ELEKTRISK POTATISSKALARE

BÄSTA ELEKTRISKA POTATISSKALARE 2021

Att skala potatis är en tidskrävande uppgift i köket som de flesta nog skulle slippa. Detta gäller särskilt om man ska skala potatis till många, vilket till exempel är vanligt under högtider.

kollage av elektriska potatisskalare

Med hjälp av en elektrisk potatisskalare så skalar man potatis snabbt och enkelt genom att bara lägga i önskad mängd potatis och trycka på på-knappen. De flesta elektriska potatisskalare skalar potatisar på ett par minuter, upp till ett kilo potatis åt gången.

EMERIO POTATISSKALARE PP-106260

Emerios elektriska potatisskalare PP-106260 kan skala upp till ett kilo potatis åt gången, där det endast tar ett par minuter att skala. Potatisskalaren är utrustad med rostfria skalblad och den har ett genomskinligt lock som gör att man kan följa hela processen. Undertill på potatisskalaren finns det en sladdförvaring som rymmer både sladden och kontakten när den inte används.

Emerio Potatisskalare PP-106260

I övrigt har den kraftiga gummifötter undertill som gör att den står stadigt på sitt underlag. Emerio PP-106260 är 26 centimeter hög och har en diameter på 24 centimeter. De flesta kunder som köpt och använt sig av Emerio Potatisskalare PP-106260 har lämnat höga betyg för produkten. Till exempel beskrivs det hur den är smidig att använda och lätt att rengöra. Någon enstaka användare beskriver hur den har för liten kapacitet och att den är lite svag och hellre skulle haft en potatisskalare med starkare motor.

MELISSA ELEKTRISK POTATISSKALARE

Melissa Elektrisk Potatisskalare än den produkt som just nu har högst kundnöjdhet bland de elektriska potatisskalarna. Här får man en potatisskalare som skalar upp till 1 kg potatis på mellan 1-2 minuter. Effekten är 60 W och den drivs genom en 100 cm lång elkabel. Under tiden som potatisskalaren inte används så går det att linda sladden runt botten på apparaten. Potatisskalaren är tillverkad i vit plast, med ett genomskinligt lock som gör att man enkelt ser skalningsprocessen under tiden som den är igång.

Melissa Elektrisk Potatisskalare

Måtten för Melissa Elektrisk Potatisskalare är 25,5 x 25,5 x 23,5 cm, med en vikt på 1,4 kg. Med andra ord är den relativt lätt att flytta omkring. Bland kundernas omdömen för Melissa Elektrisk Potatisskalare så finns det både positiva och negativa synpunkter. Bland de som varit negativa beskrivs det att en del potatisar inte skalas ordentligt, att vissa potatisar kan förstöras och att den ibland kan vara svår att rengöra. Bland de positiva omdömena beskrivs det hur potatisskalaren är snabb och lätt att använda.

CHAMPION CHPS110

Champion Potatisskalare CHPS110 har en kapacitet på upp till 1 kg potatis vid varje omgång. Utöver potatis går det även att använda den till att skala både äpplen och morötter. Ytterligare en inbyggd funktion i den här potatisskalaren är att den går att använda som salladsslunga, med hjälp av en medföljande insats för sallad. Locket är genomskinligt vilket gör att man kan följa skalningsprocessen för potatisarna som man lägger i, med hjälp av det rostfria skalbladen.

Champion CHPS110

Det går att välja mellan två olika hastighetslägen, ett som är anpassat för att skala potatis och ett som är anpassat för att slunga sallad. Tack vare säkerhetslocket som knäpps fast med rejäla spännen, så sitter locket fast och säkert under hela skalningsprocessen. Potatisskalaren har även gummifötter undertill som gör att den står stadigt på sitt underlag. Det finns i dagsläget endast ett fåtal kundomdömen på nätet för den här produkten. En kund beskriver hur denne är väldigt nöjd med själva potatisskalaren men skriver samtidigt att salladsslungan inte alls fungerar bra.

ELVITA POTATISSKALARE

Med Elvita Potatisskalare kan man skala upp till 1 kg potatis på endast två minuter. Skalningen sker med hjälp av skalbladen som är tillverkade i rostfritt stål. Locket är genomskinligt vilket gör att man ser potatisen under tiden som den skalas.

