BORDSFLÄKT

BÄSTA BORDSFLÄKT

Skönt och svalt med bästa bordsfläkten!
När det blir hett på sommaren är du glad att du har den bästa bordsfläkten hemma och på jobbet. Den kommer att kyla ner utan att bullra för mycket. Med en bra fläkt så blir varma dagar lite lättare att handskas med och luften behöver aldrig stå stilla i rummet.

Vi har sett närmre på de bästa bordsfläktarna och här är 5 av de främsta. När du väljer en fläkt för bordet ska du tänka på hur stor den är samt vilka funktioner du får. Vissa bordsfläktar är mycket bättre än andra på att kyla ner luften snabbt vilket också är viktigt att beakta.

TURBO FORCE HT900E4 BORDSFLÄKT - BÄSTA BORDSFLÄKT

Namnet skvallrar om att det här är en riktigt bra bordsfläkt som med kraft kyler ner luften i rummet. Turbo Force HT900E4 har en mycket tyst motor och erbjuder dig 3 olika hastigheter. Den är enkel att använda och passar bra i mindre och större rum.

TURBO FORCE HT900E4 BORDSFLÄKT - BÄSTA BORDSFLÄKT

Det som många tycker om med denna bordsfläkt är att den är så pass flexibel. Du kan enkelt justera vinkel och mer. Om du inte vill ha den på ett bord så går det bra att montera fläkten på en vägg. I och med att motorn är så tystgående så passar denna fläkt väldigt bra hemma på natten såväl på en arbetsplats där det inte får bli bullrigt. Ljudeffekten ligger på 39 dBA och det är verkligen bland det bästa du kan hitta på marknaden.
Många användare intygar att det här är en kraftfull fläkt som påminner lite om en mindre jetmotor men utan oljudet. Några klagar lite på att på-knappen går från 3 till 1 och inte tvärtom. Men det är ju en formsak och inget som försvårar användningen. Vi noterar att personer som köpt denna fläkt efter ett år återkommer på omdömessajter online och berättar att de är fortsatt nöjda. Den lägger inte av och fortsätter att gå tyst dag ut och dag in. Så om du vill ha något litet men kraftfullt kan detta vara ditt bästa val. Trots den låga vikten är denna fläkt robust och stabil.

Tyst gång
Kan väggmonteras
Går att ställa i höjdled
Kraftfull

DUUX GLOBE VIT BORDSFLÄKT

Duux Globe är en enkel men mycket bra bordsfläkt som går att stänga av automatiskt. Den drar lite ström och har hyffsad ljudnivå även på lite högre hastigheter. Dessutom kan du styra denna fläkt med fjärrkontroll.

DUUX GLOBE VIT BORDSFLÄKT

Om du vill ha en bekväm bordsfläkt som du styr med fjärrkontroll kan detta vara ett mycket bra val. På lägsta hastigheten låter fläkten inte mer än 13 dB och dessutom drar den i detta läge inte mer än 2W. Du kan ställa in fläkten så att den stannar en stund efter att du har somnat. Det finns många användaromdömen om denna fläkt online. Många använder den på jobbet för att fläkten är så tyst. Dessutom uppskattas möjligheten att vinkla för att få fler lägen och bättre luftströmmar i rummet. Det som kan ses som ett minus är att du inte får steglös justering utan 3 satta lägen. Men det är ju å andra sidan ganska vanligt just med bordsfläktar. Den kompakta storleken gör det enkelt att få plats med fläkten på ett bord. Många intygar att det går bra att sova samtidigt som fläkten är på lägsta läget då detta är så tyst.

Automatisk avstängning
Fjärrkontroll
3 manuella lägen
Horisontell svängning
LED-indikationer

HONEYWELL HT354E4 BORDSFLÄKT

Honeywell HT354E4 är en populär bordsfläkt som är liten nog för att få plats på bord eller hylla och tyst nog för att låta dig somna och fortsätta sova. Detta är en modell som har många fina recensioner och en konstruktion som gör den enkel att använda.

HONEYWELL HT354E4 BORDSFLÄKT

Den här bordsfläkten har en fin design och är enkel att använda. Om du har fläkten på högsta hastighet så innebär det 51 dB. Det är inte mer än andra bordsfläktar inom samma kategori. Många intygar att det går bra att använda denna fläkt i sovrummet. På lägre hastigheter blir det mycket tyst. Notera att fläkten väger över 3,5 kg. Det är mer än många andra inom kategorin små bordsfläktar. Vikten är faktiskt något som bidrar till den stabilitet som denna fläkt erbjuder. Det finns inte många minus att notera. Vissa användare tycker att ljusen från LED-lamporna irriterar i ett mörkt rum men då är det ju bara att tejpa över dessa.

