FEBERTERMOMETER

BÄSTA FEBERTERMOMETER

En febertermometer är ett mycket bra verktyg för att mäta kroppstemperatur. Termometern är utmärkt för vuxna, men lämpar sig kanske främst för barn. Febertermometrar har funnits i många år och har hela tiden utvecklats för att bli enklare att använda. Att mäta temperaturen med den klassiska rektala eller orala metoden är fortfarande vanligt, men allt fler örontermometrar börjar att fylla butikshyllorna såväl som läkarmottagningar och barnavårdscentraler.

Kollage av febertermometrar

Trots att de är just på dessa områden som temperaturen visas så exakt som möjligt, har örontermometrar nu utvecklats så mycket att de ligger hack i häl. Här har vi listat sju riktigt bra febertermometrar som du kan använda dig av när du vill mäta din eller ditt barns kroppstemperatur, till exempelvis i samband med feber eller annan sjukdom.

BRAUN THERMOSCAN 7 ÖRONTERMOMETER – BÄSTA FEBERTERMOMETER

Braun Thermoscan 7 örontermometer har utsetts till vinnaren av denna testsammanställning som bästa febertermometern 2021. Här får du en produkt som är mycket smidig, användarvänlig och som är både säker och hygienisk på många sätt och vis. Febertermometern ligger i den högre prisklassen, men är också otroligt populär och uppskattad av hela familjen. Kontrollsystemet säkerställer även att temperaturen mäts jämnt och att det blir en korrekt mätning med bra resultat. Med Braun Thermoscan 7 örontermometer får du även möjlighet att använda en åldersanpassad färgindikator där du själv kan ställa in ditt barns ålder, för ett så pålitligt resultat som möjligt. Temperaturen som anger feber kan nämligen variera väldigt mycket beroende på ditt barns ålder och därför rekommenderar vi att du alltid använder denna funktion.

BRAUN THERMOSCAN 7 ÖRONTERMOMETER

BRAUN THERMOSCAN 7 ÖRONTERMOMETER

Att Braun Thermoscan 7 örontermometer står som vinnare i denna testöversikt är egentligen inte svårt att förstå. Produkten är enkel att använda sig av och underlättar när du ska ta temperaturen på natten såväl som dagen. Efter att du har ställt in åldern krävs bara en enkel knapptryckning och ett resultat visas inom loppet av sekunder. Färgindikatorn kommer att göra det lättare för dig att avgöra om temperaturen anses för hög eller inte för den ålder på personen som använder termometern. Grönt betyder att det inte finns någon förhöjd temperatur, medan den röda färgen indikerar feber. Det här är en produkt som alla föräldrar med otåliga barn bör ha nära till hands eller kanske passar den även dig som inte uppskattar de traditionella och klassiska sätten att mäta temperaturen på.

BRAUN HIGH SPEED THERMOMETER PRT1000

På plats nummer två i vår jämförelse kommer ytterligare en febertermometer från märket Braun. Braun High Speed Thermometer PRT1000 är en mycket snabb och effektiv termometer som fungerar lika bra att använda på vuxna som på barn. Här har tillverkaren valt att använda sig av den klassiska utformningen, men med en spets som är behaglig och mjuk, vilket gör den lättare att använda sig av. Det som skiljer Braun High Speed Thermometer PRT1000 från äldre modeller är att det finns en LCD-skärm på produkten. LCD-skärmen är upplyst och gör det enkelt för dig att mäta temperatur även under natten. Termometern ger ifrån sig ett ljud när den har mätt klart, så att du vet när det är dags för dig att kontrollera resultatet.

BRAUN HIGH SPEED THERMOMETER PRT1000

Braun High Speed Thermometer PRT1000

KOLLA PRISET HOS

Många rekommenderar att temperaturen på mycket små barn ska kontrolleras genom ändtarmen, men på senare tid har det kommit fram att munnen och armhålan fungerar precis lika bra. Med Braun High Speed Thermometer PRT1000 har du själv möjlighet att välja om du vill använda termometern i ändtarmen, i munnen eller i armhålan. Det gör att den fungerar lika bra för alla familjemedlemmar. Braun High Speed Thermometer PRT1000 kommer i den lägre prisklassen och ligger på runt 99 kronor, beroende på återförsäljare. Det låga priset gör att även du med en tunnare plånbok kan köpa en termometer som är korrekt och högkvalitativ att använda sig av. Säkerhet ska inte behöva kosta mycket pengar och Braun High Speed Thermometer PRT1000 är ett mycket bra val för den lilla budgeten.

TOMMEE TIPPEE DIGITAL NO TOUCH FEBERTERMOMETER

Med Tommee Tippee Digital No Touch Febertermometer blir det enklare än någonsin för dig att ha koll på ditt barns temperatur. Tommee Tippee Digital No Touch Febertermometer lämpar sig perfekt för de barn som tycker att det är obehagligt att använda sig av en örontermometer eller en oral termometer. Precis som namnet beskriver behöver du inte använda dig av några knappar eller inställningar för att få en korrekt mätning. Det enda som krävs är att du startar igång produkten och därefter håller den cirka fyra centimeter från barnets (eller din egen) panna. Eftersom du inte behöver nudda personen vars temperatur ska mätas behöver du heller inte oroa dig för att störa under sömn. Låt bara skanningsfunktionen göra sitt jobb och invänta svaret på den digitala LCD-skärmen.

