DOKTORSVÄSKA FÖR BARN

BÄSTA DOKTORSVÄSKA FÖR BARN

Doktorsväskan är en rolig och uppskattad leksak. Förutom att det ger utrymme för mycket fantasi, kreativitet och rollek så kan det även hjälpa till att avdramatisera kommande läkarbesök. För de flesta barn är det en leksak som de kan ha nytta av under många år framåt.

kollage av doktorsväskor

De flesta doktorsväskor har ungefär samma utformning, med en attachéväska i hårdpapp som innehåller ett antal olika läkar-instrument, som antingen är tillverkade i trä eller i hårdpapp. Nedanför hittar du doktorsväskan för barn som vi utsett till bäst i test, baserat på en rad kriterier såsom kundrecensioner, toppbetyg eller på andra sätt utmärkt sig positivt.

KIDS CONCEPT DOKTORSVÄSKA

Kids Concept Doktorsväska kommer som en praktisk hård väska med handtag, utrustad med låsspänne ovanpå. Bland läkar-instrumenten finns stetoskop, termometer, reflexhammare, tungspatel, salva, spruta och en pillerburk. Instrumenten har fina naturfärger i träfärgat och vitt. De är utsmyckade med små färgglada detaljer som gör dem mer levande. Instrumenten är oömma och är tillverkade för att kunna användas under många år.

Kids Concept Doktorsväska

Kids Concept rekommenderar den här doktorsväskan från 3 års ålder och uppåt. Doktorsväskan finns att välja i två färger, antingen i natur (träfärg) eller vit. Några enstaka kundomdömen har lämnats för Kids Concepts Doktorsväska på nätet, där det bland annat beskrivs att den har mycket hög kvalitet.

JABADABADO DOKTORSVÄSKA W713

Den här doktorsväskan från Jabadabado är en välfylld och prisvärd doktorsväska som innehåller totalt 9 olika läkar-instrument vilka är spruta, stetoskop, salva, medicinburk, öron- och ögoninstrument, tablettkarta, blodtrycksmätare, doktorshatt och termometer. Väskan och de olika instrumenten är tillverkade i hårdpapp och i trä. Rekommenderad ålder för Jabadabado Doktorsväska W713 är 3 år, detta på grund av att den innehåller en del små delar som inte passar yngre barn.

Jabadabado Doktorsväska W713

Doktorsväskan finns bland annat i färgerna rosa, blå och grå. Med Jabadabado Doktorsväska W713 får man en fin väska med många högkvalitativa läkar-instrument. Dessutom tycker vi att den har ett bra pris. Ett extra plus får den för doktorshatten som gör leken lite roligare.

PLANTOYS DOKTORSVÄSKA

Den här doktorsväskan i tyg från Plantoys innehåller fem stycken läkarinstrument i trä. Instrumenten som medföljer är en blodtrycksmätare, ett stetoskop, en termometer, hammare och spruta. Väskan är praktisk då den är mjuk och har separata fack för alla läkar-instrument, när den väl är ihoppackad och klar tar den minimalt med plats.

Plantoys Doktorsväska

Doktorsväskans material kommer från ekologiskt odlade gummiträd, som inte fått någon gödning under sina tre sista år för att säkerställa ett giftfritt trä. Vidare har man använt sig av färger som är ekologiska och vattenbaserade. Plantoys är generellt sett ett företag som arbetar aktivt med hållbarhet. Plantoys Doktorsväska rekommenderas från 3 års ålder och uppåt.

FISHER-PRICE DOKTORSVÄSKA

Fisher-Price Doktorsväska har lite mer verklighetstrogna läkar-instrument än de andra doktorsväskorna i testet. Läkar-instrumenten har flertalet olika färger och är mycket detaljrika i jämförelse. Doktorsväskan innehåller ett stetoskop, plåster, spruta, otoskop, termometer och blodtrycksmanchett. Läkar-instrumenten är tillverkade i plast vilket gör dem smidiga och lätta att hålla rena. Själva doktorsväskan är gjord i mjuk textil i form av en påse, med handtag. Doktorsväskan innehåller små delar vilket gör att den rekommenderade åldern är från tre år.

Fisher-Price Doktorsväska

Många kunder har lämnat positiva omdömen för Fisher-Price Doktorsväska. Många beskriver hur deras barn älskar väskan, att läkar-instrumenten håller bra och att priset är väldigt bra. Bland de negativa omdömena beskriver kunder hur läkar-instrumenten börjat tappa färg efter en kort tids användning och att stetoskopet, som man uppges kunna använda på riktigt inte fungerar.

