FÄRGSPRUTA

BÄSTA FÄRGSPRUTA

Går du i tankarna av att måla om hemma? Eller är du redan målare och är ute efter något som förenklar arbetet? Då är en färgspruta rätt verktyg för dig. Sprutan gör målningen smidig och snabbar på arbetet samtidigt som den många gånger leder till ett bättre resultat än om du använder en vanlig pensel.

kollage av färgsprutor

I vår testgenomgång kommer vi att lista de sprutor som fungerar allra bäst för att du ska hitta rätt direkt. Det finns många olika typer av sprutor och alla funkar bra på sitt sätt. Läs igenom alla recensioner för att hitta den sprutan som fungerar bäst för dina ändamål. Oavsett om du bara ska måla om en liten del hemma eller måla ett helt hus i yrket kommer detta verktyg att göra jobbet enklare.

BLACK & DECKER HVLP400-QS – TESTVINNARE

Den första färgsprutan  är Black & Decker HVLP400-QS. Det är en golvbaserad färgspruta som gör det enkelt och snabbt att måla om hemma. Det är ett riktigt bra verktyg för dig som är trött på att måla med pensel och eftersom sprutan ger en jämn ström med färg blir resultatet alltid detsamma.

Black & Decker HVLP400-QS

Black & Decker HVLP400-QS är enkel att fylla på med färg och den kommer även ihåg dina inställningar så att du aldrig behöver oroa dig för att glömma bort vilken inställning du använde senast. Färgsprutan är perfekt för dig som vill snabba på målningen hemma men den fungerar även utmärkt i yrket och har ett förmånligt pris. Black & Decker HVLP400-QS är det perfekta valet som första färgspruta men kommer även att fungera i många år framöver.

BOSCH DIY PFS 5000 E

Nästa färgspruta som testats är Bosch DIY PFS 5000 E. Den här färgsprutan klarar alla typer av målning och gör det mycket enkelt när du vill ha snygga jämna ytor. Den kommer med olika munstycken för olika typer av målning som lack, lasyr och väggfärg vilket förenklar för dig som inte är så erfaren målare. Den är även batteridriven och batterierna är kompatibla med andra verktyg från Boschs DIY-serie, vilket gör den här produkten ännu mer förmånlig för dig som redan har verktyg från Bosch. Bosch DIY PFS 5000 E har en färgbehållare med en kapacitet på upp till en liter och kan mycket snabbt måla stora ytor jämt och fint utan att droppa. Det är en bra färgspruta till dig som kommer använda din färgspruta mycket.

Bosch DIY PFS 5000 E

Det andra skriver om Bosch DIY PFS 5000 E är att det är en bra färgspruta som fungerar väl. Den förenklar målningen och gör att du kan ha tid över till annat på bygget, samtidigt som resultatet blir riktigt bra varje gång. Det här är en färgspruta som kommer att förenkla både för dig som bara kommer använda den hemma men också för dig som använder en färgspruta i yrket. Prislappen hamnar någonstans i medelklassen, den är inte för dyr men inte heller billig. Det är något som är värt att tänka på innan du gör ditt köp. Ska du inte använda den mycket eller bara behöver en färgspruta till mindre ytor är kanske investeringen inte värd att göra. Bra kvalitet och funktionell design ger modellen en given plats i testet.

METABO FSP 600

Metabo FSP 600 är en färgspruta för dig som vill ha något lite enklare men som ändå ger perfekt resultat varje gång. Den är enkel att ställa in mellan rund- och bredsprutning och kommer ge samma jämna resultat varje gång. Metabo FSP 600 är som sagt en lite enklare färgspruta, den har inte många inställningar och kommer därför ge exakt samma resultat varje gång. Den kommer även med lite olika munstycken som gör det enklare att få ett riktigt bra resultat. Då färgsprutan drivs med luft behöver du en kompressor för att använda den, något du måste tänka på innan du gör ditt köp. Har du redan en kompressor är Metabo FSP 600 ett perfekt val men har du inte det blir prislappen ganska hög.

Metabo FSP 600

Metabo FSP 600 får toppbetyg varje gång och det är tack vara dess förmåga att ge riktigt bra resultat gång på gång. Sprutan är perfekt för dig som tänker använda färgsprutan mycket och redan har tillgång till en kompressor. Du kommer aldrig behöva oroa dig för att batterierna ska ta slut och kan därför använda den varje dag. Är du ute efter något enklare med en låg prislapp är det här en perfekt färgspruta för dig. Har du inte redan en kompressor kanske det är bättre att köpa en batteridriven färgspruta eftersom dessa många gånger ger liknande resultat och du slipper investera i en kompressor. Det kan annars bli ganska dyrt om du bara ska använda färgsprutan hemma. Metabo FSP 600 har en plats i testet tack vare dess enkelhet till ett bra pris.

