BLÖJHINK

BÄSTA BLÖJHINK

Ska du snart bli förälder för första gången eller har du barn sedan tidigare? Oavsett så kommer du snart att inse att du kommer att tillbringa otaliga timmar med att byta blöjor. Din bebis kommer att förbruka otaliga mängder med blöjor och blöjbyten kommer därför att bli en väsentlig del av din vardag.

kollage av blöjhinkar

För att blöjbytena ska bli så smidiga som möjligt finns mängder med praktiska hjälpmedel du kan införskaffa och en blöjhink är idag ett måste i alla hushåll med småbarn och är ett praktiskt hjälpmedel för att samla alla använda blöjor och för att kapsla in illaluktande blöjdoft.

KORBELL STANDARD – TESTVINNARE

Korbell Standard är som namnet anspelar på Korbells populäraste standardiserade blöjhink. Korbell Standard blöjhink kostar 349 kronor och har en kapacitet om 15 liter eller 40 stycken använda blöjor för nyfödda innan den behöver tömmas. Korbell Standard kommer med en färdigmonterad refill som räcker till 495 st blöjor för nyfödda, du behöver således sällan köpa en ny refill.

Korbell Standard

Korbell Standard har till skillnad från sin storebror en lite nättare design och passar trängre utrymmen och är perfekt för en familj med ett eller två blöjbarn. Alla dessa faktorer gör den här blöjhinken till vår testvinnare. Likt alla blöjhinkar från Korbell har denna en trippel förslutning med gummitätning för att hålla odörer borta, en fotpedal för smidig användning, färdigmonterad refill med biologiskt nedbrytbara påsar och är tillverkad i stryktålig ABS-plast. Korbell Standard kommer även med ett barnsäkert lås.

TOMMEE TIPPEE SANGENIC BLÖJHINK TWIST & CLICK

Det finns mängder med praktiska blöjhinkar på marknaden och Sangenic är en av de mest välkända. Tommee Tippee Twist & Click är Sangenics senaste och miljövänliga version av deras omåttligt populära standardblöjhink. Tommee Tippee Twist & Click är superlätt att använda. För bästa användning placerar du din Tommee Tippee Twist & Click precis i anslutning till ditt skötbord så att du med en hand enkelt kan placera den använda blöjan i blöjhinkens öppning. Pressen sköter resten så att du slipper trycka ner blöjan och med produktens innovativa Click & Twist-system förseglas varje blöja individuellt med plastfilm som dödar 99% av alla bakterier så att du slipper dålig doft. Det effektiva Twist & Click-systemet gör också att mindre plastfilm används vilket innebär att du både sparar pengar och gör miljön en tjänst.

Tommee Tippee Sangenic blöjhink Twist & Click

KOLLA PRISET HOS

I din Sangenic Tommee Tippee Twist & Click blöjhink får det plats upp till 30 använda blöjor i storlek nyfödd. Det betyder att du sällan behöver tömma din blöjhink och kapaciteten är också större än de flesta andra blöjhinkar som finns på marknaden. Trots sin effektiva kapacitet har den här produkten en kompakt och modern design så den får plats i de flesta utrymmen. Sangenic Tommee Tippee Twist & Click blöjhink kommer i flera trendiga färger såsom pastellig rosa, mintgrön och ljusblå men finns också i ett klassiskt vitt utförande. Din blöjhink kommer med en Twist & Click-refillkassett med avancerad plastfilm som är antibakteriell. En kassett räcker för cirka en månads bruk vilket är baserat på att du använder 3 blöjor per dag i storleken 5-9 kilo. Sangenic Tommee Tippee Twist & Click blöjhink kostar cirka 250 kronor.

KORBELL PLUS

Företaget Korbell har funnits med på marknaden sedan 1990-talet och är specialister på just blöjhinkar. Korbells blöjhinkar finns i flera storlekar men Korbell Plus som vi avser att beskriva här är den blöjhink från Korbell som har absolut största kapacitet. Korbell Plus har en kapacitet om 26 liter vilket motsvarar hela 60 använda blöjor i storlek för nyfödda. Korbell Plus har en trippel förslutning med gummitätning för att hålla odörer borta och det är en luktfri blöjhink med flexibelt refillsystem. Korbell Plus kommer med en färdigmonterad refill som räcker till upp till så många som 580 stycken blöjor för nyfödda. Korbell Plus har således en enastående kapacitet vilket betyder att du sällan behöver tömma din blöjhink eller byta refill. Trots sin kapacitet har den en kompakt och klassisk design.

Korbell Plus

Korbell Plus blöjhink använder sig dessutom av ett refillsystem med biologiskt nedbrytbara påsar för miljövänlig användning som gör gott. Korbell Plus är väldigt flexibel och enkel att använda. Till skillnad från andra blöjhinkar som finns på marknaden har denna blöjhink en fotpedal. Med fotpedalen öppnar du smidigt locket på din blöjhink och kastar i blöjan och slipper trycka ner illaluktande blöjor med händerna. Korbell Plus är tillverkad av ABS-plast, har en tidlös simpel design och kommer i flera härliga pastelliga färger såsom rosa, blått och grönt men också i monokromt vitt. Med sin moderna och nätta design tar den upp lite utrymme och smälter in med din andra interiör. Med sin effektiva användningsförmåga och kapacitet lämpar sig Korbell Plus utmärkt för den större småbarnsfamiljen eller på en förskola. Korbell Plus blöjhink har ett något högt pris.

