CAMPINGTOALETT

BÄSTA CAMPINGTOALETT

När du ska ut och tälta, renovera badrummet eller dra ut i skärgården med båten så behövs det en smart lösning för toalettbesök. Med den bästa campingtoaletten så har du stödet som behövs för vuxna och barn när naturen kallar. Det finns många olika varianter och vi har sett särskilt på vilka som verkliga användare rekommenderar.

När du väljer campingtoalett så bör du förstås tänka på saker som hur lätt den är att få med samt hur enkel den är att använda. Vi har tagit fram 5 modeller som kan koras som bästa campingtoalett för lite olika typer av utflykter och behov.

BIVVY LOO BÄRBAR TOALETT

Med Bivvy Loo kommer du långt! Det här är en enkel campingtoalett som kommer med en smart bärväska med handtag. Det gör den lätt att få med. Vikten på 2,5 kg talar också för att det här är en mycket bra campingtoalett då du vill minimera bär-vikt. Vi noterar att många köpare på Amazon har gett Bivvy höga betyg.

BIVVY LOO BÄRBAR TOALETT

TILL PRODUKTEN HOS AMAZON

Trots att denna campingmodell kan beskrivas som nätt så är den alltså stabil och stadig. Det finns förstås några minus att vara medveten om. Den här campingtoaletten har till exempel inget lock. Användningsområdet är brett. Ta den med på camping, använd under perioden då badrummet renoveras eller ge barnen ett alternativ på natten då de är rädda för att gå till den vanliga toaletten!

Stabil
Enkel att vika ihop
Med nedbrytbara påsar
Klara tung kroppsvikt

PORTA POTTI 365 QUBE

Det är lätt att fångas av Porta Pottis fanklubbs entusiasm. Det verkar som att det är lätt att fastna för det här märket då du väl börjar använda det. Porta Potti 365 Qube är en populär modell bland båtägare. Den passar perfekt för familjebåten!

PORTA POTTI 365 QUBE

Vi märker att många användare är positiva till sitthöjden som har en normal nivå. Det är något du inte kan räkna med för varje campingtoalett! Många upplever att det är som att använda en vanlig toalett om vi bortser från tömningen. Det som kan upplevas som ett litet minus med denna campingtoalett för båt och friluftsliv är att den är lite knepig att tömma. Särskilt om båda tankarna är fulla. För att få ut mesta möjliga av 365 Porta Potti så gäller det att vara väl insatt i funktioner och hur korrekt användning går till. Med detta sagt så kan vi säga att det inte bara är en eller två användare som bekräftar att Porta Potti 365 fungerar skitbra!

Trevlig design
Nivåindikator
Bra sitthöjd
Liten och smidig
Enkel användning

PORTA POTTI 565

Vi vill också lyfta fram en annan variant av Porta Potti som är stor i vårt grannland Norge men som givetvis också kan köpas i Sverige. Porta Potti 565 har fått väldigt höga betyg av norska köpare på grund av att den är så bekväm för många.

PORTA POTTI 565

Många användare i Norge bekräftar att det är lätt att tömma denna campingtoalett. Den har precis som modellen 365 en sitthöjd som påminner om en vanlig toalett vilket är mycket bekvämt. Perfekt för båten men också för tillfällen som då det ska renoveras hemma i badrummet och det krävs en fräsch och bekväm lösning. Sitt-ytan är lite större och det gör att du kommer att sitta bekvämt oavsett ålder. Ska det vara en användarvänlig campingtoalett med ett bekvämt pris så kan detta bli ditt bästa val. I varje fall om vi ska tro på norrbaggarna…

Passar alla åldrar
Stor avfallstank
God sitthöjd
Enkel hantering

DOMETIC 976 PORTABEL CAMPINGTOALETT

Här har vi en mindre kompakt campingtoalett som passar bra för dig som vill få med en smidig lösning för toalettbesök då du ska resa långt med bilen eller tälta. Designen är särskilt framtagen med tanke på att campingtoaletten ska spara på utrymme.

