ELSPARKCYKEL FÖR BARN

Under de senaste åren har elektrifiering av produkter vi använder i vardagen exploderat och en sådan är elsparcyklen. Nu finns det till och med elsparkcyklar för barn som är anpassade för just barnens säkerhet, hastighet och funktionalitet. Så hur ska du kunna välja rätt elsparkcykel för barn? På marknaden finns det väldigt många olika modeller och märken av elsparkcyklar för barn.

elsparkcyklar

De kan ha lite olika funktioner och egenskaper, tänk igenom vad som är viktigt för dig, är priset viktigt? Vad har elsparkcykeln för räckvidd och hur lång tid tar det att ladda upp batteriet igen? Andra saker att tänka på är hastighet och storlek på elsparkcykeln då det finns olika funktioner och egenskaper hos de olika modellerna och fabrikaten. Anpassa fabrikat/modell och dess funktioner efter barnets ålder.

MI ELECTRIC SCOOTER PRO 2 - BÄSTA ELSPARKCYKEL

MI ELECTRIC SCOOTER PRO 2 - BÄSTA ELSPARKCYKEL

Segway Ninebot Zing C10 - TESTVINNARE

Ninebot C10 Zing är Segways egen serie av elsparkcyklar för barn och ungdomar. Alla elsparkcyklar i Zing-serien är specialgjorda och anpassade för barn mellan 8-14 år med en längd på mellan 130-160 cm. Med en maxbelastning på 50 kg kommer elsparkcykeln upp i en maxhastighet om 16 km/h. Ett fulladdat batteri ger elsparkcykeln en potentiell räckvidd om 10 km och det tar ca 2.5 timmar att ladda upp batteriet helt från noll. Segway Ninebot C10 Zing passar perfekt för den som vill testa på att köra elsparkcykel. Den är IPX4 skyddsklassad vilket gör att den tål regn och annat vattenstänk, den är försedd med handtag i TPR material som ger ett bekvämt och stadigt grepp. Den väger endast 10 kg och är lätt att fälla ihop vilket gör den perfekt att ta med på semestern, campingen eller utflykten.

Segway Ninebot Zing C10 - TESTVINNARE

Segway Ninebot C10 Zing

Segway Ninebot C10 Zing har tre stycken olika körlägen för att anpassa sig efter barnets ålder och körförmåga. De tre olika körlägena är: säkert läge, cruise och turbo där det förstnämnda läget passar utmärkt för de mindre barnen samt nybörjaren. Säkert läge innebär att elsparkcykeln endast når en maxhastighet om 10 km/h. De två andra körlägena cruise och turbo innebär att elsparkcykeln kan nå maxhastighet på 16 km/h och cruiseläget fungerar som ett farthållare vilket gör det möjligt köra utan att behöva gasa manuellt.

RAZOR POWER CORE S85 ELSCOOTER

Razor power core S85 passar bra för barn som är 8 år och äldre då den har en maxhastighet på 16km i timman och klarar en maxvikt på 54kg. Den är därmed snabbare än flertalet av de andra rekommenderade sparkcyklarna. Den är enkel att använda bland annat tack vare tumaktiverad gas. Som förälder kan du känna dig trygg med denna sparkcykel då den har både hand-och fotbroms. Dessutom har den bakhjulsdrift vilket gör att sparkcykeln blir ännu mer stabil och därför även säkrare vid användning. Med ett riktigt däck på framhjulet blir dessutom en åktur på ojämn terräng ändå mjuk och bekväm.

RAZOR POWER CORE S85 ELSCOOTER

Razor Power Core S85

Sparkcykeln är inte bara lättanvänd och säker utan även praktiskt. Den har upp till 35 minuters åkning utan avbrott innan batteriet behöver laddas igen och batteriladdare ingår! Det enda som kan tyckas aningen opraktiskt är att sparkcykeln kräver viss montering.