METABO FSP 600 HVLP

För dig som är ute efter en färgspruta lik Metabo FSP 600 finns dess “storebror” Metabo FSP 600 HVLP. Det är en färgspruta i absolut toppklass och den är perfekt för dig som kommer använda färgsprutan riktigt mycket, både hemma och i yrket. Den drivs också med kompressor och passar därför dig som redan har en. Om du är ute efter en spruta som kommer ge dig riktigt bra resultat varje gång och som både är enkel att rengöra samt använda är Metabo FSP 600 HVLP rätt val för dig. Den har samma inställningar och fungerar på samma sätt som den mindre versionen men är betydligt mer kraftfull och ger dig lite bättre resultat. Prislappen är dock också ganska mycket högre och den passar därför bättre om du ska använda sprutan mycket.

Metabo FSP 600 HVLP

Metabo FSP 600 HVLP har ett munstycke av ädelstål vilket gör att du kan använda den med alla färgtyp utan att den slits ner och ger dig sämre resultat. Det är en färgspruta som kommer göra alla typer av målning både enklare och mycket snabbare vare sig du bara ska måla hemma eller i yrket. Du ska komma ihåg att den drivs med luft och därmed behöver en kompressor för att fungera och har du inte redan en sån kommer den redan höga prislappen att bli ännu högre. Det här är en färgspruta främst riktad mot proffs som vill ha riktigt bra resultat. Tänk över hur mycket du tänker använda färgsprutan innan du gör ditt köp och det finns andra batteridrivna sprutor som kan fungera bättre för dina ändamål.

BLACK & DECKER HVLP200-QS

Är du ute efter en färgspruta för hemmabruk som också har en mycket förmånlig prislapp finns Black & Decker HVLP200-QS. Denna färgspruta är strömdriven och kräver alltså inte att du har någon kompressor men den kommer ändå att ge dig ett riktigt bra resultat vid mindre arbeten hemma.

Black & Decker HVLP200-QS

Färgsprutan är enkel att fylla på och har olika inställningar som visas på sidan så att du lätt kan komma ihåg vilken du använde sist, vilket är något som gör det enkelt att få samma resultat av målningen gång på gång. Är du ute efter en färgspruta för att använda hemma som samtidigt har ett riktigt bra pris och ger dig bra resultat är Black & Decker HVLP200-QS rätt val. Den kommer göra målningen mycket snabbare så att du har tid över till annat.

BOSCH PFS 1000

Nästa färgspruta i testet är Bosch PFS 1000. Likt Bosch DIY PFS 5000 E är det här en riktigt bra färgspruta som fungerar för användning både hemma och i yrket, men den kommer till en mindre prislapp och är batteridriven. Den är även bärbar och kommer med en axelrem vilket gör det mycket enklare att förflytta rig i rummet du målar.

Bosch PFS 1000

Det som skiljer Bosch PFS 1000 från Bosch DIY PFS 5000 E är att färgsprutan är lite enklare och har lite färre funktioner men den ger dig fortfarande ett riktigt bra resultat. Bosch PFS 1000 är en perfekt färgspruta för dig som inte kommer använda den lika mycket och därför inte känner att investeringen är värd att göra, men som ändå vill att målningen ska gå snabbt och bli riktigt bra.

WAGNER CONTROL 150

Den sista färgsprutan i testsammanställningen är Wagner Control 150. Färgsprutan kommer som ett färdigt paket och du behöver inte tänka på att köpa till en kompressor för att den ska fungera. Wagner Control 150 är ett bra val för dig som vill ha en riktigt bra spruta som ger professionella resultat smidigt och enkelt helt utan några förkunskaper. Den har en färgkapacitet på 5,5 liter vilket gör att du även kan måla stora ytor väldigt snabbt.

Wagner Control 150

Prislappen är däremot väldigt hög och den lämpar sig bäst för dig som kommer ha mycket användning av en färgspruta. Vill du att målningen hemma ska se professionell ut eller är du ett proffs som vill ha en riktigt bra spruta är Wagner Control 150 helt rätt val för dig.

SAMMANFATTNING KRING TESTET OCH TESTVINNAREN

Det är aldrig lätt att välja en vinnare och det finns många olika faktorer som bestämmer vad som gör ett verktyg bättre än andra såsom användningsområde, pris och funktion. Men för dig som vill ha en färgspruta som ger dig ett riktigt bra resultat och samtidigt kommer till ett bra pris är Black & Decker HVLP400-QS ett utmärkt val. Färgsprutan kommer ge dig ett bra resultat och samtidigt göra målningen enkel och smidig samtidigt som den inte är alltför dyr. Produkten är ett bra val för dig som är ute efter en färgspruta som både är enkel att använda och ger dig perfekta resultat samtidigt som den kommer fungera som ny i många år framöver. Läs gärna igenom alla recensioner för att hitta den färgsprutan som passar dina ändamål bäst.

KÄLLOR OCH TESTER VI LÄST (INHÄMTAT 2021)