ELEKTRISK NAGELFIL

BÄSTA ELEKTRISKA NAGELFIL

Det finns än så länge relativt få elektriska nagelfilar att välja bland på marknaden. Många av de elektriska nagelfilarna är kombinerade med att vara verktyg för manikyr och pedikyr.

kollage av elektriska nagelfilar

Har man för vana att regelbundet gå på nagelsalong för att där fixa sina naglar så kan en bra elektrisk nagelfil spara mycket pengar. Att få till ett bra resultat är lite av ett hantverk, men med en bra elektrisk nagelfil kommer du till slut njuta av hur lätt och snabbt det går att göra. Du kommer även att vårda dina naglar med samma typ av verktyg som de som finns på nagelsalongerna.

BEURER MP84 – VINNARE

Beurer MP84 är en snygg och effektiv nagelfil som levereras tillsammans med 10 olika verktyg. Med de olika verktygen som följer med kan du göra allt från att klippa och polera till att forma och fila dina naglar. Men den här elektriska nagelfilen från Beurer går även att använda till allmän pedikyr och manikyr, som att exempelvis ta bort förhårdnader från händer och fötter. De olika verktygen används med hjälp av tre olika hastighetsinställningar, där du kan uppnå en maximal hastighet på 400 rpm, vilket gör nagelfilen kraftfull. Beurer MP84 kommer med en praktisk ask, med plats för alla tillbehör. Det gör att du enkelt kan ta med den på resor eller utflykter utanför hemmet. Ytterligare praktiska funktioner med Beurer MP84 är LED-lampan som lyser upp starkt på arbetsområdet, samt kåpan som samlar upp det nageldamm som flyger omkring.

BEURER MP84

BEURER MP84

Beurer MP84 går att använda med eller utan sladd, om du använder Beurer MP84 utan sladd så räcker batteriet i upp till två timmar. Du kan alltså använda den ganska länge även om du inte har tillgång till el. Beurer är stora på marknaden för elektriska nagelfilar och de har tillverkat flera modeller tidigare som de flesta varit populära hos användarna. Så vad anser konsumenterna om Beurer MP84? De flesta tycks vara väldigt nöjda. Det beskrivs till exempel hur Beurer MP84 är bekväm och ligger bra i handen, att den är snygg och att det är praktiskt att använda den eftersom den inte har någon sladd. Andra uppskattar den många verktygen som medföljer. De fåtalet negativa omömena för den här produkten handlar till exempel om att den är för klen och att den inte fungerar bra för akrylnaglar.

BEURER MP41

Beurer MP41 är en elektrisk nagelfil som kommer tillsammans med 7 olika sliphuvuden. Nagelfilen kan användas både för att slipa naglar, men även för generell manikyr och pedikyr. Vad vi särskilt gillar med denna elektriska nagelfil är att den har en inbyggd lampa. Det gör det betydligt lättare att fila naglarna, i det precisionsarbete som är nödvändigt. Sliphuvudena kan roteras både moturs och medurs. För slipningen kan du välja mellan två olika hastigheter, 3800rpm eller 4600 rpm. I köpet medföljer det även en förvaringsväska, där var sak har sin plats och man enkelt kan bära den med sig. Särskilt då den inte väger mer än 0,65 kg.

BEURER MP41

BEURER MP41

Om vi jämför mot Babyliss Professional Nail Care 10 8480E så är Beurer MP41 en mer renodlad nagelfil, som även levereras med lite mer gedigna verktyg för just detta ändamål. Prismässigt ligger denna nagelfil i mellanklass-segmentet, men är för den sakens skulle inte nämnvärt sämre än de produkter som kostar lite mer. Denna elektriska nagelfil har fått väldigt bra betyg i recensioner runt om på nätet. De flesta användare tycks vara nöjda med sitt köp. Den uppges bland annat var lätt och smidig att använda, vara kraftfull och ge ett snyggt resultat. De negativa recensioner som vi hittat tycks i huvudsak handla om ett fåtal kunder som haft otur med dåliga exemplar som gått sönder. Beurer MP41 är utformad i ett behändigt format, som gör den lätt att hålla i och smidig att utföra precisionsfilning med. Den är även användarvänlig på ett sådant sätt att man förstår hur den ska användas, utan att man behöver läsa manualer eller beskrivningar. Beurer MP41 är en av våra favoriter i denna sammanställning, då den är mycket prisvärd, effektiv och lättjobbad.

