ELBIL FÖR BARN

BÄSTA ELBIL FÖR BARN

En elbil för barn har kommit att bli något som finns i mångas hem. Det är inte en självklar leksak i många familjer eftersom de både tar plats och för att det kan bli ett kostsamt köp. Eldrivna bilar för barn går att köra både inomhus och utomhus. De går i en väldigt låg hastighet eftersom något annat hade varit direkt farligt för barnen som färdas i bilen.

kollage av elbilar för barn

Det finns en rad olika egenskaper som vi har tagit hänsyn till i det här testet för att kunna presentera ett resultat som ska kunna vägleda dig när det kommer till köpet av en eldriven leksaksbil till ditt barn. Letar du efter den perfekta presenten till nästan vilket barn som helst är en elbil ett väldigt bra alternativ.

AUDI R8 ELBIL FÖR BARN – VINNARE

Vinnaren i vår sammanställning av tester är en modell från märket AUDI. Det är en AUDI R8 som tar hem priset med sin lite högre modell där design och användarvänlighet verkligen sitter där den ska. Bilen är försedd med två starka 12 volts motorer som driver varsitt bakhjul. Vi ser tydligt att varje detalj på den här bilen är arbetad med och att det finns en tanke bakom allt.

Audi R8 elbil för barn

KOLLA PRISET HOS

Den har fina och sköna säten där huvudstödet är lite högre för att förstärka säkerheten ännu mer. Bilen är utrustad med fina fälgar och en glansig yta. Har inte barnen eller barnet full kontroll kan du själv ta det med en handkontroll som lätt låter dig styra bilen. Prislappen för den här elbilen ligger ungefär på medel och det är en lika bra som fin leksak till ditt barn.

MERCEDES GLC 63S COUPE

En riktigt läcker modell från Mercedes tar sig också in på en värdig plats i det här topplistan. I en blank svart färg kommer denna bil som är av en lite högre modell. Detaljerna är likt i en riktig Mercedes både stilrena och väl utvalda. Med dess lite lägre “ruta” kan barnen lätt se över bilens rutor. Bilen drivs framåt av fyra stycken 12 volts motorer och får tack vare sina fyra motorer ett starkt beteende. Till skillnad från många andra elbilar för barn är den här modellen fyrhjulsdriven och kommer därför utan problem klara av att ta två passagerare i bilen samtidigt. För att det ska bli mjukare att åka i den finns det fjädring på båda sidorna och det gör att bilen tål lite mer samtidigt som föraren inte blir påverkad av ett eventuellt avbrott.

Mercedes GLC 63S Coupe

Bilen kan både köra framåt och backa. Den har en gas och en broms som är känsliga för att öka säkerheten ytterligare. Den har två hastigheter framåt; en låg och en hög. För att höja känslan mer och få bilen att kännas ännu mer som en riktig bil är den försedd med riktiga LED-lampor som lyser fram och bak. Att barn gillar ljud och ibland oljud är ingen nyhet, därför är bilen försedd med ljudfunktioner som både ska göra det roligare men också förstärka känslan av att sitta i en bil. Sätena är av läder, vilket är mjukt och skönt samt lätt att torka av om barnen skulle spilla eller liknande. Prislappen ligger i den högre prisklassen, men vi kan snabbt konstatera att den verkligen är värd sina pengar.

JEEP WRANGLER RUBICON SVART

Jeep Wrangler är det som står för den här väldigt stilrena och roliga elbilen för barn. Det är en modell som sticker ut lite eftersom designen inte liknar någon annan. Det höga ryggstödet ger mer säkerhet och kan lätt motverka eventuella ryck i nacken. Bilen har gott om plats och tillåter därför två personer i bilen samtidigt vilket bara det bidrar till en mer fartfylld och fantasifull lek. Bilen är lätt att ladda och sedan är det bara att bege sig ut i den fartfyllda lek som bilen bjuder in till. Batteriet har en styrka på 12 volt och bilen är försedd med fyra stycken 12 volts motorer som sitter på bakhjulen. En generös fjädring finns även i bilen för att eventuella gupp och kanter ska bli lättare att köra över.

Jeep Wrangler Rubicon Svart

Bilen blir verkligen verklighetstrogen eftersom den både har ljud- och ljuseffekter som den riktiga Jeep Wrangler besitter. Ljudet kommer från MP3 USB. Det finns tre hastigheter framåt och bilen kan givetvis även backa. Prislappen på den här elbilen är lite högre än medel men ändå inte den dyraste som finns på marknaden just nu. Barnen möts av sköna lädersäten och det fina med dem är att de är lätta att rengöra och kommer hålla bra både för ute- och innelek. Däcken är gjorda av svart gummi och även dessa är väldigt lätta att rengöra, exempelvis om du skulle vilja ta in bilen efter en tur ute i gruset. Du kan lätt styra den här bilen med en fjärrkontroll med en räckvidd på 20 meter.

