BOLLHAV

BÄSTA BOLLHAV 2021

Ett bollhav ger en rolig och varierande lek för barn under många år. Ofta tycker allt från väldigt små barn upp till ganska stora barn att det är en rolig leksak. Andra fördelar med just ett bollhav är att det uppmuntrar barnen till fysisk aktivitet och ger övning i för balans och motorik.

kollage av bollhav

På den här sidan hittar du ett jämförande test av några av de mest populära bollhaven på marknaden just nu. Vi har haft som målsättning att inkludera produkter från så många varumärken och inom så många prisklasser som möjligt. Läs vårt test och kika längst ner för att ta reda på vilket bollhav vi utsett till testvinnare.

MEOWBABY BOLLHAV 90×40 CM – TESTVINNARE

Det här bollhavet från Meow Baby är 40 cm högt men det finns dock i flera olika varianter. Bollhavet fylls normalt med 250-300 bollar, där det finns ett stort antal olika färger på bollarna att välja bland. Hos de flesta webbshoppar säljs det här bollhavet utan bollar vilket gör att bollar behöver köpas till i anslutning till köpet. Meow Babys Bollhav är en högkvalitativ produkt som tillverkas för hand. Överdraget är tillverkat i Öko-Tex-Certifierad bomull och insidan består av skum vilket ger en mjuk och behaglig stötdämpare.

Meow Baby Bollhav 40 cm

Överdraget fästs på bollhavet med hjälp av en dragkedja. Detta gör det smidigt att ta av det och tvätta det vid behov. Väggarna på bollhavet är hela 6 centimeter tjocka, med en botten som är 2 cm tjock. Väggarnas och bottens tjocklek gör även att bollhavet kan användas som en myspöl om man plockar ur bollarna.


iPLAY BOLLHAV MED BOLLAR

iPlay Bollhav med Bollar ger en rolig leksak till ett riktigt lågt och bra pris. I jämförelse med de andra bollhavet här i testet så får det här bollhavet ses som budgetprodukt där man inte satsat särskilt mycket på komfort, vilket man kan se på väggarna som inte är vadderade utan bara består av ett skynke. Priset är dock väldigt förmånligt och tillsammans med bollhavet så ingår det även bollar.

iPlay Bollhav med Bollar

iPlay Bollhav med Bollar har en smart design som gör att bollarna inte flyger ut så lätt i samband med vilda lekar. För att göra rent bollhavet rekommenderas man att torka av det med en fuktig trasa och således inte tvätta det i maskin. Bollhavet är tillverkat i polyester och riktar sig mot barn från 3 års ålder och uppåt. Måtten för iPlay Bollhav med Bollar är 90 x 90 x 30 centimeter, med en kvadratisk form.

PQP BOLLHAV FÖR 1200 BOLLAR

Det här bollhavet får ses som värstingen bland bollhaven just nu. Bollhavet rymmer hela 1200 bollar vilket gör det till ett enormt bollbad i jämförelse med de andra produkterna här i testet. Produkten håller en hög kvalitet och tillverkas för hand av skräddare. Det här bollhavet har en kvadratisk form men det går även att välja som cirkelformad. PQP Bollhav har väggar och golv i polyuretan-skum som sedan är övertäckt med ett mjukt och tåligt överdrag.

PQP Bollhav för 1200 bollar

Bottens tjocklek är cirka två centimeter och väggarna har en tjocklek på cirka 5 centimeter. Detta ger mjuka och stötdämpande väggar som samtidigt ger en ordentlig stabilitet till alla möjliga lekar. Det här bollhavet säljs tillsammans med bollar och man betalar ett paketpris efter hur många bollar man beställer tillsammans med det. Man får själv välja vilka färger bollarna ska ha, bland annat går det att välja mellan rosa, silver, guld, turkos och blåa bollar.

BESTWAY BOLLHAV RACERBIL

Det här bollhavet från Bestway är en mjuk och bekväm leksaksbil kombinerad med bollhav, i ett. Bollhavet levereras tillsammans med 25 bollar vilket också ger ett begränsat antal bollar att städa och hålla ordning på. Bollhavet är tillverkat i vinyl och är uppblåsbart vilket gör att man lätt kan ta det med sig, stuva undan eller flytta runt det efter behov.

Bestway Bollhav Racerbil

Bestway Bollhav Racerbil är lämpligt för barn från två års ålder och uppåt och det är en leksak som barn kan ha nytta av under många år framåt. Tillsammans med bollhavet så medföljer det även en lagningslapp som man enkelt lagar det med om det skulle gå sönder.

TECTAKE LEKTÄLT MED 200 BOLLAR

Den här produkten är ett kombinerat lektält och bollhav, vilket innebär den stora fördelen att inte lika många bollar flyger ur. Dessutom möjliggör det för bollarna att studsa omkring inuti, upp mot väggarna och i taket. Taket kan man dessutom ta av lätt om man vill öppna upp ovantill. Det här är ett bollhav som monteras upp och ner snabbt. Inklusive bollarna väger hela paketet endast 1,4 kg.

TecTake Lektält med 200 bollar

KOLLA PRISET HOS

Tillsammans med TecTake Lektält så ingår det 200 bollar i färgerna grön, gul, blå och röd. Måtten för bollhavet är 86x84x102 cm, med mått för själva bollarna på 5,5 cm i diameter. Det här bollhavet rekommenderas från tre års ålder och ofta kan barn ha roligt med denna leksak långt upp i ålder. Prismässigt ligger det här bollhavet inom mellanprisklassen, vi tycker att priset är fullt rimligt med tanke på att bollarna ingår i priset.

VINNAREN I TESTET AV BOLLHAV

I det här jämförande testet av bollhav har vi flera favoriter som passar olika bra för olika önskemål för dig som kund. Vi föredrar de bollhav som har rejäla och stötdämpande väggar eftersom det ger mer säkerhet till barnen som hoppar runt i det. Detta har resulterat i att vår testvinnare just nu är Meow Babys Bollhav med en höjd på 40 centimeter. Här får man ett handtillverkat och högkvalitativt bollhav till ett relativt bra pris. Både designen och materialet är trevligt, samtidigt som det är en mjuk och bekväm plats för barnen att leka i även när bollarna inte ligger i det.