DOMETIC 976 PORTABEL CAMPINGTOALETT

Det är imponerande att se vilken kraftfull spolning du får trots att det är en så liten campingtoalett. Det här gör att denna toalett kan vara perfekt att ta med i campingbilen då hela familjen ska ut på semester såväl som i ett tält. Notera dock att toaletten väger nära 5 kg vilket inte är lika lätt som liknande modeller med påse. Tänk också på att du ska ha locket på när du spolar. Annars kan det stänka rejält. Användare är dock mycket nöjda med designen och att denna campingtoalett är så lätt att hålla ren. När du ska tömma drar du stor nytta av att tömningsröret är extra långt. Det motverkar spill och oreda som kan bli mindre trevligt. Det här kan vara ett bra alternativ under renoveringsperioder då du vill ha något som liknar en vanlig toalett men som kan användas utan reguljärt avloppssystem.

Passar mindre fordon
Smart tryckspolningsteknik
Hygienisk
Stor avloppstank

VIDAXL PORTABEL CAMPINGTOALETT MED HANDFAT

Det här är en mycket populär campingtoalett som rekommenderas av experter såväl som av användare. Den kommer med toalett och handfat så att du får en riktigt bekväm situation när du vill ha en toalett i vildmarken eller kanske i din trädgård.

VIDAXL PORTABEL CAMPINGTOALETT MED HANDFAT

Tanken med denna campingtoalett med handfat är att du ska få riktigt bekväm camping. Med en 20 liters tank bör du inte behöva tömma på flera dagars tid. Dessutom har denna modell en kolvpump med vilken det blir enklare att spola rent i skålen. Tömning fungerar fint utan stänk och du får extra god hygien med fotpumpen som du sätter på vattnet med. Hjulen på tvättstället gör att det blir enkelt att rulla det. Det enda minus vi kan hitta bland användare är att stället med handfatet har en konstruktion som gör att det inte alltid känns som att det är så stadigt. Det här är dock ett utmärkt val då du vill ha en portabel toalett som verkligen påminner om en riktigt toalett. Kanske till och med ute i din trädgård som en extra service för gäster!

Stor tank
Enkel användning
Säker mot läckage
Bekväm
Enkel transport

SAMMANFATTNING

Om vi bara får välja en campingtoalett så blir det antagligen en Porti Potti för att det är en så smart design som dessutom ger god hygien. Porti Potti älskas av båtfolket men är minst lika bra val för campingresor och då badrummet ska renoveras. Sedan kan det förstås vara så att lite enklare och lättare modeller blir bättre val om det är så att du kommer att bära campingtoaletten för hand längre sträckor. I sådant fall är Bivvy Loo något att se närmre på. Vi vill också påpeka att du ska fundera lite på om du vill ha en campingtoalett med spolning eller med avfallspåse. Båda varianterna har sina fördelar men fungerar förstås på olika sätt. Det finns de som tycker att påse-varianten ger enklare hantering medan andra vill kunna spola precis som hemma. Vi tipsar också om att alltid ta en titt på sitthöjden. Detta särskilt om du till exempel vill hjälpa äldre människor med en bekvämare toalettlösning. För äldre personer kan det vara svårt att sitta för lågt och det särskilt om campingtoaletten inte är så stadig. Priserna varierar kraftigt men vi kan absolut konstatera att de bästa campingtoaletterna är mycket prisvärda. Det är till och mer förvånande hur hög kvalitet du kan få för en mindre peng!

Mer om källor för vår produktbedömning

Vi har inte testat alla produkter på egen hand. Istället har vi gått igenom tester av experter, recensioner och sett på statistik i handeln för att utröna vilka produkter som är de bästa inom sin kategori.

Källor för vårt urval av produkter är:

Bivvy Loo

https://www.amazon.se/Bivvy-b%C3%A4rbar-toalett-campingtoalett-festivaltoalett/dp/B0813G6NHW

Porta Potti 365 Qube

https://www.watski.se/porta-potti-365-qube-portabel-toalett-11Mwm

https://www.maringuiden.se/forum/topic/48542-porta-potti-tester-hos-r%C3%A5d-r%C3%B6n/

Porta Potti 565

https://www.watski.se/porta-potti-565-portabel-toalett-11MwJ

Dometic 976 Portable

https://www.amazon.com/DOMETIC-976-Toilet-White-Grey/product-reviews/B003HTWM4S?reviewerType=all_reviews

https://www.leisureshopdirect.com/water/caravan-toilet/camping-toilets/dometic-976-portable-toilet-white-grey

vidaXL Portabel campingtoalett med handfat

https://www.amazon.com/vidaXL-Portable-Camping-Handwash-Motorhome/dp/B08ZYD7DN2