TOMMEE TIPPEE DIGITAL NO TOUCH FEBERTERMOMETER

Tommee Tippee Digital No Touch Febertermometer

Att ha en termometer som snabbt kan visa resultat kan vara avgörande för många som tycker att det är jobbigt eller obehagligt att mäta temperaturen. Med Tommee Tippee Digital No Touch Febertermometer behöver du endast vänta i två sekunder innan du ser resultatet på LCD-skärmen. Här finns det även en indikator som håller koll på alla de senaste 25 mätningar som har gjorts, för att på så sätt avgöra om temperaturen är förhöjd eller inte. Eftersom termometern mäter utan beröring kan du också använda den för att säkerställa att badvattnet är lagom varmt när du ska bada din bebis eller ditt lilla barn. Här gör du på precis samma sätt som när du ska mäta temperaturen i pannan, med skillnad att du håller den över baljan eller badkaret.

MICROLIFE NC200 NON CONTACT TERMOMETER

Microlife NC200 Non Contact Termometer är ytterligare en febertermometer som du kan använda utan att faktiskt ha en direkt kontakt med ytan eller personen som du ska mäta temperaturen på. Det gör att du med fördel kan använda den för flera olika saker, till exempel för att mäta temperaturen på nappflaskan, badvattnet eller maten som ska serveras.

MICROLIFE NC200 NON CONTACT TERMOMETER

Microlife NC200 Non Contact Termometer

Som användare behöver du bara trycka på startknappen för att därefter hålla termometern på ett avstånd på en till fem centimeter. Termometern kommer då att ta upp mätningen automatiskt och ger dig ett resultat inom några sekunder. Denna funktion gör det möjligt att ta temperaturen på även de mest trotsiga barn som mer än gärna slingrar sig. Rikta bara termometern mot barnets panna och håll den i några sekunder.

OOPSY TERMOMETER

Oopsy Termometer är ett bra och enkelt alternativ för alla som söker en klassisk termometer i den lägre prisklassen. Produkten finns i flera olika färger och är smidig att använda sig av. Tack vare den böjda och mjuka spetsen blir det enklare att utföra mätningen, samtidigt som det minimerar risken för obehag.

OOPSY TERMOMETER

Oopsy Termometer

Genom att göra Oopsy Termometer helt vattentät kan du med fördel rengöra den ordentligt efter varje användning, för att säkerställa att produkten är så hygienisk som möjligt. Minnet som Oopsy har gör också att du kan se vad den tidigare mätningen hade för resultat, för att slippa behöva oroa dig för om du minns rätt eller fel. Det inbyggda larmet signalerar när termometern har gjort klart mätningen och resultatet visas på skärmen.

NUK FEBERTERMOMETER 3 IN 1

NUK Febertermometer 3 in 1 är en smart och praktisk febertermometer för alla föräldrar som vill ha en så flexibel produkt som möjligt. Här kan du vara säker på att du får ett tillförlitligt svar inom loppet av bara några sekunder och du kan själv bestämma om du vill mäta via pannan eller genom örat.

NUK FEBERTERMOMETER 3 IN 1

NUK Febertermometer 3 in 1

NUK Febertermometer 3 in 1 fungerar som en febertermometer för barn och vuxna, men kan även användas för andra ändamål där du behöver veta om något är för varmt eller kallt. Den LCD-skärm som termometern är utrustad med har färgindikator som gör det lättare för dig att få en snabb uppfattning om temperaturen. Rött visar en hög temperatur medan grön färg visar en normal. Den praktiska hållaren säkerställer enkel och hygienisk förvaring efter varje användning.

BEURER FEBERTERMOMETER BY20 NAPP

Det har blivit allt mer vanligt och populärt att använda sig av termometrar i form av nappar. Beurer Febertermometer BY20 är just en sådan som kommer med en digital LCD-skärm för ett så korrekt resultat som möjligt. Här får du en produkt som ditt barn inte kommer att tacka nej till, vilket gör mätningen betydligt mer enkel.

BEURER FEBERTERMOMETER BY20 NAPP

Beurer Febertermometer BY20 Napp

Beurer Febertermometer BY20 är specifikt framtagen för små barn och bebisar och larmar dig när mätningen är redo och klar. Mätnoggrannheten ligger på +/- 0,1 °C vid 22 graders rumstemperatur. I samband med köp får du med en skyddskåpa och batterier. Nappen är helt fri från farliga kemikalier, glas och kvicksilver. Du bör dock inte låta ditt barn använda febernappen som en vanlig napp, utan använd den endast vid temperaturmätning.

MER OM FEBERTERMOMETRAR OCH HUR VI UTSETT VINNAREN

Det finns flera saker som du bör ha i åtanke när du ska välja en febertermometer till dig eller ditt barn. Det första är att säkerställa så att termometern du har valt faktiskt visar ett så exakt resultat som möjligt. Om du är osäker på om termometern kan känna av kroppstemperaturen är risken stor att du inte heller kan säkerställa om temperaturen är förhöjd eller inte. En annan viktig egenskap är att termometern ska kunna ge ett resultat inom rimlig tid. I vår analys av tester var det Braun Thermoscan 7 örontermometer som blev den tveklösa vinnaren. Termometern fungerar lika bra för barn som för vuxna och är enkel att hantera med ett enhandsgrepp. Prisklassen är en aning hög, men vi tycker ändå att du får väldigt mycket för pengarna.

Vi har inte gjort ett eget test av febertermometrar. Istället har vi samlat information från externa tester, kundomdömen och artiklar. Informationen vi samlat ihop har vi sedan noggrant analyserat, för att till sist landa i en febertermometer som vi rekommenderar som det bästa valet.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST (INHÄMTAT 2021)