AZENO POLISBIL MED LJUD OCH LJUS

Har du en liten blivande polis där hemma som kanske behöver förstärkning? Då kan det här vara den perfekta presenten för den lilla polisen. Många barn kan inte tro sina ögon när de får se denna bil. Den är inspirerad av de amerikanska polisbilarna och därför ser den inte ut som polisbilarna i Sverige. För att höja känslan lite mer är den självklart utrustad med både sirener, ljus och megafon. Megafonen kanske inte kommer bli en favorit för den vuxna i hemmet men den kan däremot bli en favorit för det glada barnet som får bli ägare till den här polisbilen. Gummidäcken är av riktigt bra kvalitet för att bilen ska kunna köras utomhus. Dörrarna går att öppna för att underlätta och öka komforten för barnen.

Azeno polisbil med ljud och ljus

Att slå på det roliga på den här bilen, alltså sirenerna och nödljusen är väldigt enkelt. Det görs nämligen genom endast ett knapptryck. Eftersom det är en polisbil är den utrustad med säkerhetsbälte och riktigt bra stötdämpare. Stötdämparna kan lätt motverka både skador eller obehagliga ryck och stopp som kan uppstå om man är en ovan förare. För att du lätt ska kunna hjälpa ditt barn att ta sig framåt med bilen finns det en fjärrkontroll som låter dig både styra och gasa bilen åt ditt barn. Det kan vara en väldigt användbar möjlighet om ditt barn är runt ett år och har svårt att manövrera ratt och gas. Trots alla sina egenskaper har bilen en väldigt låg prisklass för att vara så bra och ha så många funktioner.

FORD RANGER FYRHJULSDRIFT – ROSA DELUXE

Ford Ranger Deluxe är precis som namnet avslöjar ett lite lyxigare val. Denna rosa dröm kommer göra alla barn väldigt imponerade. Vi kan inte göra en recension om den här elbilen utan att nämna dess otroligt starka motor som är på hela 180W. Det resulterar i det bästa som går att komma åt i elbilsväg.

Ford Ranger Fyrhjulsdrift - Rosa Deluxe

Bilen har en väldigt bra framkomlighet eftersom den är fyrhjulsdriven. Två barn får plats i bilen och dess sköna konstlädersäten. Det blir skönt att åka i bilen eftersom den har bra stötdämpning. Det är även lätt att ta sig in och ut ur bilen eftersom samtliga dörrar och luckor är öppningsbara. Bilen har tre växlar framåt och en bakåt. Något som gör den här modellen ännu mer verklighetstrogen är att det ingår nycklar från Ford i köpet.

NORDIC ROLL CHAMPION 12V RÖD

Låt ditt barn få lite offroadkänsla med den här fräsiga och vackert röda bilen. De breda terränghjulen gör det möjligt att köra på områden som inte är asfalterade. Det är en bra bil för ditt barn om ni inte bor på en gata med bara asfalt. Bor du exempelvis på landet och du vill att ditt barn ska kunna vara med dig när du jobbar ute i trädgården är det här ett mycket bra alternativ.

Nordic Roll Champion 12V Röd

Bilen kan styras av barnet men också av en vuxen med hjälp av en smidig fjärrkontroll. För att körningen ska bli smidigare och mjukare är bilen försedd med gummidäck och stötdämpning. Bilen når en hastighet på 5-8 km/timmen, vilket är standard för elbilar för barn. Bilen har två hastighetsnivåer och det gör att priset är lite lägre.

MER OM VINNAREN OCH HUR VI UTSETT KANDIDATERNA

Att välja rätt när kommer till elbilar för barn blir väldigt viktigt eftersom det är barn och dess säkerhet inblandat. Säkerheten bör alltid komma först när det kommer till produkter för barn. Samtliga elbilar i den här sammanställningen av tester håller hög standard och hög säkerhet. Egenskaper vi tittade extra på i den här jämförelsen var design, användarvänlighet och såklart säkerheten. Vinnaren har lyckats pricka in alla dessa med fullpott. AUDI R8 gör många olika bilar för barn och alla håller hög standard men just den vinnande modellen stod ut för dess lite högre modell och skarpa detaljer. Vi hoppas att vår sammanställning av omdömen och tester har kunnat hjälpa dig i djungeln av olika elbilar för barn. Se till att se till ditt barns kapacitet att manövrera en sådan här bil, men se även till barnets smak och tycke.

Vi har inte själva utfört ett test av elbilar för barn. Istället har vi tagit hjälp av omdömen från kunder som testat olika elbilar för barn, externa artiklar och jämförelser samt information från tillverkare. Utifrån denna analys har vi slutligen kunnat komma fram till en vinnare.

KÄLLOR OCH ARTIKLAR VI LÄST (INHÄMTAT 2021)