SCHOLL VELVET ELECTRONIC SMOOTH NAIL CARE SYSTEM

Denna elektriska nagelfil från Scholl är ett budgetval som är en renodlad nagelfil. Du kan välja att fila dina naglar i två olika hastigheter och dessutom byta mellan tre olika filhuvuden. Själva filningen sker genom att filhuvudena som kopplas på apparaten vibrerar. Filhuvudena blir efter en tid utslitna och behöver med jämna mellanrum bytas ut, du kan då köpa dem i en i en separat refill-förpackning. Denna apparat kan ge lite blankare och jämnare naglar än om man filar med en vanlig (icke-elektrisk) fil.

SCHOLL VELVET ELECTRONIC SMOOTH NAIL CARE SYSTEM

Scholl Velvet Smooth Nagelfil

Om vi jämför mot flertalet andra lite mer avancerade pedikyr- och manikyrset så går denna produkt att köpa mycket billigt. Bland recensioner på nätet kring denna produkt så finns det många som tycker den är bra men även många som ställer sig negativa till den. I positiva recensioner uppger användare bland annat att den är smidig att använda, att den ger naglarna en fin glans och att den gör naglarna mjuka och lena. De negativa recensionerna är även många. I flera recensioner beskriver kunder hur Scholl Velvet Elecronic Smooth Nail Care System inte har så mycket styrka eller kraft som de trott innan de köpte den. Andra tycker inte att den tillför särskilt mycket jämfört mot en vanlig icke-elektrisk nagelfil. Trots allt tillför denna produkt en viss förenkling jämfört mot om man filar naglarna med en vanlig fil. I och med det låga priset så bör man inte heller ha allt för höga förväntningar på apparaten och vi rekommenderar att man åtminstone kan testa den. När det kommer till Scholl Velvet Elecronic Smooth Nail Care Systems design är den snygg, liten och behändig. Den har även en ergonomisk utformning vilket gör den bekväm och lätt att hålla i när man filar naglarna.

REMINGTON MAN1000 – BÄSTA BUDGETVAL

Remington MAN1000 är budgetvarianten av 3000-versionen. Denna elektriska nagelfil är en enklare variant som endast är avsedd att använda för att fila naglar, något mer effektivt än en icke-elektrisk nagelfil. Med Remnington MAN1000 kan du ställa in två olika hastigheter för filningen. Det finns även fyra olika filverktyg som du kan välja och byta bland. Dessa är en grov fil, en poleringsfil, en fin fil och en fil för att skapa glans. Filen kan användas både på händerna och på fötterna.

REMINGTON MAN3000

Remington MAN1000

Denna elektriska nagelfil är batteridriven och drivs med ett AA-batteri. Ett första batteri medföljer i förpackningen. När du inte använder nagelfilen så finns det en skyddskåpa som du kan skydda filen och munstycket med. Remington MAN1000 är en nagelfil inom budgetsegmentet. Med detta pris, om cirka 200 kronor kan man inte förvänta sig underverk men man får ändå relativt mycket valuta för pengarna.

REMINGTON MAN 3000

Remington MAN 3000 är ytterligare en av våra favoriter inom de elektriska nagelfilarna. Denna elektriska nagelfil har först och främst ett väldigt bra format som gör den lätt att hålla i. Liksom de flesta andra elektriska nagelfilar kan man välja mellan två olika hastigheter att fila naglarna i. Dessutom kan du styre den i två olika riktningar. Tippen är utrustad med en LED-lampa vilket underlättar filningen rejält jämfört mot de nagelfilar som inte har lampor.

REMINGTON MAN3000

Remington MAN3000

Paketet som levereras innehåller förutom själva apparaten även med 12 olika tillbehör, till exempel en nagelklippare och ett stort antal olika typer av sliphuvuden. Allt ifrån olika tjocka konformade sliphuvuden till smalare och spetsigare precisionshuvuden. Sandpappersfilen som medföljer levereras tillsammans med 10 stycken påfyllningar, som räcker ett bra tag. Bland tillbehören hittar du även två tåskiljare. Detta frigör din ena hand och gör filningen oerhört mycket lättare än om man försöker fila utan. Du får även en praktisk väska där du efter användning kan packa ner nagelfilen, perfekt också om du exempelvis vill ta med den på resan. Förutom att fila dina naglar med Remington MAN 3000 så funkar den även utmärkt för att utföra manikyr och pedikyr på sig själv. Elektriska nagelfilar från Remington omfattas av en speciell typ av öppet köp-garanti, där du har hela 100 dagars öppet köp. Detta gäller om du inte är nöjd med användningen av produkten. Vi ser väldigt positivt på denna garanti och gör det tryggare att handla just Remington-produkter. Majoriteten av omdömena som lämnats för Remington MAN 3000 på nätet är positiva. Kunderna tycks vara nöjda med resultatet efter filningen, men också att den är lätt att använda. Några enstaka negativa kommentarer finns som bland annat handlar om att Remington MAN 3000 upplevts som opraktisk och att batteriet inte är så bra.

