aspekter för att kunna välja ut en vinnare och vi kommer att beskriva varje produkt detaljerat i analysen av tester. Vi har jämfört sju olika värmare för nappflaskor från många varumärken för att du ska kunna hitta just den som passar dig och din familj. De vi har valt ut är dock alla väldigt bra produkter.

TOMMEE TIPPEE ELEKTRISK FLASKVÄRMARE – VINNARE

Tommee Tippee är ett välkänt varumärke inom barnprodukter och deras elektriska flaskvärmare är en väldigt bra investering. Den är vår vinnare tack vare dess smarta termostat och att den fungerar ihop med de flesta nappflaskorna. Oavsett om du ska värma upp bröstmjölk eller välling ser den här flaskvärmaren till att alla näringsämnen bevaras.

Tommee Tippee Elektrisk Flaskvärmare

Inställningsratten är enkel att manövrera och hur lång uppvärmningstiden är beror på vad som ska värmas upp samt hur mycket. För oss tog det fyra minuter att värma upp 150 ml mjölk från rumstemperatur, vilket är en bra uppvärmningstid för så pass mycket vätska. Dessutom har den här flaskvärmaren ett mycket fördelaktigt pris vilket gör den till en väldigt bra investering. Den är också mycket enkel att rengöra.

PHILIPS AVENT

Philips är ett varumärke att lita på och deras flaskvärmare håller lika hög klass som deras övriga sortiment. Den är anpassad för just Philips Avent-flaskor, men då den är relativt stor kan även andra nappflaskorna få plats i värmaren. Det är en snabb maskin som verkligen levererar vad den ska och som bevarar alla näringsämnen tack vare sin skonsamma och jämna uppvärmning. Det är enkelt att förstå hur kontrollerna fungerar och den har smidiga inställningar som du lätt ändrar. Dessutom har den här flaskvärmaren en fiffig temperaturkontroll som förhindrar att mjölken eller vällingen blir för varm. När den väl har nått rätt värme kan den dessutom hållas i samma temperatur i upp till en timme, vilket är en fördel om du vill vara förberedd med flaskan när bebisen vaknar.

Philips Avent

En annan fördel med den här flaskvärmaren från Philips är att den har en defrost-funktion för mjölk som är fryst. Många ammande mammor fryser in bröstmjölk som de pumpat ut och den här funktionen fungerar ypperligt till den frusna bröstmjölken. Genomsnittlig uppvärmningstid för en flaska välling eller mjölk är tre minuter, vilket är en bra tid som ger Philips flaskvärmare en plats högt upp i resultatet. Den cirkulerar mjölken för att undvika heta punkter och är därför säker att använda. Priset är överkomligt med tanke på hur bra den här produkten är och dess funktioner. Den har en förloppsindikator som visar mjölkens uppvärmningsförlopp, vilket gör det enkelt för dig att veta när mjölken är klar. Den här flaskvärmaren fungerar allra bäst med Philips Avent-flaskor.

BABYMOOV KOZII

Babymoov Kozii är en mycket bra flaskvärmare som kan värma upp barnmat i matpåsar samt i flaskor av glas, plast och metall. Du behöver därmed inte ha speciella flaskor för att kunna använda den här produkten för att värma din barnmat. Den bevarar 100 % av näringen i bröstmjölken så du behöver aldrig oroa dig över att din lilla bebis inte får i sig vad den behöver. Mjölken eller vällingen värms upp med hjälp av cirkulerande varmvatten, vilket är en säker teknik som förhindrar överhettning. Dessutom är flaskvärmaren väldigt enkel att använda då du bara behöver fylla på vatten och sedan sätta igång den. Du kan ställa in en timer och sedan lämna flaskan i flaskvärmaren medan du går och byter blöja eller gör någonting annat.

Babymoov Kozii

KOLLA PRISET HOS

Du behöver inte oroa dig för överhettning då flaskvärmaren har en sensor som gör att den stängs av innan det blir risk för att vätskan överhettas. En anledning till att den här flaskvärmaren hamnar så högt upp i resultatet är att den är så mångsidig. Du kan ju inte bara värma upp mjölk och välling i den utan även mat i matpåsar. Det gör att ni kan ha nytta av den länge och att den därför är väldigt prisvärd. Dessutom är prislappen inte så hög på just den här produkten utan det är en väl värd investering. Produkten är dessutom liten så den är väldigt enkel att ta med sig om du ska åka iväg någonstans. På så sätt kan ditt barn alltid få varm mjölk eller välling.

Planerar du att använda den här flaskvärmaren till att värma upp barnmat så vill vi även passa på att rekommendera vårt testsammanställning av barnbestick.

THERMOBABY FLASKVÄRMARE

Thermobaby är ett franskt varumärke som är väldigt populärt. Just den här flaskvärmaren kan användas både i hemmet och i bilen vilket gör det till en väldigt mångsidig produkt. Dessutom passar den till nästan alla typer av nappflaskor, även de med vid hals, vilket gör den ännu bättre. Dess lilla mått på 15,5 x 15,5 x 16 gör den dessutom väldigt enkel att packa ner i skötväskan eller handväskan och lämpar sig därför utmärkt för dig som ofta är på resande fot. Tack vare den medföljande biladaptern kan du använda flaskvärmaren om din bebis blir hungrig i bilen, vilket är någonting som utmärker just den här flaskvärmaren från många andra. Att adaptern medföljer vid köp är givetvis ytterligare en fördel. Om du inte kommer använda flaskvärmaren i bil har Thermobaby även en variant utan biladapter.