UBBI BLÖJHINK

Blöjhinken från Ubbi är jämförelsens dyraste produkt men i särklass också den snyggaste. Den har dessutom mottagit flera utmärkelser, så om prisbelönt design är viktigt för dig är blöjhinken från Ubbi det självklara valet. Blöjhinken från Ubbi kostar runt tusenlappen vilket kan kännas dyrt men använder sig till skillnad från andra blöjhinkar som finns tillgängliga på marknaden inte kassetter. Du kan således använda vanliga soppåsar eller Ubbis egna Eco-Friendly plastpåsar som passar perfekt. På så sätt slipper du krångel med refill av dyra kassetter vilket i slutändan faktiskt gör stor skillnad för plånboken. Blöjhinken från Ubbi har ett tättslutande lock med gummiförseglingar för att hålla inne doften av illaluktande blöjor och ett finurligt barnsäkert säkerhetslås som enkelt kan öppnas av en vuxen men som håller borta små barnfingrar från att råka rota i blöjhinken.

Ubbi Blöjhink

Blöjhinken från Ubbi är lätt att ladda och att tömma och kan enkelt rengöras med den tillhörande Ubbi-trasan. Ubbi blöjhink har ett mått om 58 x 38 x 27 centimeter vilket ger en kapacitet som rymmer cirka 58 blöjor för nyfödda eller 23 blöjor i största storlek. Det som gör Ubbi blöjhink unik är dess snygga design. Med Ubbi behöver du inte försöka dölja din blöjhink och kan låta den bli ett trendig inslag i barnrummet bredvid skötbordet. Ubbis blöjhinkar kommer i flera snygga, klassiska och trendriktiga färger såsom mörkgrått, ljusgrått, pastellrosa, salvia och vitt. För den som vågar ta ut svängarna lite extra i inredningen finns Ubbis blöjhinkar även i förförande guld eller silver. Blöjhinken Ubbi är perfekt för dig som vill ha en inredningsdetalj men också vill slippa onödiga kassettbyten.

KORBELL MINI

Korbell Mini är Korbells minsta blöjhink. Korbell Mini blöjhink har ett bra pris och en kapacitet om 9 liter, vilket motsvarar cirka 25 stycken blöjor som du kan fylla din blöjhink med innan tömning. Den här modellen kommer med en monterad refill som räcker till 240 stycken blöjor i storlek för nyfödda. Korbell Mini har, till skillnad från sina syskon och som namnet anspelar på, en kompakt design som är perfekt för familjen med en liten bebis.

Korbell Mini

Likt alla blöjhinkar från Korbell är den här modellen enkel att använda med en smidig fotpedal och den har en trippel förslutning med gummitätning som håller odören av illaluktande blöjor borta. Korbell Mini är tillverkad i högkvalitativ ABS-plast och kassetten använder sig enbart av hållbara påsar som är biologiskt nedbrytbara.

TOMMEE TIPPEE SIMPLEE SANGENIC

Tommee Tippee Simplee Sangenic är en enklare modell än syskonet Twist & Click och den har en nätt och simpel design med en kapacitet om 18 blöjor för nyfödda. Blöjhinken passar således den lilla familjen och är också perfekt för mindre utrymmen. Tommee Tippee Simplee Sangenic använder sig av en antibakteriell flerskiktsfilm som dödar 99% av alla bakterier och den är därför bra för illaluktande blöjor.

Tommee Tippee Simplee Sangenic

Denna blöjhink kapslar inte in blöjorna utan har istället ett tättslutande lock som blockerar odörer. Blöjhinken kommer med en förladdad kassett vilken också är lätt att byta och du tömmer eller kastar din blöja enkelt i hinken genom att lyfta på det tättslutande locket. Tommee Tippee Simplee Sangenic har ett mycket fördelaktigt pris och är perfekt för den första bebisperioden. Den passar till exempel även utmärkt att ta med på husvagnssemestern.

DIAPERCHAMP ONE

Diaper Champ One är en behändig, ekonomisk, simpel men ganska stor blöjhink som har ett pris som är ett av de dyrare i den här granskningen. Den ekonomiska vinkeln har att göra med att Diaper Champ One blöjhink inte använder sig av kassetter utan fritt kan användas med vanliga påsar från dagligvaruhandeln. Det gör dock denna blöjhink lite sämre ur en miljövänlig synvinkel.

Diaper Champ One

Blöjhinken har en kapacitet om 40 blöjor i storlek nyfödd vilket är någorlunda mycket och den har ett smidigt handtag som används genom att du först drar handtaget till ett öppet läge, i det öppna läget placerar du blöjan och du drar sedan tillbaka så åker blöjan ner. Diaper Champ One är en effektiv blöjhink men har till skillnad från andra produkter en mer klumpig design som inte tilltalar alla.

MER OM BLÖJHINKAR OCH TESTVINNAREN

Med utgångspunkt från ovan recenserade blöjhinkar finns det mängder med modeller som både har hög kapacitet och samtidigt håller odörer bort från omgivningen och som dessutom är miljövänliga med snygg design. Vid noga jämförelse anser vi att Korbell Standard tar hem vinsten och således är testvinnare. Vi anser att Korbell Standard har en hög kapacitet och refill och den är dessutom ett budgetvänligt alternativ som passar de flesta barnfamiljerna. Korbell Standard har samma kvaliteter som till exempel storebrodern Korbell Plus, som kanske främst lämpar sig för förskolor. Korbells standardmodell har till skillnad från andra liknande blöjhinkar en större kapacitet och gör med sitt smidiga fotpedalsystem blöjbytet både enklare och mer hygieniskt eftersom du slipper trycka ner illaluktande blöjor med händerna. Korbell Standard underlättar således vardagslivet och det väsentliga blöjbytet.

KÄLLOR OCH TESTER VI LÄST (INHÄMTAT 2021)