TRISTAR MP-2398

Den här elektriska nagelfilen från Tristar är en nagelfil med många användningsområden. Det är en kombinerad nagel- och fotfil som dessutom är vattentät. Tillsammans med nagelfilen hänger det med fyra olika munstycken som gör att man kan fila sina naglar såväl som sina fötter helt och hållet efter behov. Nagelfilen drivs med batterier vilket gör det till en perfekt elektrisk nagelfil att ta med sig på exempelvis resan.

TriStar MP-2398

Tristar MP-2398 har huvudsakligen fått positiva omdömen på nätet. Bland annat beskriver en kund hur den gör det lätt att få fina naglar och fötter. Andra beskriver hur den här produkten är betydligt bättre än alternativen från konkurrenter. Prismässigt ligger den här produkten i mellanprisklassen men i och med att produkten är en kombinerad fotfil och nagelfil anser vi att den är väl värd sitt pris.

BABYLISS PROFESSIONAL NAIL CARE 10 8480E

Detta är en elektrisk nagelfil från Babyliss som har många olika användningsområden utöver att fila naglarna. I detta elektriska nagelfilsset ingår det tio olika tillbehör som bland annat går att använda för att fila och klippa naglarna, polera och putsa naglar samt verktyg för generell vård av fötter och händer. Du kan exempelvis även använda denna elektriska nagelfil för att fila valkar och andra förhårdnader på händer och fötter. Det kommer till och med en nageltork med, ett högst specialiserat tillbehör som för tankarna till en nagelsalong.

BABYLISS PROFESSIONAL NAIL CARE 10 8480E

BABYLISS PROFESSIONAL NAIL CARE 10 8480E

Babyliss 8480E går att använda både med sladd och genom att ladda upp den. Du kan även välja två olika hastigheter när du filar dina naglar vilket gör det lättare att anpassa filningen till naglarnas tjocklek och den precision som behövs. Babyliss 8480E levereras tillsammans med en hård och stöttålig aluminiumväska. Det är något som gör det lätt att transportera hela kitet och till exempel ta det med sig när man är på resande fot. Särskilt då hela paketet inte väger mer än 1,1 kg. Bland användarrecensioner på nätet tycks folk vara övervägande nöjda kring Babyliss Professional Nail Care 10 8480E. Den uppges se professionella resultat och vara mycket smidig att ta med sig. Några användare uppger att de många verktygen som medföljer är av dålig kvalité men i övrigt inte särskilt många negativa recensioner. I övrigt ger själva varumärket Babyliss en tydlig kvalitetsstämpel på produkten. Babyliss är ett franskt märke som förutom elektriska nagelfilar även tillverkar många olika skönhetsapparater till hår.

FILA NAGLARNA FÖR STARKA NAGLAR

Vill man ha starka, friska och vackra naglar rekommenderar de flesta att man filar dem istället för klipper. Särskilt bra är det då om man filar naglarna med en elektrisk nagelfil. Klipper man naglarna så hugger man nämligen av de naturliga lagren som naglarna består av, vilket kan göra att de skivar sig och blir spretiga. För att få bästa möjliga naglar behöver man även öva lite på att få in en bra teknik när man filar. Den grundläggande regeln är att man inte ska fila både framåt och bakåt (fram och tillbaka) utan istället endast fila åt det ena hållet.

Att tänka på vid köp av en Elektrisk Nagelfil

Att vårda händer, fingrar, naglar och i synnerhet tånaglar är viktigt


Att skaffa sig starka, fina och kanske framförallt fräscha naglar är en konst.
Vikten av att vårda naglarna är inte bara av kosmetiska skäl, även om vackra naglar är en bonus (och kanske ditt ända syfte till att införskaffa en Elektrisk nagelfil – vilket givetvis är helt okay).
Nagelns hygien är beroende av hur väl du tar hand om dina naglar.
En regelbunden rutin av att fila naglarna hjälper dig både att förhindra nagelsvamp på tånaglarna, likväl som att faktiskt hitta eventuella förändringar på nageln.
En o-omhändertagen tånagel kan vara omöjlig att identifiera nagelsvamp på, medan en välskött nagel, omhändertagen med en elektrisk nagelfil är lätt att skåda missbildningar på.

När köpa en elektrisk nagelfil?