Elvita Potatisskalare

Potatisskalaren är utrustad med en säkerhetsspärr som gör att man inte kan sätta igång den om inte locket sitter på ordentligt. Elvita Potatisskalare har en låg ljudnivå och den är väldigt okomplicerad, den styrs genom en på- och avknapp som endast har ett hastighetsläge.

RUBICSON AUTOMATISK POTATISSKALARE

Rubicsons Automatiska Potatisskalare är gjord för att skala potatisar men kan även användas till andra typer av grönsaker med skal. Från det att man lagt i sina potatisar så har man dom färdigskalade på 3 minuter. Potatisskalaren har ett genomskinligt lock som man kan se potatisarna skalas genom, och locket är även utrustat med en säkerhetsspärr. Motorn, som är på 85 W går att justera i två olika hastighetslägen.

Rubicson Automatisk Potatisskalare

Kunder som använt Rubicson Automatisk Potatisskalare är överlag nöjda. Det beskrivs hur den är tystgående, rymmer mycket, att den är enkel att rengöra och att den också är väldigt prisvärd. Några missnöjda kunder skriver att plast-clipsen vid locket är av dålig kvalitet, och att den läcker vatten vid användning. En kund anmärker även på att den tar bort lite för mycket av skalet/potatisen.

ABC 10044 POTATISSKALARE

ABC Potatisskalare liknar många av de andra potatisskalarna här i testet, med skillnaden att den är något dyrare. Potatisskalaren skalar 1 kg potatis i varje omgång, med motorn som är på 85W.

ABC 10044 Potatisskalare

Locket är grönt men genomskinligt vilket gör att man har full översikt över skalningen. Locket inkluderar även en säkerhetsspärr. När sladden inte används kan den förvaras i sladdförvaringen undertill på potatisskalaren. ABC Potatisskalare har fötter som är halkfria och står stabilt på plant underlag.

NORDIC SENSE POTATISSKALARE 11204

Med Nordic Sense Potatisskalare 11204 kan man skala potatisar på mellan 2-4 minuter. Potatisskalaren har en kapacitet på 1 kg och den är lätt att plocka isär och rengöra. Den här potatisskalaren säljs i dagsläget endast hos Elgiganten, där den också fått varierande omdömen.

Nordic Sense Potatisskalare 11204

En kund uttrycker sig väldigt positivt om potatisskalaren och beskriver hur den skalar många potatisar samtidigt och att ytan på potatisarna blir fin. En annan missnöjd kund skriver att den bara fungerar bra om man skalar ett fåtal potatisar samtidigt.

LOHOME ELECTRIC POTATO PEELER

Det här är en annorlunda variant av elektrisk potatisskalare som skalar en potatis åt gången. Det sker genom att man fäster potatisen mellan två stycken nålpartier, där en kniv sedan skär bort potatisskalet samtidigt som potatisen snurrar. Den skalar snabbt, att skala en potatis tar inte mer än 10 sekunder.

LOHOME Electric Potato Peeler

Man får här en noggrant skalad potatis som dessutom får ett fins mönster av kniven. Utöver potatis så skalar den här maskinen utan problem även kiwi, äpple, apelsin, mango och alla möjliga andra typer av frukter och grönsaker. Bland kunderna som köpt och använt Lohome Electric Potato Peeler har 46% av användarna gett den högsta betyg. Den beskrivs som lätt att använda, att den fungerar bra för alla möjliga grönsaker och att det är en väldigt användbar hjälpreda om man har reumatism.

MER OM TESTET OCH VINNAREN

På den här sidan har vi testat och jämfört några av de bäst säljande potatisskalarna på marknaden just nu. Vad man ganska lätt kan konstatera är att de flesta potatisskalarna på marknaden är väldigt lika varandra, både när det kommer till färg, form och funktion. Vår favorit bland de testade potatisskalarna just nu är Emerio Potatisskalare PP-106260. Här får man en prisvärd och effektiv potatisskalare, från ett känt märke. Dessutom har den en bra kundnöjdhet bland kunderna som köpt och använt den.

Ett bra tillbehör till den elektriska potatisskalaren är en potatispress, som ger mer variation till serveringen av potatis.