DENVER SCK-5300 E-SCOOTER

Denvers sparkcykel passar bra för lite yngre barn då den som snabbast går upp till 6km/h och har upp till en timmas åktid. Den är intuitiv att köra då den till en början körs som en vanlig sparkcykel men att den då man uppåt 4-6 km/h håller sin hastighet med endast en spark. Extra praktiskt är att den går att vika ihop, toppen när den ska tas med till landet eller barnvakt!

DENVER SCK-5300 E-SCOOTER

Denver e-scooter

Barn växer ju olika snabbt så därför är det praktiskt att denna sparkcykeln klarar en maxvikt på 50kg, vilket gör att den är väldigt anpassningsbar.Det kan vara bra att ha i åtanke att batteriet tar mellan två och två och en halv timma att ladda och det är därför viktigt att därför ha lite framförhållning innan åkturerna ska ske. 

SWOOP ESK150 ELSKOOTER

Swoop ESK150 elskooter passar även den bra för lite mindre barn. Den har en maxhastighet på upp till 5km/h och en viktgräns på 50kg. En stort plus är hur praktisk denna sparkcykel är. Den kan nämligen köra upp till 8km beroende på terräng, väder och förarvikt,  väger endast 4,3kg, och är ihopfällbar vilket förenklar transport. Den är helt enkelt lätthanterlig och går inte upp i allt för höga hastigheter. 

SWOOP ESK150 ELSKOOTER

Swoop ESK150 Elskooter

Det som också är så bra med just denna elsparkcykel är att kickboarden kan justeras vilket gör att den håller för flera åldrar och ni slipper köpa en ny så fort barnet blivit lite längre. En sådan justering gör också att den kan användas av flera av barnen i familjen trots skillnader i ålder. Som förälder behöver du inte heller oroa sig för stänk efter regn då sparkcykeln har en IPX4-klassning. Rejäla gummidäck försäkrar dessutom stabilitet vid körning!

VIDAXL ELSPARKCYKEL 120W MED SADEL

Denna elsparkcykel för barn från VidaXL är lämplig för barn från 6 år och uppåt. Den klarar en maxlast om 50 kg och har en förhållandevis kraftig motor om 120 W som når en maximal hastighet om 12 km/h. VidaXL elsparkcykel med sadel är stabil och den elektroniska motorn löper smidigt, tyst och miljövänligt. Med både en sadel och effektiva bromsar bak ger den bra köregenskaper med både stabilitet och säkerhet. 

VIDAXL ELSPARKCYKEL 120W MED SADEL

Denna elsparkcykel från VidaXL har ett robust ihopfällbart chassi tillverkat av stål och aluminium som både ger stabilitet men håller samtidigt nere vikten. Den är försedd med ett förhållandevis kraftfullt batteri som håller i upp till 30 minuters konstant körning. Vid köp av denna elsparkcykel medföljer även laddare, monteringsutrustning och reservsäkringar.

Sammanfattning

Det finns många elsparkcyklar för barn ute på marknaden idag från många olika företag och det är inte helt lätt att kora den bästa elsparkcykeln för barn. Vi har inte testat samtliga elsparkcyklar för barn på marknaden. Istället har vi tagit hjälp av externa tester, artiklar och kundomdömen när jämförde vi elsparkcyklar för barn. Både från svenska och utländska föräldrar. På så vis kunde vi få fram de bästa elsparkcyklarna för barn just nu.

Källor

Källor för vårt urval av produkter är:

Nr2 populärast hos Pricerunner

https://www.pricerunner.se/sp/elsparkcykel-barn.html

https://www.razor-me.com/product/razor-e-scooter-powertec-s85-blue-16km-h/

Populärast hos prisjakt inom katergorin ”elsparkcykel för barn”

https://www.prisjakt.nu/c/elscootrar?rg_101631=0-9

https://denver.eu/products/discontinued-products/denver-sck-5300black/c-1024/c-1092/p-3612

Nr5 populärast hos pricerunner.

https://www.pricerunner.se/sp/elsparkcykel-barn.html