MUMIN DOKTORSVÄSKA

Många barn gillar Mumin, så varför inte slå till på en doktorsväska med Mumintema. Egentligen är det bara själva doktorsväskan som är utsmyckad med några mumindetaljer, något som trots det är ett uppskattat inslag hos barn. Själva läkar-instrumenten består av några riktiga instrument, till exempel stetoskopet, hårnätet, munskyddet, bomullshandskarna, bandaget, skoskydden och kompresserna. Vidare innehåller den några leksaksverktyg som termometern, hammaren och sprutan.

Mumin Doktorsväska

Här bör man komma ihåg att flera av läkar-instrumenten är förbrukningsvaror, som blir smutsiga eller dåliga efter en tids användning. Dessa kan man alltså behöva vara beredd på att byta ut. Mumins doktorsväska rekommenderas från 4 års ålder och uppåt eftersom det förekommer flera små delar och annat. Hela paketet väger 0,5 kg, och väskan kan med fördel även användas till andra saker då den både är fin och praktisk.

NJOYKIDS DOKTORSSET

Här är ytterligare en doktorsväska med läkar-instrument som är tillverkade i ekologiskt trä, med säkra och giftfria färger. Själva doktorsväskan är röd med en gullig nalle på utsidan. Den innehåller läkar-instrumenten reflexhammare, spruta, pillerburk, stetoskop, anteckningsblock och termometer.

Njoykids Doktorsset

Läkar-instrumenten är av hög kvalitet, tillverkade i trä med snygga detaljer i färgerna rött, blått och vitt. Rekommenderad ålder är 3 år och uppåt i och med de många små delarna som finns i doktorsväskan.

GRETA GRIS DOKTORSVÄSKA

För alla barn som tycker om Greta Gris finns det en alldeles egen Greta Gris-doktorsväska. Väskan innehåller spruta, stetoskop, otoskop, termometer, spegel, sax, plåster, pincett och medicinflaska. Läkar-instrumenten förvaras i en smidig bärväska som är genomskinlig med handtag.

Greta Gris Doktorsväska

Läkar-instrumenten är tillverkade i glada Greta Gris-färger och de är dessutom utsmyckade med olika typer av Greta Gris-detaljer. Läkar-instrumenten är tillverkade i plast, och är rekommenderade från 3 års ålder och uppåt.

JUNIOR HOME DOKTORSVÄSKA

Junior Homes Doktorsväska är en budgetprodukt som ger väldigt mycket för pengarna. För lite mer än 100 kronor så får man ett riktigt stort set med läkar-instrument, som bland annat innehåller stetoskop, termoteter, otoskop, reflexhammare med mera.

Junior Home Doktorsväska

Den här doktorsväskan är tillverkad i plast, i sin helhet. Var sak har sin plats i den gjutna formen för de olika läkar-instrumenten. Den här produkten är lämplig från 3 års ålder och uppåt i och med de många små delarna som finns.

BÄST I TEST – DOKTORSVÄSKA FÖR BARN

När vi jämförde tester av doktorsväskor för barn har vi tagit med de flesta doktorsväskor som är populära på marknaden just nu. Även om vi själva föredrar doktorsväskor i papp och trä så har vi även inkluderat ett par stycken i plast i det här testet. Bäst i test blir Kids Concepts Doktorsväska där man får ett stort antal fina produkter i trä, till en väldigt billig peng. Vi rekommenderar även Jabadabado Doktorsväska som är ett snarlikt val, till ungefär samma pris.

SÅ VÄLJER VI DEN BÄSTA DOKTORSVÄSKAN FÖR BARN

Doktorsväskor för barn är en nischprodukt som det inte finns särskilt mycket tester kring. Vi har därför valt att visa en rad doktorsväskor baserat på kundrecensioner på nätet, toppsäljarna i webbshoppar eller väskor som på andra sätt visat sig vara bra som doktorsväskor som är tillverkade med hållbara material som trä istället för plast. Om du vill lära dig mer om hur Testson sammanställer våra köpguider och våra interna rutiner för testsammanställningar så kan du läsa mer om det här (Rutiner för köpguider).

KÄLLOR, TESTER OCH EXTERNA LÄNKAR – INHÄMTAT 2021

https://www.familjeliv.se/forum/thread/76163029-doktorsvaska
https://www.alltforforaldrar.se/forumarchive/forums/viewArticles/200/5622085
https://www.pricerunner.se/sp/doktorsv%C3%A4ska-barn.html
https://www.prisjakt.nu/search?search=doktorsv%C3%A4ska&sort=user_rating%3Adesc