4 hastigheter
Oscillation
Bra pris
Enkel användning

BEURER - LV 50 FRESH BREEZE

Beurer LV 50 Fresh Breeze är en intressant bordsfläkt som gör mer än river upp luft i rummet. Här får du både luftkylning och fukt som sprids i rummet på ett effektivt sätt. Fläkten passar lika bra hemma som på kontoret.

BEURER - LV 50 FRESH BREEZE

Med fläkten kommer en vattenflaska och en vattentank som du kan plocka av. På högsta nivå kan du få kyla under 4 timmars tid med fläkten. Många väljer att använda den på hemmakontor för varma dagar då det behövs effektiv nedkylning av ett mindre utrymme. Konceptet som går ut på att luften kyls ned när den förs genom filter som har fuktats med kallt vatten fungerar väl. Detta intygar de som har köpt fläkten. Det är inte så att du får iskall luft men det är stor skillnad mellan denna fläkt och en vanlig fläkt som enbart rör runt luften i rummet.
I och med att du kan få strömmen med USB-sladd kan du faktiskt ta med dig fläkten till platser utan eluttag. Det blir extra lätt med det smarta handtaget som sitter på fläktens ovansida. Det här är en bra bordsfläkt för dig som vill ha en portabel fläkt som är lite utöver det extra. Var dock medveten om att det låter ganska mycket om den. Inget för dig som vill ha ett knäpptyst sovrum!

Bärhandtag
Kyler under 4 timmar
Lätt underhåll
Enkel användning

TRISTAR BORDSFLÄKT

Tristar bordsfläkt har tre hastighetslägen och en svängfunktion som ser till att luften i rummet rörs om ordentligt. Den här fläkten passar lika bra hemma som då du är ute och campar. Den är enkel att använda och har fått fina omdömen.

TRISTAR BORDSFLÄKT

Den här fläkten är ganska enkel i sitt upplägg men den har också ett vettigt pris. Du får det du ser på bilden. Monteringen är enkel nog och sedan är det lätt att ställa in rätt nivå för de behov som finns. I och med att det går att rikta luftströmmen så är det inte svårt att hitta ett läge som alla i rummet blir nöjda med. Användare ger denna bordsfläkt höga betyg för att den är tystgående och blåser på bra. Den passar särskilt bra för mindre rum och kan användas i sovrum.

Svängningsfunktion
3 hastigheter
Kompakt storlek
Blåser på bra

Sammanfattning

En bra bordsfläkt är bra att ha hemma, på jobbet såväl som då du är ute och campar. Det finns numera många fina bordsfläktar att välja från och frågan är hur många finesser du vill ha. Om vi bara får välja en så är Beurers bordsfläkt med kylande funktion riktigt lockande. Den gör ju lite mer än svalkar med luftströmmar.
Du bör alltid tänka på saker som ljudnivå. Kolla hur högljudd fläkten är på den högsta nivån. Det är detta du ska räkna med om du försöker komma fram till om det går att sova med fläkten. Annars kan vi se att de bästa bordsfläktarna går att rikta så att det blir en luftström som alla som befinner sig i rummet som fläktas blir nöjda med.

Mer om källor för vår produktbedömning

Vi har inte testat varje bordsfläkt som vi stött på själva. Istället har vi valt att se på bordsfläkt tester och omdömen. Genom att läsa omdömen från svenska och utländska butiker samt se videos som recenserar så har vi kommit fram till de bästa bordsfläktarna.
Källor för vårt urval av produkter är:

Turbo Force HT900E4 bordsfläkt
https://www.amazon.co.uk/Honeywell-HT900E1-HT900E-Turbo-Fan/dp/B001VEJFT6/
https://www.youtube.com/watch?v=gAeD3gIFGio

Duux Globe White
https://www.youtube.com/watch?v=_9I4C8Pb5P0
https://www.amazon.co.uk/Duux-DXCF08-Globe-Table-White/dp/B07WYTC5MR

HONEYWELL HT354E4 bordsfläkt
https://www.tretti.se/tradgard/klimat-och-ventilation/flakt/product/honeywell-ht354e4/
https://www.amazon.co.uk/product-reviews/B00T7L4LUS/

Beurer LV 50 Fresh Breeze
https://www.coolshop.se/produkt/beurer-lv-50-fresh-breeze/2389KJ/
https://www.amazon.co.uk/Beurer-Personal-Humidification-Portable-Settings/dp/B094ZMJFW6

Tristar bordsfläkt
https://www.youtube.com/watch?v=IbEBdXyL0Is
https://www.amazon.de/-/en/Tristar-Diameter-Black-Sold-Each/dp/B00VYEM4YG/
https://www.digitec.ch/en/s1/product/tristar-ve-5893-45-w-fans-8763159