Thermobaby flaskvärmare

Den här flaskvärmaren har en indikationslampa som tydligt visar när flaskan är uppvärmd. Med hjälp av dess smidiga vred kan du dessutom ändra värmeinställningarna och göra maten eller mjölken varmare vid behov. Flexibilitet är någonting som är mycket viktigt för småbarnsföräldrar och det är någonting Thermobaby verkligen har tänkt på när de skapade den här flaskvärmaren. Det tar bara några minuter att värma upp en flaska till bebisen och värmaren plingar till när uppvärmningen är slutförd. Det är också en stor fördel att du kan placera barnmatsburkar för uppvärmning i den, då kan du alltid ha en varm måltid nära tillhands när ditt barn blir hungrigt. Dessutom har den här flaskvärmaren ett mycket fördelaktigt pris, vilket givetvis gör det till ett ännu bättre inköp. Det är en favorit hos redaktionen.

BEURER FLASKVÄRMARE

Beurers digitala flaskvärmare bevarar alla näringsämnen när du värmer upp välling eller bröstmjölk och den ger samtidigt en jämn temperatur. Den passar med de flesta standardflaskorna och burkarna på marknaden vilket gör det till en mångsidig produkt. Den har en bra LED-display där du kan se temperaturen på maten vilket är en stor fördel med just den här produkten.

Beurer flaskvärmare

Dessutom är det en av de billigaste flaskvärmarna på marknaden och den är därmed mycket prisvärd. En nackdel är att den enbart har två driftssätt men det gottgörs av att du kan ställa in exakt den temperatur du önskar få maten uppvärmd till. Du kan också ställa in att den ska behålla värmen och kan därför hålla barnets mat varm under blöjbytet eller liknande. Den har även en snabbuppvärmningsfunktion.

NUK THERMO EXPRESS

NUK Thermo Express är perfekt för föräldrar till otåliga barn då den kan värma upp en flaska på så lite som 90 sekunder. Den har ett lågt pris och en väldigt snygg design. Den har bara ett läge och värmer upp din barnmat med hjälp av ånga. 90 sekunder tar det att värma upp 120 ml vätska i en flaska som rymmer 240 ml.

NUK Thermo Express

Den här flaskvärmaren är enkel att använda då den bara har en on/off-knapp och när du satt igång den stängs den av automatiskt när vällingen är uppvärmd. Det medföljer en korg som du kan ställa flaskor eller burkar i för att du ska slippa nudda den varma ångan med händerna. En nackdel med produkten är att det kan vara svårt att veta hur mycket vatten du ska slå i den.

MINILAND WARMY ADVANCED FLASKVÄRMARE

Warmy Advanced flaskvärmare från Miniland är en smidig och portabel flaskbärare där även en biladapter ingår, vilket gör den mycket mångsidig. Det är också en väldigt funktionell flaskvärmare, vilket även märks på det höga priset. Den beräknar automatiskt hur lång tid som behövs för att värma upp maten beroende på mattyp, storlek och dess initiala temperatur.

Miniland Warmy Advanced flaskvärmare

Skärmen har bakgrundsbelysning och där beskrivs exakt vad som sker under processen. Flaskvärmaren är lämplig för uppvärmning av såväl bröstmjölk som barnmat och den kan även användas för att ångsterilisera nappflaskor. När uppvärmningen är klar indikeras det både med ljud och ljus så du kan absolut inte missa det. Du får många tillbehör till den här flaskvärmaren vilket gör att den ändå är värd sitt något höga pris.

MER OM JÄMFÖRELSEN OCH HUR VI UTSETT VINNAREN

Att genomföra det här analysen av tester var inte det enklaste, då det är stor variation mellan de olika produkterna. Det är relativt individuellt vilken modell du föredrar men vi har ändå lyckats utse en mångsidig vinnare – Tommee Tippee elektrisk flaskvärmare. Med den flaskvärmaren kan du tryggt och säkert värma nappflaskor med välling eller bröstmjölk utan att någon näring går förlorad. Även om den är tillverkad för just Tommee Tippees nappflaskor kan den användas med flera andra typer av nappflaskor också. En annan anledning till att den blev vår vinnare är att den har ett mycket fördelaktigt pris samtidigt som den även är enkel att rengöra. Om du vill ha en flaskvärmare som kan användas i bilen finns det även sådana i vårt testsammanställning, då Tommee Tippees modell inte är avsedd för det.

Vi har inte gjort ett eget test av flaskvärmare. Istället har vi analyserat externa tester i form av kunder som testat olika produkter, information från webbshoppar och tillverkare. Den rejäla mängden information som analyserats har till sist gett oss möjligheten att utse en vinnare bland flaskvärmarna, men också att förstå vad det verkligen är som kunderna efterfrågar.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST (INHÄMTAT 2021)