Att det bara är kvinnor som filar naglarna är en skröna. Det är självklart populärt att införskaffa sig en elektrisk nagelfil när sommaren stundar och sandal-säsongen gör sitt inträde, men det är nästan lika populärt året om. Att ha fräscha naglar på gymmet, i badhuset likväl som på sommaren i de öppna skorna är nu en självklarhet för både män och kvinnor.
Det är Inte längre bara viktigt för att ha en fin yta att måla nagellack på.

Att klippa naglarna framför att fila naglarna


Att klippa naglarna är att jämföra med att klippa klor på djur. Faktum är att även hundar föredrar filade naglar framför klippta.
Att klippa naglarna skapar ojämnheter, ojämnheter vi människor kan ha en tendens att bita bort.
En väl omhändertagen nagel filad med en Elektrisk nagelfil blir ofta så stark så du inte kan bita av den, vilket även förhindrar dig från att bita på naglarna.

Vilka olika typer av elektriska nagelfilar finns det


Det finns nagelfilar som är speciellt anpassade till fingernaglar och de finns nagelfilar speciellt anpassade till tånaglar. Det som oftast skiljer dessa åt är den totala ytan som behandlas samtidigt. En elektrisk nagelfil som behandlar en större yta är svårare att behandla fingernaglar med, om än att det fungerar. En del elektriska nagelfilar ser ut som en elektrisk penna, medan andra elektriska nagelfilar mer ser ut som en liten slipmaskin.

Vilka är stora återförsäljare av Elektriska nagelfilar

De största återförsäljarna av elektriska nagelfilar är Rusta, Jula, NetonNet och Elgiganten. Även Claes Ohlson säljer elektriska nagelfilar.

Vilka välkända varumärken tillverkar elektriska nagelfilar?

Scholl


Scholl får ses som marknadsledande på elektriska nagelfilar
Primärt för att just Scholls elektriska nagelfilar säljs på alla apotek, vilket skapar en trovärdighet.
Scholls elektriska nagelfilar är givetvis också väldigt bra, och enkla att använda.
Den kändaste nagel

Beurer


Ute i europa är Beurer är mest kända för att tillverka blodtrycksmätare men i norden är Beurer stora på hemelektronik och i synnerhet vårdande produkter, så som Beurer elektrisk nagelfil MP 84. Beurer som företag har existerat i över 100 år och har under den tiden byggt upp en stor trovärdighet inom hälso- och sjukvårdsprodukter. 

 

Prisintervall för elektrisk nagelfil

Priset på en elektrisk nagelfil varierar.

De billigaste elektriska nagelfilarna i kategori Budget kostar circa 200 kronor.
Dessa hittar du primärt på amazon, och det är allt som oftast märken du inte känner igen vid första anblick. Det behöver inte betyda att produkten inte är bra, utan att den inte har många recensioner, varför den inte kan presenteras i Testsons bäst i test av elektroniska nagelfilar.

I mellanprisklass finns gott om bra alternativ från mellan 300 och 600 kronor. 

Här hittar du märken du känner igen. Elektriska nagelfilar av Scholl och Beurer hittar du i denna prisklass.

I den dyrare prisklassen återfinns elektriska nagelfilar för 700 till 1500 kronor.
Även här hittar du elektriska nagelfilar av Scholl och Beurer.

Det mest häpnadsväckande är de elektriska nagelfilarna som proffsen använder, så som skönhetssalonger och medicinska utövare av nagelvård. Dessa maskiner kostar allt mellan 2000 till 80000 kronor.

SÅ HAR VI UTSETT VINNAREN I VÅR SAMMANSTÄLLNING AV ELEKTRISKA NAGELFILAR

I denna sammanställning av tester av elektriska nagelfilar har vi jämfört elektriska nagelfilar från några av de populäraste märkena på marknaden. Vi har läst och analyserat guider, produktrecensioner av kunder som använt elektriska nagelfilar, kundomdömen och bästsäljande produkter, något som till sist gjort att vi kunnat utse en testvinnare bland elektriska nagelfilar. Vi har även haft fokus på att ta med elektriska nagelfilar för alla olika budgetar, från de billigaste varianterna till premium-nagelfilar. Vinnaren i vår sammanställning av tester är Beurer MP41 som ger kvalité till ett relativt lågt pris. Denna ser vi trots allt som ett premiumalternativ. När det kom till bästa budgetvalet vann Remington MAN1000, som trots sin enkelhet är ett prisvärt val.

KÄLLOR OCH TESTER VI LÄST (INHÄMTAT 2021)

Bästsäljande elektriska nagelfilar och kundomdömen hos Amazon

Information om Beurer MP41 hos tillverkaren

Kundomdömen för elektriska nagelfilar hos Pricerunner

Produktrecensioner från kunder hos Elgiganten

Information om Beurer MP84 från tillverkaren